|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
| Pokaż wyniki sondy: lepiej cieniuje sie na art deco czy lumene? | |||
| na art deco |
|
22 | 33,85% |
| na lumene |
|
29 | 44,62% |
| na obu dobrze |
|
11 | 16,92% |
| na obu beznadziejnie ;] |
|
3 | 4,62% |
| Głosujący: 65. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak stosowac baze?
Cytat:
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
ja nakladam na "gole" powieki, nie przypruszam tez ich pudrem po nalozeniu bazy, mam baze lumene i ona w sumie dziala jak podklad, matowi powieki i nadaje im kolor zblizony do podkladu, wszystko trzyma sie wysmienicie
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam baze sephory i nakladam na gole oko ale to chyba powinno inaczej dzialac bo mi sie walkuje wszystko po godzince :[ chociaz nie wiem...
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio w mojej szkole wybuchł o to spór-jedna z kobiet (pani od wizażu)mowila ze tylko i wyłacznie na "gołe ciałko"natomiast kobitka od technik makijazu twierdziła co innego
ach te baby ja stosuje raz tak raz tak![]()
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bazę ArtDeco i nakładam ja na gołą powiekę (na ruchomą powiekę i trochę powyżej załamania), potem nie pudruję
W ekstremalnym przypadku cienie wytrzymały na tak nałożonej bazie ponad dobę, później je zmyłam, ale pewnie utrzymałyby się dłużej Dodam, że bez bazy cienie wytrzymują na moim oku ok. godziny.
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewuszki
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
Smileofangel,to mnie negatywnie zaskoczyłaś Bo ja właśnie chciałam sobie kupić bazę Sephory na powieki i na usta...A teraz jestem troszkę w proszku YenneferD, a ile kosztuje baza ArtDeco?? Dziewczyny, to może dajcie mi jakieś rady a propos tych baz, bo ja nigdy nie używałam bazy i chciałabym teraz sobie zakupić cały zestaw pozdrawiam
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i teraz bylam na weselu kuzynki nalozylam baze na to cienie naprawde niewiele bo chcialam wygladac naturalnie (malowalam sie ok 15.00) a po jakis 2h na oczach walki!!! co nie dzieje mi sie ani jak nakladam tylko cien ani jak nakladam na nivea... :| ostatnio nalozylam baze ale taka mikro warstewke doslownie tyci i niby nic nie zjechalo nie wiem od czego to zalezy nie mam pojecia bo cien ktory sie zwalkowal to byl inglot a nie zwalkowany jakis bazarkowy... cos tu nie gra w kazdym razie
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Szkoły są faktycznie różne co do nakładania bazy. Najlepiej samemu zobaczyć co w naszym przypadku sprawdza się najlepiej. Moim zdaniem nie jest dobrze obiążać powiekę podkładem, bazą i jeszcze pudrem. Wystarczy np. baza i cielisty cień zamiast pudru, a potem możemy szaleć z kolorami;-) Ja osobiście uzywam bazy ArtDeco - możecie poczekać na weekend obniżek w Galeriach Centrum i kupić ją troche taniej;-) miłego dnia sam |
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dewjani, nie wiem, ile w Polsce kosztuje ta baza, ja ją kupowałam w Niemczech ponad rok temu i z tego co pamietam to zapłaciłam troszkę ponad 5 euro. Ta baza jest szalenie wydajna, jej minusem było to, że zaczęła mi wysychać w pudełeczku
dlatego teraz kupuję ją na zmianę z mamą i rozdzielamy ją między siebie ![]() Cytat:
), a ich kolor wydaje mi się lekko wzmocniony
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, super dziękiale mam jeszcze dwa pytnania w takim razie: 1) która z tych baz (na twarz, oczy, usta) jest najlepsza : ArtDeco, Sephora czy Lumene?? 2) czy wygładzają buzię i zapobiegaja błyszczeniu? a może wzmacniają jeszcze efekt świecącej buzi?? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam pytanko w związku z bazą, a nie chcę zakładać nowego wątku... pomożecie?
![]() nie mam bazy typowo na oczka. mam tylko taką do twarzy - z Dax'a "Cashmere Secret" czy jak ją nałożę na powieki to jakoś przedłuży żywotność cieni? czy te bazy na powieki to są jakieś super specjalne i taka zwykła baza sobie nie poradzi? przydałoby się zapobiegać zwałkowaniu, ale nie mam pieniążków na bazę do cieni...
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihihi
|
|
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
racja tak się właśnie zastanawiałam kiedy zrobię sobie areszt domowy, tak co by sobie jedno oko wymalować bez bazy a drugie z ale wolałabym sie tego dnia ludziom nie pokazywać bo to nigdy nic nie wiadomo - będę miała "jedno oko na Maroko..." ale kiedyś spróbuję i Wam napiszę
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
no więc??dziewczyny, która z tych baz jest najlepsza?? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
jedni uważaja ze najlepsza jest Art deco, inni że lumene a jeszcze inni że Sephora....
Musisz sama wypróbować która jest dla ciebie najlepsza, ja na przykład polecam baze lumene |
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz sama popróbować co Ci będzie służyć
|
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
ok, dzięki JenneferD. to chyba w takim razie będę się kierować cenąpozdrówka
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: baza pod cienie?
Gdzie we Wrocławiu można znaleść tę bazę i ile kosztuje? W tej recenzji jest napisane że cena 40 PLN jest zawyżona i w dodatku "warszawska"
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=2538 |
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej baz pod cienie szukac w sklepach kosmetycznych, jelsi baze wybierzesz fimry lumene, to wowczas musisz szukac ja na stoisku z kosmetykami lumene, podobnie z firma artdeco itd... A baza starcza na baaaardzzoo dlugo - jednorazowo ociupinke bierzesz, albo i mniej. Pozdrawiam
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Niestety teraz trudno znaleźć kosmetyki Lumene, ale już mam w zapasie bazę Art Deco.
|
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No nic, zostaje tylko czekać, aż kolorówka Lumene będzie bardziej dostępna.
|
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korzystając z okazji proszę, abyś nie pisała każdego słowa rozpoczynając od wielkiej litery. Taki tekst bardzo trudno się czyta, a czasami wręcz może stać się w ogóle nieczytelny. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowa wizazystke
- ja osobiscie uzywam bazy z Inglota- kosztuje ok. 18 zl a jest naprawde super jakosci-ma dokladnie 15 ml ale jest bardzooo wydajna- pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

Na takiej bazie cienie trzymają się jak marzenie. Wiem coś o tym, bo bez bazy mogę się cieszyć ładnym okiem najwyżej godzinkę, półtorej 

ach te baby
Dodam, że bez bazy cienie wytrzymują na moim oku ok. godziny.
Bo ja właśnie chciałam sobie kupić bazę Sephory na powieki i na usta...A teraz jestem troszkę w proszku