![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cytat:
![]()
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Czyli ze moja babcia od strony taty ma 8 wnukow razem ze mna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Ale mam refleks - witam się w nowym wątku na 9 stronie
![]() Już prawie doczytałam wszystkie zaległości! Gratuluję wszystkich udanych wizyt, dobrych wieści i pięknych widoków ![]() U mnie usg genetyczne trwało prawie godzinę, bo doktor do każdego pomiaru robił zdjęcie, a maleństwo się wierciło. Ale tłumaczył mi, że aby pomiar był wiarygodny musi być odpowiednie ujęcie. Witam się w 14 tygodniu, mój brzuszek w końcu coraz bardziej widać ![]() ![]() Z jedzenia mam fazę na majonez ![]() ![]() No i miła odmiana od diety w I trymestrze - gdzie była tylko była i ser ![]() Wczoraj odwiedziliśmy dziadka mojego M., który ma już 94 lata i oznajmiliśmy o kolejnym prawnuczątku w drodze (ma już czworo), bardzo się ucieszył. Chyba większość rodziny straciła już nadzieję, że będziemy mieli dzieci kiedykolwiek ![]() Czuję się coraz lepiej, zaczyna do mnie na dobre docierać, że jestem w ciąży. No i jest inaczej jak inni wiedzą, bo się troszczą i zakazują różnych czynności, np. będąc u teściów nie mogę nic podnieść bo słyszę "nie dźwigaj" ![]() Na chłodniejsze dni kupiłam sobie spodnie ciążowe w C&A za 109 zł z 6% elastanu, suuuper wygodne!! W końcu nic w pasie nie uwiera ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny, ogromnie się cieszę ze zmiany pogody, nareszcie można wrócić do życia! ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- W trakcie pisania posta okazało się, że to już 10 strona!! Szalejecie!! ![]()
#274 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() my jemy jednie z sosem pomidorowym,badz pieczarkowym ![]() mala w przedzkolu,tz w pracy wiec korzystajac z wolnej chaty posprzatalam,poprasowal I wstawilam pomidorowke ![]() a teraz sie relaksuje przy kawce I sliwkach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#276 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko z pieczywem ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Konto usunięte
|
Witam się w 14 tyg wg bellyfriend
![]() ![]() ![]() ![]() a z tych gorszych wiadomości mam że znowu wyskoczyła mi opryszczka to już druga w ciagu miesiaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
To u mnie będzie pierwszy prawnuk od strony mamy, a trzeci od strony taty.
![]()
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
zwykle sliwki nie w czekoladzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
U mnie gołąbki też jada się z ziemniakami i sosem pomidorowym
![]() Kisiel truskawkowy to u mnie podstawa co wieczór ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślałam ze nasze jak będzie 13to bardzo dużo ale jak słyszę ze 16-30 to dopiero rodzinka! Ile babcia miala dzieci ze tyle wnuków z nich jest?
![]() Emma golabki z ziemniakami pierwsze słyszę, u nas się je z samym. sosem na podkarpaciu a Ty gdzie mieszkasz? ![]() Fjolek slyszalam ze usg 3d/4d najlepiej w okolicach 20tyg bo teraz twarz jeszcze nie jest wyksztalcona Anteria jak ochota na słodkie to chyba dziewczynka ja kupiłam Prince polo xxl bo bylo za 0,87zl na promocji ale niedobrze mi po nim... Za to jak czytam o pizzy i majonezie.. Mmmm ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- I jabłka, ser zolty i pomidory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie gołąbki też jada się ziemniakami albo chlebem. Dziewczyny, jak jest u Was z wagą? Jest ktoś, kto jeszcze nie przytył albo wręcz schudł? Jestem już w 14 tygodniu i nie wiem czy to normalne, na samym początku ważyłam 60 kg, nie miałam nadwagi, mieściło mi się bmi w normie, ale jakieś tam krągłości miałam i mam ![]() Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2015-09-04 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() trzydziescidwa dziś będę u lekarza i zapytam o tą opryszczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Znów mnie coś pogilało ![]()
![]() |
#287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Co słychać u Twojego Stasia? Na jakim jest etapie?
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Na razie głównie lęk separacyjny. A poza tym ząbkowanie, raczkowanie, wstawanie i pierwsze kroki także niezłe tempo sobie zarzucił. Wiadomo trzeba być starszym bratem
![]()
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Bonku moj se wymyslil ze skoro nie robimy pappa i nam odchodza koszty to je przeznaczymy na 3d.4d a po 20tygodniu znowu
![]() dziewczyny czy was tez drazni jak ktos mowi cos w stylu e jeszcze nic nie widac ,, e jeszcze ciaza mlodziutka, e jeszcze sie cos tam moze wydarzyc bo ja przed chwila omal zawalu nie dostalam ..napisalam w koncu siostrze ze bedzie w marcu ciotką (tata i mama wiedzieli i mieli narazie nie gadac po rodzinie )no to wiadomo gratulacje itp pare smsow na temat macierzynskiego (bo ona juz ma 2 dzieci i dwie ciaze cale na l4 byla tylko ze ja naszczescie wrocili spowrotem do pracy )no i w ostatnim smsie taki tekst "blablabla a najwazniejsze to donosic bo jeszcze wczesnie" no k...myslalam ze mnie ch.... szczeli sory laski ale byla mna poczcie przy okazji po ksiazki bo se zamowilam no i ide z tej poczty z tym sms a serce to mi tak ââ☠ââ☠ââ☠ ââ☠ââ☠ââ☠ ââ☠ââ☠ââ☠ napisalam je b je b je b ale mi cenzura w czachy wyskoczyla ;d ledwo matka skonczyla mnie dobijac to siostra zaczela a mialam nosa zeby jej jak najdluzej nie informowac Edytowane przez fjolek Czas edycji: 2015-09-04 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Poczekajmy na te brzuszki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie to drażni, na szczęście u mnie w rodzinie to raczej mnie pocieszają, że będzie dobrze itp. mimo jakichś moich zwątpień przy problemach. Najważniejsze, żebyś sama była dobrej myśli i chrzanić to co inni mówią! Statystyka jest po naszej stronie, po 10 tygodniu szansa na poronienie znacznie maleje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
trzydziescidwa ja przed ciążą ważyłam 61-62 a teraz waże 59,6 i ja nie przechodziłam wymiotów i też schudłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
fjołek wydaje mi się, że nie ma co się obrażać, zwłaszcza jeśli mówi to bliska osoba. Znam wiele osób, które poroniły ciążę na różnym etapie, w najbliższej rodzinie mam 3 takie osoby (o tych wiem). Nie przeszkadza mi to wierzyć, że u mnie będzie wszystko dobrze - bo jak mówi mój M. "przecież większość ciąż kończy się dobrze".
U nas jest raczej na odwrót - inni nas pytają, jak się pomieścimy w mieszkaniu, jaki wózek, jakie łóżeczko, jaka płeć, a my mówimy, że do tego jeszcze daleko, że najważniejsze, żeby się urodziło w terminie i zdrowe. Rozumiem cię, bo to kolejna bliska osoba od której to słyszysz, ale odpuść nerwy, najważniejszy jest maluszek ![]() ![]()
#297 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Najstarsza siostra ma czwórkę, kolejna trójkę, brat ma jedynaka, kolejna siostra ma sześcioro
![]() ![]() Co do kuzynostwa i wnuków moich babć wypowiadać się nie będę powiem tylko że babcia od strony mamy miała 5-cioro dzieci (wszyscy mają swoje dzieci) a babcia od strony taty miała dzieci 9-cioro i oni też wszyscy już mają dzieci, ba większość z rodzeństwa mojego taty ma już wnuki także ![]() Gołąbki jemy same, z sosem albo omastą z cebulki ![]() Ok brać by się za jakąś robotę, a tak mi się nie chce ![]()
#299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że Twoja siostra po prostu się o Ciebie martwi. Zobaczysz jeszcze troszkę i będziesz miała czym się pochwalić i reszta nie będzie miała już "obaw" o Twoją ciążę ![]() Może nikt nie mówi mi w ten sposób bo sama wiem najlepiej co może się zdarzyć i nikt nie musi mnie o tym informować.. ![]()
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
ale ludzie to na prawdę są dziwni ja mojej siostrze takich tekstów nie gadalam wiadomo z mama miedzy soba np powiedzialysmy oby wszytsko bylo w porzadku i siostra donosila , oby sie dzidzius zdrowy urodzil sie kciuki trzymalo itd.kolezanek tez tyle w ciazy bylo przez mysl mi nieprzeszlo powiedziec a to dopiero miesiac a to jeszcze musisz uwazac zeby niestracic..jakby ktos nie wiedzial ze zawsze mozna stracic ..w 9 tez mozna stracic i jak sie urodzi juz to tez rozne sa przypadki losowe..rownie dobrze nas jutro moze piorun trafic albo fortepian z balkonu spasc na głowę, poprostu teksty tego typu są zupelnie nie na miejscu, ludzie nie mają wyczucia czego sie gadac nie powinno..uf wygadalam sie i mi lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.