![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część XI
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie!
Jakiś dłuższy czas temu się tu zgłaszałam w celu rozwiania wątpliwości dotyczących kota w domu przy alergiku. Jakoś tak odkładaliśmy decyzję o wprowadzeniu do domku kociaka, a to bo nie wiadomo co w końcu z tą alergia, a to bo myśleliśmy o syberyjskim a to wydatek. I tak się złożyło, że od środy mieszka z nami kicia - złożyło się tak, że szwagierka koleżanki z pracy znalazła jakiś czas temu kociaka, ale coś sobie nie radzi z dziećmi i kotem i chciałaby go komuś oddać. Postanowiliśmy, że weźmiemy kicię na próbę i jak nie będzie żadnych znaków alergii u męża to zostanie na stałe ![]() Mąż się z marszu w kocie zakochał i chyba nawet jakby coś mu dokuczało, to by to przetrwał ![]() Kotkę nazwaliśmy Luna, na nasze laickie oko jest spokrewniona z kotem syjamskim. Wydaje mi się, że ma mniej niż 6 miesięcy. Jesteśmy przed pierwszą wizytą u weterynarza, macie jakieś rady o co pytać, co zrobić? Kicia docelowo ma być wysterylizowana i nie będzie wychodzić z domu.
#273 |
... choć nie Westwood
|
Druga Lunka w wątku
![]()
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
Poprzedni właściciele nazywali ją Albinka, a nam mężowi uwidziala się Luna ;-) dobre, kocie imię tak mi się wydaje ;-)
Kicia na razie się z nami socjalizuje bo trochę dzikus z niej był, nie dziwię się bo jak słyszałam że te dzieci podobno za głowę kota nosiły... Aż po prostu miałabym chęć tej matce ich wpierdzielic bo jak nie dawała sobie rady z dziećmi żeby zrozumiały, że kot czuje to wszystko to trzeba było szybko kotu domku szukać a nie zamknąć kota w osobnym pomieszczeniu i po problemie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#275 |
Zakorzenienie
|
te rybki i robaki można kupić w sklepach z zabawkami
![]() Był szał na to jakiś czas temu http://www.bigboystoys.pl/item729__Robaki_HEXBUG.html te są tanie http://www.ramiz.pl/Zestaw-podstawow...O-ROBAK,p,1024 rybki też w zabawkowych są ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- z zabawek to jeszcze u nas kiedyś był szał na tor carera . Tam auto śmiga po torze sterowane pilotem . Koty to uwielbiały ![]()
#276 |
Zakorzenienie
|
Puchaczu, jaka piękna Lunka
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Nie depcze krokusów
|
puchaczmalinowy - gratuluję zakocenia! Mała jest śliczna
![]()
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapytaj ex-wlascicielke o odrobaczanie i szczepienie. I obserwuj czy je, jak sie zalatwia i czy wszystko ok. Taki kociak powinien byc wiecznie glodny i powinien ganiac po domu jak wsciekly ![]()
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kociomaniaczki
![]() Wynalazłam Wasz wątek poszukując odpowiedzi na nurtujący mnie problem. Nie wiem dlaczego Was wcześniej nie wypatrzyłam, bo sama jestem "kocia mama" (no nie tylko kocia ![]() ![]() Mam do Was małe pytanie odnośnie kociej karmy. Może bardziej doświadczone albo z podobnym problemem mi pomogą. Zacznę może jednak od przedstawienia mojego sierściuszka i problemu ![]() Mam 1,5 rocznego kocurka, nazywa się Lola (wiem, że imię jak dla pańci ale serio chciałam kotkę i pan mi wmówiła, ze to kotka ale po miesiącu okazało się, że jej jajka rosną, ale u nas został już Lolą i mówimy o nim jak o dziewczynce ![]() Nasza Lola to "brytyjczyk lubuski" czyli rasowy dachowiec ![]() ![]() ![]() Poniżej wpisowe - fotki Lolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Konto usunięte
|
Cinusiowa, masz czas zeby raz w miesiacu pobabrac sie troche w miesie? Czy twoj kot je mokre, czy samo suche? Ile dziennie wypija wody? Czy kamienie to struwity?
Sent from my mind using the Force. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Konto usunięte
|
Moja tez boi sie odkurzacza, jak tylko sie wyjmie to ona juz na gore ucieka
![]() ![]() No i takich nieoczekiwanych hałasów wyplosz mały, ostatnio tak sie przeciągała na sofie ze zwaliła pilota na podłogę i oczywiscie od razu uciekła ze strachu ![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
Super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Moje małe broje nie boją się odkurzacza dopóki nie jest on w ich bezpośrednim kontakcie. Czyli około 10 cm od nich. Ale totalnie są przerażone zaluzjami gdy się podnoszę lub opuszczam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ... A polecisz mi coś o dobrym składzie i w podobnej cenie, tj tak jak tam jest jakieś 150zł/8kg, czyli +/- 18zł/kg? Szukam czegoś nowego w zastępstwie Canina różowego, bo mój maluch rośnie i muszę przeskoczyć z Kittena na coś innego, lepszego ...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Purizon, Applaws, GranaPet. Ja kupuje Applaws, Granapet i Power of nature.
![]() |
#287 | |
KOTerator
|
Wszystkie Lunki są piękne
![]() Witam nowe dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Cinusiowa jeszcze jest Hills, ale przede wszystkim mokra karma, fontanna i dopajanie strzykawką, jeżeli kot mało pije. Od weta ma jakieś leki, coś z żurawiną, Uropet, cokolwiek? Napisz, a może Esfira poleci coś jeszcze. -------- Sonia polubiła Rybiorka. Tak serio serio polubiła. Nie urządza głodówki jak mnie nie ma i nawet sama pije dużo wody, bawi się z nią, mruczy przy głaskaniu. Kot zdrajca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Rybiorka trudno nie lubic, zwlaszcza jak sie jest kotem. Przeciez to najlepsza kicipancia
![]() ![]()
#289 |
... choć nie Westwood
|
Zdrada dla pańć z wątku to nie zdrada
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Dokładnie. To nie zdrada. I masz argument, aby zabrać Rusię.
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Purizon też miałam i mały uwielbiał ![]() Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2015-03-01 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Czyli co? Sonik zostaje u Rybiorka, Rusia pojedzie do Moniki... To ja mogę spokojnie kraść Milusię?
![]()
#293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już do nas się przyzwyczaila - przynajmniej tam mi się wydaje ;-) sama przychodzi żeby się pomiziac, trochę nas martwi że ma zapędy do atakowania rąk i nóg ale staramy się ją tego oduczyć i chyba nieźle nam idzie ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze byloby ja odrobaczyc. Mozesz kupic preparat u weta i sama podac (tabletke lub kropelki na kark). Ja po ostatnich przejsciach juz bede tak robic ![]() A potem szczepienie. Pierwsze jest bardzo wazne przeciw kocim wirusom. Kup jej zabawki: myszki, pilki, wedki. Nie wolno sie bawic z kotem rekami.
![]() |
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnośnie Twojego ostatniego pytanie, to... nie wiem co mam odpowiedzieć. Wet wspominała o kryształach w moczu. Żeby to zobrazować, pokazała mi nawet pod mikroskopem próbkę moczu Loli i stwierdziła, że jest tego bardzo dużo. Nie nazywała tego inaczej, a nie wiem czy kamienie, kryształki to jest to samo. Zakładam, że to wet jest specjalistą i nie pytałam o kamienie, nawet o czymś takim jak struwity nie wiedziałam, a ona nic nie wspominała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||
KOTerator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym odstawila sucha karme zupelnie, szczegolnie te wszystkie wynalazki dla kastratow itp. Dawalabym tylko mokre lub przerzucila sie na BARF, czyli surowe mieso z suplementami. Surowizna ma odpowiednie ph, ktore zakwasi mocz i zapobiegnie powstawaniu krysztalow. Sent from my mind using the Force. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
A dziewczyny, pytałam się kiedyś o poradę odnośnie furminatora, kupiłam w końcu ten oryginalny i jest naprawdę rewelacyjny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o karmę, to jak już dziewczyny pisały, ważne jest, żeby kot dużo pił, karma RC Urinary zawiera substancje zakwaszające mocz, zwiększające pragnienie oraz działające ochronnie na pęcherz, wszystko to można do karmy dodawać oddzielnie, na rynku jest masa weterynaryjnych suplementów diety typu Urinovet, L- Methiocit, Uro-pet, Uroforce więc pogadaj o tym ze swoim weterynarzem. Co do karm, to z weterynaryjnych jest jeszcze Hills, weszła na rynek nowa karma VetExpert- http://www.4tvet.pl/koty/urinary-cat/ A jakie pH moczu ma Lola? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.