![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! - część IX
Kasiulka ja się wstydzę swojego dziuba
![]() u którejś tu czytałam że studiuje logistyke transportu ![]() jakbyś chciała napisze ci pracę magisterską hihi mam firmę transportową i zajmuje działem logistycznym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
To chyba ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Meh.
|
Już się spowiadam
![]() Ćwierć wieku mi stuknęło pod koniec zeszłego roku. Wzrost 170cm, waga początkowa (z 23 lutego): 84,9. Ale nie była to najwyższa moja waga, kilka lat temu podbijałam pod 90, chociaż nigdy tej granicy nie przekroczyłam. Zamierzam się teraz ważyć w poniedziałek rano ![]() A jadłospis (przykładowy na dziś): I - herbata zielona + 2xchleb żytni z sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym i polędwicą sopocką II - sok marchwiowy jednodniowy + 150g wiśni III - krem z pomidorów z serem żółtym + 125g mięsa z indyka + 50g ryżu brązowego IV - jabłko V - kromka żytniego + sałatka z kurczakiem, serem mozzarella, rzodkiewkami, sałatą, cebulą, pomidorami, papryką, ogórkiem i odrobiną jogurtu naturalnego Jak pisałam, ułożone przez dietetyka (dobrego i sprawdzonego ![]() ![]() Edytowane przez Telephone Czas edycji: 2015-10-08 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczęta
![]() Melduje ćwiczenia! 15 minut z https://www.youtube.com/watch?v=xl5tvRPjdck i cały trening z Mel B https://www.youtube.com/watch?v=LAS6C6VAqnQ Ostre zakwasy mam, podczas ćwiczeń czuję każdy zakwas masakra ![]() ![]() TelephoneWitaj ![]() ![]() A jaką wasz wagę elektryczną? Patrzę, że mamy taki sam wzrost i zaczynałyśmy kilogramowo tak samo ![]() ![]() Wszystkie te jadłospis układał Ci dietetyk? Ćwiczysz coś?? Kasiula to dobry twój mąż na diecie monta kupować, powinnaś go przyuczyć ![]() ![]() Młoda a jaki masz rodzaj wagi?? Elektryczną? Brawo za ćwiczenia. W końcu wątek zaczął się ruszać ![]() ![]() ![]() A i co do 5 posiłku dodaj warzywka jakieś brakuje mi tego tutaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
A Martuszka chyba nas nie odwiedzi już ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Meh.
|
Kotori - hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Telephone Czas edycji: 2015-03-05 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
Witam nową koleżankę
![]() Ja dzisiaj mam przerwę od ćwiczeń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro dzień owsianki, właśnie ją gotuję :P Dziewczyny, nawet nie sądziłam, że tak z dnia na dzień uda mi się "rzucić" słodycze. Dzisiaj mija 2 tygodnie odkąd nie jadłam tego zła ![]() ![]()
![]() |
#278 | ||
Rozeznanie
|
Ale żeście naskrobały nadrabiam
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A co do ważenia się, to ja ważę się prawie codziennie, ale czasem mi się zapomina. Jak mam takie wzrosty z niczego, to robię sobie 1-2 dni przerwy od ważenia, zwiększam ilość wody. Jeśli pijesz za mało wody, to możesz mieć wzrosty. A jak jeszcze masz jakieś leniwe jelita, to powinnaś właśnie pić, pić jeszcze raz pić wodę, herbaty itp. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- A mój jadłospis na dziś. I. Jogurt naturalny 250g, jajko, szynka, warzywa II. 2 marchewki, dynia. III. Pałka z kurczaka, surówka z marchwi. 0,5 ziemniaka IV. Kisiel z siemienia lnianego z malinami. V. Serek wiejski z szynką i pomidorami.
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2015-03-05 o 16:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, macie jakiś fajny przepis na pierś z kurczaka/indyka?
![]()
![]() |
#280 |
Meh.
|
No i wróciłam z kijków
![]() Justyss, zależy co lubisz ![]() 150g piersi 1 kostka warzywna 150 ml wody 1/2 małej cebuli lub szczypiorek (można pominąć) 3 łyżeczki musztardy 1 i 1/2 łyżki oliwy bazylia, oregano, pieprz, sól Pierś kroimy w paseczki, przyprawiamy ziołami. Mięso podsmażamy na patelni wraz z pokrojoną cebulą. Dodać bulion warzywny i smażyć wszystko razem ok. 5-7 minut. Pod koniec smażenia dodajemy musztardę i dusimy przez chwilę na wolnym ogniu. Bardzo proste, do tego dorzucasz sobie pół paczki ryżu albo kaszy i 200g brokuła (przed ugotowaniem) i voila. Smak też niezły, o ile lubi się musztardę ![]() YennaSnape - no właśnie muszę wyrobić w sobie nawyk picia wody. Kiedyś to była cola 24h na dobę, o, to to wchodziło momentalnie. Wody nie cierpiałam. I tak jest lepiej, bo teraz ją lubię ![]() Edytowane przez Telephone Czas edycji: 2015-03-05 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Rozeznanie
|
Na udziec z indyka - natrzyj indyka majerankiem i czosnkiem, wciśnij kilka ząbków czosnku do mięsa. sól pieprz i do piekarnika. Smakuje jak wołowina, albo wieprzowina a to nadal indyk
![]() Kurak - pierś - nadziewana szpinakiem i mozzarellą light, lub samym szpinakiem. Przyrządzasz szpinak tak jak lubisz (tylko niezbyt wodniście i nadziewasz pierś z kury). Pałki, udźce - czosnek, sól, pieprz, curry, imbir, słodka papryka i odrobina pieprz cayen. Doprawiasz, zostawiasz na noc w lodówce i do piekarnika. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Ja wyrobiłam sobie nawyk, w ten sposób, że postanowiłam sobie, że za każdym razem kiedy jestem na jadalni z dziećmi (pracuję w przedszkolu) czyli co około 1,5 h piję 1-2 szklanki wody. Teraz robię to odruchowo. A w domu to samo mi się wdrożyło. Nie położę się spać, jak nie napiję się wody ![]() Możesz dodawać sobie cytryny i mięty do wody.
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2015-03-05 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Młoda jakie bułki jadasz na śniadanie? Myślę że 2 szt to zdecydowanie za dużo. Ogranicz się do 1 szt. Nawet mała bułka to ok 80 g a to już ponad 200 kcal
![]() Anka jak to się wstydzisz? Myślisz że mój dziób to taki piękny jak od modelki? ![]() ![]() ![]() Telephone te inf zdecydowanie nam wystarczą, nie musisz nam zdradzać więcej szczegółów jeżeli tego nie chcesz ![]() Jadłospis masz bardzo ładny. Jeżeli ufasz swojej dietetyczce to dobrze. Niestety czasami pseudo dietetyczki robią więcej szkody niż pożytku dając dietę 1000 kcal i to osobie dużo ćwiczącej ![]() W tym przepisie na twoją pierś w musztardzie jest za dużo oliwy, spokojnie można zredukować ilość. Ja patelnię smaruję pędzelkiem i 1/2 łyżki mi wystarcza. Justyś ja też słodyczy nie jem już od 2 tygodni i 1 dnia i jakoś daję radę. Najgorsze są pierwsze dni, później już jakoś leci ![]() Ja ostatnio dusiłam pierś z indyka. Przyprawiłam ją porządnie i podlałam białym wytrawnym winem. Była miękka i soczysta ![]() Jenna 1 pałka z kurczaka i 0,5 ziemniaka na obiad to stanowczo za mało ![]() ![]() Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2015-03-05 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny! Na bank na weekend cos wybiorę z tych propozycji
![]()
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Telephone Fajnie, że ktoś mnie kojarzy
![]() ![]() Ja powiem Ci szczerze, że nie umiałam gotować za bardzo, ani kucharzenie za bardzo mnie nie kręciło, ale odkąd zaczełam się zdrowo odżywiać to nabrałam chęci do gotowania sobie i rodzinie i powiem, że widać efekty. Lubię patrzeć jak jedzą to co zrobię i nic nie zostaje na talerzach to mnie motywuje ![]() ![]() Ja mam płytę Jillian część 2 na jędrne ciało w 30 dni, ale nie mam części pierwszej bo nie kupiłam jej z gazetą. Nie ćwiczyłam, bo dopiero dziś jak napisałaś o tym mi się przypomniało, że płytkę gdzieś miałam jak skończę wyzwanie z Mel B. To zobaczę i Jillian. Ja też nie mogę doczekać się roweru, niestety teraz taka marna pogoda, że śnieg zaczyna i mróz bierze, a myślałam, że już będzie wiosna ![]() Ja mam problemy jelitowe, pije dziennie 2 litry wody i codziennie rano przed jedzeniem wypijam ziarna babki płesznik po niej czuje się lepiej ![]() Justys dobrze, że robisz sobie przerwę i brawo za wysiłek! ![]() Co do skakania to powiem Ci, że u mnie to ludzie się śmiali ze mnie, że jak małe dziecko skaczę, ale mam ich głęboko w moich czterech literach ![]() Brawo za silną wolę ze słodyczami ![]() ![]() BAKALIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Wiem, że za mało, ale jakoś tego nie przemyślałam rano i miałam zapakować 2 pałki, a zapakowałam jedną... Dobrze, że surówki miałam dość dużo. W każdym razie to już się nie powtórzy. Jutro zjem 2 pałki, i do tego zrobię sobie szpinak z mozzarellą light.
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Nie jestem wstanie was nadrobić,coś mam tyły ostatnio w forum.
TELEPHONE ![]() KASIULA tak z małą byłam,jak gdzieś jezdzimy to zawsze wszyscy razem,jakoś dała radę,dzis była 100razy bardziej rozdarta niż wczoraj w ciemnej kopalni ![]() Jak ogarnę jak to zrobić to cos wrzucę do albumu. Dietę trzymam,na rowerku też dziś popedałowałam,mam straszne zakwasy w łydkach ale to chyba z schodzenia po schodach w kopalni. ANKA no szkoda że Martuszka nie zaglada wcale do Nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Niee, mam wagę taką starą ze wskazówkami, znalezioną na strychu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę się pochwalić, od dziś nie piję słodkiej kawy i herbaty! To dla mnie wyczyn, bo kiedyś nie wyobrażałam sobie kawy czy herbaty bez 2 łyżeczek cukru. Dziś stwierdziłam, że po co mi to.. Zrobiłam jedną kawę bez cukru , wypiłam lekko się krzywiąc , drugą wypiłam ze smakiem , a trzecia już naprawdę mi zasmakowała ![]() ![]()
maj- 85kg! ![]() lipiec- 82,3 sierpień- 78 wrzesien- 74,8 waga docelowa- 65kg! ![]() Mama Lenki od 18.05.2013 ![]() Edytowane przez mlodaxmama Czas edycji: 2015-03-05 o 19:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Meh.
|
YennaSnape - dokładnie, wychodzi uduszona/upieczona pierś w lekkim sosie musztardowym.
Właśnie wszamałam sałatkę na kolację z kromką chleba z ziarnami słonecznika. Nie przepadam za rzodkiewkami, ale ta sałatka była naprawdę dobra, ostrawa, tak jak lubię ![]() mlodaxmama - podziwiam! Ja nie wyobrażam sobie herbaty bez cukru.. Próbowałam, ale wolę już zrezygnować z niej zupełnie niż pić ją bez. Słodziki nie wchodzą w grę, bo sztuczność wyczuwam okropnie (a cola nie przeszkadzała ![]() Wiecie, teraz mam chęć na herbatę.. Czarną, earl grey, moją ulubioną. Czym można jeszcze słodzić na diecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
OJ KASIULA ty to mnie wpuscisz na minę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
I po treningu.
![]() Dzisiaj 30 dniowe wyzwanie z Mel B - czwartek + cardio + tabata z Natalia Gacka , łącznie prawie 60minut - chyba mój rekord. ![]()
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Nikolcia oj tam nie przesadzaj z tą miną
![]() ![]() Wiem dlaczego Ci tak miele, zdjęcie jest w za dużym formacie i musisz je zmniejszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Wiem, że ważenie zazwyczaj jest w poniedziałek, ale mam ochotę już Wam się pochwalić. Od dawna nie widziałam 8 z przodu na wadze... W styczniu, po świętach zobaczyłam na wadze - 94 kg. Nigdy nie ważyłam tak dużo... Ale dziś waga mnie zaskoczyła. Od kilku dni się nie ważyłam, bo miałam zastój, a w pon do tabelki zapomniałam. Dziś stanęłam na wagę 88,9 kg
![]() ![]()
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Yenna
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Meh.
|
Brawo, Yenna
![]() Pospałabym sobie jeszcze, ale trzeba zacząć dzień ![]() Powstrzymałam się przed wskoczeniem na wagę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam szlaban na wagę! Mam nadzieje, ze w poniedziałek zobaczę 7 z przodu
![]()
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
YENNNA super że waga spada.
JUSTYS,TELEPHONE ja mam na odwrót,warzę się tylko raz w tygodniu,co się będę codziennie dołować że waga nie leci,nie wiem jak bedzie w poniedziałek bo będę przed@ KASIULA zmniejszyłam i wstawiłam,celowo moje sadełko żeby było z czym porównać jak będę chudnąć ![]() Na dziś planuję. 1.2kromki razowca z polędwicą łososiową,pomidor 2.jogurt z musli 3.ryba z piekarnika,kasza gryczana,surówka z pekinki 4.twaróg chudy z tuńczykiem,ogórkiem i cebulką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Meh.
|
Nikolcia - no ja właśnie za waszymi radami odrzucam wagę i witam się z nią tylko w poniedziałki rano
![]() Profesor chory, siedzę w domu. Pogoda dość ładna, ale zimno - może skoczę na te kijki i tak. Czy żeby być wpisanym do tabelki trzeba mieć u Was jakiś staż? Czy wystarczy wrzucić swoje wymiary w poniedziałek do 19? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Trzeba mieć staż
![]() ![]()
![]() |
#299 |
Meh.
|
Zrozumiałe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Trzeba się troszkę po udzielać na wątku żeby wskoczyć do tabelki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.