|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
To ja jestem fleja bo czesto wychodze do sklepu etc. z wlosami naolejowanymi zwiazanymi w koka po prostu ;D A maski zawsze biore na wyjazd bo inaczej wlosow nie moge rozczesac przy zmianie wody ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zabierasz na wyjazd maski, ale myślę, że w tamtym wątku chodziło o to, czy siedzisz na wyjeździe z maską 2h pod czepkiem. Bo ja też biorę na wyjazdy szampon, odżywkę d/s, odżywkę b/s, serum na końcówki, ale wszystko załatwiam pod prysznicem, nie poświęcam włosom więcej czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Konto usunięte
|
A to nie, ja je biore zeby dac np. na piec/dziesiec minut jak sie w tym czasie gole czy myje ;D Odzywki sa za slabe :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc dla mnie odżywka - kładę ją po myciu do spłukania na chwilę lub kilka minut (właśnie jak robię pod prysznicem cokolwiek innego - myję resztę ciała, golę nogi) Maska - łażę z nią pod czepkiem i tylko wyczekuje, kiedy minie ten założony czas, który obiecałam sobie trzymać maskę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Konto usunięte
|
Jak zapuszczę trochę naturalek i uporam się z szybko tracącymi formę końcami, to też odpuszczam ze wzmożoną pielęgnacją
![]() Kurczę, a jednak mimo tego, iż co nieco ogarniam składy, to łudziłam się, że maska jednak jest bogatsza niż odżywka ![]() ![]() Jak była w Naturze promocja na zakup dwóch produktów Gliss Kur, to dostawało się serum Gliss Kur Million Gloss gratis i w taki sposób stałam się jego posiadaczką ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5276592 1]
Kurczę, a jednak mimo tego, iż co nieco ogarniam składy, to łudziłam się, że maska jednak jest bogatsza niż odżywka ![]() ![]() No niekoniecznie. I też nie jest tak, że różni się tylko nazwą - maski mają zwykle inną konsystencję. Są gęstsze, żeby tak nie spływały z włosów, jak się je trzyma przez dłuższy czas. A składy są przeróżne przecież - można znaleźć odżywkę, która nic w sobie nie ma, ale można też znaleźć naprawdę fajną, odżywczą, z olejami, ekstraktami. I dokładnie tak samo jest z maskami. Ja często trzymałam jakieś moje ulubione odżywki pod czepkiem. Też się nadają, tylko minus taki, że niektóre trochę za rzadkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Konto usunięte
|
A wie ktoś może, co się stało z forum Anwen?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Konto usunięte
|
Też czasem myślałam o pisaniu bloga, bo lubię się dzielić z ludźmi informacjami o tym, z czego jestem zadowolona, a z czego nie, ale stwierdziłam, że nic nowego bym nie wniosła i nikt by tego nie czytał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Konto usunięte
|
zostałam pierwszą obserwatorką bloga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Konto usunięte
|
Unlike skąd wzięłaś Herbal Essences?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;52766987]Unlike skąd wzięłaś Herbal Essences?
![]() ![]() W Krakowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jak wchodzę do Lewiatana, to czuję się, jakbym się przeniosła w czasie do lat 80 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ---------- [1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5276592 1]Jak zapuszczę trochę naturalek i uporam się z szybko tracącymi formę końcami, to też odpuszczam ze wzmożoną pielęgnacją ![]() Kurczę, a jednak mimo tego, iż co nieco ogarniam składy, to łudziłam się, że maska jednak jest bogatsza niż odżywka ![]() ![]() Jak była w Naturze promocja na zakup dwóch produktów Gliss Kur, to dostawało się serum Gliss Kur Million Gloss gratis i w taki sposób stałam się jego posiadaczką ![]() ![]() ![]() no co ty, ja w 8 miesięcy zużyłam ponad 100 ml, zabezpieczając włosy co 2-3 dni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A żeby już zakończyć ten długi, pełen marudzenia post ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201604251028 Czas edycji: 2016-04-12 o 16:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Szkoda byłoby zafarbować taki ładny odrościk! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam włoso-kryzys, ale dziś dostalam spoooroo odlewek olejków i maseł z ZSK, więc zaraz ukręce coś cudotwórczego na włosy i może obejdzie się bez obcinania końcówek
![]()
![]() |
#291 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() yonce - bardzo fajny naturalny kolor, podoba mi się ![]() i potwierdzam, że mizianie odrostu to bardzo przyjemna sprawa ![]() ![]() pisząc to, żartuję sobie, bo dbam o nie i nie są takie wstrętne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A odrościk masz ładny. I kolor trochę przypomina mi mój. Podoba mi się. ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2015-09-15 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5277106 6]o kurczę, to albo Ty sporo zużywasz albo ja jestem aż taka oszczędna
![]() ja sporo używam - nakładam silikon od szyi w dół, przykładam się do włosów nad karkiem i samych końcówek. zabezpieczanie to moja podstawa pielęgnacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mieszam odżywkę b/s (z parafiną i silikonem) z 2 wyciśnięciami serum i takie coś nakładam od ucha w dół. Dzięki temu moje farbowańce są gładkie i się prawie nie plączą, a zanim tak robiłam była masakra, bo strasznie mi słońce i upały podniszczyły farbowańce, pierwszy raz mi się tak zdarzyło. A jeszcze co do olejów. Może ja jakoś więcej go nakładalam, bo na moich włosach był ten olej mocno widoczny i nawet w koczku bym do ludzi nie wyszłam, bo i tak było bardzo widać, że są tłuste. Już nie mówiąc o tym, że w pewnym momencie zaczęłam nakładać olej na odżywkę, to wtedy już w ogóle były tłusto-lepiąco-sztywne. ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2015-09-15 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
co do wzrostu - ja mam dokładnie 161 i nie czuję się niska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Może jakoś przetrwam ten najbliższy rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5277172 5]co do wzrostu - ja mam dokładnie 161 i nie czuję się niska
![]() Ja z moim 152 czuję się niska, bo jestem niska, nie ma co ukrywać. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Konto usunięte
|
wstawiłabym zdjęcie kudłów, ale mój odrost już się nie odznacza, zlał się z farbowanymi i ciężko mi go uchwycić na zdjęciach.
jeśli jesteśmy w temacie zabezpieczania - myślicie, że to mleczko -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rostujace.html jest w stanie zabezpieczyć przed zniszczeniami? nakładam je na samą grzywkę, bo źle ją ścięłam i się wywija. a nie chciałabym dodatkowo nakładać serum, bo inaczej szybko jest obciążona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5277197 7]
jeśli jesteśmy w temacie zabezpieczania - myślicie, że to mleczko -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rostujace.html jest w stanie zabezpieczyć przed zniszczeniami? nakładam je na samą grzywkę, bo źle ją ścięłam i się wywija. a nie chciałabym dodatkowo nakładać serum, bo inaczej szybko jest obciążona ![]() Jakoś zabezpieczy, chociaż silikony są na dalszych miejscach, na początku taki typowy skład (baza) dla odżywek. Musisz tylko pamiętać o oczyszczaniu SLSem, bo Trimethylsilylamodimethic one nie zmywa się lżejszymi detergentami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.