Tampony i podpaski - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-13, 07:34   #271
feather
Wtajemniczenie

Dot.: Tampony i podpaski

Cytat:
Napisane przez 00aga00 Pokaż wiadomość
Hm, może źle zakładasz? Bo w tamponach praktycznie nie ma jak się źle czuć, bo ich ... nie czuć
Nie chodzi o fizyczne czucie tamponu (już dawno sie naumiałam wkładać ), ale o psychiczne. Mi po prostu przeszkadza świadomość, że on tam jest Próbowałam przez kilka okresów się przyzwyczaić, ale to nic nie dawało, więc na stałe wróciłam do podpasek.

feather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 02:05   #272
Mortyshja
Rozeznanie

Ja kilka miesięcy temu wyprobowałam tamponów i od razu się do nich przekonałam.. wcale nie czuje że mam miesiączkę... czasami zapominam...
Używam tamponów Ob normal
a podpaski to always ultra night

Kiedyś kupiłam sobie naturella... i kiedy chciałam zmienić podpaskę to nie mogłam jej odlepić od bielizny z trudem oderwałam i został mi ten "klej" na bieliźnie... od tamtej pory unikam tych podpasek

Mortyshja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 13:34   #273
kafetka
Zadomowienie

podpaski always sa najlepsze ,a tampony z rossmana tanie i dobre!!!!
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 13:45   #274
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez Mortyshja Pokaż wiadomość
Ja kilka miesięcy temu wyprobowałam tamponów i od razu się do nich przekonałam.. wcale nie czuje że mam miesiączkę... czasami zapominam...
Używam tamponów Ob normal
a podpaski to always ultra night

Kiedyś kupiłam sobie naturella... i kiedy chciałam zmienić podpaskę to nie mogłam jej odlepić od bielizny z trudem oderwałam i został mi ten "klej" na bieliźnie... od tamtej pory unikam tych podpasek
ja uzywam tylko tamponów i tak jak mówisz nawet czasem sie zapominam ze mam okresa na noc włsnie uzywam naturelli bo sa krutkie cienkie i mi podpasowałya przy tym ładnie pachna
a tampony ob normal
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 14:56   #275
dra
Zakorzenienie

ja kupiłam ostatnio tampony naturella i chyba zrezygnuje z ob,bo naturella okazały się też dobre a do tego pachną,tak samo jak podpski naturella też używam ale bardzo żadko,wolę tampony
Stary 2008-01-31, 19:34   #276
God Of War 20
Zakorzenienie

Smile Tampony a podpaski =)

Witam wszystkie dziewczyny
Nie znalazłam wątku o takiej tematyce a więc postanowiłam go założyć a jesli juz taki istniał to z góry przepraszam
Jak myslicie co jest lepsze tampony czy podpaski? I jakie tampony i jakie podpaski?
Ja uzywam i tego i tego tylko ze mam dosc obfite krwaiwenie czego bardzo nie lubie i boje sie ze tampon w pierwszych dniach miesiaczki mi przecieknie... w sumie to od niedawna ich uzywam i sie jeszcze tak nie znam na nich... ale w podpaskach czuje straszny dyskomfort... niewygodnie i mam zle samopoczucie.
A wy co o tym myslicie?
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 19:39   #277
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Tampony a podpaski =)

Kiedyś używałam tamponów dosyć często, teraz sięgnęłabym po tampon tylko w sytuacji wielkiego wyjścia (jakaś ważna impreza). Wolę podpaski, bo bezpieczniej się z nimi czuję (dokąd obejrzałam dokument o zespole wstrząsu toksycznego to jakoś nie mam zaufania do tamponów). Nie podoba mi się to, że są wybielane chemicznie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 19:41   #278
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Kiedyś używałam tamponów dosyć często, teraz sięgnęłabym po tampon tylko w sytuacji wielkiego wyjścia (jakaś ważna impreza). Wolę podpaski, bo bezpieczniej się z nimi czuję (dokąd obejrzałam dokument o zespole wstrząsu toksycznego to jakoś nie mam zaufania do tamponów). Nie podoba mi się to, że są wybielane chemicznie.
Ojoj nie wiedziałam. No ja tez bezpieczniej z podpaska ale niewygodnie szczególnie jak chłopak u mnie jest... a nie zdazyło Ci sie ze tampon Ci przeciekł albo cos? Bo tego zawsze sie obawiam...
Stary 2008-01-31, 19:46   #279
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Ojoj nie wiedziałam. No ja tez bezpieczniej z podpaska ale niewygodnie szczególnie jak chłopak u mnie jest... a nie zdazyło Ci sie ze tampon Ci przeciekł albo cos? Bo tego zawsze sie obawiam...
Ja używałam tamponów w najgorszy dzień (gdy miesiączka była dosyć obfita) i wybierałam wersję maxi (4 kropelki ). I oczywiście zmieniałam co przepisowe 4-5 godzin. Nie zdarzyło się, aby mi coś przeciekło (może raz, gdy nie miałam pod ręką tamponu maxi, tylko mini). Kup z dwa rodzaje tamponów (regular i maxi) i porównaj sobie na ile każdy będzie po tych 4 godzinach zużyty.
Stary 2008-01-31, 19:50   #280
Chii1986
Zakorzenienie

tylko tampony. Nie wiem jak mogłam używać podpasek- to niehigieniczne dla mnie, poza tym podpaska nawet cieniutka daje mi dyskomfort, czuć ją przez spodnie a jak Tż chce mnie złapać za pupę to nie chce być coś tam czuł
poza tym w czasie okresu jestem aktywna seksualnie a podpaska by niepotrzebnie to ograniczała. No i mając tampon niemal zapominam, że mam okres. A powikłania są chyba nieczęste.. zresztą stosuję tampony od dawna i nigdy nic się nie stało... zawsze stosuję te mega duże
Stary 2008-01-31, 19:50   #281
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używałam tamponów w najgorszy dzień (gdy miesiączka była dosyć obfita) i wybierałam wersję maxi (4 kropelki ). I oczywiście zmieniałam co przepisowe 4-5 godzin. Nie zdarzyło się, aby mi coś przeciekło (może raz, gdy nie miałam pod ręką tamponu maxi, tylko mini). Kup z dwa rodzaje tamponów (regular i maxi) i porównaj sobie na ile każdy będzie po tych 4 godzinach zużyty.
No ja uzywam wlasnie tamponów naturella super jeszcze ich nie uzywałam to mój 2 dzien okresu wczesniej uzywałam O.B a teraz niestety nie miałam tyle kasy zeby je kupic a mama niechce zebym uzywała tampony i o tak to jest dzieki za rade

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 19:54   #282
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
tylko tampony. Nie wiem jak mogłam używać podpasek- to niehigieniczne dla mnie, poza tym podpaska nawet cieniutka daje mi dyskomfort, czuć ją przez spodnie a jak Tż chce mnie złapać za pupę to nie chce być coś tam czuł
poza tym w czasie okresu jestem aktywna seksualnie a podpaska by niepotrzebnie to ograniczała. No i mając tampon niemal zapominam, że mam okres. A powikłania są chyba nieczęste.. zresztą stosuję tampony od dawna i nigdy nic się nie stało... zawsze stosuję te mega duże
Nom ja etz stosuje teraz te najwieksze mam tak samo, niechce zeby TŻ czuł podpaske i zle sie wtedy czuje ale seksu nie uprawiam wiec jestem bierna seksualnie hehe
Stary 2008-01-31, 19:56   #283
diamencik18
Gość

Witajcie ja muszę przyznać że mam bardzo obfite i bolesne miesiączki często w pierszy i drugi dzień nie wychodzę z domu jeśli nie muszę, ale nie o bólu mowa w tym wątku lubię tampony, a dla bezpieczeństwa zakładam jeszcze wkładkę a używam tamponów OB ze skręconymi rowkami
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 19:57   #284
Madlen__18
Zakorzenienie

Tylko tampony od prawie dwóch lat.
Skrócony niż przepisowy czas użytkowania, higiena i nigdy nawet nie mialam infekcji.
A co do zespołu wstrząsu toksycznego: występuje on zarówno przy stosowaniu podpasek jak i tamponów. Wielkie "halo" spowodowane jest tym, że niestety sporo kobiet użytkuje tampony nieprawidlowo ( za długo) przez co ryzyko wzrasta.
Uwaga: przecież jesli używacie podpasek to w trakcie zaczynają się już..procesy gnilne!
Dla mnie podpaska to niewygodny pampers, odparzenia i jeszcze siedlisko bakterii.
W przypadku tampona: poprzez to, że dostęp powietrza jest ograniczony : procesy gnilne zachodzą wolniej, a krew przecież nie zostaje zatrzymana, tampon nie dziala jak korek!
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 19:57   #285
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Nom ja etz stosuje teraz te najwieksze mam tak samo, niechce zeby TŻ czuł podpaske i zle sie wtedy czuje ale seksu nie uprawiam wiec jestem bierna seksualnie hehe
no tak ale wiesz... mnie tam Tż czasem tak bez okazji dotknie tu czy tam.. nieważne czy bedzie seks czy nie.. po prostu sobie leżymy i przy okazji ja go dotkę, on mnie... a jakbym miała podpaske to by nie dało rady

ale dla mnie najgorszy w podpaskach jest brak komfortu... latem w podpasce.. jakoś niehigienicznie, nieatrakcyjnie się czuję .. po prostu czuję, że mam podpaske i okres...z tamponem nie mam takich problemów.
Stary 2008-01-31, 20:19   #286
ewkaw86
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do ewkaw86 Send a message via Skype™ to ewkaw86

Częściej używam tamponów, niż podpasek, bo są dla mnie bardziej wygodniejsze, na ogół zakładam tampon i dodatkowo wkładkę higieniczną, żeby jak mi zacznie przeciekać, to zdążyła sobie wymienić na nowy ;-)
ewkaw86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 20:23   #287
2016070150903
Konto usunięte

przepraszam, ale trochę trudno jest mi 'rozmawiać' z Użytkownikiem, którego wizytówką są pośladki w pozycji z lekka dwuznacznej.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 20:31   #288
Afra86
Zakorzenienie

byl taki watek;p
Stary 2008-01-31, 20:36   #289
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
przepraszam, ale trochę trudno jest mi 'rozmawiać' z Użytkownikiem, którego wizytówką są pośladki w pozycji z lekka dwuznacznej.
Na forach koedukacyjnych, albo chylących się ku przewadze panów takie avatarki to norma. Ja tam nie widze nic zdrożnego - ładne pośladki
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 20:40   #290
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
Na forach koedukacyjnych, albo chylących się ku przewadze panów takie avatarki to norma. Ja tam nie widze nic zdrożnego - ładne pośladki
najwyraźniej jestem moherem, ale jakoś to przeżyję.

a Wizaż nie jest, z tego co się orientuję, 'forum chylącym się ku przewadze panów'.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 20:41   #291
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
byl taki watek;p
Prawda

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...mpony+podpaski
Stary 2008-01-31, 23:17   #292
sandre
Raczkowanie

Cytat:
Zespół Wstrząsu Toksycznego (TSS) to wyjątkowo rzadka, ale poważna choroba, która może wystąpić u mężczyzn, kobiet i dzieci. Jest ona wywołana przez toksyny produkowane przez bakterie, które występują w organizmach ludzkich. W przybliżeniu połowa zachorowań występuje u miesiączkujących kobiet i dziewcząt. Obecnie około połowy wszystkich zachorowań jest związane z menstruacją, ale może także wystąpić w połogu, po septycznym poronieniu, jako powikłanie po zabiegach zwłaszcza ginekologicznych.TSS bywa kojarzony ze stosowaniem tamponów, ale może on występować podczas miesiączki także, gdy tampony nie są stosowane.
Może również wystąpić w przebiegu schorzeń i uszkodzeń skóry, takich jak oparzenie, odmrożenie, rana skóry, ugryzienie przez owada.

więc nie popadajmy w paranoję.....używam tamponów od 10 lat i chyba wszystkie moje koleżanki i osobiście nie spotkałam się z TSS

sandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 07:47   #293
natalka2
Zakorzenienie

tampony. nie wyobrażam sobie bez nich życia z podpaską czuję się jak w wielkim pampersie, ale i tak używam ich w nocy.

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 11:54   #294
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zawsze uzywalam tylko podpasek. Tylko raz uzylam tamponu w kryzysowej sytuacji, ale czulam sie jakbym siedziala na patyku, bylo mi strasznie niewygodnie...Czasami mysle nad tamponami, ale jakos nie moge sie przemoc

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 11:56   #295
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Zawsze uzywalam tylko podpasek. Tylko raz uzylam tamponu w kryzysowej sytuacji, ale czulam sie jakbym siedziala na patyku, bylo mi strasznie niewygodnie...Czasami mysle nad tamponami, ale jakos nie moge sie przemoc
Widocznie źle umieściłaś tampon- prawdiłowo umieszczonego nie czuć nic a nic. Też na początku miałam problemy, nie potrafiłam założyć, prawdopodobnie nawet się rozdziewiczyłam tamponem, natomiast potem dochodzi się do wprawy
Stary 2008-02-01, 12:38   #296
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Mozliwe, to bylo zanim zaczelam wspolzycie...mogl byc za plytko przez blone.
Na razie mam zapas podpasek, ale jak go zuzyje, to moze sprobuje uzywac tampony

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 14:27   #297
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sandre Pokaż wiadomość
Zespół Wstrząsu Toksycznego (TSS) to wyjątkowo rzadka, ale poważna choroba, która może wystąpić u mężczyzn, kobiet i dzieci. Jest ona wywołana przez toksyny produkowane przez bakterie, które występują w organizmach ludzkich. W przybliżeniu połowa zachorowań występuje u miesiączkujących kobiet i dziewcząt. Obecnie około połowy wszystkich zachorowań jest związane z menstruacją, ale może także wystąpić w połogu, po septycznym poronieniu, jako powikłanie po zabiegach zwłaszcza ginekologicznych.TSS bywa kojarzony ze stosowaniem tamponów, ale może on występować podczas miesiączki także, gdy tampony nie są stosowane.
Może również wystąpić w przebiegu schorzeń i uszkodzeń skóry, takich jak oparzenie, odmrożenie, rana skóry, ugryzienie przez owada.

więc nie popadajmy w paranoję.....używam tamponów od 10 lat i chyba wszystkie moje koleżanki i osobiście nie spotkałam się z TSS
Wiem, że to rzadkie. W tym programie też to mówili. Ale to jednak sprawiło, że jakoś nie mam zaufania do tamponów. Bardzo mi przeszkadza, że poddają je wybielaniu chemicznemu. Na pewno częściej bym ich używała, gdyby tego nie robiono.
Stary 2008-02-01, 14:48   #298
agatkaz88
Zakorzenienie

bylo, byyyylo

ale sie wypowiem, tylko i wyłacznie tampony. ostatnio w kryzysowej sytuacji jak musialam użyc podpaski to byl dla mnie istny koszmar.
Stary 2008-02-01, 15:16   #299
dagirll
Wtajemniczenie

O podpaskach nie ma mowy ,czuje sie w nich jak w pampersie od lat stosuje tampony i nie wyobrazam sobie zycia bez nich

dagirll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 15:16   #300
tutaj
Zakorzenienie

hmmm, odwieczna wojna tampon vs podpacha

używam tego i tego, tampony tylko w lecie, bo boli mnie zakladanie.Pozniej jest ok, ale sam akt wkladania jest okropny.

A co z higieną wkladania tamponu? bo podpaską nie wkladam sobie nic do sroda, a np gdy nie ma gdzie umyc rak?

W ogole to chcialabym zeby okres byl jednodniowy, przesiedzialabym w domu i byloby po sprawie, a tu taka męka...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości