![]() |
#271 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
Jak stek kangura, dobry?
![]() |
#272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewrotnie - przychodzi mi do głowy coś takiego fizjologicznego typu "druga skóra" - jakby Sekretne Wydzieliny Etat Libre, lecz w wydaniu nie wyzywającym, hardkorowym tylko naturalnym. Rozumiem, że nie chodzi Ci o zapach emanujący pięknem czy efektownością czy wyrażający twój gust, tylko... ja wiem? Wyrażający Ciebie - podkreślający... To Gin Fizz nie za bardzo pasuje - jest cytrusowo musujący, radosny, słoneczny Cytat:
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Coś jak Chloe - jej popularność, "lubność" i powszechna akcpetacja, skojarzenia z taką współćzesną kobitką, niewymuszoną, może nie elegancją, ale wiecie o co cho. Tylko problem w tym, że ja nie chcę Chloe ani innych różanych. Teraz wszędzie gdzie się nie ruszę to Modern Muse Lauder albo Chloe. Wszystko fajnie, mi to nie przeszkadza, tylko nie potrafię znaleźć odpowiednika w tej kategorii zapachu o nutach mi bliższych.. Taki kompromisik- trochę mnie w czymś "pod publiczkę" No bo jednak musi mi sie podobać, muszę go lubić, i musi na mnie dobrze pachnieć, inaczej naszałabym Chloe lub Chance. ![]() Tak mam Z Ekscentrykiem, i mój i do ludzi ![]() ![]() ![]() Podoba mi sie Kenzo L'eau Par Indygo, ALE.. gdyby był mniej duszny, mniej pudrowo kremowy na mnie, za mało w nim powietrza. Aczkolwiek fajne mam momenty. Dziś mi przyszło do głowy Hypnose, ale znów idę w radykalne, czyli słodycz, wanilia, no i guma Donald. Sama sobie jestem przeszkodą w dobrym wyborze, bo wciąż wybieram zapachy zbyt konkretne. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-02-21 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |||
Panaroja
|
snad bulu guowy
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic mi się nie chce ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Wiesz, Avignona miałam probke zaledwie 1-2 ml, strasznie duuuzo na sobe ponosiłam ![]() ![]() Natomiast Blue Santal - od razu jak powąchałam i wachałam potem do końca dnia blotter to też czułam, ze to jest coś co mnie intryguje. Njgłupsze jest to, ze nie spryskałam nadgarstka nim ![]() w sieci znalazłam CdG po 260, wszedzie jest po ok 350. az mnie zastanawia mnie taka niska cena na tym e-glamourze ... A w ogóle to chcialam chyba Cardinala ![]() ![]() Mnie nie dosć, ze nic sie nie chce, to przysypiam co chwilę - tak mam calutki tydzien ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2016-02-21 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam Nie wiem, z kim się Jego Eminencja zadaje, ale wali mokrą szmatą ![]() W Q mają podobny montale jakiś incense cos tam
![]() |
#277 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() Za to juz mi sie odechciało ![]() Montale jakos mnie nie pociagaja ![]() Majuta,a Ty miałas/wachałas Blue Santal?
![]() |
#278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To chyba jeszcze Arthemisia Penhaligon's, ale ona jest podobna do Cashmere w sumie, o, jeszcze Tilleul D'Orsay a może Velwet Orchid TF? A Sensuous EL? Albo z innej beczki Tilda EL? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#279 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Montale i Montale, nie róbta mi wody z mózgu ![]() ![]() Jutro/pojutrze chciałam zamawiać jakies i dalej nie wiem czy A czy BS ![]() ![]() Zapodałam sobie własnie na nadgarstek Zagorska - za bardzo jedzie mi Eternity. Kiedys byłabym zrobiła tak ![]() Wachałam też Kyoto i Jaisalmer, ale mam wrazenie ze nie do końca mi sie pdoobaja. No przynajmniej niuchajac. Na sobie mogłoby byc inaczej. Było próbki cholender wziac ![]()
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Znad czekania na @ tragedię bólową, normalnie siedzę na czatach, jakbym chciała być gotowa na nadejście armagedonu
![]() Cytat:
![]() Velvet Orchid tylko ciut mniej na mnie fermentował niż Black ![]() Sensuous - na mnie spocony facet. Tzn, jakiś moment zapachu był ok, nawet się zachwycałam kiedyś naszając, ale potem zdałam sobie sprawę, że z czasem zalatuje na mnie ![]() Nie mam łatwo, i wiem o tym. ![]() Wiem też, że inni się nie przejmują i naszają co im się podoba jak leci, ale no ja mam inaczej. Hmmm Tilda? ![]() ![]() ![]() A co sądzicie o YR Cuir Vetiver? Nie dla mnie, tylko ciekawi mnie wasza ocena, wąchał ktoś? Haha wiem jakiego zapachu szukam, czegoś takiego jak dzicko Si i Flowerbomba ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-02-21 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
No a Noir Forda?
Tego YR nie znam Obstawiam zdecydowanie Tildę - jest słodka, ale w złożony sposób, lekko przyprawowa, bardzo niejednoznaczna, efektowna, trwała i kobieca w zagadkowo - tajemniczy lecz wyrazisty sposób. Niczego takiego nie spotkałam.
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, Tilda jest na prowadzeniu, acz kocanką straszy ![]() ![]() Ponownie się mijamy, piszę spod przykmniętych powiek, wyłączając kompiszcze. Dziekuję i ściskam ![]() Dobranoc All, o ile ktokolwiek tu jeszcze wchodzi ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-02-22 o 01:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Przy halnym zawsze mnie wydzieralo na wedrowki po miescie, ale to nie w kategorii lubienia, a niepokoju. Ale Brighton jest gajowo-radosne i to byl wiatr od morza wiec zupelnie inna sprawa. Wlosy wytargalo i pare razy prawie przewrocilo. zarekomendowali well done, to taki wzielam ![]() ja tez nie skakalam po spozyciu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze sie dzielimy tym co na talerzu, wiec nawet jakby zaszla reakcja, to wszystko sie zrownowazy ![]() IMAG0252.jpg Wczoraj bylismy w stratford, po drodze zwiedzajac British Motor Museum w Gaydon ![]() A na pamiatke kupilismy Monopoly Game of Thrones ![]() Pierwsza rozgrywke przegralam ![]() ![]() IMAG0268.jpg IMAG0286_2.jpg IMAG0281.jpg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Fajna gierka ![]()
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Mnie ruszył i własnie kupiłam.
Avigon zostawiłam na marzec, se na dzien kobiet fundne ![]() Najpierw wolałam BS bo mial fajna cene ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Pokój nowemu Baru
![]() Ale pada ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Gziee?
![]() ![]()
![]() |
#290 | |||
Panaroja
|
snad a właściwie spod wichury i dejszczu
![]() Cytat:
![]() 2.bez teszczenia na skórze nie bier ![]() 3.Cardinal otwiera się świetnym kadzidłem , a potem robi się wieeeelka szafa z wyprasowaną pościelą ![]() 4.ciśnienie w górę i w dół lata jak wściekłe ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2.na mnie pachnie jak jakiś dezodorant z lat młodości ,owszem bardzo przyjemnie , ale jak na perfumy to za mało ![]() Cytat:
![]() 2.dobra myśl ![]() pokój z kuchnią ![]() nie tylko pada ale i wieje ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() To czemu na forach perfumowych, blogach etc, Cardinal jest bardziej wielbiony niźli Avignin, który jest podsumowany, jako "troche kadziła zalanego mnóstwem ziół", zaś Cardinal "prawdziwe kadzidło" ![]() No moze z tym siśnieniem racyja ![]() ![]() ![]() Juz móglby być marzeć w związku z tym ![]() ![]() A fogle to dziwne, bo tyle niszowcow, a jakos nic mnie nie zachwyciło na pierwsze niuchanie az tak, zeby to chciec, poza tym niebieskiem sandałem ![]()
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I przedpokojem z balkonem ![]() I to tak do wieczora ma lać ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Zrobiłam to i wyszłam jak zabłocki na mydle - u mnei zgasnęło
![]() ![]()
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obecnie na palcach jednej reki mogę policzyć zapachy, które mnie zachwycają, a wszystkich lubianych i dobrze leżących mam kilkanaście, zarówno z niszy i mainstreamu ![]() Pada, wieje, paskudna pogoda ![]() miałam na dziś z racji ciepła spódnicę przygotowaną do założenia, ale jak wstałam rano i usłyszałam, jak wieje, to szybciutko pierwsze lepsze portki z szafy wyciągałam ![]() Pisałam juz, że jakiś czas temu za namową kolezanki założyłam konto na portalu towarzyskim? Bossh, ale nuuuda, nie chce mi się już zaglądać i odpisywać, nawet zaproszenia na kawę mnie nie ruszają ![]() zakładanie konta to był błąd ![]()
![]() |
#296 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() O, wymień je ciekawa jestem, moze czyms mnei zainpirujesz ![]()
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() top 3: Avignon, Black Cashmere, Poison lubiane: Alien, A La Nuit, Dune, Sensei, Dzing, Fille en Aiguilles, Wanilia YR, Botrytis, CdG Black, Idole de Lubin Tak pół na pół: Black Aoud, Frapin 1270, Gaiac, Bois Noir I.... to by było chyba na tyle ![]() wciaż w poszukiwaniu idealnego lasu (najlepiej iglastego) edit: moja fragra http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/1051/
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-02-22 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Widze, ze co do niektórych mamy ten sam gust (Avignon, Alien, Dune, Szpilkówna, Dzing,) Połowy z wymieniowych nie wachałam nawet. Zapomniałam CdG Blacka poniuchać ![]() No i myls enad Montale Full Incense. Ale mnie zaintrygował ten u Ciebie na pólce. Ale nie wachałam zadnego takze ten tego wiesz ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2016-02-22 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() acz na sobie nie nosiłam jeszcze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.