NIE chcę tej ciąży - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-30, 22:49   #271
Leszy
Zakorzenienie

Dot.: NIE chcę tej ciąży

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
dostajesz ode mnie order wizażu 2015 serio. załóż z 10 kont i zawyżaj statystyki, proszę żeby takich więcej było...
Erm... Wszystko co tutaj piszemy jest subiektywne. Odbieranie tego jako obiektywne źle świadczy tylko o czytającym.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 22:50   #272
onomatopejka
Raczkowanie

Cytat:
dostajesz ode mnie order wizażu 2015 serio. załóż z 10 kont i zawyżaj statystyki, proszę żeby takich więcej było...
Nie rozumiem o co wam chodzi. Nie można wyrazić swojego zdania jeśli jest inne niż wasze? Od tego jest forum, tak mi się wydaje. Nie krytykuję autorki, nie uważam, że zrobiła źle choć ja postąpiłabym inaczej i chyba mam do tego prawo? Ilu ludzi tyle rozwiązań na życie.
onomatopejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 22:50   #273
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Erm... Wszystko co tutaj piszemy jest subiektywne. Odbieranie tego jako obiektywne źle świadczy tylko o czytającym.
Leszy, ja to wiem. ale większość wizażanek nie posiadła tej tajemnej wiedzy
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 22:55   #274
_Miyu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Bardzo źle kojarzysz.
W UK nie ma aborcji na życzenie do 24 tygodnia.

Aby doszło do aborcji w Wielkiej Brytanii okreslone kryteria muszą być spełnione. M.in. dwóch lekarzy (niezaleznie) musi uznać, że ryteria co do aborcji są spełnione.
Nie Kochana. Dwóch lekarzy MUSI stwierdzić, że aborcja nie wpłynie negatywnie na psychikę kobiety BARDZIEJ niż donoszenie ciąży i poród.

Mieszkasz w UK błagam. Strona NHS podstawowe źródło.

Aborcja w UK jest na życzenie do 24 tc. Nie wprowadzaj nikogo w błąd. Proszę Cię. Ale jak widzisz NHS radzi aby z tym nie zwlekać i najlepiej poddać się aborcji do 9 tyg. A już max. do 12 tyg.

http://www.nhs.uk/conditions/Abortio...roduction.aspx

Edytowane przez _Miyu
Czas edycji: 2015-12-30 o 22:58
_Miyu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 22:56   #275
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onomatopejka Pokaż wiadomość
Ale ja nie mam do niej pretensji Źle zrozumiałaś moją wypowiedź. Chodziło mi o to, że gdybym była jej przyjaciółką i poprosiłaby mnie o radę to doradziłabym jej oddanie dziecka do adopcji, bo subiektywnie wg mnie jest to najlepsza decyzja. Natomiast szanuję jej wybór i życzę powodzenia.
Ok, w takim razie przepraszam. Ale tak często słyszę to jako argument przeciw aborcji, że już mi się ciśnienie podnosi.
Stary 2015-12-30, 23:17   #276
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem o co wam chodzi. Nie można wyrazić swojego zdania jeśli jest inne niż wasze? Od tego jest forum, tak mi się wydaje. Nie krytykuję autorki, nie uważam, że zrobiła źle choć ja postąpiłabym inaczej i chyba mam do tego prawo? Ilu ludzi tyle rozwiązań na życie.
Wydaje mi sie, ze to, co napisala Kahoko to nie byl sarkazm, no ale moge sie mylic.
Stary 2015-12-30, 23:22   #277
onomatopejka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze to, co napisala Kahoko to nie byl sarkazm, no ale moge sie mylic.
Chyba masz rację ;-) Źle zrozumiałam, przepraszam za oburzenie
onomatopejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 23:24   #278
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
to zupełnie nie był sarkazm!!!! ja tak na serio!!! chodzi mi o to, że większość wizażanek swoją opinię uważa za prawdę objawioną. Ty masz świadomość, że Twoja opinia (jak sama nazwa wskazuje) jest subiektywna - i w dzisiejszych, nielogicznych realiach, chwała Ci za to. do tego wyraźnie zaznaczyłaś, że szanujesz jej wybór, mimo, że radziłabyś zrobić co innego i życzysz jej dobrze, życzysz jej powodzenia, a nie, żeby sczezła w piekielnych odmętach. to miła odmiana
Stary 2015-12-30, 23:28   #279
solll01
Raczkowanie

Cytat:
to zupełnie nie był sarkazm!!!! ja tak na serio!!! chodzi mi o to, że większość wizażanek swoją opinię uważa za prawdę objawioną. Ty masz świadomość, że Twoja opinia (jak sama nazwa wskazuje) jest subiektywna - i w dzisiejszych, nielogicznych realiach, chwała Ci za to. do tego wyraźnie zaznaczyłaś, że szanujesz jej wybór, mimo, że radziłabyś zrobić co innego i życzysz jej dobrze, życzysz jej powodzenia, a nie, żeby sczezła w piekielnych odmętach. to miła odmiana
Nie sądzę, żeby ktokolwiek tutaj jej życzył, żeby sczezła w piekielnych odmętach ale mogę się mylić ;-)

Wysłane z tapatalk
solll01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 08:02   #280
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

ale nie jest wystarczająco chore, bo przecież można donosić, hellouł?>?!! prolajfy każą nosić, wychować, to tak trzeba! bo przecież życie z masą rurek (abstrachując od wątku) w każdym otworze ciała to życie!!! i umiera się w ramionach matki!! i matka KOCHA!!!!

serio. rzygać to mi się chce, jak czytam takie teksty.
Wybacz, ale serio się zapędzasz nie wiadomo po co. Jakie rurki wtf? Ja nie jestem żadnym prolajfem, jestem jak najbardziej zwolenniczką terminacji gdy są ku temu podstawy, ale hipotrofia i brak jednej nerki to nie są żadne choroby. Z jedną nerką normalnie się żyje, a hipotrofia to nie jest wada, a znak, że coś z ciążą się dzieje, mogą być złe przepływy lub matka może na coś chorować, ale dziecko jest zdrowe, tylko małe. Więc póki co medycznych podstaw terminacji nie ma tutaj żadnych, prędzej psychiczne, ale teksty o rurkach to jest totalne przegięcie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:15   #281
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solll01 Pokaż wiadomość
Nie sądzę, żeby ktokolwiek tutaj jej życzył, żeby sczezła w piekielnych odmętach ale mogę się mylić ;-)

Wysłane z tapatalk
No właśnie coś się nie pojawiają. Ale to dobrze, bo dyskusja jest na poziomie, a nie "Szkoda, że ciebie mamusia nie wyskrobała, bo urodziłaś się z wadą mózgu! Aborcja to zło!" cały czas, prawda?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53956001]Wybacz, ale serio się zapędzasz nie wiadomo po co. Jakie rurki wtf? Ja nie jestem żadnym prolajfem, jestem jak najbardziej zwolenniczką terminacji gdy są ku temu podstawy, ale hipotrofia i brak jednej nerki to nie są żadne choroby. Z jedną nerką normalnie się żyje, a hipotrofia to nie jest wada, a znak, że coś z ciążą się dzieje, mogą być złe przepływy lub matka może na coś chorować, ale dziecko jest zdrowe, tylko małe. Więc póki co medycznych podstaw terminacji nie ma tutaj żadnych, prędzej psychiczne, ale teksty o rurkach to jest totalne przegięcie.[/QUOTE]

Albo prowokujesz albo czytasz co siódmą wypowiedź w wątku...
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-31, 11:11   #282
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość

Albo prowokujesz albo czytasz co siódmą wypowiedź w wątku...
A czym mam prowokować? Gdzie autorka wskazała poważne medyczne podstawy do terminacji? Ja się nie wdaję w dyskusję, czy powinna usunąć czy nie, stwierdzam tylko, że to, co dotychczas napisała nie jest żadną podstawą do terminacji, przypuszczam, że nie tylko w Polsce. Być może dziecko ma inne schorzenia, ale nic mi o nich nie wiadomo.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 11:18   #283
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53957961]A czym mam prowokować? Gdzie autorka wskazała poważne medyczne podstawy do terminacji? Ja się nie wdaję w dyskusję, czy powinna usunąć czy nie, stwierdzam tylko, że to, co dotychczas napisała nie jest żadną podstawą do terminacji, przypuszczam, że nie tylko w Polsce. Być może dziecko ma inne schorzenia, ale nic mi o nich nie wiadomo.[/QUOTE]

dziecko nie jest 'tylko' mniejsze. ma niedorozwiniętą nerkę i wadę serca. i być może sporo innych wad, skoro autorka piła alkohol podczas ciąży, brała silne leki (antykoncepcję i antybiotyki).
Stary 2015-12-31, 11:32   #284
Konto usunięte

Cytat:
dziecko nie jest 'tylko' mniejsze. ma niedorozwiniętą nerkę i wadę serca. i być może sporo innych wad, skoro autorka piła alkohol podczas ciąży, brała silne leki (antykoncepcję i antybiotyki).
Nie twierdzę, że tak nie może być, nie twierdzę, że dziecko nie ma takich wad, które kwalifikowałyby ciążę do przerwania. Natomiast wymienione to dla mnie za mało na roztaczanie wizji warzywa z przypiętymi rurkami.
Stary 2015-12-31, 11:33   #285
ajah
wańka wstańka

Cytat:
To być może stanowi wielką różnicę, a wady serca bywają różne tj. W różny sposób obciążające.
Nie rozumiem jak można przyklaskiwac aborcji używając argumentu: dziecko chore, gdy tak niewiele wiadomo o chorobie dziecka.
Stary 2015-12-31, 11:44   #286
solll01
Raczkowanie

Cytat:
To być może stanowi wielką różnicę, a wady serca bywają różne tj. W różny sposób obciążające.
Nie rozumiem jak można przyklaskiwac aborcji używając argumentu: dziecko chore, gdy tak niewiele wiadomo o chorobie dziecka.
Zresztą - autorka wyraźnie napisała, że dla niej nie ma znaczenia, czy dziecko jest zdrowe, czy chore. Ona go nie chce, bo nie. Kropka. Ja takiego podejścia nie rozumiem.

Wysłane z tapatalk

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Być może, ale tego nie wiemy. Te wady, które wymieniłaś mają ludzie, których codziennie mijasz na ulicy. Pytanie, jak duża jest wada serca, no ale nie dowiemy się.

Wysłane z tapatalk
Stary 2015-12-31, 11:50   #287
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53958160]Nie twierdzę, że tak nie może być, nie twierdzę, że dziecko nie ma takich wad, które kwalifikowałyby ciążę do przerwania. Natomiast wymienione to dla mnie za mało na roztaczanie wizji warzywa z przypiętymi rurkami.[/QUOTE]

wizja warzywa była abstrahując od tego wątku. czytaj dokładnie.

Cytat:
bo to nie jest aborcja, bo dziecko może być chore. to jest aborcja, bo kobieta nie jest gotowa zostać matką. i ja zawsze będę taką decyzję wspierać - zostawanie rodzicem na siłę, bo inni przekonali, gdy to nie jest czas i miejsce, to nie tylko głupota, ale wyrok traumy i dla matki, i dla dziecka.
Stary 2015-12-31, 11:55   #288
_Miyu
Raczkowanie

Cytat:
bo to nie jest aborcja, bo dziecko może być chore. to jest aborcja, bo kobieta nie jest gotowa zostać matką. i ja zawsze będę taką decyzję wspierać - zostawanie rodzicem na siłę, bo inni przekonali, gdy to nie jest czas i miejsce, to nie tylko głupota, ale wyrok traumy i dla matki, i dla dziecka.
Dokładnie tak.

Dlaczego nikt nie pomyśli tu o kobiecie, jej psychice i o tym, że może nie chcieć. Tak po prostu.
_Miyu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 11:56   #289
solll01
Raczkowanie

Cytat:

No dobra, to do którego momentu ciąży wg Ciebie można ją przerwać, bo kobieta nie chce być matką? I co stanowi (oprócz prawa) tę granicę pomiędzy można, a już nie można?

Wysłane z tapatalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-31, 12:00   #290
niechcejej
Przyczajenie

Dziewczyny jak to czytam to uczucia są dziwne. Dziękuje, że niektóre z Was mnie jakoś rozumieją.

Cytat:
Napisane przez niechcejej Pokaż wiadomość
(...)

Byłam dzisiaj u lekarza w szpitalu, pokazałam badania które uzyskałam. Wstępnie kwalifikuje się do usunięcia, żeby jednak w Polsce się to udało musiałabym wykonać jeszcze kilka badań żeby jakiś lekarz się na to zdecydował. W tym szpitalu odesłali mnie z kwitkiem i zaproponowali dwa inne. Strach.

(...)

Wszystko powyższe złożyło się na to, że po przeprowadzeniu badań(głównie to przez usg) ten płód który jest we mnie jest chory. Ma powiększoną głowę w stosunku do reszty ciała, lewa nerka jest niewykształcona. Reszty nie chciałam słuchać, resztę zna Mąż bo to on chciał. Nie oglądałam obrazu ani zdj usg. Lekarze (prywatnie i w szpitalu) potwierdzili, że usunięcie płodu będzie na zasadzie naturalnego porodu. Tego się trochę obawiam ale jest za późno by tego uniknąć. Na zabieg decyduję się na 95% w Czechach bo nie chce więcej badań. Musiałabym na pewno zrobić jeszcze amniopunkcje.
Zacytowałam swoją wypowiedź. USG miałam robione przez dwóch niezależnych lekarzy, prywatnie również usg 3D. Rozmawiał z Nimi Mąż, główna część rozmów była prowadzona bez mojego udziału. Lekarz w szpitalu wraz z konsultacją psychologiczną (byłam na wizycie wczoraj) wypisał mi w karcie, że psychicznie nie jestem w stanie dociągnąć ciąży oraz ze względu na wady płodu. Pisałam o tych o których wiem, nie chce znać innych. Nie chce nic o tym wiedzieć. Boli mnie jedynie to, że będzie próba poronienia przez tabletki ale na 90% będę rodziła naturalnie po ich dostaniu ze względu na tydzień płodu.
Mąż jest załamany ale rozmawiał z lekarzami i miał dwie wizyty u psychologa. Powiedział mi, że w Polsce chyba nie damy rady tego załatwić bo na wyniki, które są konieczne według naszych lekarzy to czas oczekiwania 3 tyg., których nie mamy.
Czytaliśmy z Mężem fora na temat terminacji. Każde z nas z osobna. On zajmuje się wszystkim bo chce mieć wszystko pod jakąś swoją kontrolą. Z tych forum poznaliśmy adresy z Polsce gdzie łatwiej dokonać terminacji. Mąż umówił się wczoraj telefonicznie i pojechał do dwóch szpitali (nie podaje jakich). Niestety nie da się tego załatwić przesyłając same wyniki. Do jednego ze szpitali mam się zgłosić w poniedziałek na badania usg na ich podstawie podobno mają dać deklaracje czy jest jakaś szansa. Co do drugiego to jeszcze nie wiem.
Wyniki zostały również przetłumaczone na angielski i obie wersje wysłane do dwóch miejsc w Czechach. Zobaczymy którzy się zdecydują po tych wynikach. Odpowiedź będzie prawdopodobnie z początkiem tygodnia i wtedy też trzeba będzie jechać do nich.
Dziewczyny jest we mnie coś o czym dowiedziałam się przypadkiem bo inaczej tego nazwać nie można. Nie wiem, może było coś co jakoś osłabiło działanie tabletek ale nie wiem co by to mogło być. Nie jesteśmy gotowi na to by zostać rodzicami. Ja jestem osobą, która lubi mieć poukładane życie, a to co się dzieje teraz jest dla mnie katorgą. Gdyby płód było całkowicie zdrowy to Mąż chciałby żebym je urodziła, żebyśmy razem albo On je wychował. Ja bym nie chciała. Nie czuje się psychicznie, emocjonalnie, finansowo gotowana na tak poważny krok. Nie chcę, jak ktoś to już wyżej napisał, skazać 3 osób na egzystencję w imię nie wiem czego, może Boga lub jakiś innych przykazań czy wymogów. To, że mam Męża nie znaczy że chce mieć tu i teraz dziecko i zakładać rodzinę. Jestem kobietą dla której bycie kurą domową to najgorsza rola kobiety a to by mnie teraz czekało.
niechcejej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 12:00   #291
Konto usunięte

Cytat:
Ale rozmawiamy o dziecku z tego wątku i o przerwaniu tej ciąży z powodów rzekomo medycznych. Dyskusja ogólna o aborcji jest gdzie indziej i sama wskazałaś do niej link. Ale rozumiem, trzeba się pochwalić, jakie się ma postępowe poglądy, nieważne, o czym jest temat.
Stary 2015-12-31, 12:17   #292
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, to do którego momentu ciąży wg Ciebie można ją przerwać, bo kobieta nie chce być matką? I co stanowi (oprócz prawa) tę granicę pomiędzy można, a już nie można?

Wysłane z tapatalk
zawsze. jeśli kobieta nie jest gotowa na macierzyństwo, to niech w to nie wchodzi. metoda mniejszego zła. (guwnoburza za 3...2...1...)

Cytat:
Lekarz w szpitalu wraz z konsultacją psychologiczną (byłam na wizycie wczoraj) wypisał mi w karcie, że psychicznie nie jestem w stanie dociągnąć ciąży oraz ze względu na wady płodu.
i to jest tu najważniejsze.

Cytat:
Pisałam o tych o których wiem, nie chce znać innych. Nie chce nic o tym wiedzieć.
też bym nie chciała. chciałabym mieć to jak najszybciej za sobą, pozbyć się problemu.

Cytat:
Boli mnie jedynie to, że będzie próba poronienia przez tabletki ale na 90% będę rodziła naturalnie po ich dostaniu ze względu na tydzień płodu.
czego się konkretnie boisz? bólu? komplikacji?

Cytat:
Mąż jest załamany ale rozmawiał z lekarzami i miał dwie wizyty u psychologa. Powiedział mi, że w Polsce chyba nie damy rady tego załatwić bo na wyniki, które są konieczne według naszych lekarzy to czas oczekiwania 3 tyg., których nie mamy.
Czytaliśmy z Mężem fora na temat terminacji. Każde z nas z osobna. On zajmuje się wszystkim bo chce mieć wszystko pod jakąś swoją kontrolą. Z tych forum poznaliśmy adresy z Polsce gdzie łatwiej dokonać terminacji. Mąż umówił się wczoraj telefonicznie i pojechał do dwóch szpitali (nie podaje jakich). Niestety nie da się tego załatwić przesyłając same wyniki. Do jednego ze szpitali mam się zgłosić w poniedziałek na badania usg na ich podstawie podobno mają dać deklaracje czy jest jakaś szansa. Co do drugiego to jeszcze nie wiem.
pewnie, że jest załamany. to nie jest problem typu dziurawa opona, życie Wam się wywróciło do góry nogami i staracie się jakoś złapać równowagę. koniecznie kontynuujcie terapię, i teraz, i przez jakiś czas po aborcji, bo ewidentnie to Wami wstrząsnęło. nie zostawiajcie tego tak o.

Cytat:
Dziewczyny jest we mnie coś o czym dowiedziałam się przypadkiem bo inaczej tego nazwać nie można. Nie wiem, może było coś co jakoś osłabiło działanie tabletek ale nie wiem co by to mogło być. Nie jesteśmy gotowi na to by zostać rodzicami. Ja jestem osobą, która lubi mieć poukładane życie, a to co się dzieje teraz jest dla mnie katorgą. Gdyby płód było całkowicie zdrowy to Mąż chciałby żebym je urodziła, żebyśmy razem albo On je wychował. Ja bym nie chciała. Nie czuje się psychicznie, emocjonalnie, finansowo gotowana na tak poważny krok. Nie chcę, jak ktoś to już wyżej napisał, skazać 3 osób na egzystencję w imię nie wiem czego, może Boga lub jakiś innych przykazań czy wymogów. To, że mam Męża nie znaczy że chce mieć tu i teraz dziecko i zakładać rodzinę. Jestem kobietą dla której bycie kurą domową to najgorsza rola kobiety a to by mnie teraz czekało.
nie jesteś gotowa, jesteś pewna swojej decyzji - sprawa jest prosta. ale bolesna, trudna. mam nadzieję, że jak najszybciej się to skończy, bez komplikacji zdrowotnych - tego Ci życzę.

a kiedyś, jak będziecie oboje gotowi (a nie tylko mąż - choć chęci to jedno, a gotowość - drugie), to powiększycie rodzinę. na spokojnie, planując, z rozwagą i troską. jeszcze będzie na to czas.
Stary 2015-12-31, 12:27   #293
solll01
Raczkowanie

Cytat:
zawsze. jeśli kobieta nie jest gotowa na macierzyństwo, to niech w to nie wchodzi. metoda mniejszego zła. (guwnoburza za 3...2...1...)
Gównoburza będzie jak sama ją zrobisz czyli, jeśli kobieta jest w 9 miesiącu i stwierdza, że ona nie chce być matką, nie jest gotowa, itd. to wg Ciebie może ciążę usunąć i, tak samo jak w 5 miesiącu, potraktować ją jak odpad medyczny (abstrahując od prawa)?

Wysłane z tapatalk

Edytowane przez solll01
Czas edycji: 2015-12-31 o 12:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-31, 12:38   #294
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Gównoburza będzie jak sama ją zrobisz czyli, jeśli kobieta jest w 9 miesiącu i stwierdza, że ona nie chce być matką, nie jest gotowa, itd. to wg Ciebie może ciążę usunąć i, tak samo jak w 5 miesiącu, potraktować ją jak odpad medyczny (abstrahując od prawa)?

Wysłane z tapatalk
w zależności, czego chce kobieta. jak chce usuwać, to niech usuwa.
Stary 2015-12-31, 12:39   #295
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Usunięcie ciąży w 9 miesiącu to się chyba porób nazywa?
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 12:46   #296
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;53958817]Usunięcie ciąży w 9 miesiącu to się chyba porób nazywa?[/QUOTE]

a to w ramach porodu najpierw bierzesz leki na obumarcie płodu?
Stary 2015-12-31, 12:52   #297
Konto usunięte

Cytat:
a to w ramach porodu najpierw bierzesz leki na obumarcie płodu?
A co w tak zaawansowanej ciąży stoi na przeszkodzie, żeby jednak urodzić i oddać?
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-31, 12:55   #298
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;53958976]A co w tak zaawansowanej ciąży stoi na przeszkodzie, żeby jednak urodzić i oddać?[/QUOTE]

jak widać niektórym stoi. nie mnie, ani Tobie, oceniać.
Stary 2015-12-31, 12:58   #299
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka jest wg Ciebie roznica miedzy plodem zdolnym do zycia poza organizmem matki (przeciez juz nawet 6 miesieczne sa w stanie czasem rozwinac sie w inkubatorze), a miesiecznym czy dwumiesiecznym noworodkiem?
Moim zdaniem moment kiedy plod zaczyna miec w pelni wyksztalcony uklad nerwowy i potencjalnie moze odczuwac bol (26 tydzien) to moment graniczny i poza absolutnie skrajnymi sytuacjami aborcja wtedy nie powinna byc dozwolona.
Mowienie, ze aborcja na zyczenie w 9 miesiacu ciazy jest ok, jest dla mnie niedorzeczne, rownie dobrze moznaby zabijac noworodki.
Stary 2015-12-31, 13:07   #300
Konto usunięte

Cytat:
jak widać niektórym stoi. nie mnie, ani Tobie, oceniać.
Matko bosko komu stoi?!
Jeszcze nigdy nie słyszałam o przypadku aborcji w 9 miesiącu ciąży. Może gdzieś w Chinach były takie nakazy podczas polityki jednego dziecka, ale nie mówimy o takich sytuacjach, tylko o normalnych kobietach, we [w miarę] wolnym kraju. Rozumiem jeszcze, że można chcieć usuwać ciąże, bo to kwestie zdrowotne, psychiczne - ciąża od 7/8 miesiąca to nie jest byle co, a nawet przez całą, chcianą ciążę można czuć się byle jak, a co dopiero w niechcianej. Ale jak ktoś chce zrezygnować z macierzyństwa już pod koniec ciąży, no to chyba wtedy nikt już nie myśli o "aborcji".
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości