![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: muj kraj taki pienkny
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem za wprowadzeniem minimalnych opłat za korzystanie ze świadczeń jak np. w opisanych wyżej Czechach. Za likwidacją monopolu ubezpieczyciela. No i za wyższymi płacami, to wiadomo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzeniona
|
Pacjent to żaden klient, ale zawód lekarza różni się od innych, ale mnie jako pacjenta nie powinno obchodzić, czy lekarz zaczął pracę 15 min czy 15 godz temu. Przychodzę z problemem/chorobą i obowiązkiem lekarza jest mi pomóc i nie robić tego z łaską, bo na tym polega jego praca. Jak pracowałam na kasie, to musiałam się uśmiechać i mówić "dzień dobry" i zawsze być miła, nie mogłam od którejś godziny siedzieć naburmuszona, bo jestem X. dzień w pracy. Tak samo teraz w pracy - swoje obowiązki muszę wykonywać z taką samą starannością o 9:10, jak i o 16:50. I tak, ja wiem, że lekarze mają te nocne dyżury. Ale ja wylądowałam ostatnio na SOR-ze będąc po normalnej swojej 8-godzinnej zmianie, w szpitalu wyczekałam się 4, żeby przyjęto mnie z łaską, bo pacjent przeszkadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lub przychodzi pacjent i żąda wypisania na recepcie konkretnego leku. Podobnie jak od progu pacjent się drze ty ☠☠☠☠... masz mi suk... zrobić : i tu następuje litania żądań badań. Tak bardzo nieprofesjonalne jest w tym momencie nie podanie ręki i brak pięknego uśmiechu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201606201201 Czas edycji: 2015-11-14 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzeniona
|
Nie. Jest wielu przedstawicieli zawodów z postawą skrajnie roszczeniową, ale lekarze są niestety jednym z nich. Zabawne tylko, że ci sami lekarze przyjmujący mnie o 10:00 w środę na NFZ nie są nawet w połowie tak mili jak w sobotę o 21:00 w prywatnej przychodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roszczeniowa? Aha bo co bo chciałabym zarabiać na etacie więcej niż pielęgniarka, a fujjj przecież to służba i powinnam za darmo robić, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Konto usunięte
|
A doliczyłaś też w Czechach tych co płacą Krus lub nie płacą wcale ale mają takie samo ubezpieczenia?
Edytowane przez 201708250923 Czas edycji: 2017-08-24 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skrajne przypadki się pamięta. Cytat:
Cytat:
ad2. g.. da, bo nie tylko o niską składkę chodzi ale o jej kiepskie rozdysponowanie. Tak długo jak będzie monopol tak długo będzie utrzymywane marnotrawstwo. ad3. U nas, hmmm z jednej strony da z drugiej byłoby "płace tobie ty chamie wykształcony za moje podatki te 10 zł a nie chcesz mi przepisać recepty ze zniżką, która mi się nie należy !!!" Dobre rozwiązanie to dni chorobowe jak w Stanach, gdzie z przeziębieneim nie lata się do lekarza po ZLA i nie zajmuje miejsca w kolejce. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Konto usunięte
|
ad2. g.. da, bo nie tylko o niską składkę chodzi ale o jej kiepskie rozdysponowanie. Tak długo jak będzie monopol tak długo będzie utrzymywane marnotrawstwo.
Edytowane przez 201708250923 Czas edycji: 2017-08-24 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej bym poszla w stronę logicznej organizacji pracy i zarobków takich że nie potrzeba 10 dyżurów na to aby miec co jeść, gdzie mieszkać i na samochod. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Wtedy nasi zostaną a moze i nawet ktoś z innych krajów przyjedzie pracować bo nawet mityczni Ukraińcy nie mja zamiaru jak widzą pensje i warunki pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Konto usunięte
|
jk sie nie dostał na studia to niekoniecznie powinien studiować.
Raczej bym poszla w stronę logicznej organizacji pracy i zarobków takich że nie potrzeba 10 dyżurów na to aby miec co jeść, gdzie mieszkać i na samochod.[COLOR=Silver] Edytowane przez 201708250923 Czas edycji: 2017-08-24 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałabym mieć w szpitalu opcję dopłacania np. do jedzenia czy mniejszej sali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Co do USG to UL. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiele krajów właśnie tak to kalkuluje - że lekarz jest drogi, a tzw. personel średni tańszy. I dlatego lekarz ma się zajmować tylko leczeniem, bo takie jest jego przeznaczenie, a robotę papierkową i proste czynności wykonają odpowiednio sekretarki czy pielęgniarki/położne/technicy. Z tego często wynika też różnica jakości pracy w placówce prywatnej i państwowej. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do mniejszej sali nie mozesz doplacic, bo sale sa tak zapchane, ze nawet do mneijszych laduja osob ponad miare.
![]() |
![]() |
#296 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie sobie marzenia snuję, żeby i do normalnego szpitalnego obiadu można było dopłacić i żeby były małe płatne sale. Nie mówię, że chcę to robić w obecnych budynkach szpitali, gdzie nie ma warunków do stworzenia takiej opcji. Chcę żeby powstały takie szpitale i takie regulacje prawne, które pozwolą spełnić moje 'chciejstwa'. Może teraz zostanę zrozumiana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#298 |
Konto usunięte
|
ja tam się zgadzam z dacn
jak polacy nauczą się traktowac edukacje jako usługę - i vice versa, wykładowcy jako pracownicy a nie wielcy mistrzowie, analogicznie z podejściem lekarza do pacjenta i na odwrót, będzie dużo lepiej bo póki co lekarze chodzą źli, bo połowa pacjentów ich wqwia a ta połowa pacjentów ich wqwia bo traktują to jak "za darmo to se pójde co". i blokują miejsca, jęczą, zachowują się jak pępki swiata, przez co przypadki naprawde nagłe. NAGŁE. jak np moje czy niektóre z waszych, są ignorowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie zjawiska są też u prywatnych operatorów medycznych (korporacje/ firmy opłacają pracownikom prywatną opiekę medyczną) - nieraz ciężko mi było dostać się do specjalisty (pilny przypadek do ginekologa czy innego lekarza). Korpo laseczkom nudziło się w pracy i wyskakiwały na konsultacje medyczne (często te przychodnie są w jednym budynku) z problemami w typie krostka na palcu czy delikatne drżenie powieki po spożyciu kawusi.
![]() |
![]() |
#300 |
Konto usunięte
|
Tutaj nastąpił chyba jeszcze większy odpływ za granicę... Brakuje również jakiś sanitariuszy, którzy byliby po prostu od dźwigania, bo praca pielęgniarki potrafi być ciężka fizycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.