![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dla biżuteryjek- kurs obróbki zdjęć:)
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;2897875]Najważniejsze jest to, co przy zdjęciu. Krwędzie wytnij albo potraktuj pędzlem
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
wkleic mozeż tutaj surowe zdjecie dla przykładu?
a to moje "własne" pędzle... tak sobie próbowałam i ołówek bardzo miękki jest super, teraz wypróbuję tusz ![]()
![]() |
#273 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;2901988]Ale czym wybielasz tło? Rozjaśnieniem czy kontrastem?[/quote]
Rozjasnieniem a potem staram sie odzyskac kolczyki kontrastem.. no ale włąsnie nie wychodzi bo sa za mgła... a te nasycenie i inne NIC nie daja.
![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a te pandzle to fajne :d gdzoe moge je zdobuc lub podobne?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, kiedyś aniielica powiedziała, że niestety z kiepskiej fotki nawet najlepszy program i umiejętności nie zrobią cuda, i byc może w tym jest problem, że robisz fotki w zbyt ciemnym miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;2902929]To najpierw spróbuj użyć kontrastu, potem dodaj maleńko rozjaśnienia, a potem znowu kontrastu.
Wiesz, kiedyś aniielica powiedziała, że niestety z kiepskiej fotki nawet najlepszy program i umiejętności nie zrobią cuda, i byc może w tym jest problem, że robisz fotki w zbyt ciemnym miejscu ![]() [/quote] pewnie masz i racje ze sa za ciemne zaraz cos zapodam ;P to jest fotka surowa tylko z podpisem
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, najwyżej na mnie nawrzeszczcie... jakoś to przeżyję, ale, pomóżcie mi. Jak usunąć tło w PS, szukałam w tym watku, ale nie znalazłam, chyba ze juz niedowidze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wg mnie zdjęcie: -ma za ciemne tło (powinnaś ustawić większy czas naświetlania i bardziej otwartą przesłonę); -niepotrzebnie używasz lampy, lepiej by wyszło w świetle dziennym naturalnym; -jest nieostre (poruszone), powinnaś oprzeć na czymś łokcie jak robisz fotkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Monissska, bez lampy błyskowej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Jednak uważam, ze kurs obróbki przeczytała kolezanka Monissska raczej pobieżnie!
Ja osiągnęłam taki efekt za pomocą wiadra z białą farbą ![]()
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeczytalam cale 10 stron.....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;2903967]Mi wyszło tylko coś takiego...
Wg mnie zdjęcie: -ma za ciemne tło (powinnaś ustawić większy czas naświetlania i bardziej otwartą przesłonę); -niepotrzebnie używasz lampy, lepiej by wyszło w świetle dziennym naturalnym; -jest nieostre (poruszone), powinnaś oprzeć na czymś łokcie jak robisz fotkę ![]() [/quote] No 100 razy lepsza niz moje jutro postaram sie zrobic w dzien bez tej lampy bo to bylo tak ze to nie jest moj aparat i jak jechalam do swego chlopa ![]() Dziekuje ze sie terudziłas nad zdjęciem ![]()
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;2902929]To najpierw spróbuj użyć kontrastu, potem dodaj maleńko rozjaśnienia, a potem znowu kontrastu.
Wiesz, kiedyś aniielica powiedziała, że niestety z kiepskiej fotki nawet najlepszy program i umiejętności nie zrobią cuda, i byc może w tym jest problem, że robisz fotki w zbyt ciemnym miejscu ![]() [/quote] własnie zrobilam tak jak napisałaś i zupełnie co innego wyszło oczywiscie na lepsze Dziękuje Ci bardzo ![]() a jutro bede miec nowe ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;2903928]Czytałaś TEN wątek od pierwszej strony?
![]() No tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Paranoja przepraszam, rzeczywiscie moglo to wszystko głupio brzmieć. Przeczytałam teraz juz wsyztsko dokładnie od deski do deski i w sumie obróbka fotek mi wyszła, ale nie do końca tak jak bym chciała. A na początku przerażał mnie ten watek bo było duzo stron, a tyle programów, no i troche sie pogubiłam. Przepraszam, jeszcze raz, nie gniewajcie sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Posiadaczom gimpa moze sie przydac:
http://webtutorials.pl/tutoriale/19/Gimp/strona-1.html Wprawdzie dotyczy ogolnej obrobki, ale moze ulatwi niektorym zycie.
![]() |
#290 |
Joanna d'Moder
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;2911225]Nie wiem, czy kpisz, czy to już szczyt lenistwa...[/quote]
muszę pogrozić wirtualnym palcem.Odrobinę więcej życzliwości w stosunku do innych wizażanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Joanna d'Moder
|
prześledziłam.Chodzi mi tylko o słownictwo (ciut drastycznie to ujęłaś),a nie o to,że nie masz racji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Drastycznie? Zapytałam tylko (co było uzasadnione zaistniałą sytuacją), czy wizażanka sobie z nas kpi, że przejrzała cały wątek i nie znalazła odpowiedzi na swoje pytanie, czy jest zbyt leniwa, by go przeszukać. Nie jeden raz już dochodzono na wizażu do wniosku, że bez intonacji głosowej wypowiedzi mogą być różnie odczytane. Skoro nawet sama zainteresowana nie poczuła się urażona, to moja wypowiedź zbyt drastyczna nie była. Rozumiem jednak, że możesz postrzegać to inaczej i przestawiłaś swoją opinię. Amen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, paranoja dobrze to ujęła i w odpowiednich słowach, moim zdaniem. Nie rozwijajcie więcej tematu, proszę - niech tu będzie tylko o kursach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio nie mam jak lapac dobrego swiatla i robie z lampa blyskowa. I szczerze mowiac zdjecia wydaja mi sie byc ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
W koncu znalazłam wolną chwilkę i przeczytałam prawie cały wątek, już zaczęłam tracić nadzieję, że będziek urs do gimpa, ale dzięki eklerce (tak?) skapnełam się już co mam robić. Czyli już nie będą tak beznadziejne te fotki
![]()
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
fachowcy mówią, że lampa spłaszcza! I mnie zażółca obraz...
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Z lampą błyskową? Nie wyobrazam sobie! teraz jest taka pogoda, że nie ma jak robić zdjęć, daję ISO na 400, włączam w kuchni wszystkie światła, przynoszę dwie lampy, stawiam je po dwóch stronach i dopiero wtedy robię zdjęcia... Nie wiem, jak mam sobie teraz inaczej poradzić z fotkami.
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
a mój aparat robi teraz dużo lepsze zdjecia niż podczas pięknej pogody z niebieskim niebem- wtedy wszystkie zdjecia są po prostu niebieskie:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.