Tu urzędują Aniołkowe Mamy - znajdziesz u nas wsparcie. Zapraszamy. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 09:24   #271
gr8ania
Moderator

Dot.: Tu urzędują Aniołkowe Mamy - znajdziesz u nas wsparcie. Zapraszamy.

Cytat:
Napisane przez Platanoides Pokaż wiadomość
Gr8ania super a co z ta Twoja tarczyca? Endo Ci odp na maila?
tak - praktycznie od razu odpisała. zwiększyła dawkę do 50 i kazała się nie przejmować, bo póki to wszystko kontrolujemy to nie ma paniki. w środę jestem u niej to dokładnie jeszcze wszystko obgadamy
gr8ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:25   #272
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Wg przesadow czy jakis tam wierzen, jak matka ma zgage w ciazy, to dziecko urodzi sie z dlugimi wloskami
Ale w sumie faktycznie moj zawsze gdzies w dole siedzi, nie blizej zoladka. Ja tez mam takie ulozenie narzadow nawyrazniej, ze ani mi na pecherz poki co nadal nie cisnie, ani na zoladek. Jelita za to cierpia. I o to tez winie moja siedzaca pozycje wiekszosc dnia

Rewelacja!

Slodka, Slodka! Co tam u Ciebie? Jaki dalszy plan? Co z tymi badaniami? Na cos jeszcze czekalas, czy sie myle ??
Serio? Pierwsze słyszę zobaczymy czy się sprawdzi
Ten moj maly pasożytek też siedzi cały czas w dole, glowke ma wcisnieta prawie w miednice, i jak się rusza to ją tylko bardzo nisko czuc. Odczuwa to bardzo mój pecherz i jelita, ale widać, że do zoladka też musi jakos sięgać. Chyba że robi sobie wycieczki co jakiś czas, żeby dac o sobie znać chociaż jak sobie wyobraze że już ma ok.30cm to przecież nie problem skopac wszystko po kolei
Platanoides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:28   #273
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
tak - praktycznie od razu odpisała. zwiększyła dawkę do 50 i kazała się nie przejmować, bo póki to wszystko kontrolujemy to nie ma paniki. w środę jestem u niej to dokładnie jeszcze wszystko obgadamy
To dobrze

Cytat:
Serio? Pierwsze słyszę zobaczymy czy się sprawdzi
Ten moj maly pasożytek też siedzi cały czas w dole, glowke ma wcisnieta prawie w miednice, i jak się rusza to ją tylko bardzo nisko czuc. Odczuwa to bardzo mój pecherz i jelita, ale widać, że do zoladka też musi jakos sięgać. Chyba że robi sobie wycieczki co jakiś czas, żeby dac o sobie znać chociaż jak sobie wyobraze że już ma ok.30cm to przecież nie problem skopac wszystko po kolei
No moj wczoraj to mi w jednej sekundzie zapodal strzaly w 3 roznych miejscach wiec chyba jakis podskok albo fikolka zaliczyl, bo dostalam reka, noga i pewnie glowa Ale czulam od gory nad pepkiem, z lewej na dole i z prawej jednoczesnie Przez ulamek sekundy moj brzuch byl kwadratowy
Czasem tez juz widze takie male wybrzuszenie i mam wrazenie, ze akurat wtady tam glowka jest

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:29   #274
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
No i super na dobrego lekarza trafiłaś
Stary 2016-02-12, 09:30   #275
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Matko ja mam wizyte i USG dopiero za 2 tygodnie
Ciekawam, ile bedzie wazyl ten moj Bąbel juz wtedy

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-02-12, 09:39   #276
Platanoides
Zakorzenienie

Ja mam za 4 tygodnie od samego początku tak mam, tragedia, stanowczo za rzadko w ogóle chlop mnie uswiadomil wczoraj, że zostaly mi tylko 3 wizyty (o ile nie dwie, bo trzecia przypada na 40 tydzien i mogę się na nią już nie zalapac)
Stary 2016-02-12, 09:40   #277
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Reni zawsze pomagalo, dzisiaj jakos nie chyba ten maly urwis mi tam dawal po organach i celowal prosto w żołądek, bo rano tez byla rozbrykana udalo mi sie zasnac dopiero kolo 4.00 a po 6.00 chlop zaczął tak chrapac, ze myslalam, ze wyjde z siebie, co za noc, a raczej jej brak
Biegaczka zazdroszczę, ze Cie to omija, ja mam zgage praktycznie od poczatku, nic przyjemnego
Przybije Ci piątkę z tą zgagą, u mnie w tym tygodniu to jakiś dramat
i biegaczka ma rację, wedle przesądów zgagę ma matka jak dziecku włoski rosną

Cytat:
Kropek rośnie jak na drożdżach ma 8,5 mm i pięknie bijące serducho
Zrobił mi cytologię, pomacał, stwierdził że wszystko ok i za dwa tygodnie mam przyjść z wynikami badań
super wieści! rośnijcie dalej zdrowo!

ja patrząc na moje ręce mam wrażenie, że znów mi skoczyło tsh... dobrze, że wizyta w przyszłym tygodniu a wczoraj krew oddałam do badania
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:42   #278
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

No mój miał włosy długie, nawet na przed ostatnim usg gin mierzył, że miały 1cm i się śmiał, że taki kudłaty.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:43   #279
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam za 4 tygodnie od samego początku tak mam, tragedia, stanowczo za rzadko w ogóle chlop mnie uswiadomil wczoraj, że zostaly mi tylko 3 wizyty (o ile nie dwie, bo trzecia przypada na 40 tydzien i mogę się na nią już nie zalapac)
w 3 trymestrze najczesciej lekarze praktykuja czestsze wizyty. Co dwa tygodnie powinnas chodzic.
ukojenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:48   #280
Platanoides
Zakorzenienie

Co ja gadam, 4 wizyta na 40 tydz.przypad więc mam jeszcze 3 pewne

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ukojenie Pokaż wiadomość
w 3 trymestrze najczesciej lekarze praktykuja czestsze wizyty. Co dwa tygodnie powinnas chodzic.
Na to liczę, ale z ta Przychodnia to nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;55588176]No mój miał włosy długie, nawet na przed ostatnim usg gin mierzył, że miały 1cm i się śmiał, że taki kudłaty.[/QUOTE]

a mialas zgage? Ale to jest niesamowite że nawet takie szczegóły jak długość włosów można zmierzyć na usg
Stary 2016-02-12, 09:50   #281
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez to ostatnio liczylam Tzn te moje prywatne wizyty
Juz mniej niz wiecej i blizej, niz dalej
W szpitalu i u poloznej nie wiem, ile jeszcze mnie wizyt czeka. Przy peirwszaj ciazy ogolnie jest 10 spotkan tu, ale no my bedziemy miec wiecej i juz mamy ze wzgledu na ta piep.rzona wade.

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
Przybije Ci piątkę z tą zgagą, u mnie w tym tygodniu to jakiś dramat
i biegaczka ma rację, wedle przesądów zgagę ma matka jak dziecku włoski rosną

super wieści! rośnijcie dalej zdrowo!

ja patrząc na moje ręce mam wrażenie, że znów mi skoczyło tsh... dobrze, że wizyta w przyszłym tygodniu a wczoraj krew oddałam do badania
Mnie w ciazy moje lokcie chyba zawodza. TSH mam caly czas na jednym poziomie - 0.5, a lokcie szaleja. Chyba, ze to od faktycznej tyroksyny a nie TSH te zmiany.
Bo odkad mi ft4 spadlo, to lokcie mam niebardzo wlasnie.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;55588176]No mój miał włosy długie, nawet na przed ostatnim usg gin mierzył, że miały 1cm i się śmiał, że taki kudłaty.[/QUOTE]

I tez mialas zgage ?

Powiem Wam, ze mam ostatnio takie hustawki nastrojow, ze nie moge juz ze soba wytrzymac. Hormony chyba w najlepsze szaleja. Maz mnie irytuje w kwestii bagatelizowania mojego przezywania tego, ze Maly ma ta wade. Wszedzie wkolo slucham, ze to nic takiego, ze sie wyleczy.. Serio? Ciekawe ktora oczekujaca dziecka kobieta by sie ze mna zamienila miejscami i chciala takie 'nic takiego' i 'wyleczymy'.
Mojego meza wkurza widze to, ze przezywam, ale trudno.. ciezko mi nie przezywac. Jak bedzie to leczenie, to calkiem mozliwe, ze ja sama bede musiala z Malym zapitalac do szpitala co tydzien, bo maz bedzie w pracy i nie zawsze bedzie mogl z nami jechac.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 09:53   #282
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Wam, ze mam ostatnio takie hustawki nastrojow, ze nie moge juz ze soba wytrzymac. Hormony chyba w najlepsze szaleja. Maz mnie irytuje w kwestii bagatelizowania mojego przezywania tego, ze Maly ma ta wade. Wszedzie wkolo slucham, ze to nic takiego, ze sie wyleczy.. Serio? Ciekawe ktora oczekujaca dziecka kobieta by sie ze mna zamienila miejscami i chciala takie 'nic takiego' i 'wyleczymy'.
Mojego meza wkurza widze to, ze przezywam, ale trudno.. ciezko mi nie przezywac. Jak bedzie to leczenie, to calkiem mozliwe, ze ja sama bede musiala z Malym zapitalac do szpitala co tydzien, bo maz bedzie w pracy i nie zawsze bedzie mogl z nami jechac.
A daleko masz ten szpital ?

Wiadomo ,ze ciezko sie slucha takich tekstow :nic takiego", ale moze to bardziej chec uspokojenia Ciebie a nie niepotrzebnego nakrecania tematem wady ?
Stary 2016-02-12, 09:55   #283
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
A daleko masz ten szpital ?

Wiadomo ,ze ciezko sie slucha takich tekstow :nic takiego", ale moze to bardziej chec uspokojenia Ciebie a nie niepotrzebnego nakrecania tematem wady ?
Nie, bliziutko na szczescie.

Wierze, ze wszyscy maja dobre intencje, ale czasem naprawde lepiej, zeby nic nie mowili.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-02-12, 09:58   #284
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Nie, bliziutko na szczescie.

Wierze, ze wszyscy maja dobre intencje, ale czasem naprawde lepiej, zeby nic nie mowili.
No jak blisko to cale szczescie. Ogolnie powiem Ci,ze tak to najczesciej wlasnie wyglada,ze mamy smigaja z dziecmi na rehabilitacje. Myponad 2,5 roku jezdzimy co srode do takiego dziennego osrodka opieki bo moj mlody ma tam rehabilitacje i w 99 % widze mamy z niemowlaczkami , ktore tez maja zalecone cwiczenia. Mnie juz w sumie bokiem wychodzi chociaz mam "tylko" 15 km samochodem a inne matki dojezdzaja i po 50 km ...
Stary 2016-02-12, 10:04   #285
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Tez to ostatnio liczylam Tzn te moje prywatne wizyty
Juz mniej niz wiecej i blizej, niz dalej
W szpitalu i u poloznej nie wiem, ile jeszcze mnie wizyt czeka. Przy peirwszaj ciazy ogolnie jest 10 spotkan tu, ale no my bedziemy miec wiecej i juz mamy ze wzgledu na ta piep.rzona wade.

Mnie w ciazy moje lokcie chyba zawodza. TSH mam caly czas na jednym poziomie - 0.5, a lokcie szaleja. Chyba, ze to od faktycznej tyroksyny a nie TSH te zmiany.
Bo odkad mi ft4 spadlo, to lokcie mam niebardzo wlasnie.

I tez mialas zgage ?

z wachaniami nastrojów to ja mam jakąś masakrę... ryczę z byle powodu, wczoraj popsztrykałam się z mężem, więc pół wieczoru przeryczałam, a nie że się pokłóciliśmy tylko każde z nas wyraziło swoje zdanie w pewnej kwestii i były one odmienne. dziś oglądałam reklamę piwa z psami i końmi i też się popłakałam
Stary 2016-02-12, 10:10   #286
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
No jak blisko to cale szczescie. Ogolnie powiem Ci,ze tak to najczesciej wlasnie wyglada,ze mamy smigaja z dziecmi na rehabilitacje. Myponad 2,5 roku jezdzimy co srode do takiego dziennego osrodka opieki bo moj mlody ma tam rehabilitacje i w 99 % widze mamy z niemowlaczkami , ktore tez maja zalecone cwiczenia. Mnie juz w sumie bokiem wychodzi chociaz mam "tylko" 15 km samochodem a inne matki dojezdzaja i po 50 km ...
Masakra... wspolczuje.
U nas tez szpital jest w centrum. I to na samym wjezdzie. Ode mnie jest dokladnie 8,5km. Jak nie ma ruchu to do 10 minut sie spokojnie zajedzie. To mnie pociesza.
Maz czytal, ze te cwiczenia + gipsowanie trwa ok 30 minut. I jesli to lecenie bedzie tak wygladalo, jak przypuszczamy no to to bedzie kwestia 7-10 tygodni.
Moj maz w ogole skonczyl fizjoterapie i umie te rozne cwiczenia bierne wykonywac i teraz sie zainteresowal tym mocno i pewnie tez w domu bedzie sam te nozki malego pozniej juz cwiczyl. Bo to chodzi o te miesnie w lydkach.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
z wachaniami nastrojów to ja mam jakąś masakrę... ryczę z byle powodu, wczoraj popsztrykałam się z mężem, więc pół wieczoru przeryczałam, a nie że się pokłóciliśmy tylko każde z nas wyraziło swoje zdanie w pewnej kwestii i były one odmienne. dziś oglądałam reklamę piwa z psami i końmi i też się popłakałam
To juz wyzszy poziom widze
Ja wczoraj ryczalam pol drogi do domu, bo nam nie dostarczyli materaca i musze ciagle spac na narozniku. Ale faktycznie irytujaca sprawa, bo kontaktowalismy sie z kurierem i oni robia 3 podejscia. Pisalam i dzwonilam, ze nikogo nie ma w domu do 14, a oni uparcie byli o 13:05, 10:45 i wczoraj 12:50 - i materac odeslany zostal do sprzedawcy
Nie polecam UPS !!
Koszmar. Punktu, gdzie mozna samemu podjechac i odebrac tez nie ma. Zmienic dnia dostawy na przyszly tydzien na poniedzialek (maz bedzie w domu od rana bo na nocke idzie dopiero) tez sie nie da - no koszmar. I tak oto mamy rame juz zlozona od poniedzialku i stoi pusta, bo nie ma materaca, ja mam burdel przez to w mieszkaniu i jestem ogolnie zirytowana :/

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-02-12, 10:11   #287
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Masakra... wspolczuje.
U nas tez szpital jest w centrum. I to na samym wjezdzie. Ode mnie jest dokladnie 8,5km. Jak nie ma ruchu to do 10 minut sie spokojnie zajedzie. To mnie pociesza.
Maz czytal, ze te cwiczenia + gipsowanie trwa ok 30 minut. I jesli to lecenie bedzie tak wygladalo, jak przypuszczamy no to to bedzie kwestia 7-10 tygodni.
Moj maz w ogole skonczyl fizjoterapie i umie te rozne cwiczenia bierne wykonywac i teraz sie zainteresowal tym mocno i pewnie tez w domu bedzie sam te nozki malego pozniej juz cwiczyl. Bo to chodzi o te miesnie w lydkach.
No to macie duze ulatwienie jak w domu ktos zaznajomiony z tematem. Przy takich maluchach 30-45 minutto max czasu . Chociaz widzialam dzieci , ktore plakaly co wizyte i przez cala wizyte. A inne wyluzowane poddawaly sie rehabilitantowi. Moj zaczal jako 2 latek a byl z nim ogromny problem bo sie buntowal .Wiec reguly nie ma.
Stary 2016-02-12, 10:12   #288
Konto usunięte

Plat miałam zgagę. Nieraz taką, że płakałam, bo tak paliło
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:13   #289
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj ryczalam pol drogi do domu, bo nam nie dostarczyli materaca i musze ciagle spac na narozniku. Ale faktycznie irytujaca sprawa, bo kontaktowalismy sie z kurierem i oni robia 3 podejscia. Pisalam i dzwonilam, ze nikogo nie ma w domu do 14, a oni uparcie byli o 13:05, 10:45 i wczoraj 12:50 - i materac odeslany zostal do sprzedawcy
Nie polecam UPS !!
Koszmar. Punktu, gdzie mozna samemu podjechac i odebrac tez nie ma. Zmienic dnia dostawy na przyszly tydzien na poniedzialek (maz bedzie w domu od rana bo na nocke idzie dopiero) tez sie nie da - no koszmar. I tak oto mamy rame juz zlozona od poniedzialku i stoi pusta, bo nie ma materaca, ja mam burdel przez to w mieszkaniu i jestem ogolnie zirytowana :/
He he ja to znam z drugiej strony i wiem ,ze nie da sie zrobic tak ,zeby u kazdego byc o tej porze o , ktorej odbiorca jest w domu

Edytowane przez ukojenie
Czas edycji: 2016-02-12 o 10:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 10:19   #290
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
No to macie duze ulatwienie jak w domu ktos zaznajomiony z tematem. Przy takich maluchach 30-45 minutto max czasu . Chociaz widzialam dzieci , ktore plakaly co wizyte i przez cala wizyte. A inne wyluzowane poddawaly sie rehabilitantowi. Moj zaczal jako 2 latek a byl z nim ogromny problem bo sie buntowal .Wiec reguly nie ma.
To mnie emocjonalnie najbardziej juz boli i przeraza. Bo nie wiem, jak moje dziecko na to zareaguje. A ktora matka chce, zeby jej dziecko plakalo? Nawet, jak sie wie, ze krzywda mu sie nie dzieje..

Cytat:
He he ja to znam z drugiej strony i wiem ,ze nie da sie zrobic tak ,zeby u kazdego byc o tej porze o , ktorej odbiorca jest w domu
Wiesz ja to rozumiem, bo wiem ze kurierzy maja w danym dniu iles tam przesylek i maja trasy poplanowane i na pewno robia to jakos 'po drodze' zeby miec jak najkrotsza trase, ale jesli ktos mowi, ze go nie bedzie, to idiotyzmem jest zeby kurier tam szedl, targal paczke - u nas to 10kg - skoro i tak nikogo nie zastanie.
No i najgorsze to, ze nie mozna zmienic lokacji - bo np. jest opcja zeby zostawili paczke w jakims sklepie pobliskim - ale tez sie nie dalo tego ustawic.

Teraz napisali mi maila- bo ogolnie mailuje z dzialem obslugi klienta. Podalam im moj numer i info ze jesli jest opcja, to niech dostarcza to w poniedzialek, bo maz bedzie caly dzien w domu.

Staram sie byc wyrozumiala i zawsze patrzec na sprawe z drugiej strony, ale czaem to mi sie wyrozumialosc konczy :P

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-02-12, 10:23   #291
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
To mnie emocjonalnie najbardziej juz boli i przeraza. Bo nie wiem, jak moje dziecko na to zareaguje. A ktora matka chce, zeby jej dziecko plakalo? Nawet, jak sie wie, ze krzywda mu sie nie dzieje..

Wiesz ja to rozumiem, bo wiem ze kurierzy maja w danym dniu iles tam przesylek i maja trasy poplanowane i na pewno robia to jakos 'po drodze' zeby miec jak najkrotsza trase, ale jesli ktos mowi, ze go nie bedzie, to idiotyzmem jest zeby kurier tam szedl, targal paczke - u nas to 10kg - skoro i tak nikogo nie zastanie.
No i najgorsze to, ze nie mozna zmienic lokacji - bo np. jest opcja zeby zostawili paczke w jakims sklepie pobliskim - ale tez sie nie dalo tego ustawic.

Teraz napisali mi maila- bo ogolnie mailuje z dzialem obslugi klienta. Podalam im moj numer i info ze jesli jest opcja, to niech dostarcza to w poniedzialek, bo maz bedzie caly dzien w domu.

Staram sie byc wyrozumiala i zawsze patrzec na sprawe z drugiej strony, ale czaem to mi sie wyrozumialosc konczy :P
A bezposredniego kontaktu kurierem nie mieliscie ? Bo to moglo zalatwic problem.
Stary 2016-02-12, 10:26   #292
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
A bezposredniego kontaktu kurierem nie mieliscie ? Bo to moglo zalatwic problem.
Nie, bo UPS nie podaje. Mnie dopiero wczoraj zapytali o moj numer do kontaktu tylko nie wiem po co, skoro 3 podejscia byly :P Ale moze podesla to jeszcze raz w poniedzialek. Dla i nich i dla nas to lepiej, zeby to dostarczyli i spokoj.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-02-12, 10:33   #293
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Zrobił mi cytologię, pomacał, stwierdził że wszystko ok i za dwa tygodnie mam przyjść z wynikami badań
Super

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 10:42   #294
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobre wiadomości

Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:43   #295
Platanoides
Zakorzenienie

dziwne z tym UPSem, do mnie zawsze dzwonią przed przyjazdem, czy jest ktoś w domu. Wiem też, że jest taka dodatkowa opcja, że można sobie wykupić konkretną godzinę dostarczenia paczki, ale czy wszystkie firmy kurierskie tak robią to też nie wiem.

Gryzia, ale jaja najwyraźniej część tych wszystkich przesądów znikąd się nie wzięła, u mnie już się kilka sprawdziło oby nie wszystkie, bo nie chciałabym żeby córcia miała zeza
Stary 2016-02-12, 10:47   #296
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne z tym UPSem, do mnie zawsze dzwonią przed przyjazdem, czy jest ktoś w domu. Wiem też, że jest taka dodatkowa opcja, że można sobie wykupić konkretną godzinę dostarczenia paczki, ale czy wszystkie firmy kurierskie tak robią to też nie wiem.

Gryzia, ale jaja najwyraźniej część tych wszystkich przesądów znikąd się nie wzięła, u mnie już się kilka sprawdziło oby nie wszystkie, bo nie chciałabym żeby córcia miała zeza
a czemu dzieci mają zeza?
Stary 2016-02-12, 10:49   #297
Konto usunięte

Plat, ale do 6 miesiąca życia wszystkie dzieci mają zeza to jest związane z nie do końca wykształconymi, silnymi i sprawnymi mięśniani sterującymi gałką oczną. I dziecko zezuje wtedy wygląda to okropnie jak dla mnie
Stary 2016-02-12, 10:51   #298
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu dzieci mają zeza?
ponoć jak ciężarna patrzy przez judasza w drzwiach, to dziecko będzie miało zeza a ja patrzę za każdym razem jak ktoś dzwoni do drzwi

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;55592366]Plat, ale do 6 miesiąca życia wszystkie dzieci mają zeza to jest związane z nie do końca wykształconymi, silnymi i sprawnymi mięśniani sterującymi gałką oczną. I dziecko zezuje wtedy wygląda to okropnie jak dla mnie [/QUOTE]
wiem śmieję się z tego przesądu tylko
Stary 2016-02-12, 10:51   #299
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
ponoć jak ciężarna patrzy przez judasza w drzwiach, to dziecko będzie miało zeza a ja patrzę za każdym razem jak ktoś dzwoni do drzwi
Dobre
A wiecie, ze w UK nie ma judaszy ? Ja przynajmniej nie widzialam nigdy

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2016-02-12, 11:20   #300
ukojenie
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;55592366]Plat, ale do 6 miesiąca życia wszystkie dzieci mają zeza to jest związane z nie do końca wykształconymi, silnymi i sprawnymi mięśniani sterującymi gałką oczną. I dziecko zezuje wtedy wygląda to okropnie jak dla mnie [/QUOTE]

Pozwole sie nie zgodzic Owszem jest cos takiego jak zez fizjologiczny ale nie u wszystkich dzieci. JEsli taki wystepuje trzeba kontrolowac czy sam ustapi jesli nie to wymaga to korekcji .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości