Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-21, 14:31   #271
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bocianki to herbatki na laktację
A wyprzedaż sówek była w sklepie internetowym Manfi, z tym że ja chyba ostatnią sówkę Fehn kliknęłam :P
]
a idź Ty choć może dobrze dla mojego portfela

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
ta vanillia też skradła moje serce.... ale ja sobie wymyśliłam, że na jednej ścianie chce tapetę własnie taką waniliową lub kremową... a mogłabyś zrobić dla mnie fotkę jak wygląda ten light grey plizzzzz
pewnie, zaraz cyknę

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:38   #272
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Uffffffff wróciłam z rajdu po sklepach, chyba już mam wszystko oprócz komody kąpielowej, pościeli i stanika do karmienia...W Gemini to chyba z pół godziny na pogawędce z panią farmaceutką spędziłam

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które przetestowały albo zakupiły laktator ręczny prosze o pomoc

Chcę zakupić ten z aventu
http://allegro.pl/laktator-reczny-ph...435287462.html

ale znalazłam jeszcze inne z tej samej firmy

http://allegro.pl/avent-laktator-rec...090347649.html

http://allegro.pl/avent-laktator-rec...551331317.html

Który lepszy ?
Pierwszy i drugi to chyba to samo, oba są Natural, a tego Isis nie znam, ale nie widziałam butelek z tej serii. Butelki są Comfort albo Natural. Ja mam ręczny i elektryczny Natural.

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Witam się i ja dziś mam wizytę, wiec dowiem się coś w końcu o mojej malutkiej mię mogę się doczekać, i niech mnie zbada czy wszystko w porządku
Też już bym chciała znowu na wizytę...

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Fajne to tłoczenie minky, ale jakos nie kumam na to szalu, toż to zwykly welur tylko w pryszcze a drogi w ciuuul Na razie mam 2 koce i żaden nie jest minky ale jeden kupie na pewno bo do wózka chce
Pryszczaty welur już nigdy patrzenie na minky nie będzie to samo
Ale to fakt, ja też się z minky nie wygłupiam, drogie, a wcale szału nie ma. Do wózka mooooooże, chociaż mam kocyki z Biedry i są milusie, mam też gruby z lumpka, myślę że starczą.

Cytat:
czy któraś z was używała do malowania scian w domu farb firmy Beckers? zależy mi na farbie, która naprawde można myć...
Mam od roku na ścianach w sypialni, szorowałam kilka razy, bo non stop jest czymś ściana umazana, nie miałam problemów, nigdzie się nie wytarła.
Jedna warstwa była ok, ale położyliśmy drugą, żeby mieć pewność że nic nie wyjrzy spod spodu

Kolor wyszedł taki jak na próbniku, ale ja z próbnikiem wyszłam poza sklep i oglądałam w normalnym świetle

Cytat:
Co do tych podkladow w łóżeczko, to jednak wolę sobie przez pierwsze miesiące podarować.
Ja dziś oglądałam podkłady Pampersa, ciekawa jestem jak z ich jakością.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
kurcze super to jest, bo mało miejsca zajmuje, tylko nie wiem czy będzie mi praktycznie jeździć tym przewijakiem po progach z sypialni do łazienki... te kółka są wytrzymałe? a wanienka jest wyjmowana aby ją umyć? kurde, muszę to rozważyć, bo bardzo mi się spodobało
Wanienkę normalnie się wyciąga chyba we wszystkich komodach tego typu. Dla mnie to super sprawa, bo kąpać dzidziola będziemy w salonie, potrzebuję czegoś co będzie mobilne, na odpowiedniej wysokości, co zmieści w sobie dużo rzeczy. Ja zamówię http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...550744921.html
Stary 2015-07-21, 14:38   #273
krolewna1986
Wtajemniczenie

Natalitka załączam foty w dwóch różnych miejscach, złapałam kawałek mebli i kwiaty, żebyś miała z czymś porównanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150721_15_34_22_Pro.jpg (44,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150721_15_34_35_Pro.jpg (48,4 KB, 34 załadowań)

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 15:03   #274
toskaKrk
Wtajemniczenie

Wątek ogarnęło szaleństwo

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze
dzięki

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Udało się kupić
A mąż wrócił i mu mówię, że kupiłam przygotowana na jazdę a ten do mnie "no i dobrze" Nie jestem pewna czy się gdzies nie uderzył w głowę w pracy ostatnio
Hehe to Ci się upiekło. Zapytałam mojego co by powiedział na zakup kombinezonu w takiej cenie, a on zrobił minę o taką znaczy jak chłop nie siedzi w temacie, to zupełnie nie ogarnia kuwety ehhh
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 15:15   #275
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
U
Pierwszy i drugi to chyba to samo, oba są Natural, a tego Isis nie znam, ale nie widziałam butelek z tej serii. Butelki są Comfort albo Natural. Ja mam ręczny i elektryczny Natural.
Ja nie wiem czym się różnią właściwie te laktatory, bo ja dostałąm od siory zestaw startowy, dokupiłam końcówkę w aptece tę silikonową, bo w tym jej pożółkła taka bleee była. Były tam pojemniki itd ja dokupiłam butelki Avent NAtural i wszytsko gra i buczy ze sobą więc nie mam pojęcia czym to się różni

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Natalitka załączam foty w dwóch różnych miejscach, złapałam kawałek mebli i kwiaty, żebyś miała z czymś porównanie
Tę komódkę to masz z Iyska?

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Hehe to Ci się upiekło. Zapytałam mojego co by powiedział na zakup kombinezonu w takiej cenie, a on zrobił minę o taką znaczy jak chłop nie siedzi w temacie, to zupełnie nie ogarnia kuwety ehhh
Dlatego podejrzewam, ze się gdzieś mocno walnął w główkę, że tak zareagował albo chodzi o to, że zbliża się koniec mojej umowy na tel a on chce nowy, bo mnie odpowiada stary tel i tak sie podlizuje
Stary 2015-07-21, 15:16   #276
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
jak chłop nie siedzi w temacie, to zupełnie nie ogarnia kuwety ehhh
co racja to racja mojemu na razie mogę wkręcać, że to okazja, że potrzebne dla dziecka, bo i tak nie będzie wiedział
na pościele i kołderkę wydałam ponad 400zł, ale oczywiście mówiłam, że dziecko tego potrzebuje
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 15:31   #277
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
co racja to racja mojemu na razie mogę wkręcać, że to okazja, że potrzebne dla dziecka, bo i tak nie będzie wiedział
na pościele i kołderkę wydałam ponad 400zł, ale oczywiście mówiłam, że dziecko tego potrzebuje
a jaką pościel kupiłaś? Ja wydałam 350 z przesyłką

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-21, 15:32   #278
EMI2014
Rozeznanie

Szkoda, że wcześniej takich nie zauważyłam, kupilam juz 3 szt. Będę dawać podkladziki i sprawdzac

Ukladalam dzisiaj pierwsze maluszkowe pranko do szuflad, strasznie niemiłe w dotyku sa... pluczecie w jakiś plynach dzieciowych? Zastanawiam się nad soda i octem, próbowała któraś z Was?

Mis na pupci to jest hit!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1437489109714.jpg (69,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1437489137402.jpg (59,3 KB, 27 załadowań)
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 15:34   #279
EMI2014
Rozeznanie

Tego lorda sprowadzasz z Anglii?
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 15:38   #280
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Nic nie mów, przy okazji zakupow dzidziowych w gemini wzielam sobie plyn micelarny z Biodermy i oczywiscie tez uargumentowałam TŻ, ze dziecko tego potrzebuje No co, ma sie dzieciak wstydzic ze jego matka z pryszczata twarza chodzi? już pryszczate kocyki mu wystarczą

Btw, jak cos wrzucilam fotki slubne do K
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 15:39   #281
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle ten sprzedawca ma takie ładne ciuszki http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=40346234 ale drogawe. Choć na kombinezon chyba nie będę żałowała aż tak skoro to na zimę prawda? Szukam usprawiedliwienia dla wydania tyle kasy
Eee ja bym poczekala do listopada jak juz mała się urodzi i wtedy ocenisz po jej rosnieciu jaki rozmiar. ..
Widzę że wszystkie kupujecie ciuszki najmniejsze na 58 cm i 62 cm -jestem ciekawa ile dzieci będzie rzeczywiście takich dużych
Z lila sobie ubralam ze przecież kupie 0-3 msc ubranka (62 cm) bo zaraz urośnie i się podwinie itd
Po ostatnim usg powiedzieli mi ze dziecko jest bardzo małe no to dokupilam kilka newborn 53 cm i co się okazało? Te 53 cm były duuuzo za duże -nawet najmniejsze ciuchy na 46 cm nosiła do 6-8 tyg :/ koleżanka mnie ratowala po wyjściu ze szpitala ciuchami po swojej małej właśnie w najmniejszym rozmiarze.
Chodzi mi o to ze nawet słusznej wielkości dziecię będzie pasowało raczej poniżej 58 cm przez conajmnie 2 tyg
Także kombinezon to bym taki na max 58 cm wzięła na pierwsze tyg a potem dobrala następny
Waga dziecka to jedno a długość drugie -lila i jej kuzynka miały dokładnie ta sama wagę 2900 z tym ze lila 44 cm a nikola 56 cm wyobrazcie sobie różnice
Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Kurde a ja kocyka nie mam zadnego jak na razie :
Ja mam jeden minky ale one u nas tanie jak barszcz -4 funty placilam za 'pryszczaty welur 'heheh
Ale najlepsze wydają mi się te bawełniane 100 procent takie leciutko dziurkowane kocyki niestety linka nie dam bo z tel pisze

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-21, 15:42   #282
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
O super!!! Kochana jesteś!! kolor śliczny jutro jade do sklepu i zobaczymy co wybiorę

CO do zakupów to ja wczoraj mojemu pokazuję kocyk za 199zł, a on do mnie : no jak ci sie podoba to kup, a nie zastanawiasz się pół godziny....
Jednak z niego zrezygnowałam, bo dla mnie to zdecydowanie za dużo na kocyk!!

przyszło mi zamówienie z geminii i zamówiłam smoczki... napisałam oczywiście, że chce kolory smoczków różowe... no i przysłali, ale nie te co chciałam bo ja chciałam jeden ciemno różowy... a oba są jasnoróżowe....
Stary 2015-07-21, 15:47   #283
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Eee ja bym poczekala do listopada jak juz mała się urodzi i wtedy ocenisz po jej rosnieciu jaki rozmiar. ..
Widzę że wszystkie kupujecie ciuszki najmniejsze na 58 cm i 62 cm -jestem ciekawa ile dzieci będzie rzeczywiście takich dużych
Z lila sobie ubralam ze przecież kupie 0-3 msc ubranka (62 cm) bo zaraz urośnie i się podwinie itd
Po ostatnim usg powiedzieli mi ze dziecko jest bardzo małe no to dokupilam kilka newborn 53 cm i co się okazało? Te 53 cm były duuuzo za duże -nawet najmniejsze ciuchy na 46 cm nosiła do 6-8 tyg :/ koleżanka mnie ratowala po wyjściu ze szpitala ciuchami po swojej małej właśnie w najmniejszym rozmiarze.
Chodzi mi o to ze nawet słusznej wielkości dziecię będzie pasowało raczej poniżej 58 cm przez conajmnie 2 tyg
Także kombinezon to bym taki na max 58 cm wzięła na pierwsze tyg a potem dobrala następny
Waga dziecka to jedno a długość drugie -lila i jej kuzynka miały dokładnie ta sama wagę 2900 z tym ze lila 44 cm a nikola 56 cm wyobrazcie sobie różnice

Ja mam jeden minky ale one u nas tanie jak barszcz -4 funty placilam za 'pryszczaty welur 'heheh
Ale najlepsze wydają mi się te bawełniane 100 procent takie leciutko dziurkowane kocyki niestety linka nie dam bo z tel pisze

U mnie nawet uważają, ze 62 sa malutkie i Kinia nie pochodzi w nich dłużej niż 3-4 tygodnie. Stwierdzili ostatnio, ze za duzo mam ubranek na 62 i ze na pewno tego nie wykorzystam. Ja wole kupić większe, bo ja byłam dość dużym dzieckiem, TŻ tez, wiec malutka raczej tez spora bedzie. A jak na ostatnim USG sie okaże, ze bedzie ciut mniejsza, to zawsze do sklepu mozna podjechać i dokupić cos na mniejszy rozmiar.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-07-21, 15:56   #284
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Szkoda, że wcześniej takich nie zauważyłam, kupilam juz 3 szt. Będę dawać podkladziki i sprawdzac

Ukladalam dzisiaj pierwsze maluszkowe pranko do szuflad, strasznie niemiłe w dotyku sa... pluczecie w jakiś plynach dzieciowych? Zastanawiam się nad soda i octem, próbowała któraś z Was?

Mis na pupci to jest hit!
No ja piorę nasze tak jak mi się chce robić i dodaję kropelki zapachowe, ale dzidzi nie będę dodawała kropelek chyba ze ze 2 np Ubrania są mięciutkie. Ja ogarniam nasze pranie i Gabi będę prała i płukała właśnie w tym płynie z octu i sody
Cytat:
Nic nie mów, przy okazji zakupow dzidziowych w gemini wzielam sobie plyn micelarny z Biodermy i oczywiscie tez uargumentowałam TŻ, ze dziecko tego potrzebuje No co, ma sie dzieciak wstydzic ze jego matka z pryszczata twarza chodzi? już pryszczate kocyki mu wystarczą

Btw, jak cos wrzucilam fotki slubne do K
czubesiu Ty
Cytat:
Nie no Lilia to w ogóle mikrusik była JA mam najmniejsze na 5o, ale kupowałam tylko w lumpku żeby mi nie było szkoda jak nie ubierze. Wątpię, zeby moja taka malutka była
Stary 2015-07-21, 16:02   #285
Pasztetnik
Zadomowienie

Nam znowu na SR położna mówila, zeby w ogole 56 nie kupowac tylko najmniejsze 62, bo nawet jak dziecko mniejsze to mu sie nic nie stanie jak bedzie na nim wisiec a te 56 to zaraz za male beda. Na szczescie to co mowia dziele przez pięć i wg mnie kilka szt 56 na poczatek trzeba miec
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-21, 16:03   #286
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

A nie możecie sobie zakupić ZAMIAST PODKŁADÓW czegoś takiego, co jest ceratkowym miękkim prześcieradełkiem z gumką i się to nakłada na materac POD prześcieradełko bawełniane? Ja mam od dwóch lat i do tej pory - a nawet SZCZEGÓLNIE teraz się przydaje o takie coś: http://maluch2004.istore.pl/pl/przes...0-foliowe.html
o jakie fajne a jakie to jest w dotyku? typowo foliowe czy jakieś inne, bardziej materiałowe? bo niby pisze ze szwedzka folia myślę coś kupić Karolowi na materac bo w nocy zdarzy mi się siknąć jeszcze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 16:05   #287
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
No ja piorę nasze tak jak mi się chce robić i dodaję kropelki zapachowe, ale dzidzi nie będę dodawała kropelek chyba ze ze 2 np Ubrania są mięciutkie. Ja ogarniam nasze pranie i Gabi będę prała i płukała właśnie w tym płynie z octu i sody

czubesiu Ty

Nie no Lilia to w ogóle mikrusik była JA mam najmniejsze na 5o, ale kupowałam tylko w lumpku żeby mi nie było szkoda jak nie ubierze. Wątpię, zeby moja taka malutka była
No właśnie o to mi chodzi -warto chociaż 1 pajaca i 1 body w malutkim rozmiarze, używane kupić bo jak wam się taki mikrus trafi to te 58 pieluchy nie będzie trzymać

Stary 2015-07-21, 16:15   #288
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze super to jest, bo mało miejsca zajmuje, tylko nie wiem czy będzie mi praktycznie jeździć tym przewijakiem po progach z sypialni do łazienki... te kółka są wytrzymałe? a wanienka jest wyjmowana aby ją umyć? kurde, muszę to rozważyć, bo bardzo mi się spodobało
Ta opcja wysuwanej wanienki bardziej mi się podoba a ciężki jest? w sensie aby go przenosić zamiast przejeżdżać nim? wiesz ile kosztuje nowy? Ty go kupowałaś w PL czy GB?
Lawina pytań )
ja jeździłam po progach, kółka nie odpadły :P
wanienka oczywiście wyjmowana
z wysuwaną wanienką całość ciut niej niż 20 kg
nowy ten pierwszy model widziałam za chyba jakoś 5-6 stówek u nas w Pl, ale ja oba kupowałam używane
Ten swój pierwszy przerobiłam na ciemne drewno, każdą część osobno szlifowałam i bejcowałam, nie mogę odżałować, że potem go odsprzedałam dalej!!!... - w załączniku jest właśnie po zmianie koloru, troszkę się narobiłam, hahahahah.

Cytat:
Dokładnie wszystkie moje dziewuszki miały po 52-53 cm i połowa ciuchów na 56 była za duża przez miesiąc a wagę miały normalnie 3-3,2 kg - a te kilka sztuk na 50 cm pasowało jak ulał
Kuapouszka, ja mam dziesiątki na 56 cm, mam nadzieję, że Kubuś łaskawie się za wzrostem nie rozpędzi jakoś ponad miarę

ZROBIŁAM MOJE PIERWSZE DOMOWE LODY DZIŚ!!!!
Sorbetowe ze startych papierówek, bananów, kilku jeżyn i dwóch gałązek mięty sporych i UDAŁY SIĘ!! Dziewczyny zachwycone, że mogą je wcinać bez ograniczeń, a ja dumna i blada, że takie pyszne wyszły bez grama cukru dodatkowego czy innych świństw
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4514.JPG (325,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4141.JPG (288,8 KB, 26 załadowań)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-21 o 16:21
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 16:23   #289
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie o to mi chodzi -warto chociaż 1 pajaca i 1 body w malutkim rozmiarze, używane kupić bo jak wam się taki mikrus trafi to te 58 pieluchy nie będzie trzymać

A ja jeszcze się ubezpieczyłam w razie czego bo już w Tesco przeszkoliłam męża co ma kupić jak trzeba będzie więcej małych

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Rany jak się u mnie gorąco zrobiło, aż się zaczęłam źle czuć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-21, 16:27   #290
natalitka1988

Matko już 3 razy wymiotowałam!!! chyba umrę jak mi wrócą mdłości!!!!

Napisałam maila do tej apteki... ciekawe czy wymienią mi te smoczki.. w końcu ja im napisałam maila z wzorem jakim chcę.. a oni przysłali inne...
Stary 2015-07-21, 16:28   #291
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
o jakie fajne a jakie to jest w dotyku? typowo foliowe czy jakieś inne, bardziej materiałowe? bo niby pisze ze szwedzka folia myślę coś kupić Karolowi na materac bo w nocy zdarzy mi się siknąć jeszcze
nie jest typowo foliowe, nie jest mięciutkie, nie szeleści, nie jest śliskie takie, tzn. nie ślizga się po tym prześcieradełko wcale - no takie właśnie bardziej "materiałowe" zdecydowanie
Kubulek
Stary 2015-07-21, 16:30   #292
littlevenus
Raczkowanie

Uffff, dopiero skończyłam zamawianie!!! Spisanie, podliczenie, zamówienie z zamulonego allegro zajęło mi pół dnia Ale mamy już spooooro z wyprawki, niewiele zostało do dokupienia. No, ale prawie 700 zł z konta "zniknęło"
Stary 2015-07-21, 16:31   #293
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Oliath, mniam Dodawałaś coś do owocków, czy po prostu mroziłaś?

Cytat:
Napisałam maila do tej apteki... ciekawe czy wymienią mi te smoczki.. w końcu ja im napisałam maila z wzorem jakim chcę.. a oni przysłali inne...
Heh, mnie by się nie chciało odsyłać

Swoją drogą, miałam zapytać już jakiś czas temu i mi umknęło - żadna z Was nie ma Gemini stacjonarnie?
Stary 2015-07-21, 16:38   #294
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

że też CI się chce bawić w wymienianie

Cytat:
Swoją drogą, miałam zapytać już jakiś czas temu i mi umknęło - żadna z Was nie ma Gemini stacjonarnie?
Pasztetnik ma stacjonarnie
Stary 2015-07-21, 16:40   #295
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No ja też mam, a zawsze myślałam że na zadupiu mieszkam i luksusy to nie u mnie
Stary 2015-07-21, 16:41   #296
natalitka1988

Cytat:
że też CI się chce bawić w wymienianie

Bo ja Kcem ciemnoróżowy a nie dostałam .... będę płakać....
A moze pójdę do Kubusia tego sklepu i tam mi wymienią? w sumie tylko o kolor mi chodzi a trochę tam znam juz te dziewczyny
Stary 2015-07-21, 16:45   #297
mala29lll
Zakorzenienie

A ja teraz zobaczyłam na moje podkłady i mam PODKŁAD "OCHRANIACZ" 60X120; 85 % BAWEŁNA, 15% pOLIESTER I ODDYCHAJĄCA POWŁOKA MEMBRANOWA czyli chyba ok.
Takie coś http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...221887661.html

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Bo ja Kcem ciemnoróżowy a nie dostałam .... będę płakać....
A moze pójdę do Kubusia tego sklepu i tam mi wymienią? w sumie tylko o kolor mi chodzi a trochę tam znam juz te dziewczyny
Nie sądzę bo tu chodzi o kod z pudełka. Jakby u nich to wsio rybka ale tak to watpię
Stary 2015-07-21, 16:54   #298
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath, mniam Dodawałaś coś do owocków, czy po prostu mroziłaś?
Zmiksowałam owoce z miętą, wlałam do kubeczków po danonkach i zatknęłam w to Lili kolorowe łyżeczki i do zamrażarki
Kubulek
Stary 2015-07-21, 16:54   #299
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaką pościel kupiłaś? Ja wydałam 350 z przesyłką
Ja sobie skompletowałam wszystko, pościele, prześcieradła, baldachim, rożek, fasolkę, 3metry materiału, itp.

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Tego lorda sprowadzasz z Anglii?
Tak poniżej Ci fotkę wstawiłam

Cytat:
Lawina pytań )
ja jeździłam po progach, kółka nie odpadły :P
wanienka oczywiście wyjmowana
z wysuwaną wanienką całość ciut niej niż 20 kg
nowy ten pierwszy model widziałam za chyba jakoś 5-6 stówek u nas w Pl, ale ja oba kupowałam używane
Ten swój pierwszy przerobiłam na ciemne drewno, każdą część osobno szlifowałam i bejcowałam, nie mogę odżałować, że potem go odsprzedałam dalej!!!... - w załączniku jest właśnie po zmianie koloru, troszkę się narobiłam, hahahahah.
Dziękuję za odpowiedź będę czyhać na jakąś okazję, albo zapytam w sklepie gdzie meble robią ile by mi wzięli za zrobienie czegoś takiego
fajnie ten brąz wygląda, ja bym przemalowywała na biało

Cytat:

Mnie też coś mdli, nie wiem czy to nie od żelaza czasem, bo biorę Tardyferon Fol

A ja bym wymieniała, bo ja zwracam uwagę na takie szczegóły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL270100.jpg (102,3 KB, 15 załadowań)
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 17:03   #300
natalitka1988

Daisy ja tez biorę to żelazo co ty... to może rzeczywiście od tego

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości