![]() |
#271 |
Konto usunięte
|
Dot.: Stare polskie piosenki o wspomnieniach
Nie znam lepszej:
http://pl.youtube.com/watch?v=Vh6V5kxPW_o |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znam i lubię ten kawałek już od przedszkola- mówię całkiem poważnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że ta piosenka nosi tytuł "Wspomnienie"
Z młodością kojarzą mi się piosenki Jerzego Połomskiego "Moja młodość", Piwnica pod Baranami "Na młodość", i przecudna piosenka również Piwnicy pod Baranami "Ta nasza młodość" Jak mi się jeszcze coś skojarzy, przypomni to dopiszę ![]()
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
"Mimozami jesień sie zaczyna...." mmmmm, kocham tę piosenkę!
![]() a ostatnio także i tę: http://pl.youtube.com/watch?v=mwzeES...eature=related jest cudowna i myślę że pasuje do wątku ![]()
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
ta moze nie stara, nie o mlodosci, nie doslownie o wspomnieniach, ale pierwsza przyszla mi na mysl
![]() dżem - mała aleja róż ale cudna jest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Sława Przybylska, Pamiętasz, była jesień
![]() http://pl.youtube.com/watch?v=nNrT9ys6-EU I W małym kinie Mieczysława Fogga http://pl.youtube.com/watch?v=7ZMDQ1tPSZI
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że dopiero teraz.... Dziękuję za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam takie stare polskie piosenki
![]() moja ulubiona, chociaz przerazajaco smutna - edyta geppert - jaka róża taki cierń. ale to nie o wspomnieniach...
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Raróg
|
A ja od razu pomyślałam o:
http://www.youtube.com/watch?v=abxKM51LGgk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Dot.: Stare piosenki polskie...
![]() ![]()
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
a ja kocham "Tańczące Eurydyki" w wykonaniu Anny German <3
i oczywiście Kabaret Starszych Panów, Ewa Demarczyk...
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Aya Rl - SKÓRA
albo Pogo I ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Jeśli M.Koterbskiej, to ja lubię też np. "Augustowskie noce" i " Chłopcy z obcych mórz" i niektóre piosenki W.Villas np. " Szczęście" albo " Niem miłlości bez zazdrości".
Pozdrawiam Roglik0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
http://brownsweet.wrzuta.pl/audio/0x...m_natchnieniem
Andrzej Zaucha - Bądź moim natchnieniem ten głos.. ahhh.. ![]()
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stare piosenki =)
kurcze a myslalam , ze bylam jakas dziwna a widze, ze nawet nie jestem jedyna :P
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
Wszystkie te piosenki są świetne po prostu.
Ja bym dodała moja ulubioną : Perfect " Niepokonani" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze stare ulubione piosenki
z polskich:
Budka Suflera "Jolka, Jolka" Dwa plus jeden "Windą do nieba" Emigranci "Na falochronie" Irena Santor "Już nie ma dzikich plaż" Lady Pank "Kryzysowa narzeczona" Perfect "Niepokonani" <3 Marek Grechuta "Nie dokazuj" Skaldowie "Wszystko mi mówi.." ![]() Urszula "Malinowy król" ![]() Andrzej Rybiński "Nie liczę godzin i lat" z zagranicznych: Abba "Honey, honey" - klimat jeeest ;D Boney M "Rasputin" ![]() Desireless "Voyage, voyage" Toto "Africa" Billy Joel "Uptown girl" ![]() Pointer Sisters "I'm so excited" The Beatles "Yesterday", "Help" Perry Como "Magic moments" Ozzy Osbourne "Dreamer" Orbita "Call me misha" ;DD Ben E. King "Stand by me" Mr President "Coco jambo" (wakacyjne :P) no, troszkę tego jest... =)
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
![]()
Moje wszystkie ulubione piosenki trzeba by zaliczyć do 'starych'
![]() Nie znajduję swojego klimatu w dzisiejszych rytmach, choć są wyjątki ![]() The Beatles - Najwspanialsi i Jedyni! - I will - Real love - In my life - Here, there and everywhere - It's only love - Across the Universe - If I fell - hmm - to czołówka, ale ubóstwiam wszystkie piosenki Bitelsów. Moja ulubiona piosenka, na całym świecie, również skomponowana przez jednego z Beatlesów - George'a Harrisona 'Beautiful Girl' Poza tym - Bee Gees : You win again, More than a woman - The Rubettes : Sugar baby love [piosenka moja i TŻa ![]() - Elvis Presley - chyba wszystkie utwory - Abba - większość! ![]() - Electric Light Orchestra - Livin' Thing, Rain is falling, Midnight blue, Mr.Blue Sky, Need her love, Rock'n'roll is king, - Queen - A Winter's Tale, Barcelona, No-one But You, Love of my life, Las Palabras de Amor, Somebody to love, - Blondie - Maria, Sunday Girl, Heart of Glass, Dreaming - Pet Shop Boys - Somewhere, Always on my mind, Go West - Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun, Iko Iko - 4 Non Blondes - What's up - U2 - The Sweetest Thing - Rod Stewart - When I Need You, Have you ever seen the rain - Chris De Burgh - Lady in red - Louis Armstrong - What a wonderful world - Boney M - Brown Girl In The Ring, Painter Man, Malaika, Rivers of Babylon - Frank Sinatra - An evening in Roma, Strangers in the night, Everybody Loves Somebody, Fly me to the Moon, Hello Dolly, wiele innych ![]() - Lionel Richie & Diana Ross - Endless Love ![]() - Bonnie Tyler - It's a heartache, Total Eclipse of the Heart - Edith Piaf - Je Ne Regrette Rien, La vie en Rose, Au Bal de la Chance, L'hymne a L'amour - Beach Boys - Wouldn't it be nice, Surfin' USA - Roy Orbison - Pretty Woman - Aretha Franklin - Respect, Say a little prayer - The Bangles - Walk Like an Egyptian, Manic Monday, Eternal Flame - Wet Wet Wet - Love is all around - Barry White - You're my first, my last, my everything - Roxette - Spending my time, It must have been love - Dolly Parton - The Day I Fall In Love ![]() ![]() - Michael Jackson - ulubiona : The Way You Make Me Feel, Black or white - Leslie Gore - It's my party [o tak! I film 'Klan urwisów'] - Village People - Y.M.C.A - Shakin' Stevens - Cry just a little bit, Marie, You drive me crazy, Lipstick powder & paint - Cher - Strong Enough - Chuck Berry - Carol, Let's twist again ![]() - Smokie - Living next door to Alice, Needles and Pins - Jimmy Soul - If You wanna be happy [z filmu 'Syreny' ![]() - Harry Belafonte - Jump in the line (Shake Senora), Day-O (The Banana Boat Song) - Stevie Wonder - Mr.Tambourin Man, Isn't she lovely, I just called to say I love you - Simon & Garfunkel - Mrs.Robinson - The Mamas & The Papas - California Dreamin' - Nat King Cole - L.O.V.E - Dusty Springfield - I Only Want To Be With You - Skeeter Davis - End Of The World [z filmu 'Przerwana lekcja muzyki'] - The Isley Brothers - You make me wanna shout - The Dixie Cups - Chapel of Love - Jackie Deshannon - What the world needs now is love Niieee, na dziś koniec ![]() ![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
F.R. David - Words
![]() uwielbiam stare piosenki ![]()
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ze swojej strony dodałabym jeszcze: - The house of the rising sun ![]() - Long tall Sally, Hey Bulldog, We can work it out, I'll be back, Eleanor Rigby, I want to tell you, Day tripper, Being for the benefit of mr. Kite...itd ![]() - Music to watch the girls go by Andy Williams - I get around Beach Boys - Alabama song The Doors (oh, don't ask why... ![]() - Run to me Bee Gees - Comic strip Brigitte Bardot & Serge Gainsbourg - Like a rolling stone, Ballad of a thin man Dylana - Wonderful life Black - She's got the look Roxette - Candle in the wind, I guess thats why the call it the blues, Daniel, Someone saved my life tonight Eltona - Paint it black, Stonesów - Turn, turn, turn the Byrds - A little less conversation Presley'a - Imagine, Instant karma, Watching the wheels Lennona - Flames of love Fancy - tango Blauer Himmel (chociaż to nie piosenka) ... i już sama nie wiem co jeszcze ![]() A z polskich Wymyśliłam cię ireny jarockiej, Pamiętasz była jesień Sławy Przybylskiej, no i Grechuta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
odświeżam
![]()
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
bardzo lubię stare piosenki, dziś mi jednak youtube się tnie, więc napiszę dwie, które darzę wielkim sentymentem (jako dziecko brałam walkmana i huśtając się śpiewałam je
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
W zasadzie słucham tylko starych piosenek. Nie odpowiada mi cała ta tandeta kreowana przez media, nie zrozumiem zachwytów nad Lady Gagą, Miley Cyrus czy innymi tego pokroju 'gwiazdkami'. Ale przejdę do rzeczy, oto moje ulubione stare utwory:
Aerosmith: Crazy, Cryin', Falling in love, Fly away from here, I don't wanna miss a thing Alan Sorrenti: Tu sei l'unica donna per me Alphaville: Big in Japan, Forever young Bee Gees: Too much heaven, How deep is your love, Stayin' alive Belinda Carlisle: La luna, Circle in the sand Bill Withers: Ain't no sunshine Black: Wonderful life Bob Dylan: Knocking on heavens door Bonnie Tyler: I need a hero, If you were a woman Chicago: If you leave me now Culture Club: Do you really want to hurt me Diana Ross & The supremes: You can't hurry love Elton John: Can you feel the love tonight, I'm still standing Eric Clapton: I shot the sheriff Fool's garden: Lemon tree Foreigner: I want to know what love is Gazebo: I like Chopin George Harrison: I've got my mind set on you John Lennon: Imagine Katrina and the waves: Walking on sunshine Leonard Cohen: Dance me to the end of love Level 42: Lessons in love Metallica: Sanitarium, Unforgiven, Nothing else matters, Master of puppets Mike and the Mechanics: Looking back over my shoulders Nick Kershaw: Wouldn't it be good, I won't let the sun go down on me Queen: Bohemian Rhapsody, We are the champions, The show must go on Rod Stewart: Sailing, When I need you Roxette: Fading like a flower, Spending my time, Sleeping in my car, Listen to you heart, The look, How do you do Savage: Only you Scorpions: Hurricane, Wind of change, Still loving you, White dove, You and I Shakin' Stevens: Give me you heart tonight, Cry just a little bit Smokie: Stumblin' in Starship: Nothing's gonna stop us Stevie Wonder: I just call to say I love you Wet Wet Wet: Love is all around Peter Frampton: Baby, I love you way |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
ONA- winna
Edyta Geppert- szukaj mnie anna jantar - przetańczyć z tobą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Moją ulubioną, jeszcze z czasów wczesnego dzieciństwa (2-3 latka miałam
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
pamięta ktoś kate bush - wuthering heights ?
![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
"Zagubiony dom" K. Kowalskiej. Piosenka z "Awantury o Basię". Piękna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Wszelkie piosenki Czerwonych Gitar
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#299 |
TU i TAM
|
cudne kawalki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
ojj duzio, duzio
![]() 1. EUROPE The Final Countdown 2. MOTLEY CRUE Kickstart my Heart ;Sainst of LA 3. AIRBOURNE Runnin' Wild; Stand up for Rock n Roll 4. AEROSMITH- Love in an Elevator; Rag Doll 5. BON JOVI It's my Life; Livin' on a prayer; Bad Medicine; Runaway 6. BILLY IDOL John Wayne; Rebel Yell 7. GUNS'N'ROSES Paradise City; Double Talkin' Jive; Welcome to the Jungle 8. DAMN YANKEES High Enough 9. CINDERELLA Nobody's Fool 10. WHITESNAKE Still of the Night 11. VAN HALEN Jump; Panama; Runnin' with the Devil; Ain't talkin bout Love 12. TESLA Modern Day Cowboy 13. DEF LEPPARD Rock of Ages 14. EXTREME Money (In God we trust) 15. LADY PANK Zostawcie Titanica; Tacy sami; Sztuka latania 16. STARSHIP We built this City; Nothing's gonna stop us now 17. HALL AND OATES Maneater 18. TOTO Hold the Line 19. MICHAEL SEMBELLO Maniac (Flashdance) 20. LECH JANERKA Jest jak w niebie 21. MARILLION Kayleigh 22. RATT Round and round 23. AHA Take on me 24. NEW ORDER True Faith 25. LED ZEPPELIN Whole Lotta Love; Rock N Roll 26. BRYAN ADAMS- Run to You 27. FLEETWOOD MAC Little Lies 28. BONNIE TYLER If You were a Woman Uff... napewno to jest tylko 1/4 piosenek, które powinnam tu wymienić, ale już po prostu mi się nie chce ![]() Jak se coś przypomne to dopiszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.