Mamy marzec 2016. Część II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-04, 11:04   #271
m_moni
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
U nas wnukow razem ze mna jest 8 a prawnukow 3 i teraz 4 bedzie moje dziecie
mów do mnie duzymi literami, bo nie kapuję
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:05   #272
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
mów do mnie duzymi literami, bo nie kapuję
Czyli ze moja babcia od strony taty ma 8 wnukow razem ze mna a tdm wnuki naprodukowaly prawnuki i jest ich 3 haha plus moje w marcu to 4

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:12   #273
nyny15
Raczkowanie

Ale mam refleks - witam się w nowym wątku na 9 stronie

Już prawie doczytałam wszystkie zaległości!

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, dobrych wieści i pięknych widoków
U mnie usg genetyczne trwało prawie godzinę, bo doktor do każdego pomiaru robił zdjęcie, a maleństwo się wierciło. Ale tłumaczył mi, że aby pomiar był wiarygodny musi być odpowiednie ujęcie.

Witam się w 14 tygodniu, mój brzuszek w końcu coraz bardziej widać Zwłaszcza popołudniami

Z jedzenia mam fazę na majonez Widziałam jakąś powtórkę programu z Gessler, w którym pokazywała jak robić dobrego burgera i jak bułę smarować majonezem.. Od kilku dni codziennie na śniadanie: pieczywko, majonez, sałata, ser żółty, pomidor... Co więcej trzeba do szczęścia!
No i miła odmiana od diety w I trymestrze - gdzie była tylko była i ser

Wczoraj odwiedziliśmy dziadka mojego M., który ma już 94 lata i oznajmiliśmy o kolejnym prawnuczątku w drodze (ma już czworo), bardzo się ucieszył. Chyba większość rodziny straciła już nadzieję, że będziemy mieli dzieci kiedykolwiek

Czuję się coraz lepiej, zaczyna do mnie na dobre docierać, że jestem w ciąży. No i jest inaczej jak inni wiedzą, bo się troszczą i zakazują różnych czynności, np. będąc u teściów nie mogę nic podnieść bo słyszę "nie dźwigaj"

Na chłodniejsze dni kupiłam sobie spodnie ciążowe w C&A za 109 zł z 6% elastanu, suuuper wygodne!! W końcu nic w pasie nie uwiera Mierzyłam tez takie bardziej klasyczne jeansy, ale na nie chyba jeszcze przyjdzie czas, bo nie wiem, ile "urosnę" i w którym miejscu, a te co kupiłam są super rozciągliwe to się dopasują

Miłego dnia dziewczyny, ogromnie się cieszę ze zmiany pogody, nareszcie można wrócić do życia!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

W trakcie pisania posta okazało się, że to już 10 strona!! Szalejecie!!
Stary 2015-09-04, 11:19   #274
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Czas wstac i jechac do dentysty.
Ciagle mnie biora mysli zeby nie jechac i nikomu nie powiedziec boje sie ;(
hehe dobre

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość

mam pytanie odnoscie tych gaci ciazowych z hm jesli normalnie nosze rozmiar 36 w sumie 38 predzej to ciazowe 38 beda dobre? bo 40 wydaje mi sie wielka..4o to moze koncowka ciazy
ja w pierwszej ciazy kupilam aktualny rozmiar jeansow(36) z h&m I cala ciaze byly dobre teraz tez licze na to ze wystarcza

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Fakt, że jest w nich już ryż i kasza ale u chłopów nie przejdzie bez ziemniaczków
ale dziwinie nie dosc ze z ziemiakami to jeszcze z kasza w srodku
my jemy jednie z sosem pomidorowym,badz pieczarkowym

mala w przedzkolu,tz w pracy wiec korzystajac z wolnej chaty posprzatalam,poprasowal I wstawilam pomidorowke
a teraz sie relaksuje przy kawce I sliwkach
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:26   #275
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Czyli ze moja babcia od strony taty ma 8 wnukow razem ze mna a tdm wnuki naprodukowaly prawnuki i jest ich 3 haha plus moje w marcu to 4
teraz juz lepiej czyli Twoi rodzice mają jednego wnuka

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość

mala w przedzkolu,tz w pracy wiec korzystajac z wolnej chaty posprzatalam,poprasowal I wstawilam pomidorowke
a teraz sie relaksuje przy kawce I sliwkach
o mamusiu, śliwki w czekoladzie, tego mi właśnie trzeba
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:29   #276
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Według bellybestfriend dziś zaczynam 15tydz
Zbieram się do pracy
A Wam Dziewczyny życzę miłego przyjemnego dnia!!!
Gratulujemy i wzajemnie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam że urodzę moim rodzicom 16- tego wnuka (albo wnuczkę)
Jezusie, którego? A myślałam, że ja mam dużą rodzinę u mnie wnuk 4, ale u najbliższych kuzynek jest szóstka dzieci, więc pewnie jakieś ciuszki skapną

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Jestem już w domu. Wczoraj wyszłam ze szpitala. Zaleceń praktycznie żadnych nie dostałam, nie mam nawet jeszcze wypisu. Dobrze ze w ostatniej chwili zjawiła sie na oddziale moja gin to mnie trochę uspokoiła bo ordynatora szkoda o cokolwiek pytać bo te jeden wielki cham.(...) Dobrze ze gin za tydzień kazała mi przyjść na wizyte.
A ufasz tej swojej ginekolog? Ona pracuje na tym oddziale? Wiesz, żeby nie było tak, że specjalnie Ci usg nie robili, żeby ona dostała kasę za wizytę w przyszłym tygodniu. Znając lekarzy, nie zdziwiłabym się bo jeśli tam pracuje, to mogła zlecić, nie musiał Ordynator czy prowadzący, a już na pewno mogła pogadać z prowadzącym żeby Ci usg zrobili.

Cytat:
a jak u Was się jada?
Tylko z pieczywem

Cytat:
Napisane przez nyny15 Pokaż wiadomość
Witam się w 14 tygodniu, mój brzuszek w końcu coraz bardziej widać Zwłaszcza popołudniami
No piękny wiek Gratuluję
Stary 2015-09-04, 11:33   #277
201610051940
Konto usunięte

Witam się w 14 tyg wg bellyfriend dziś o 18 wizyta usg genetyczne to ja też się pochwale moja babcia od strony mamy ma 30 wnuków i na obecną chwilę 30 prawnuków nasze będzie 32 i wszystkich pamięta po imieniu a ma 86 lat
a z tych gorszych wiadomości mam że znowu wyskoczyła mi opryszczka to już druga w ciagu miesiaca
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-04, 11:38   #278
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
to ja też się pochwale moja babcia od strony mamy ma 30 wnuków i na obecną chwilę 30 prawnuków nasze będzie 32 i wszystkich pamięta po imieniu a ma 86 lat
to jak spora klasa Na weselach wnuków i prawnuków to będzie ze 100 osób z najbliższej rodziny
Stary 2015-09-04, 11:39   #279
_polly_
Zakorzenienie

To u mnie będzie pierwszy prawnuk od strony mamy, a trzeci od strony taty.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:40   #280
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

o mamusiu, śliwki w czekoladzie, tego mi właśnie trzeba
zwykle sliwki nie w czekoladzie
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:43   #281
magda16262
Zadomowienie

U mnie gołąbki też jada się z ziemniakami i sosem pomidorowym od lat w sumie ewentualnie właśnie z chlebem.

Kisiel truskawkowy to u mnie podstawa co wieczór żurawinowy też był pycha
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:43   #282
_emma
Zakorzenienie

Hm właśnie wróciłam z małą z przedszkola i zauważyłam, że ma coraz większy katar.. zaczęło się.
Stary 2015-09-04, 11:44   #283
Bonku
Wtajemniczenie

Ja myślałam ze nasze jak będzie 13to bardzo dużo ale jak słyszę ze 16-30 to dopiero rodzinka! Ile babcia miala dzieci ze tyle wnuków z nich jest?

Emma golabki z ziemniakami pierwsze słyszę, u nas się je z samym. sosem na podkarpaciu a Ty gdzie mieszkasz?

Fjolek slyszalam ze usg 3d/4d najlepiej w okolicach 20tyg bo teraz twarz jeszcze nie jest wyksztalcona

Anteria jak ochota na słodkie to chyba dziewczynka ja kupiłam Prince polo xxl bo bylo za 0,87zl na promocji ale niedobrze mi po nim... Za to jak czytam o pizzy i majonezie.. Mmmm

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

I jabłka, ser zolty i pomidory
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:48   #284
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 14 tyg wg bellyfriend dziś o 18 wizyta usg genetyczne to ja też się pochwale moja babcia od strony mamy ma 30 wnuków i na obecną chwilę 30 prawnuków nasze będzie 32 i wszystkich pamięta po imieniu a ma 86 lat
a z tych gorszych wiadomości mam że znowu wyskoczyła mi opryszczka to już druga w ciagu miesiaca
Gwiazdka, może lepiej żebyś poszła do lekarza i wzięła heviran? Ja przeszłam kurację i już od tamtej pory nic mnie nie nęka, a tak to bardzo często w osłabieniu miewałam opryszczki.

U mnie gołąbki też jada się ziemniakami albo chlebem.

Dziewczyny, jak jest u Was z wagą? Jest ktoś, kto jeszcze nie przytył albo wręcz schudł? Jestem już w 14 tygodniu i nie wiem czy to normalne, na samym początku ważyłam 60 kg, nie miałam nadwagi, mieściło mi się bmi w normie, ale jakieś tam krągłości miałam i mam W każdym razie przez mdłości i brak apetytu schudłam kilogram i tak stoję w miejscu, w ogóle waga nie idzie do góry ani o włos a brzuch widzę, że robi się ciut większy... Myślicie, że to normalne?

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2015-09-04 o 11:54
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:52   #285
201610051940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja myślałam ze nasze jak będzie 13to bardzo dużo ale jak słyszę ze 16-30 to dopiero rodzinka! Ile babcia miala dzieci ze tyle wnuków z nich jest?

Emma golabki z ziemniakami pierwsze słyszę, u nas się je z samym. sosem na podkarpaciu a Ty gdzie mieszkasz?

Fjolek slyszalam ze usg 3d/4d najlepiej w okolicach 20tyg bo teraz twarz jeszcze nie jest wyksztalcona

Anteria jak ochota na słodkie to chyba dziewczynka ja kupiłam Prince polo xxl bo bylo za 0,87zl na promocji ale niedobrze mi po nim... Za to jak czytam o pizzy i majonezie.. Mmmm

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

babcia miała 10 ale jedno jej zmarło więc 9

trzydziescidwa dziś będę u lekarza i zapytam o tą opryszczkę.
Stary 2015-09-04, 11:55   #286
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Kujawsko-pomorskie może to nie zależy od regionu, a od przyzwyczajenia rodziny. Z ciekawości wpisałam w google "gołąbki" i są jako samodzielne danie lub z ziemniakami czyli nie tylko ze mnie taki odmieniec przy okazji spróbuj jak dobrze smakują z ziemniakami lub chlebem

Znów mnie coś pogilało
Stary 2015-09-04, 11:58   #287
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kujawsko-pomorskie może to nie zależy od regionu, a od przyzwyczajenia rodziny. Z ciekawości wpisałam w google "gołąbki" i są jako samodzielne danie lub z ziemniakami czyli nie tylko ze mnie taki odmieniec przy okazji spróbuj jak dobrze smakują z ziemniakami lub chlebem

Znów mnie coś pogilało
Ja też pochodzę z tego województwa i ziemniaczki do gołąbkow muszą być obowiązkowo

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:02   #288
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak jest u Was z wagą? Jest ktoś, kto jeszcze nie przytył albo wręcz schudł? Jestem już w 14 tygodniu i nie wiem czy to normalne, na samym początku ważyłam 60 kg, nie miałam nadwagi, mieściło mi się bmi w normie, ale jakieś tam krągłości miałam i mam W każdym razie przez mdłości i brak apetytu schudłam kilogram i tak stoję w miejscu, w ogóle waga nie idzie do góry ani o włos a brzuch widzę, że robi się ciut większy... Myślicie, że to normalne?
Niczym się nie przejmuj lada moment przytyjesz. Jeśli miałaś mdłości to tak jakbyś była na diecie i po prostu schudłaś.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ja też pochodzę z tego województwa i ziemniaczki do gołąbkow muszą być obowiązkowo
Co słychać u Twojego Stasia? Na jakim jest etapie?
Stary 2015-09-04, 12:03   #289
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Niczym się nie przejmuj lada moment przytyjesz. Jeśli miałaś mdłości to tak jakbyś była na diecie i po prostu schudłaś.
Pewnie jest tak jak mówisz Ciekawe jest to, że przed ciążą miałam duży problem, żeby cokolwiek zrzucić, czy byłam na diecie, czy nie (przez moje problemy z tarczycą). To jednak wyjątkowy stan ;-)
Stary 2015-09-04, 12:05   #290
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co słychać u Twojego Stasia? Na jakim jest etapie?
Na razie głównie lęk separacyjny. A poza tym ząbkowanie, raczkowanie, wstawanie i pierwsze kroki także niezłe tempo sobie zarzucił. Wiadomo trzeba być starszym bratem

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:06   #291
nyny15
Raczkowanie

Cytat:

Dokładnie ten zestaw. Tylko po jabłkach brzuch rośnie wieczorami

A co do gołąbków - to u mnie się je po prostu gołąbki z sosem
Dolnośląskie
Stary 2015-09-04, 12:10   #292
fjolek
Zadomowienie

Bonku moj se wymyslil ze skoro nie robimy pappa i nam odchodza koszty to je przeznaczymy na 3d.4d a po 20tygodniu znowu

dziewczyny czy was tez drazni jak ktos mowi cos w stylu e jeszcze nic nie widac ,, e jeszcze ciaza mlodziutka, e jeszcze sie cos tam moze wydarzyc
bo ja przed chwila omal zawalu nie dostalam ..napisalam w koncu siostrze ze bedzie w marcu ciotką (tata i mama wiedzieli i mieli narazie nie gadac po rodzinie )no to wiadomo gratulacje itp pare smsow na temat macierzynskiego (bo ona juz ma 2 dzieci i dwie ciaze cale na l4 byla tylko ze ja naszczescie wrocili spowrotem do pracy )no i w ostatnim smsie taki tekst "blablabla a najwazniejsze to donosic bo jeszcze wczesnie" no k...myslalam ze mnie ch.... szczeli sory laski ale byla mna poczcie przy okazji po ksiazki bo se zamowilam no i ide z tej poczty z tym sms a serce to mi tak â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠
napisalam je b je b je b ale mi cenzura w czachy wyskoczyla ;d

ledwo matka skonczyla mnie dobijac to siostra zaczela a mialam nosa zeby jej jak najdluzej nie informowac

Edytowane przez fjolek
Czas edycji: 2015-09-04 o 12:12
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:13   #293
magda16262
Zadomowienie

Poczekajmy na te brzuszki Jeszcze ciężko będzie z nimi chodzić Jak widzę brata dziewczynę która rodzi własnie 25 Wrzesnia to jest mi jej szkoda ledwo wstaje, nie może sie wyprostować ułożyć do siedzenia w dodatku 5 pierwszych miesięcy wymiotowała a teraz ma okropną zgagę od 8 miesiąca , ciągłe migreny i bezsenność to aż strach co to będzie u mnie... jutro zaczynam 14 tydz i dalej wymiotuję wiem co przechodziła
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:15   #294
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Bonku moj se wymyslil ze skoro nie robimy pappa i nam odchodza koszty to je przeznaczymy na 3d.4d a po 20tygodniu znowu

dziewczyny czy was tez drazni jak ktos mowi cos w stylu e jeszcze nic nie widac ,, e jeszcze ciaza mlodziutka, e jeszcze sie cos tam moze wydarzyc
bo ja przed chwila omal zawalu nie dostalam ..napisalam w koncu siostrze ze bedzie w marcu ciotką (tata i mama wiedzieli i mieli narazie nie gadac po rodzinie )no to wiadomo gratulacje itp pare smsow na temat macierzynskiego (bo ona juz ma 2 dzieci i dwie ciaze cale na l4 byla tylko ze ja naszczescie wrocili spowrotem do pracy )no i w ostatnim smsie taki tekst "blablabla a najwazniejsze to donosic bo jeszcze wczesnie" no k...myslalam ze mnie ch.... szczeli sory laski ale byla mna poczcie przy okazji po ksiazki bo se zamowilam no i ide z tej poczty z tym sms a serce to mi tak â˜☠â˜☠â˜☠ â˜☠â˜☠â˜☠ â˜☠â˜☠â˜☠

Też mnie to drażni, na szczęście u mnie w rodzinie to raczej mnie pocieszają, że będzie dobrze itp. mimo jakichś moich zwątpień przy problemach. Najważniejsze, żebyś sama była dobrej myśli i chrzanić to co inni mówią! Statystyka jest po naszej stronie, po 10 tygodniu szansa na poronienie znacznie maleje
Stary 2015-09-04, 12:15   #295
201610051940
Konto usunięte

trzydziescidwa ja przed ciążą ważyłam 61-62 a teraz waże 59,6 i ja nie przechodziłam wymiotów i też schudłam.
Stary 2015-09-04, 12:16   #296
nyny15
Raczkowanie

fjołek wydaje mi się, że nie ma co się obrażać, zwłaszcza jeśli mówi to bliska osoba. Znam wiele osób, które poroniły ciążę na różnym etapie, w najbliższej rodzinie mam 3 takie osoby (o tych wiem). Nie przeszkadza mi to wierzyć, że u mnie będzie wszystko dobrze - bo jak mówi mój M. "przecież większość ciąż kończy się dobrze".
U nas jest raczej na odwrót - inni nas pytają, jak się pomieścimy w mieszkaniu, jaki wózek, jakie łóżeczko, jaka płeć, a my mówimy, że do tego jeszcze daleko, że najważniejsze, żeby się urodziło w terminie i zdrowe.
Rozumiem cię, bo to kolejna bliska osoba od której to słyszysz, ale odpuść nerwy, najważniejszy jest maluszek On już odczuwa nasze emocje, więc trzeba zachować spokój dla niego
Stary 2015-09-04, 12:16   #297
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
No coraz bardziej to wszystko do mnie dociera bardziej smialo sie ciesze, tak ciagle strach mi nie dawal. A teraz juz jestem jakby spokojniejsza
do mnie chyba tak całkiem dotrze jak poczuję pierwsze ruchy już się doczekać nie mogę a tu jeszzce tyle trzeba czekać

Cytat:
rozbawiłaś mnie tym zdziwieniem. Mój mąż lubi z ziemniakami, a ja z pieczywem. a jak u Was się jada?
same albo z sosikiem
Cytat:
Wlasnie pomyslalam ze nasze dzieci beda spedzac z nami wigilie w brzuchach
w sumie to masz rację

Cytat:
za wizytę

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
U mnie gołąbki też jada się z ziemniakami i sosem pomidorowym od lat w sumie ewentualnie właśnie z chlebem.

Kisiel truskawkowy to u mnie podstawa co wieczór żurawinowy też był pycha
aż sobie chyba pojde kisiel zrobić
Cytat:

ja też z podkarpacia i same albo z sosem sie je

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Gwiazdka, może lepiej żebyś poszła do lekarza i wzięła heviran? Ja przeszłam kurację i już od tamtej pory nic mnie nie nęka, a tak to bardzo często w osłabieniu miewałam opryszczki.

U mnie gołąbki też jada się ziemniakami albo chlebem.

ja schudłam 2 kg i przybrac poki co nie moge
Stary 2015-09-04, 12:30   #298
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Fajna taka duża rodzina. Po ile dzieci ma Twoje rodzeństwo?
Najstarsza siostra ma czwórkę, kolejna trójkę, brat ma jedynaka, kolejna siostra ma sześcioro a my czekamy na drugie

Co do kuzynostwa i wnuków moich babć wypowiadać się nie będę powiem tylko że babcia od strony mamy miała 5-cioro dzieci (wszyscy mają swoje dzieci) a babcia od strony taty miała dzieci 9-cioro i oni też wszyscy już mają dzieci, ba większość z rodzeństwa mojego taty ma już wnuki także

Gołąbki jemy same, z sosem albo omastą z cebulki

Ok brać by się za jakąś robotę, a tak mi się nie chce
Stary 2015-09-04, 12:31   #299
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Na razie głównie lęk separacyjny. A poza tym ząbkowanie, raczkowanie, wstawanie i pierwsze kroki także niezłe tempo sobie zarzucił. Wiadomo trzeba być starszym bratem
Niech się nauczy chodzić dopóki nie masz dużego brzuszka bo później ciężko będzie Ci się nachylać przy prowadzeniu za rączki.
Cytat:
bo ja przed chwila omal zawalu nie dostalam ..napisalam w koncu siostrze ze bedzie w marcu ciotką (tata i mama wiedzieli i mieli narazie nie gadac po rodzinie )no to wiadomo gratulacje itp pare smsow na temat macierzynskiego (bo ona juz ma 2 dzieci i dwie ciaze cale na l4 byla tylko ze ja naszczescie wrocili spowrotem do pracy )no i w ostatnim smsie taki tekst "blablabla a najwazniejsze to donosic bo jeszcze wczesnie" no k...myslalam ze mnie ch.... szczeli sory laski ale byla mna poczcie przy okazji po ksiazki bo se zamowilam no i ide z tej poczty z tym sms a serce to mi tak â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠

ledwo matka skonczyla mnie dobijac to siostra zaczela a mialam nosa zeby jej jak najdluzej nie informowac
Masz po prostu jakiegoś pecha. Nie zdarzyło mi się to jeszcze w tej ciąży ale może dlatego, że z nikim o niej tak naprawdę nie rozmawiam bo tak naprawdę to na razie nie ma o czym i boję się, że za dużo ludzi będzie wiedziało i coś złego się wydarzy. Miałam taką sytuację, że poroniłam w czerwcu, a zimą zaczepiła mnie sąsiadka i mówi oj pani tak nosi na rękach córkę ale to chyba już nie bardzo, a następnie ale pani jeszcze szczuplutka.. no to jej powiedziałam, że niestety poroniłam ale było mi głupio..
Myślę, że Twoja siostra po prostu się o Ciebie martwi. Zobaczysz jeszcze troszkę i będziesz miała czym się pochwalić i reszta nie będzie miała już "obaw" o Twoją ciążę
Może nikt nie mówi mi w ten sposób bo sama wiem najlepiej co może się zdarzyć i nikt nie musi mnie o tym informować..
Stary 2015-09-04, 12:32   #300
fjolek
Zadomowienie

ale ludzie to na prawdę są dziwni ja mojej siostrze takich tekstów nie gadalam wiadomo z mama miedzy soba np powiedzialysmy oby wszytsko bylo w porzadku i siostra donosila , oby sie dzidzius zdrowy urodzil sie kciuki trzymalo itd.kolezanek tez tyle w ciazy bylo przez mysl mi nieprzeszlo powiedziec a to dopiero miesiac a to jeszcze musisz uwazac zeby niestracic..jakby ktos nie wiedzial ze zawsze mozna stracic ..w 9 tez mozna stracic i jak sie urodzi juz to tez rozne sa przypadki losowe..rownie dobrze nas jutro moze piorun trafic albo fortepian z balkonu spasc na głowę, poprostu teksty tego typu są zupelnie nie na miejscu, ludzie nie mają wyczucia czego sie gadac nie powinno..uf wygadalam sie i mi lepiej
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości