|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
dziękuję ![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To koniecznie musisz jechać z nią do weterynarza. Ja widziałam poród mojej mamy suczki, pierwszy piesek rodził sie pupa, niestety tak długo ze urodził sie nieżywy weterynarz tyle czasu jechała. Chociaz niewiem czy ona by cos pomogła... Drugi szczeniak urodził sie zdrowiutki,żywy. I mamy je teraz dwie nie potrafiłabym oddać, jakby tamten żył to byłyby 3 w domu. Po śmierci tego pieska płakałam chyba z tydzien, bardzo czekałyśmy z mama na te maluchy.my suczkę pokrylysmy świadomie,bo chciałyśmy miec kolejnego yorczka
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
Gosia a co to masz za bujaczek różowy czy cos ?
choinka śliczna
|
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy porodzie też byłam. Trwał od 9 (pierwszy pies) do 18 (ostatni, 7), wszystkie przeżyły. Wiesz, ja mam nierasowego psa. Takiego troche z "odzysku". Byliśmy na spacerze w lesie i jak przechodziliśmy obok strumyka przyszedł facet i wyrzucił 4 szczeniaki (miały może 5-6tyg). Co mieliśmy zrobić? Zostawić je tam, żeby sie potopiły, albo zdechły z głodu? Wzięliśmy je i każdy znalazł domek, a jeden został u nas. Z kolei chłopak mojej siostry wyłowił psa z jeziora (byl w zawiązanym worku) chyba w ostatniej chwili i też go wziął do siebie. Jest mu tak oddany, że aż łezka się w oku kręci jak sie na niego patrzy. Nasz niby też, ale jak ma "chcice" to nie ma siły. Jutro go biorę pod pachę i jade do weterynarza. Zobaczymy co powie. Gosia - śliczne drzewko. Chciałam sztuczną choinkę, ale mąż protestował i przywiózł taką prawie 2m :p Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2015-12-18 o 22:55 |
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Gosia ładna choinka
jednak ja uznaje u siebie jedynie żywa, uwielbiam ten zapach jak przechodzę obok niej
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choinka i pierniki... Cudne zapachy w grudniu tak przytulnie sie robi
|
|
#277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tej chwili tez chętnie bym przygarnęła jakiegoś pieska, bardzo mi brakuje takiego towarzysza jednak w bloku,na 3pietrze, z malutkim dzieckiem nie dałabym rady jeszcze z psem mąż mi obiecał ze jak Jasiek bedzie starszy to mi kupi. Ja chciałabym zebY poprostu był malutki. Lubię małe psy,bo jestem przyzwyczajona spac z psami w łożku, po za tym uważam ze w bloku duzy pies by sie męczył. A tą starsza suczkę ktora ma moja mama kupiliśmy w rozpaczy, wcześniej mieliśmy jamnika 14lat, jak umarł musieliśmy wypełnić ta pustkę. W miedzy czasie mieliśmy tez pekińczyka,baaardzo mądra była. Niestety tez odeszła, i to jeszcze ja z mężem jechaliśmy na działkę ja zakopać bo moja mama tak płakała ze nie była w stanie Wszystko fajnie,tylko najgorsze jak odejdzie taki przyjaciel i człowiek ma dziurę w sercu ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Idę spac bo mi sie smutno zrobiło, wspomnienia o psiakach mnie rozklejają
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty taka wrażliwa osóbka, co? Ja o byle pierdołe jestem w stanie się rozpłakać Jak chcesz to Ci mogę pokazać szczeniaki z czerwcowego miotu bo mi zdjęcia zostały |
|
|
|
|
#279 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o co chodzi z ta środowiskową? Do mnie tez przyjdzie? Byla tylko położna, ale to na poczatku. A co ja interesuje jak kto mieszka?! Cytat:
Ladnie ![]() ![]() Cytat:
Mnie raz przywiezli pampersy zielone zamiast białych. Cytat:
przesylam wirtualne usciski ![]() Cytat:
Gosia bardzo ladna choinks. A Zuzia wymiata w łóżeczku Dziewczyny tak to jest, ze czesc dzieci w okolicy 3/4 miesiaca psuje się ze spaniem. U nas od poczatku bylo ciężko. A teraz to czasem i co 5 minut biegam. U nas dzis bylo milo. Tz wrocil wczesniej z pracy, pojechalismy kupic choinke. W tym roku malutka, bo w miejscu choinki stoi hustawka i nowa witrynka i nie mamy juz miejsca w pokoju. Na obiad tzw parowce z masłem, cynamonem i cukrem. Dawno nie jadlam, pycha ![]() Maly w koncu spi od 15 minut. A ja ide do meza, zjemy "lody jak dawniej" i idziemy spac. Edytowane przez candy02 Czas edycji: 2015-12-19 o 00:22 |
||||||
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chciałabym wiedzieć jak to jest z tą środowiskową?
|
|
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
Kasperka a jak u Was?
A jeszcze przesylam Wam link do poczytania, dla tych z Was, ktorym dzieci nie zasypiaja samodzielnie. http://dziecisawazne.pl/cry-it-out-c...-jest-dla-nas/ |
|
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My juz nie śpimy, dzis jedziemy do moich rodziców, wieczorem mąż musi iść do kościoła na jakies spotkanie przed chrzcielne Obiad mam z głowy,bo jemy u rodziców pojde z małym na spacer,ogolnie luźny dzień
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
ja1003 współczuję wczorajszych przeżyć... oby dzisiaj był lepszy dzień
wczorajsze wcześniejsze zaśnięcie Igusia skończyło się 3wubudzeniami na cyca i ostateczną pobudką o 7.05 normalnie spałby jeszcze godzinę, lub dwie... dobrze, że chociaż mąż jest dziś w domu
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-D
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Cradle and swing z Fishera
![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Adrian zwykle o 19 juz śpi i budzi się w okolicach 7 i dla mnie to idealnie, wolny wieczór plus zaczynamy normalnie dzień ![]() Ja dziś umyje okna ale tylko od strony mieszkania bo z zewnątrzmyje zawsze ekipa sprzątająca wiec szybko pójdzie tż dziś do pozna w pracy :/ byle do środy i ma urlop
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podłogi mam do przetarcia. Wogóle kafelki na scianie w kuchni mam do szorowania nad blatem i przy gaziwce. Nie nawidze ich. To takie małe kwadraciki. I te fugi szoruje sie i szoruje.
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Po skończonym 3 miesiącu dziecka pielęgniarka środowiskowa powinna przyjść do mieszkania sprawdzić, w jakich warunkach żyje dziecko. Sprawdza czy jest łazienka itd. Ma całą ankietę do wypełnienia, taki wymóg NFZ. My zaliczyliśmy to na ostatnim szczepieniu. Zadała kilka pytan i tyle. Powiedziała, ze powinna przyjść do domu, ale nie bedzie cyrków robić, jak widzi, ze dziecko zadbane. Podejrzewam, ze jak u kogoś nie była to sama sobie wypełniła i tyle. |
|
|
|
#289 | ||
|
Rozeznanie
|
No tz sie snily ostatnio to mu kupilam
wczoraj i powiedzialam, ze na inne nie mam sily ![]() Cytat:
ja u Mateusza mam umyte, wiec został drugi pokoj i kuchnia. A w kuchni zrobilam sobie taka ścianę z blatu tylko ciensza. Jest gladka i nie musze szorowac. Wyglada dobrze, bo blat i sciana sa w kolorze szarym. Cytat:
![]() Dzień dobry Edytowane przez candy02 Czas edycji: 2015-12-19 o 09:47 |
||
|
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry Już nie pamiętam kiedy tak ładnie i długo spał ![]() Umieram! Co mogę brac, żeby się wyleczyć w 24h? Mi na pierwszej wizycie położna połaziła po domu, zadała kilka pytań o dom i wypełniła jakąś ankietę. Ale może faktycznie jeszcze wróci? Choć wolałabym żeby nie....
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
Wczoraj korzystając z tego że mały zasnął po 8 a w domu byli rodzice pojechaliśmy na nocne zakupy ![]() Info dla dziewczyn z Gliwic i okolic, w Tesco na Łabędach szczeniaczek uczniaczek za 69,99 Nocka super, mały obudził się po 2 na jedzonko a potem dał nam pospać do 7,30 Teraz sobie drzemie a ja się biorę za sprzątanie.U nas tez nie było jeszcze pielęgniarki ... ciekawe czy będzie, ale pamietam jak położna mówiła że troche daleko mieszkamy od przychodni, a one mają jedne auto do dyspozycji, to może nie będzie ![]() Miłej soboty! |
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry. Maly mual pobudke o 3 a pozniej wstal po 8. Znow spal na brzuchu. My dzis sprzatamy i zakupy robimy.
Milego dnia |
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bardzo zmieniać. Nie jest moje tylko cioci. Ona ma dom wiec udostępniła nam je zeby puste nie stało. Przynajmniej wynajmowac nie muszę. Z resztą nawet gdybym mogla zmieniac to i tak remontow bym nie robila bo wole pieniążki odkladac na własny domek. Ściany jedynie odswiezalam po swojemu. U Mai w pokoiku meble były PRL ale moglam wyrzucić wiec ma pokoik,, po mojemu,, Tak więc muszę szorowac kafelki czy chce czy nie Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Muszę sie do czegos przyznać. No i porzalic.. Mam takie wyrzuty sumienia ze zaraz sie popłaczę. Adam poszedl na drzemkę oczywiście w wózku i zrobił scenę taka jak robi przy usypianiu na noc. Ryk, wyciaganie smoczka, odbieranie, wkladanie, zabawa raczkami, pielucha, ryk i tak w kółko przez pół godziny! A ja jeżdżę jak idiotka przez ten próg. Wyciagnelam go ze 3-4 razy, potulilam, mowie ze kocham idziemy spać itd itd. Odłozylam, plecy już czułam że za chwilę pekną mi. Nie jadłam jeszcze, jestem w piżamie (bo rano myje najpierw jego, karmie, daje leki, przebieram, zrobił kupe, lece Mai śniadanie zrobić, biegne siku jak już jestem na skraju wytrzymałości mijają 2godziny i kładzie się spać. Minęło 25minut wyczerpujacego treningu i nagle pomyślałam,, czego ty k., chcesz,, takie nerwy mnie wzięły, zanim jeszcze pomyslalam juz pozalowalam glupich myśli i przeokropnie przykro mi sie zrobilo co za debil ze mnie. Utulilam go jeszcze raz, podalam 20razy smoka i usnal. Nawet w myslach nie powinno mi przejść takie zdanie. Niczemu nie jest winny. Normalnie super grzeczny usmiechniety chlopczyk, śpi ślicznie, noce przesypia ładnie ale moment usypiania mnie wykańcza. Lecę umyc sie, ubrac, zjesc i cos poogarniac troszkę.
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że każda z nas ma czasami chwile zwątpienia, ale szybko spinamy poślady by znowu być silne Tak jak piszesz Twój Adaś śpi bardzo ładnie, grzeczny jest itd ![]() Pomyśl czasami o nas jak w nocy kilka razy musimy kp, niektóre maleństwa późno zasypiają i już po 2-3 godz.znowu na jedzonko się budzą itp ![]() Pewnie niedługo się mu odmieni i będzie w łóżeczku zasypiał |
|
|
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A myślami się nie przejmuj, jesteśmy tylko ludźmi i choć byśmy chcieli to czasem nas sytuacja przerosnie. Ja pamiętam jak na drugi dzień po powrocie do domu ze szpitala myślalam o tym ze jak mały jeszcze raz zaplacze to go za okno wyrzuce. Do tej pory mi wstyd wiec wiem co czujesz Wysłane z mojego PSP3450DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się wersje przełącza? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
|
#298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Majka doskonale Cię rozumiem. Mój Mati to też bardzo grzeczny i pogodny chłopczyk, ale czasem jak wstaje co 5 minut w nocy to też już trace nerwy. Ale to tylko na chwilę i w myślach. Do dziecka idę zawsze spokojna i tak jak Ty wysciskam go kilka razy na przeprosiny. Zdarzylo mi sie to z 2 czy 3 razy. Straszne wyrzuty sumienia. Ale wiesz, my jesteśmy tylko ludźmi, którzy mają jakieś granice wytrzymałości, jesteśmy zmęczone, hormony pewnie nie do końca jeszcze ok. Ważne żeby szkraby czuły naszą miłość no i do nich nie pyskowac No w każdym razie nie jesteś sama... |
|
|
|
|
#299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3450DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje wczorajszych przezyc
rzytul: do mnie przyszla jakies 2 tyg temu, dzien wczesniej sie zapowiedziala. Pogadala chwile, zerknela na lozeczko i poszla. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

żywa?

weterynarz tyle czasu jechała. Chociaz niewiem czy ona by cos pomogła... Drugi szczeniak urodził sie zdrowiutki,żywy. I mamy je teraz dwie
choinka śliczna
jednak ja uznaje u siebie jedynie żywa, uwielbiam ten zapach jak przechodzę obok niej
jednak w bloku,na 3pietrze, z malutkim dzieckiem nie dałabym rady jeszcze z psem 

połaziła po pokojach, popytala jak żyjemy, ile kosztowało nasze mieszkanie (bez komentarza 

Choć wolałabym żeby nie....
rzytul: do mnie przyszla jakies 2 tyg temu, dzien wczesniej sie zapowiedziala. Pogadala chwile, zerknela na lozeczko i poszla.