![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: NIE chcę tej ciąży
Erm... Wszystko co tutaj piszemy jest subiektywne. Odbieranie tego jako obiektywne źle świadczy tylko o czytającym.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem o co wam chodzi. Nie można wyrazić swojego zdania jeśli jest inne niż wasze? Od tego jest forum, tak mi się wydaje. Nie krytykuję autorki, nie uważam, że zrobiła źle choć ja postąpiłabym inaczej i chyba mam do tego prawo? Ilu ludzi tyle rozwiązań na życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkasz w UK błagam. Strona NHS podstawowe źródło. Aborcja w UK jest na życzenie do 24 tc. Nie wprowadzaj nikogo w błąd. Proszę Cię. Ale jak widzisz NHS radzi aby z tym nie zwlekać i najlepiej poddać się aborcji do 9 tyg. A już max. do 12 tyg. http://www.nhs.uk/conditions/Abortio...roduction.aspx Edytowane przez _Miyu Czas edycji: 2015-12-30 o 22:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53956001]Wybacz, ale serio się zapędzasz nie wiadomo po co. Jakie rurki wtf? Ja nie jestem żadnym prolajfem, jestem jak najbardziej zwolenniczką terminacji gdy są ku temu podstawy, ale hipotrofia i brak jednej nerki to nie są żadne choroby. Z jedną nerką normalnie się żyje, a hipotrofia to nie jest wada, a znak, że coś z ciążą się dzieje, mogą być złe przepływy lub matka może na coś chorować, ale dziecko jest zdrowe, tylko małe. Więc póki co medycznych podstaw terminacji nie ma tutaj żadnych, prędzej psychiczne, ale teksty o rurkach to jest totalne przegięcie.[/QUOTE] Albo prowokujesz albo czytasz co siódmą wypowiedź w wątku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
A czym mam prowokować? Gdzie autorka wskazała poważne medyczne podstawy do terminacji? Ja się nie wdaję w dyskusję, czy powinna usunąć czy nie, stwierdzam tylko, że to, co dotychczas napisała nie jest żadną podstawą do terminacji, przypuszczam, że nie tylko w Polsce. Być może dziecko ma inne schorzenia, ale nic mi o nich nie wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53957961]A czym mam prowokować? Gdzie autorka wskazała poważne medyczne podstawy do terminacji? Ja się nie wdaję w dyskusję, czy powinna usunąć czy nie, stwierdzam tylko, że to, co dotychczas napisała nie jest żadną podstawą do terminacji, przypuszczam, że nie tylko w Polsce. Być może dziecko ma inne schorzenia, ale nic mi o nich nie wiadomo.[/QUOTE]
dziecko nie jest 'tylko' mniejsze. ma niedorozwiniętą nerkę i wadę serca. i być może sporo innych wad, skoro autorka piła alkohol podczas ciąży, brała silne leki (antykoncepcję i antybiotyki). |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Konto usunięte
|
Nie twierdzę, że tak nie może być, nie twierdzę, że dziecko nie ma takich wad, które kwalifikowałyby ciążę do przerwania. Natomiast wymienione to dla mnie za mało na roztaczanie wizji warzywa z przypiętymi rurkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie rozumiem jak można przyklaskiwac aborcji używając argumentu: dziecko chore, gdy tak niewiele wiadomo o chorobie dziecka.
![]() |
#286 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z tapatalk ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Wysłane z tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53958160]Nie twierdzę, że tak nie może być, nie twierdzę, że dziecko nie ma takich wad, które kwalifikowałyby ciążę do przerwania. Natomiast wymienione to dla mnie za mało na roztaczanie wizji warzywa z przypiętymi rurkami.[/QUOTE]
wizja warzywa była abstrahując od tego wątku. czytaj dokładnie. bo to nie jest aborcja, bo dziecko może być chore. to jest aborcja, bo kobieta nie jest gotowa zostać matką. i ja zawsze będę taką decyzję wspierać - zostawanie rodzicem na siłę, bo inni przekonali, gdy to nie jest czas i miejsce, to nie tylko głupota, ale wyrok traumy i dla matki, i dla dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego nikt nie pomyśli tu o kobiecie, jej psychice i o tym, że może nie chcieć. Tak po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak to czytam to uczucia są dziwne. Dziękuje, że niektóre z Was mnie jakoś rozumieją.
Cytat:
Mąż jest załamany ale rozmawiał z lekarzami i miał dwie wizyty u psychologa. Powiedział mi, że w Polsce chyba nie damy rady tego załatwić bo na wyniki, które są konieczne według naszych lekarzy to czas oczekiwania 3 tyg., których nie mamy. Czytaliśmy z Mężem fora na temat terminacji. Każde z nas z osobna. On zajmuje się wszystkim bo chce mieć wszystko pod jakąś swoją kontrolą. Z tych forum poznaliśmy adresy z Polsce gdzie łatwiej dokonać terminacji. Mąż umówił się wczoraj telefonicznie i pojechał do dwóch szpitali (nie podaje jakich). Niestety nie da się tego załatwić przesyłając same wyniki. Do jednego ze szpitali mam się zgłosić w poniedziałek na badania usg na ich podstawie podobno mają dać deklaracje czy jest jakaś szansa. Co do drugiego to jeszcze nie wiem. Wyniki zostały również przetłumaczone na angielski i obie wersje wysłane do dwóch miejsc w Czechach. Zobaczymy którzy się zdecydują po tych wynikach. Odpowiedź będzie prawdopodobnie z początkiem tygodnia i wtedy też trzeba będzie jechać do nich. Dziewczyny jest we mnie coś o czym dowiedziałam się przypadkiem bo inaczej tego nazwać nie można. Nie wiem, może było coś co jakoś osłabiło działanie tabletek ale nie wiem co by to mogło być. Nie jesteśmy gotowi na to by zostać rodzicami. Ja jestem osobą, która lubi mieć poukładane życie, a to co się dzieje teraz jest dla mnie katorgą. Gdyby płód było całkowicie zdrowy to Mąż chciałby żebym je urodziła, żebyśmy razem albo On je wychował. Ja bym nie chciała. Nie czuje się psychicznie, emocjonalnie, finansowo gotowana na tak poważny krok. Nie chcę, jak ktoś to już wyżej napisał, skazać 3 osób na egzystencję w imię nie wiem czego, może Boga lub jakiś innych przykazań czy wymogów. To, że mam Męża nie znaczy że chce mieć tu i teraz dziecko i zakładać rodzinę. Jestem kobietą dla której bycie kurą domową to najgorsza rola kobiety a to by mnie teraz czekało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
Ale rozmawiamy o dziecku z tego wątku i o przerwaniu tej ciąży z powodów rzekomo medycznych. Dyskusja ogólna o aborcji jest gdzie indziej i sama wskazałaś do niej link. Ale rozumiem, trzeba się pochwalić, jakie się ma postępowe poglądy, nieważne, o czym jest temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a kiedyś, jak będziecie oboje gotowi (a nie tylko mąż - choć chęci to jedno, a gotowość - drugie), to powiększycie rodzinę. na spokojnie, planując, z rozwagą i troską. jeszcze będzie na to czas. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z tapatalk Edytowane przez solll01 Czas edycji: 2015-12-31 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;53958817]Usunięcie ciąży w 9 miesiącu to się chyba porób nazywa?[/QUOTE]
a to w ramach porodu najpierw bierzesz leki na obumarcie płodu? |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;53958976]A co w tak zaawansowanej ciąży stoi na przeszkodzie, żeby jednak urodzić i oddać?[/QUOTE]
jak widać niektórym stoi. nie mnie, ani Tobie, oceniać. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem moment kiedy plod zaczyna miec w pelni wyksztalcony uklad nerwowy i potencjalnie moze odczuwac bol (26 tydzien) to moment graniczny i poza absolutnie skrajnymi sytuacjami aborcja wtedy nie powinna byc dozwolona. Mowienie, ze aborcja na zyczenie w 9 miesiacu ciazy jest ok, jest dla mnie niedorzeczne, rownie dobrze moznaby zabijac noworodki.
![]() |
#300 |
Konto usunięte
|
Matko bosko komu stoi?!
Jeszcze nigdy nie słyszałam o przypadku aborcji w 9 miesiącu ciąży. Może gdzieś w Chinach były takie nakazy podczas polityki jednego dziecka, ale nie mówimy o takich sytuacjach, tylko o normalnych kobietach, we [w miarę] wolnym kraju. Rozumiem jeszcze, że można chcieć usuwać ciąże, bo to kwestie zdrowotne, psychiczne - ciąża od 7/8 miesiąca to nie jest byle co, a nawet przez całą, chcianą ciążę można czuć się byle jak, a co dopiero w niechcianej. Ale jak ktoś chce zrezygnować z macierzyństwa już pod koniec ciąży, no to chyba wtedy nikt już nie myśli o "aborcji". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.