|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Świąteczne piosenki
Wonderful Christmas Time Paul McCartney
Zdecydowanie u mnie od kilku lat numer 1 <33 |
|
|
|
|
#272 |
|
Przyczajenie
|
czy ktoś zna tytuł tej angielskiej świątecznej piosenki? jest dość wolna, w tekście jest coś w stylu "a very marry christmas and a happy new year" (wiem, w sumie w kazdej piosence jest cos takiego ale niestety tylko te słowa pamiętam), nie wiem czy spiewa kobieta czy mężczyzna ale wiem ze w pewnym pomencie śpiewają tam jakieś dzieci.. i ogólnie chyba na poczatku jest melodia spiewana przez jakies chórki tak "aaaaaa" (hahah moje tłumaczenie jest the best)... byłabym wdzięczna gdyby ktoś się połapał w moim opisie i powiedział jaka to piosenka
|
|
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest john lennon- happy christmas
|
|
|
#274 |
|
Przyczajenie
|
tak to to!!
dziękuję baardzo !ale mam jeszcze jedno pytanie.. zna ktoś taką piosenkę: tzn pamiętam tylko teledysk. było coś takiego że rózni wykonawcy śpiewali ją najpierw w parach albo takich mniejszych grupkach (np. wokalista i jego zespół) a później na koniec tej piosenki wszyscy powtarzali refren kilka razy i już śpiewali wszystcy razem .. dużo było tych osób. też po angielsku! aa no i ten teledysk był kręcony w studiu nagraniowym.. w sumie to jest popularne że ktos śpiewa nagrywa się film z tego jak to robił w studiu nagraniowym i ztego powstaje teledysk! mam nadzieję że komuś przyjdzie do głowy co to mozę byc za piosenka! ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- juz znalazłam tytuł! zresztą na tym forum!to było do they know its christmas time - band aid |
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze uwielbiałam piosenkę z filmu "Love actually"("To właśnie miłośc"), którą śpiewał Billy Mack "Christmas is all around"
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez LyraPotter Czas edycji: 2009-12-16 o 19:49 |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Moje ulubione piosenki świąteczne to:
Jingle Bells Rock ![]() Santa Claus is coming to town ![]() Mam swoją ulubioną płytę z kolędami, ale kumpela mi nie oddała jeszcze
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaa
![]() świetna jest "I feel it in my fingers, I feel it in my toes, Christmas is all around me, and so the feeling grows..."
|
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Robert Downey, Jr. - River
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Z polskich jest jeszcze "Pada śnieg" E.Górniak
|
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja jeszcze dodam-"świąteczny czas" long&junior
|
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Moja ulubiona christmas song to "Do they know it's Christmas" Band Aid. Na drugimk miejscu J. Lennon "Happy Christmas", a na trzecim w moim rankingu Sh. Stevens "Merry Christmas everyone" (dzieciaczki na teledysku sa przekochane
) A "Last Christmas" to już swoją drogą
Edytowane przez Magadan Czas edycji: 2009-12-19 o 19:23 |
|
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
ja uwielbiam ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Moje typy:
- Ania Szarmach-Coraz bliżej Święta, - Shania Twein- White Christmas, - Gosia Andrzejewicz- Magia Swiąt, - Mariah Carey- All i want for Christmas, - Kasia Stankiewicz i inni- Tak jak śnieg, - Czerwone gitary- Jest taki dzień, - Abba- Happy New Year, - Piasek i inni- Kolęda dwóch serc, - Desu- Kto wie czy za rogiem, - Zbigniew Preisner- Całą noc padał śnieg, - Zbigniew Preisner- Kolęda dla Piotra, - Beata Rybotycka- Kolęda dla nieobecnych, - Madonna - Santa Baby, - Nat King Cole- The Christmas Song Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2009-12-20 o 23:45 Powód: :) |
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Playlista świątecznych piosenek na wrzucie.
![]() 44 cudowne świąteczne piosenki. Prócz nich dodałabym jeszcze Feel - Gdy wigilia jest. Bardzo fajna pioseneczka
|
|
|
#289 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Moja najukochańsza świąteczna piosenka to "All I Want for Christmas Is You" Mariah Carey. Uwielbiam i śpiewam od lat
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Chyba czas odświeżyć wątek, właśnie zabieram się za szukanie świątecznych piosenek. Może macie jakieś nowe hity na tegoroczne święta?
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Poprzednie posty sprzed roku...
A tu znów mamy grudzień.Z świętami kojarzy mi się "The power of love" Frankie Goes To Hollywood. Właściwie nie potrafię wytłumaczyć jasno dlaczego - może przez te ciarki na plecach i ten specyficzny nastrój. Poza tym jeszcze: De Su "Kto wie, czy za rogiem" Mancu "Na Twojej ulicy" I oczywiście "Na całej połaci śnieg". Mmmm...
Edytowane przez Noel Czas edycji: 2010-12-10 o 20:46 |
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
moje typy to:
Lady Pank-w Twoich oczach Lady pank-miejsce przy stole Lady Pank-w grudniową noc Gośka Andrzejewicz-Magia Świąt E.Górniak i Antkowiak-Pada śnieg Jak cos jeszcz będe mieć to dodam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu tak cichutko
?moje ulubione : Ashley Tisdale - Last Christmas Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You sarah connor - christmas in my heart Melanie Thornton - Wonderful Dreams Verba - Ten Czas Gosia Andrzejewicz - Magia świąt
|
|
#295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam -The Christmas Song - Mel Torme & Judy Garland -Nat King Cole - The Christmas Song -Santa Claus Is Coming To Town -Frosty the snowman Jak cos sobie przypomne to dopisze
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Boys-Świąteczny Czas
Może jeszcze 'Świąteczna Piosenka M Jak Miłość'
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji
BLESS! |
||
|
|
|
|
#297 |
|
Konto usunięte
|
Może nie tyle świąteczne, co zimowe:
Gabriella Cilmi lub Connie Francis - Warm This Winter i Chris Colfer and Darren Criss lub Dean Martin - Baby, It's Cold Outside mhhhmhhh
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#299 |
|
Konto usunięte
|
Queen - Thank God It's Christmas
George Michael - December Song (I Dreamed Of Christmas)
|
|
|
|
|
#300 |
|
Przyczajenie
|
Widzę w tym watku nadzieję dla siebie
Poszukuję piosenki, śpiewa ja facet z chórem (bodajże dziecięcym). W refrenie, spiewanym przez chór, daje się wychwycic słowo ,,holy"...Szukam jej już jakiś czas i po pierwszym usłyszeniu w radiu miałam okazję ja usłyszeć jedynie w galerii
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

!

) A "Last Christmas" to już swoją drogą