Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 07:20   #271
87marta78
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Oby nie... bo co tu robic w tym szpitalu
A nic mi nie mów :/
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 07:29   #272
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dzień dobry kochane!
I co nikt nie urodził????!!!! buuuuu

Mnie obudziły skurcze w nocy...ale w trakcie mierzenia ich zasnęłam

Strasznie zaczyna mnie to wkurzać.....to czekanie..
Stary 2015-03-10, 07:30   #273
malinka612
Raczkowanie

Marta, jak to źle wyliczony termin
Niunia_ona, oby dziś juz Julka była z tobą

My przespalysmy grzecznie całą noc
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 07:38   #274
niunia_ona
Zakorzenienie

Założono mi cewnik to dobrze?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
Marta, jak to źle wyliczony termin
Niunia_ona, oby dziś juz Julka była z tobą

My przespalysmy grzecznie całą noc
No ja dalej czekam brzuch mnie boli lekko czasem czasem mocniej.. Ale jakieś rozwarcie na opuszek palca jest..

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Niunia - trzymasz kolejkę i dlatego taki zastój z porodami chyba petycje napiszemy do Twojego szpitala )

Wierze ze dzis juz pojdzie i wkrótce bedziesz miałaś skarba przy sobie ;*

Ja na 12 ide do gin z Medicover zobaczymy co powie o tej infekcji ?:/

Zapisałam ze tez do nich na KTG jutro mam w pakiecie a przynajmniej czekać nie będe 4 h jak ostatnio na IP !

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 07:44   #275
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Założono mi cewnik to dobrze?[COLOR="Silver"]
nie mam bladego pojęcia... nie pytałaś po co ten cewnik? Ja jak leżałam na patologii to o wszystko zaczełam sie pytać dopiero po kilku dniach...bo na początku nikt nic nie mówił....póżniej już zachowywałąm sie jak małe dziecko:a co to? a po co to?
Stary 2015-03-10, 07:45   #276
antoxa
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

No ja dalej czekam brzuch mnie boli lekko czasem czasem mocniej.. Ale jakieś rozwarcie na opuszek palca jest..
A cewnik nie jest czasem przy cesarce?

Ja już po obchodzie - z tetnem w porządku i dalej będą mnie obserwować.

Niunia_ona odblokuj tą kolejkę! Błagam!
Stary 2015-03-10, 07:52   #277
smv
Zakorzenienie

Cewnik chyba do cesarki..

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

O rety poprasowalam TŻ koszulki na siedząco ale i tak jestem zmęczona. Musze iść po badania na necie se spr i są ok ale wole mieć na papierze ;D
. Niunia to nic nie mówią co i jak? Dopytaj po kiego ten cewnik ci
Stary 2015-03-10, 07:56   #278
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
nie mam bladego pojęcia... nie pytałaś po co ten cewnik? Ja jak leżałam na patologii to o wszystko zaczełam sie pytać dopiero po kilku dniach...bo na początku nikt nic nie mówił....póżniej już zachowywałąm sie jak małe dziecko:a co to? a po co to?
Mowil ze do lepszego rozwierania szyjki macicy.. Ze gdy wypadnie mam to im zgłosic

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 07:58   #279
smv
Zakorzenienie

No to oby się rozwieralo jak trza!

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Faktycznie dziś dzień mężczyzny o kurde..
Stary 2015-03-10, 07:59   #280
żona_marcina
Rozeznanie

Meldujemy się w dwupaku.
Wczoraj było generalne sprzątanie, spacer z psem, skakanie na piłce, przysiady, kilka minut na steperze, 10 razy po schodach w górę i na dół, lamowanie. Nawet najmniejszego skurczu za to cała noc miałam niespokojne nogi.
Dzisiaj z rana lamowanie, steper i przysiady. Nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Ale mnie lekarz pocieszyl -wedlug niego termin mogl byc zle wyliczony i moge tu nawet tydzien leżeć
:conf used: A kto Ci wyliczał termin? I jak oni teraz ustalą prawidłowy termin? Pytam, bo ja sama już mam wątpliwości, kiedy jest mój prawidłowy termin... Rany, same stresy na tej końcówce ciąży. I będą Cię trzymać jeszcze tydzień w szpitalu? Zupełnie bez sensu, skoro nic się nie dzieje.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:00   #281
papalinka83
Zakorzenienie

Kurcze nie wiem, czy nie przekombinowałam trochę... Od kilku dni coś mnie trochę swędzi pipka, ale tak lekko. Brałam lactovaginal i generalnie gdyby nie wizja porodu, to bym nic dalej nie robiła. No ale... napisałam do ginki smsa, a ona powiedziała, że jak nie przejdzie, to kiedyś mi wypisała receptę na natamycynę i mogę brać, w razie porodu nie zaszkodzi. Tż pojechał kupić, ale to się okazało 20 globulek aż, a poza tym mi chyba zawsze nystatyna pomagała, a nie natamycyna. No ale wczoraj się tż dopytuje, czy biorę te globulki, bo po co on je kupił Więc wczoraj wzięłam na noc jedną, a dzisiaj rano mnie szczypie pipka od tej globulki i już mam schizę Zapisałam się na 13:25 do jakiegoś gina w luxmedzie, bo ta moja do końca tygodnia na urlopie, ale mam nadzieję, że sobie nic nie zrobiłam jednak, bo w razie porodu może być ciężko

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Meldujemy się w dwupaku.
Wczoraj było generalne sprzątanie, spacer z psem, skakanie na piłce, przysiady, kilka minut na steperze, 10 razy po schodach w górę i na dół, lamowanie. Nawet najmniejszego skurczu za to cała noc miałam niespokojne nogi.
Dzisiaj z rana lamowanie, steper i przysiady. Nic się nie dzieje.

:conf used: A kto Ci wyliczał termin? I jak oni teraz ustalą prawidłowy termin? Pytam, bo ja sama już mam wątpliwości, kiedy jest mój prawidłowy termin... Rany, same stresy na tej końcówce ciąży. I będą Cię trzymać jeszcze tydzień w szpitalu? Zupełnie bez sensu, skoro nic się nie dzieje.
A może ty masz faktycznie tp na 15.03 i dzieć ma jeszcze czas i stąd te przyspieszacze nic nie dają ?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:02   #282
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:

Julka jest strasznie uparta. Może zrobią ci CC skoro oxo nie działa? Koleżance podawali 2 razy oxo a potem i tak zrobili CC.

Stary 2015-03-10, 08:03   #283
smv
Zakorzenienie

A propo clotrimazolu i globulek - one tak szczypia i mnie i krem tez takie działanie ma jakby palące.. Ale używam bo działają. Co do nystatyny no to już antybiotyk. Tez brałam i pomagał. Po 1globulce nie przejdzie. Mi lekarz kazał 7nocy pod rząd brać. Ale już po 4 minęło wiec sobie zostawiłam na później heh.
Idę się ubrać bo przecież w życiu się nie rusze z domu ;D
Stary 2015-03-10, 08:04   #284
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

Faktycznie dziś dzień mężczyzny o kurde..
o to moze mój Oskar wyjdzie na dzien faceta skoro dzień kobiet olał
Stary 2015-03-10, 08:10   #285
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem, czy nie przekombinowałam trochę... Od kilku dni coś mnie trochę swędzi pipka, ale tak lekko. Brałam lactovaginal i generalnie gdyby nie wizja porodu, to bym nic dalej nie robiła. No ale... napisałam do ginki smsa, a ona powiedziała, że jak nie przejdzie, to kiedyś mi wypisała receptę na natamycynę i mogę brać, w razie porodu nie zaszkodzi. Tż pojechał kupić, ale to się okazało 20 globulek aż, a poza tym mi chyba zawsze nystatyna pomagała, a nie natamycyna. No ale wczoraj się tż dopytuje, czy biorę te globulki, bo po co on je kupił Więc wczoraj wzięłam na noc jedną, a dzisiaj rano mnie szczypie pipka od tej globulki i już mam schizę Zapisałam się na 13:25 do jakiegoś gina w luxmedzie, bo ta moja do końca tygodnia na urlopie, ale mam nadzieję, że sobie nic nie zrobiłam jednak, bo w razie porodu może być ciężko

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

A może ty masz faktycznie tp na 15.03 i dzieć ma jeszcze czas i stąd te przyspieszacze nic nie dają ?
Nieciekawie z tymi globulkami. Na pewno masz infekcję? Może to tylko podrażnienie?

Gdybym tylko miała pewność, że prawidłowy termin jest na 15 marca to bym nie panikowała. Ja się boję, że jak nie urodzę do 15-go to w razie czego przetrzymają mnie jeszcze do 25-go a nie do 19-go.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
o to moze mój Oskar wyjdzie na dzien faceta skoro dzień kobiet olał
A mój ma do tego imieninki dzisiaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-10, 08:14   #286
Tamika24
Przyczajenie

Cytat:
Mowil ze do lepszego rozwierania szyjki macicy.. Ze gdy wypadnie mam to im zgłosic
A masażu szyjki macicy Ci nie robili? U mnie w pierwszej ciąży od razu podziałało. Zrobiła mi o 13 i już cały czas skurcze miałam tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam czy to na pewno skurcze i pojechałam na zakupy o 18 byłam z powrotem w szpitalu. Fakt że męczyłam się jeszcze do 3 w nocy z nimi i też miałam jeszcze do tego podaną kroplówkę na przyspieszenie ale zadziałało. Ciekawa jestem jak będzie tym razem bo wtedy miałam opłaconą położną a tym razem nie mam więc pewnie będę się męczyć jeszcze bardziej
Tamika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:21   #287
niunia_ona
Zakorzenienie

Po usg dziecko wazy 3400..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 08:21   #288
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
I znowu witam przy karmieniu mała pospala 3 godz wiec jestem z niej dumna i nawet wyspana a teraz tez pewnie jeszcze pośpi. Dzisiaj mąż jedzie załatwiać urzędowe sprawy a do mnie przyjeżdża mama i zrobi rosół

Dziewczyny po cc w co się ubieracie? Ja się jakoś boję o cięcie i chodzę caly czas w koszulach ale ile można może jak zdejmę szwy będzie lepiej...
Ja ubieram sie w getry i spodnie z wyzszym stanem. Szwy nan ściągnięte i ladnie sie goi, ale boje sie, zeby nic mi tam nie podraznilo.

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Niunia już na prawde nie długo!! choć wiem ze każda godizna tewa teraz wieczność... Heh oj Julcia testuje Twoją cierpliwość choć to i tak zapewne nic w porównaniu do okresu jej dorastania :P

Mamusie cyckowe z dzieciaczkami, czy mi się wydaje czy dzieci mają jakiś podobny harmonogram załączania głoda ? Komu jeszcze odpadł kikucik ?
Heh "sranie na potęgę, aż strach żeby chusteczek zabrakło" już się odzwyczaiłam od tego :P
Swoja droga starszak od 2 miesięcy w końcu bez pieluchy (tylko na noc- czasem suchy jest, a czasem jakby nim rzucić to idzie zabić;/) a tu na nowo będzie zabawa

Ogólnie DZIEŃ DOBRY Życzę cudownego dnia!! I... cś w kościach czuje że jakieś maleństwo nowe świat dziś przywita. PO cihu moocne kciuki aby to Julcia Niuni była
Chyba nasze dzieci maja podobny harmonogran rzeczywiscie

W sumie dobrze, bo bedziemy spotykac sie na wizazu nawet w nocy :P

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:22   #289
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Nieciekawie z tymi globulkami. Na pewno masz infekcję? Może to tylko podrażnienie?

Gdybym tylko miała pewność, że prawidłowy termin jest na 15 marca to bym nie panikowała. Ja się boję, że jak nie urodzę do 15-go to w razie czego przetrzymają mnie jeszcze do 25-go a nie do 19-go.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

A mój ma do tego imieninki dzisiaj
No właśnie nie jestem pewna bo tylko lekko mnie siedziało no nic zobaczymy co ten lekarz powie. Trochę spanikowalam, bo ja często miewam infekcje i ciężko mi przechodzą, nie wyobrażam sobie w połogu miec

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:25   #290
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tamika24 Pokaż wiadomość
A masażu szyjki macicy Ci nie robili? U mnie w pierwszej ciąży od razu podziałało. Zrobiła mi o 13 i już cały czas skurcze miałam tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam czy to na pewno skurcze i pojechałam na zakupy o 18 byłam z powrotem w szpitalu. Fakt że męczyłam się jeszcze do 3 w nocy z nimi i też miałam jeszcze do tego podaną kroplówkę na przyspieszenie ale zadziałało. Ciekawa jestem jak będzie tym razem bo wtedy miałam opłaconą położną a tym razem nie mam więc pewnie będę się męczyć jeszcze bardziej
Tu sa tak zakreceni ludzie ze masakra.. Każdy gada inaczej.. Teraz jednak nie dadzą zastrzyku.. Najpierw mówią ze dadzą potem ze juz nie..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 08:29   #291
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
To jest właśnie taki balonik co wczoraj mowila mi polozna do lepszego rozwierania szyjki.
Stary 2015-03-10, 08:31   #292
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

A to nie do cesarki? Moze tak na wszelki wypadek zalozyli jakby musieli zrobic? Musisz sie pytac o wszystko. Jak mnie przyjmowali na oddzial lekarz od razu powiedzial zeby pytac, pytac i jeszcze raz pytac. Bo oni nie wiedza co nam w glowach siedzi i ze nie ma glupich pytan.

Cytat:
Napisane przez Tamika24 Pokaż wiadomość
Ja nie mialam oplaconej poloznej i moze sama, znacY TZ byl caly czas, ale polozna wyszla kilka razy doslownie na chwile. Tak to siedziala non stop i podpytywala jak skurcze itp.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:32   #293
87marta78
Zadomowienie

A co do tp, to wyliczal mi ten sam lekarz co byl na obchodzie... z om mialam na 1.03, z usg na 4.03 i cos gadal o nieregularnych cyklach i zeby brac pod uwage termin z usg
Stary 2015-03-10, 08:33   #294
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Po usg dziecko wazy 3400..

Niuna ten cewnik to tzn balonik ( Cewnik Foleya ) zeby przyspieszyć Ci rozwarcie - jezeli on nie zadziała zostanie Ci podana wyższa Dawka Oxy bedzie dobrze
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:33   #295
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie do cesarki? Moze tak na wszelki wypadek zalozyli jakby musieli zrobic? Musisz sie pytac o wszystko. Jak mnie przyjmowali na oddzial lekarz od razu powiedzial zeby pytac, pytac i jeszcze raz pytac. Bo oni nie wiedza co nam w glowach siedzi i ze nie ma glupich pytan.

Ja nie mialam oplaconej poloznej i moze sama, znacY TZ byl caly czas, ale polozna wyszla kilka razy doslownie na chwile. Tak to siedziala non stop i podpytywala jak skurcze itp.
Nie to jakiś cewnik folleya wpiszcie sobie w Google.. Gdy szyjka zwiekszy rozwarcie to ten balonik cewnik wypadnie.. Różne mają tego nazwy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 08:34   #296
201711130954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
A co do tp, to wyliczal mi ten sam lekarz co byl na obchodzie... z om mialam na 1.03, z usg na 4.03 i cos gadal o nieregularnych cyklach i zeby brac pod uwage termin z usg
Ja jak zapytalam swoja gin to nawrzeszczala ze nieważne USG ważne OM to juz nie wiem sama na co patrzec
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:35   #297
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Niuna ten cewnik to tzn balonik ( Cewnik Foleya ) zeby przyspieszyć Ci rozwarcie - jezeli on nie zadziała zostanie Ci podana wyższa Dawka Oxy bedzie dobrze
Bedzie będzie dobrze musi. Jeszcze te bole jak na okres.. Masakra ze aż nie mogę iść.. Mam zalecenie chodzenia

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 08:36   #298
meganka18
Rozeznanie

Widze ze infekcje dróg rodnych atakują ;/

Ja zastosowałam tylko dwie globulki Clotrimazolum bo tak piekło i śluz był delikatnie podbarwiony krwią ... Sama zaaplikowałam sobie Lactovaginal zeby troche nawilżyć i złagodzić pieczenie - zobaczymy co gin w Medicaver mi powie - chodziłam do niej przed ciaza - do mojej gin sie nie dostanę bo jest na urlopie ;(
Stary 2015-03-10, 08:38   #299
Tamika24
Przyczajenie

Cytat:

Moja poza tym że zrobiła mi ten masaż co przyspieszyło poród to była beznadziejna. Bo w międzyczasie rodziła też druga babka która miała ją wykupioną i prawie jej przy mnie nie było:/ już nie mówiąc o tym że dała mi za wcześnie znieczulenie i małej zaczeło tętno spadać Także 1500 zł wydałam w błoto dlatego tym razem zrezygnowałam...Miałam tylko pewność że mnie przyjmą a teraz boję się że nie będzie miejsc i mnie odeślą gdzie indziej.
Tamika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:41   #300
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Ja jak zapytalam swoja gin to nawrzeszczala ze nieważne USG ważne OM to juz nie wiem sama na co patrzec

OM jest mniej ważne jezeli miałaś nieregularne cykle - wtedy patrzy sie na termin z usg przeprowadzonego w 12 tyg na podstawie CRL
U mnie to różnica 2 dni np ale ja często miałam problem z określeniem pierwszego dnia okresu bo np miałam lekkie brudzenie zakładałam wkładkę pózniej 2 dni nic i dostawałam okres ;/

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Bedzie będzie dobrze musi. Jeszcze te bole jak na okres.. Masakra ze aż nie mogę iść.. Mam zalecenie chodzenia

Bole pojawiają sie od oxy bo podali pewnie ci taka próbna mała dawkę i macica sie zaczęła obkurczac.
Najważniejsze ze juz działają w tym kierunku abyś jak najszybciej zobaczyła córeczkę ! ;*
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości