![]() |
#271 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() Ja nie smaruje od kilku dni i krostek coraz mnie. Póki co to myje twarz przegotowaną woda dwa razy dziennie. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Dziewczyny dużo piszecie o tym LAKCID. Ja mam w domu w zapasie DICOFLOR. Różnica między nimi jest taka ze ten drugi jest dla dzieci które nie tolerują mleka krowiego. Jeśli nie widzicie poprawy, dziecko ma nadal kolki to radzę zmienić i po 2-3 dniach będzie poprawa tym samym będziecie wiedzieć że dziecko nie toleruje mleka. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Jeśli chodzi o szorstkie krostki Mój mały takich nie ma. To też może być podejrzenie nietolerancji mleka i warto się temu przyjrzeć. Znajomi tak mieli, zmienili mleko i jak ręką odjal po kilku dniach nie bylo krostek. Przy tej przypadłości nie muszą występować biegunki, nawet waga dziecka nie musi iść w dół. . może być łagodniejsza wersja tej choroby. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To bardziej takie suche jest i smarowałam raz dziennie tak cieniutko tym olejem.
![]() |
![]() |
#273 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ooo pozaruje mlekiem zapomnialam ze ma takie fajne wlasciwosci ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Nel pierwszy raz zasnela w bujaczka ![]()
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Agatka ja nie wiem jak Wy się mieścicie w 1 pokoju. Chociaż duży jakiś czy malutki?? JA to już tyle rzeczy wywaliłam w ciągu 2 tygodni, ze szok a i tak jakieś zagracone mi się wydaje. Zawsze mi szkoda wywalić, bo może się na coś przyda i tak chomikuję
![]()
![]() |
#275 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja kiedyś tez tak chomikowałam, teraz już nie zbieram tak gratów |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto mieć założone konto na zus.pl, tam jest wgląd na nasze konto w zus, każde zwolnienie, zasiłki. Jak juz jest decyzja o przyznaniu zasiłku to się tez tam pokazuje, suma zasiłku z datą planowanej wypłaty. Widać czy składki zostały odprowadzone i kiedy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle AMELIE04 odezwij się !!! Ktoś coś o niej niedawno słyszał ??? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
no posmarowałam tylko 2 razy, ale może faktycznie. będę przemywała krochamlem i swoim mleczkiem na razie, a zapytam we wtorek pediatrę. Kurde we wtorek szczepienie
![]()
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie nadrobie, przepraszam
![]() U nas jakos kiepsko. Mlody za dnia prawie nie spi. Nakarmie go, karmienie jest dlugie.. np z pol godziny bo w czasie jedzenia dwa razy zaplacze i dwa razy pociagnie z butli (wyglada to tak jakby brzuch go bolal czy cos). Potem pol h na odbicie ktore czasami nie nastepuje :/// wiec mija godzina. Przebiore pampersa i kolejna godzine mlody placze. Wiec nosze go na rekach bo sie uspokaja w miare. Czasami przysnie ale jak odkladam go do lozeczka to ryk ![]() Tak wiec od 2 tygodni nic nie ugotowalam i nic nie posprzatalam bo nie mam kiedy. Sama padam o 19tej... Ktos mi polecil espumisan ale nie podaje bo napisane ze od pierwszego miesiaca zycia. Mlody nie drze sie jak na kolke ale mecza go gazy. Po porodzid prykal ze az milo a teraz widze ze nie moze pryknac. Kupa tez tylko raz dziennie po wielkich bojach.. Normalnie nie wiem co robic bo takie noszenie na rekach ciagle to tez niedobrze. A on sie chyba juz przyzwyczail no ale innej opcji nie bylo jak plakal bo tylko noszenie w pionie go uspokaja jako tako. Ja mleka w piersiach nie mam.. wiec butla na obrotach. Mleko Hipp. Mlody je co 2h.. od 50 do 80ml. W nocy jako tako spi ale ja nie spie z kolei :/ Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Aha i ciagle ma krostki wokol oczu . Health visitor i polozne mowili ze to normalne u noworodka.. tyle ze to nie znika.. W piatek idziemy w koncu go zarejestrowac. Masakra jak dlugo sie tu czeka.. i wyobrazcie sobie ze dalej imienia nie mamy. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk Edytowane przez olibar Czas edycji: 2015-11-22 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#281 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie ze macie już szczepienie ja dopiero w nowym roku :/ Najgorzej ze święta niedługo i co odizoluje się na święta od teściowej bo ma 8 letnie dziecko które może mojego maluszka zarazić np gdyby w szkole ospa wietrzna panowala... :/ ??? Nie wiem co o tym.wszystkim myśleć.. co Wy byście zrobiły?wściekła jestem z tym szczepieniem ze dopiero w nowym roku :/:/ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
My też po kilku dniach wybraliśmy w końcu imię. Nie prosta sprawa tak jak się wydaje ![]() ![]() Jak tak czytam jak niektóre dzieciaczki terroryzuja mamy czyli Was to jestem pełna podziwu za Waszą cierpliwość. Moje malenstwo spokojne jest i MAM NADZIEJE ze tak zostanie ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dostalam chyba 12.11 miecierzynki za pazdziernik a za listopad 24 dostene. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Wykapalam Nel dalam jej smoczka aby spokojnie ja oprawic a ta zasnela hahah i mam cycka ktory zaraz mi wybuchnie ![]()
![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ściągnij mleczko. Najwyżej z butli zje. Moja też po kąpieli odpłynęła. W ogóle jak po kąpaniu mąż brał sie za zakładanie pieluchy to dostał strzała z kupki ![]() ![]() Kurde gardło mnie boli ![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Olibar..zmiana mleczka może pomoc..próbuj różnych przez kilka dni i obserwuj...ale w tym momencie ulzyj malemu odgazowując go i pomóż mu robic kupkę bardzo fajnym sposobem..bezpiecznym i bez farmaceutyków..poczytaj sobie o kateterze windi...pisalam Wam juz o tym..to rurki które w bardzo szybki sposób uwolnią zgromadzone gazy i praktycznie od razu pomogą zrobić kupke..bez cierpienia...zapewniam ..dziecko kompletnie nie czuje bólu przy tym zabiegu..jest to absolutnie bezpieczne i bardzo łatwe w użyciu..moim chlopcom pomagało..dlatego polecam..nie bójcie sie tego używać..albo chociaż spróbować 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Ada a jak to się używa tego windi? bo ja mam w domu i boję się użyć, bo nie wiem jak
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- acha i czy to jest jednorazowe czy się myje i wyparza ??
![]() |
#286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie póki co syn kilka razy osikal a mąż farciarz i narazie nic ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#288 |
po drugiej stronie szafy
|
Mała, windi jest jednorazowe.
http://skandprojekt.pl/windi_3_instrukcja.html
![]() |
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi dziś bączka puścił akurat jak moja rączka była pod jego pupą i się wystraszylam że to kupka idzie ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny a to konto w zusie by zalozyc to trzeba do nich isc? bo moja mama cos mi tak mowila, ale w naszym zusie nie potrafili jej pomoc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Nas już Windi uratowało 3 razy. Na szczęście po biogai wizja teraz poprawę i mam nadzieję że już nie trzeba będzie sięgać po Windi.
Trzeba iść do zusu żeby założyć konto pue.
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
A moja od jakiej 1,5 godziny leży w łóżeczku, cyca smoczka i się rozgląda. Dziwna jest
![]() Zamówiłam ubranko do chrztu ![]() W styczniu będziemy chrzcili ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- Pasztetnik żyjesz Ty ![]()
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Kurde wydaje mi się, że Julkowi dziwnie mocz zajeżdża..taki ostry dziwny zapach :/ i teraz ciekawe czy to po wodzie z glukozą (od dwóch dni jedno karmienie zastępuje glukozą, żeby żółtaczkę wypłukać, położna kazała bo jest mega żółty) czy może jakaś infekcja :/ od kilku dni piję też wodę z sokiem z żurawiny..może to to Hmm...fuckkkkkk miała tak ktoras??
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ZUSie się tylko uwieżytelnia, konto zakładałam sama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny najskuteczniejsze sposoby na odparzenia..!?
![]() |
![]() |
#298 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Słodkie ![]() ![]() ![]() A jakoś tak... Sporo dziewczyn przepadło, (Littlevenus, widzę Cię :P )ale Pasztetniczkiem i Amelie to się martwię. My na razie nie mamy z tym problemu, regularnie smarujemy pupcię, więc na razie odparzenia nie mają okazji się zrobić, ale na tak zwane "wrazie wu" mam sudocrem i linomag maść.
![]() |
![]() |
#299 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie raz osikala i raz lekko obkupkala ![]() Cytat:
moj nic bo rzadko przebiera ![]() ![]() Cytat:
ja bylam w skarbowym bo to musisz potwierdzic dane ze Ty to Ty ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Moja miala odparzenie caly czas i zmnienilam nawet pieluchy na dade i nic ale kupilam linomag a + e troche wywietrzylam i zniknelo ![]()
![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
Tez jestem przeciwna, ale nastraszyla mnie ze za długo to trwa (mały jutro kończy 4tyg i jest ciagle mocno żółty) i w koncu do szpitala trafimy na naświetlanie i glukozę dożylnie (szpitale to praktykują niestety..), no i w ogole chciała zeby cyca odstawić na 2-3 dni i zmienic na mm ale sie nie zgodziłam póki co..
![]() Z tym odparzeniom to moze wlasnie przez to ze często sika po tej wodzie i moze za rzadko zmieniam, juz nie wiem..ciagle smaruje linomagiem i jednak nie dał rady ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.