|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z buntem się zmagamy i na kolejne dzieciaczki czekamy -Mamusie VII-VIII 2013 cz
MELA hm.. To tak trochę jest. Ale mimo wszystko to dobra oznaja ze jednak trochę ci smutno.
YEV kciuki za odpieluchowanie! Fajny taki dzień z rodzicami. Mam problem ze wstawaniem ostatnio mega.... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z buntem się zmagamy i na kolejne dzieciaczki czekamy -Mamusie VII-VIII 2013 cz
Dzień dobry,
Olek w żłobku..wolałby zostać w domu, ale nie płakał przy odprowadzaniu ![]() Elaine ja też narzekam na wstawanie..w tym tygodniu to już w ogóle nie mogę się podnieść.. połamana się czuję.. gdzieś tam dołem plecow i przy kości ogonowej uciska.. mam wrażenie, że za szybko wychodzę z tego najlepszego okresu w ciąży Zjadłabym coś słodkiego
|
|
|
|
#273 |
|
Konto usunięte
|
miszka wysyp roznosci na twarzy to ja tez mam, ale nie wiem od czego... patrzec na siebie nie moge a tz sie smieje ze dojrzewam
![]() spoznione 100lat ![]() dzoan super ze na wizycie wszystko ok wyszlo nie wiem co to ta cieciorka, nigdy nie jadlam czegos takiego mamaszkrabka super wiadomosc ![]() fiazo moje gratulacje elaine kciuki dla W. ![]() mela przytulam, bedzie dobrze yevele trzymam kciuki za odpieluchowanie. nam to super idzie, jestem w szoku. nie wola za kazdym razem, musze pilnowac i pytac czy chce siku ale widze postepy. i musze kupic nakladke na ubikacje bo juz nie chce zebym ja trzymala a inaczej wpada do srodka ![]() czekam na wiadomosc od tz czy uda mu sie wrocic tydzien wczesniej ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- budze sie dzis w nocy i macam ze nie mam koldry, zapalam lampke a Oliwia spi u siebie w lozku nakryta moja koldra cwaniara poszla w nocy do siebie nawet nie slyszalam kiedy haha
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Mydream hahaha dobra jest.. może chrapałaś albo się rozpychałaś.. zawinęła co jej trzeba i poooszła
Miszka i ode mnie spóźnione 100lat ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Myszka moja przyjaciółka idzie dzisiaj na Rozmowy z M., to jedną opinię już będziemy miały choć powiedziałam jej, żeby mnie nawet okłamała, bo ja muszę iść co by nie było.. byle jakieś wyjście z mężem zaliczyc
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Mydream niezła Oliwka. Wziela koldre i poszla do siebie
slodkieyevele kciuki za odpieluchowanie Elaine kciuki za egz. Zarejestrowalam Kube do okulisty na 02.12 (skierowanie pilne). Po drodze wstapilismy do lumpka i mam pierwsze zakupowe szalenstwo dla Fi w lumpku Juz zapomnialam jakie slodkie sa te malutkie ciuszkiPerse ja myslalam ze u dzieci jestnormalnie pobierana krew z żyły. Z palca to chyba szybko ale i tak pewnie stres jest .
Kuba 14.07.2013r. Filip 24.04.2016r. Edytowane przez pianka2013 Czas edycji: 2015-11-19 o 13:17 |
|
|
|
#276 |
|
Konto usunięte
|
Na szczęście z paluszka.
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN mnie na szczęście nic nie boli, tylko dobudzic się nie mogę
![]() MYSZJA to juz wprawieni jesteście z fryzjerem ![]() MYDREAM ale masz spryciare )) kradziejka kołdry. Kciuki, niech tz wróci szybciej.MOON masz jeszcze rodziców? Igiemu babeczki niestety pobierają z żyły... ![]() Coś mi za szybko robota dzisiaj idzie ))Co kupujecie na Mikołajki maluchom? A co pod choinkę? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
|
#278 |
|
Konto usunięte
|
my jeszcze nie wiemy co kupimy... tz kazal mi cos wybrac pod choinke, ale co mu pokaze to mu nie pasuje, stanelo na kolejnym wozku dla lalek bo z tamtego roku juz poniszczony ( jakis beznadziejny wybralismy ) i myslalam o piasku kinetycznym, ale nie moge przekonac go.
a na mikolajki skromnie jakas ksiazeczke ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53516994]Na szczęście z paluszka.[/QUOTE] uff u nas zawsze z zyly, nie spotkalam sie jeszcze zeby pobierali z palca |
|
|
|
#279 |
|
Konto usunięte
|
Ja chciałam piasek kinetyczny, ale się boję syfu :P
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- A na morfo nie byliśmy wciąż :/ Bo leje u nas bez przerwy, to mi się nie chce go ciągać tak wcześnie właściwie bez powodu. Pójdziemy jutro albo w przyszłym tygodniu. |
|
|
|
#280 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53517318]Ja chciałam piasek kinetyczny, ale się boję syfu :P[/QUOTE]
moj tez sie boi syfu ![]() a ja mysle ze to bedzie swietna zabawa. ale jak nie pod choinke to i tak kupie na inna okazje ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- albo nawet bez okazji
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
U nas na Mikolajki skromnie bo malutkie autko i łakocie. Na gwiazdke nie mam jeszcze pomysłu. Myslalam tez o tym piasku ale wlasnie ten balagan mnie przeraza.
|
#282 |
|
Konto usunięte
|
A tak w ogóle to my niedługo piszemy list do św. Mikołaja :P Kupiłam naklejki, to obkleimy kartkę jakimiś bałwankami i Artek narysuje, co chce
(a chyba chce zielone autko, to mu tam kupię jakieś małe ). Artek już całkiem ładnie rysuje, już umie narysować postać z bardzo wyraźnymi oczami, autko z kołami, to mam nadzieję, że będzie to już w pełni świadome.
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Wow Perse a Kuba to tylko kreski rysuje (gryzdoli). Ale u nas rysowanie nir jest fajna zabawa
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
PERSE wow
) Igi ludzika też narysuje i sowę (!). Ogólnie to koła i czasem wagon pociągowy... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Także szalu nie ma. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#285 | |
|
Rozeznanie
|
Julek też nie lubi malować, rysować, kolorować. Kupiłam mu te malowanki wodne, to po 5 minutach wylał wodę z kubeczka i rączkami dokonczył, takze tego ...!
, Jeśli chodzi o piasek to mój tz też marudzi że zbyt pochopnie podjął decyzję o kupnie go Julkowi. Wyjscie jest takie żeby bawić się z nim i go nie zostawiać samego bo wtedy kombinuje, ale mamy też mały okrągły basen dmuchany i następnym razem tam mu wsypiemy . Może będzie lepiej. U nas jest jeszcze w ten plus że zbieram to i znoszę w całości do piwnicy ! PERSE brawa dla A. za ładne rysowanie. U nas też zawsze pobiera z żyły Julkowi. Na mikołaja kupię chyba matę wodną, na gwiazdkę był właśnie piasek kinetyczny , chętnie podłapie jakieś propozycje. MELA współczuję wyjazdu męża. Takie wyjazdy czasem umacniają związek, szkoda tylko że w takim momencie! Ja też martwię się o mojego tz, żeby wrócił cały i zdrowy! MYDREAM niezła agentka z Twojej córy !Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Dla Ciebie siły , ja w ciąży nie jestem a ciężko rano się zebrać z łóżka.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- YEVELE Duze kciuki za odpueluchowanie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- U nas z kolei Julek w domu chodzi tylko w majtkach, woła super siiku , na wyjscie zakładam pampka bo zdarzają się wpadki, że nie zdąży . Najgorzej w aucie, jak jedziemy, nie wiem jak to ogarniemy, bo przecież na środku drogi się nie zatrzymam!?Martwi mnie kupka, bo ewidentnie wstrzymuje, nie zawoła ze chce, czasami mówi że boli brzuszek. Wystarczy że założę pampersa przed wyjściem, w sekundę zrobi do niego! A wcześniej było tak może z trzy razy że zawołał i zrobił na ubikację ! A parę dni temu poszedł sam rozebrał się i zrobił do"brodzika" !Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 |
|
Konto usunięte
|
i Oliwia juz sie doigrala tym lataniem na gole stopy... ma katar i kicha. nie moge jej wytlumaczyc ze ma sie nie rozbierac, dostala skarpetki jakie chciala, kapcie tez sama wybrala, a dalej robi to samo.
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a załatwienie się do brodzika niezłe długa podróż (taka ok. 1,5h) to jedyny moment, kiedy jeszcze zakładam pampka. Ale generalnie jak było ciepło to się zatrzymywaliśmy w lesie lub gdzie była możliwość. Igi też potrafi przetrzymać. Któregoś razu na autostradzie 50km musiał trzymać i dał radę!Cytat:
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
PERSE wow ! Brawa dla Artka za rysowanie. Jestem pod wrażeniem
u nas jakieś bazgrołki.DZOAN pytałaś ostatnio o hulajnogę. Ja kupiłam za 100 zł w Decathlonie 3-kołową. Jest chyba do 24 kg ale ogólnie rewelka. Igoś śmiga na niej po całym domu ![]() ELAINE jestem w szoku, że Igorek dał radę przetrzymać siku. My próbowaliśmy ostatnio ale Igor w ogólnie nie rozumie o co chodzi. Jak go posadzę co pół godziny na toaletę to zrobi ładnie, ale jakbym się spóźniła 5 minut to się zleje w majty i nawet nie zauważa :/ A pod choinkę kupiłam Igorowi coś takiego http://allegro.pl/organy-pianino-tab...545843467.html bo uwielbia grać i śpiewać. Kupiłam mu w smyku organki ustne (te, co się dmucha) i non stop gra na nich i śpiewa piosenki. |
|
|
|
#289 |
|
Konto usunięte
|
Widziałam takie instrumenty teraz w Biedrze
Nie wiem, czy takie same, chyba raczej dla starszych dzieci, ale też coś było.Artek bardzo lubi malować
|
|
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pod choinke nic bo dostanie całą mase prezentów. Na mikołajki cos drobnego np mały samochodzik. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53517462]A tak w ogóle to my niedługo piszemy list do św. Mikołaja :P Kupiłam naklejki, to obkleimy kartkę jakimiś bałwankami i Artek narysuje, co chce (a chyba chce zielone autko, to mu tam kupię jakieś małe ). Artek już całkiem ładnie rysuje, już umie narysować postać z bardzo wyraźnymi oczami, autko z kołami, to mam nadzieję, że będzie to już w pełni świadome.[/QUOTE]Wow zdolny jest. Mojemu udaje sie kółko narysować Przeziębiłam się ;( kicham co chwile, z nosa leci katar, gardło też nie jest rewelacyjne. Jutro wzięłam wolne, postaram sie poleżeć |
||
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo zdrowia.. Oj współczuje, teraz ciężkie leczenie..
Odebralismy dzisiaj Olka, a pani mówi, żeby zwrócić na niego uwagę, bo mierzyły mu temp i miał podwyższona i marudny był przed drzemka. W domu kaszle co chwilę i teraz jak go polozylismy też. Nie wiem o co chodzi, bo te trzy dni w domu były spokojne, a akurat jak dzisiaj poszedł, to już z rana pokaslywał. No oszalec można. Wiedziałam, żeby się nie chwalić ,że wyleczony, bo zacznie się od nową. Ale sadzilam, że jest całkowicie zdrowy po tyłu dniach |
|
|
|
#292 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Miszka z tego przepisu robimy słoikówę: http://gotuj.skutecznie.tv/2011/06/s...tka-ze-sloika/
jednak dłużej się gotuje. Kilka już przepisów tej babki robiłam i fajnie i smacznie wychodzi wszystko Fiazo gratulacje i zdrówka życzę dla Ciebie. Dzoan to dziwne faktycznie że Oluś czuł się dobrze a dzisiaj pogorszenie. może przez weekend mu przejdzie Perse jestem pod wrażeniem jak Artek rysuje. Mój tylko bazgrze, czasami jakieś kółko mu wyjdzie ale ogólnie po 5 sekundach już traci zainteresowanie rysowaniem. Nie wiem jak w żłobku chociaż po pracach widzę, że jest daleko w tyle za innymi dziećmi ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53521177]Widziałam takie instrumenty teraz w Biedrze Nie wiem, czy takie same, chyba raczej dla starszych dzieci, ale też coś było.Artek bardzo lubi malować [/QUOTE]mój też Lulusia lubi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53517462]A tak w ogóle to my niedługo piszemy list do św. Mikołaja :P Kupiłam naklejki, to obkleimy kartkę jakimiś bałwankami i Artek narysuje, co chce (a chyba chce zielone autko, to mu tam kupię jakieś małe ). Artek już całkiem ładnie rysuje, już umie narysować postać z bardzo wyraźnymi oczami, autko z kołami, to mam nadzieję, że będzie to już w pełni świadome.[/QUOTE]super pomysł z tym listem do Mikołaja Cytat:
byłam dzisiaj na basenie i grocie solnej rano przed pracą. Fajnie tak zacząć dzień. Dzisiaj Łukasz miał zdjęcia w żłobku, ciekawe jak wyjdą. A wczoraj jakiś teatrzyk mieli. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53486984]U mnie się często samo coś przewraca, jakieś reklamówki, naczynia w zlewie i też mam wtedy schizy, a mieszkanko 50 metrów :P[/QUOTE] u mnie to samo, często też zabawki się same włączają ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#293 |
|
Rozeznanie
|
STOKROTKA No właśnie takie mam uczucie że z tym pampersem mieszam mu w głowie . Ale kiedy ryzykuje bo uważam że świetnie sobie radzi i woła, wtedy jest klapa. Chodziłam obładowana , w torebce pół szafy ciuchów Julka. Niestety, nawet ostatnio wracaliśmy od mojej siostry, 4 km. , zrobił siku przed wyjściem a w czasie jazdy nagle krzyczy siku, zatrzymujemy się, szybka akcja ,ale.... za późno! Wszystko zalane, fotelik, siedzenie, podłoga i ... nawet moja torebka która leżała na ziemi! Więc stwierdzam że w naszym przypadku nie będzie tak prosto w trakcie jazdy samochodem. Teraz tym bardziej ciężko mi spróbować znów bo jest zimno na dworze !
Fajnie z tym basenem, masz energię z samego rana na cały dzień !DZOAN oby to był fałszywy alarm. FIAZO zdrówka. MYDREAM dla Oliwiki także, żeby katar nic nie rozwinął. ELAINE twardziel z Igiego, wystawiliście Go na próbę, ale świetnie sobie poradził! Właśnie, jak egzamin tz ? SZKRABKOWA fajny ten sprzęt muzyczny. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Oj rany, ale miałam noc.. Co najmniej do północy nie spałam tak Olek kaszlał.. aż go momentami dławiło i myślałam, że mi haftnie.. wzięłam go do siebie, okno rozszczelniłam, poduszka pod głowę, picie wody, wapno, clemastinum, syrop przeciwkaszlowy..nic nie pomagało.. wykaszlał się i w końcu zasnął w miarę do rana.. ja spałam odwrócona w nogach, bo tak się boję znów zarazić..
Nie wiem skąd tak nagłe pogorszenie o 180 stopni wręcz.. Mąż poszedł z Olkiem na 9 do lekarza i nie wiem jeszcze co tam.. Zostawiłam mu NIP firmy i mój dowód, bo pewnie na opiece się skończy. Stokrotka tak w grudniu zamierzam brać L4 już do rozwiązania.. |
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
DZOAN kurczę coś się rozkręca
, ta pogoda też taka niesprzyjająca , za chwilę śnieg ma spaść ! Zdrówka dla Olusia i obyś Ty się nie zaraziła!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
Uff dzisiaj zdolalismy w końcu na te morfologię dotrzeć, ale był ryk..
Dzoan zdrówka dla Olka. Mera nie gadaj z tym śniegiem :/ Na razie jest w miarę fajnie ciepło i mogłoby tak zostać do świąt, potem tydzień śnieg, a potem wiosna :P |
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
mi też by tak pasiło byle tylko nie padał deszcz! Według mojej prognozy to od jutra ma być załamanie pogody i opady śniegu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#298 |
|
Konto usunięte
|
Fuck :/ Jak będę na kompie, to sprawdzę na meteo, co oni mówią.
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Antybiotyk.. teraz niby wypatrzyła, że spływa gardłem wydzielina i ze pewnie zatoki..no wow..a mąż powtarzał właściwie to samo co ja mówiłam tydzień temu.. że brzydki zapach z gardła i nie ma kataru a nos przytkany.. to ona dopiero teraz się tym zainteresowała i leczyła krtań, nie zatoki.. Lekarka zdziwiona, że przy zatokach w nosie sucho.. tak jakby zawsze musiało byc mokro..ehh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

cwaniara poszla w nocy do siebie nawet nie slyszalam kiedy haha

, ja w ciąży nie jestem a ciężko rano się zebrać z łóżka.
a załatwienie się do brodzika niezłe
u nas jakieś bazgrołki.

, ta pogoda też taka niesprzyjająca , za chwilę śnieg ma spaść
! Zdrówka dla Olusia i obyś Ty się nie zaraziła!