![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wpływa na atrakcyjność kobiety?
Cudny wątek, zaraz sobie coś wytne z posta Hultajki i wsadze w podpis, przydałoby się zmienić raz na 5 lat.
Ja bym do koncertu życzeń dodała bardzo gruby portfel, a co tam. Niech nam się miło żyje xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka Karyna, która jest w miarę ładna i wystarczy jej, aby on był ładny i miał dobrze zrobioną klatę na siłce "a nie jak jakaś pipa", mimo niby mniejszej 'wartości rynkowej' prędzej się z kimś zwiąże niż moja hipotetyczna kandydatka nr 1. A jej koleżanki będą kminić, czemu ona nadal taka sama... ![]() Gregorius, owszem do ładnej zawsze ktoś startuje, ale jakość już na moje zależy od tego, gdzie się poruszasz. Moja koleżanka wybiera głównie z imprez i Badoo (nie ma wielu opcji ze względu na 'damską' pracę i studia) no i ci faceci są, co tu dużo mówić... Przystojni, zbudowani, ale przez moje sito po pierwszej rozmowie by żaden nie przeszedł, a uważam, że jest ode mnie ładniejsza ![]() A co do rozjeżdżania się słowa 'ładna' mam wrażenie, że niektórzy mają tu na myśli pod tym samym pojęciem normalną, ładną dziewczynę z sąsiedztwa, a inni Jessicę Albę i stąd rozbieżność poglądów na jej ewentualne powodzenie ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- szugar, podpis faktycznie dobry, nie wiem co jest tylko złego w 'nabrzmiałym' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Oj ludzie, zaczyna się temat "półek".
A nie przyszłoby Wam do głowy, że na przykład taka laska 8/10 wg was to wcale nie musi szukac nikogo tak cudowniei wysoko ocenainego przez Was, tylko przez nią? Że ona może faceta wg was 2/10 oceniac jako 9/10? Bo jakby każdy ma inny kryteria jednak półkowe. ja całe życie słyszę, że czemu sobie nie wybieram rajanów goslingów i bradów pituf, tylko z takimi mumiami się spotykam. A nie, sorry, przedostatni wyglądowo podobno do mnie pasował, w miarę (mnie w ogóle nie pociągał, co ja w nim widziałam to do tej pory nie wiem). No bo ok, lubię ładnych chłopców, i w ogóle ą ę ale umówmy sie, jeszcze musi byc to coś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Długie włosy, delikatne ramiona, miła twarz, zgrabna sylwetka ? To mimo wszystko mocno ogólny opis. Wiesz co jest zabawne ? Że Twoje jedno zaledwie życzenie (facet +190) jest znacznie bardziej restrykcyjne niż moje kilka ![]() W większym mieście w lato przejdziesz deptakiem i pewnie naliczysz kilkadziesiąt takich, które się wpisują w mój opis. Jednego dnia. Jasne, gdyby to tylko chodziło o sam wygląd to by było prosto .... ![]() No ale to nie o to chodzi. Bardziej o moment, w którym spojrzysz jej w oczy, ona Tobie i coś tam wzajemnie zobaczycie. No a cała zabawa dopiero wtedy się zaczyna. Trochę nie rozumiem tego fantasty ![]() Czemu fantasta ? ![]() Fantasta to bym był, gdybym napisał te wszystkie cechy i potem uparcie twierdził, że tylko ktoś pokroju Irina Shayk się w to wpisuje - czyli ktoś absolutnie niezwyczajny, obracający się w kompletnie innym świecie, kompletnie innej rzeczywistości. Tak, to by było bycie fantastą, ALE umówienie się z normalną dziewczyną z sąsiedztwa, których u nas pełno po ulicach chodzi ? Co w tym ... nieosiągalnego ? Nie rozumiem. Możesz rozwinąc ? ![]() Że niby ona taka super więc z byle Gregoriusem się nie umówi ? Mam inne doświadczenia. Jedna się umówi, inna nie. Powiedziałbym, że to już bardziej zależy od tego co w głowie ma, co sama ceni w facecie. Jedna nic we mnie nie znajdzie, inna znajdzie. Niby oczywiste, ale kiedyś tego nie wiedziałem. Teraz to wiem. Dzięki temu nie mam rozkmin zbyt wielu (chyba, że komuś obca jest szczerość). Jednej, w którą będą wpatrzony jak w obrazek się spodobam, innej nie. Jedyne co mogę z tym zrobić to ... stale to sprawdzać ![]() Dziwi mnie ... Twoje zdziwienie ![]() ![]() Twoje +190 cm + gruby portfel + sylwetka ratownika na californijskiej plaży ![]() ![]() Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-02-20 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
To fakt, z tym wzrostem to przepiepshone, całe życie nad tym ubolewam.
Rozważałam kiedys przeprowadzkę do krajów beneluxu nawet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym jeszcze dodała, że musi dobrze zarabiać, kochać zwierzątka no i dzieci naturalnie ![]() Do tego umiejętności kulinarne i takie też hobby najlepiej ![]() Cytat:
A część tu myśli o naprawdę pięknych kobietach. Z pięknych pomyślałabym o Monice Belluci, potem długo, długo nikt i może Liv Tyler ![]()
![]() |
![]() |
#277 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Liv Tyler nigdy mi się nie podobała, patrząc na jej twarz widzę ojca xDD
http://a3.files.biography.com/image/...AwNDM4MDI5.jpg http://cdn01.cdn.justjared.com/wp-co...on-show-02.jpg nope nope nope
![]() |
#279 | |
BAN stały
|
Szugar. Ty zgrywusie.
![]() Swoją drogą masz najlepszy podpis ever. ![]() ![]() Gregorius. Ogólnie trochę Ci pojechalam bo delikatnie mnie nudzą Twoje referaty po 60 cm ![]() Inaczej. Mam nadzieję, że nie jesteś poszukiwaczem ale masz fajną dziewczynę która w 100% spełnia Twoje wymagania bo nie mam siły na wysłuchiwanie mitomanów i o tym mowa. ![]() 2. Dopel. ![]() Podałam klasyk absurdu. 95% facetów tak nie wygląda. Kobiet też nie (alternatywna wizja). Zawsze jest coś. Wzrost, cycki, bandzioch, ogólny brak urody, łysina. I to samo z laskami. Może mieć za grube uda, większy tyłek, orli nos. ![]() 3. Gregorius. Obiektywnie panna którą wkleiłeś jest ładna. Kompletnie nie w moim typie ale kanon spełnia. Tylko, że jest niezrobiona. Chcecie czy nie z makijazem każda laska wygląda lepiej. Nie jest sztuką być ładnym młodym zgrabnym zwiewnym i mieć wzięcie. A wątek jest o tym, jak to pasztety robią że mają rwanie, a boginie siedzą same w swych swiątyniach. ![]() 4. Oczywiście że atrakcyjna i do tego niegłupia laska, o ile jej zależy na posiadaniu faceta bo może mieć to w nosie, bez problemu otaczać się będzie facetami z najwyższej półki i może sobie wybrać tego najlepszego. Opcjonalnie jakaś jednostka właśnie jej może nie zechcieć, ale na bank ma dużo łatwiej niż przeciętniara w wyrwaniu kąska. Oczywiście że jeśli żyje na jakimś zadupiu gdzie psy dupami szczekają a wiatr zawraca to będzie jej siłą rzeczy trudniej. ![]() ![]() Jeśli nie umie trafić na fajne ciacha mieszkając w dużym mieście to może jednak nie jest wystarczająco inteligentna. Jesli faceci do niej nie podbijają to raczej też nie jest bardzo atrakcyjna. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- O portfelu nie gadalam. Zarobię se. ![]() Poza tym nie mówię o sponsorze tylko o facecie na życie oraz lub przede wszystkim do piepszenia. ![]() 190+ wystarczy że nie dąży do trzymania konia pod dachem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Z laskami to samo. ![]() Piękna ale wierna. Mądra ale facet ma jej imponować. ^^ świetna w łóżku ale dziewicza i nieprzechodzona. Skrzętna gospodyni ale nie nudna kura domowa. (...) ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- A Marina nie jest żadnym plastikiem. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Szugar. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2016-02-20 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Czyli wg Ciebie... Im ktoś atrakcyjniejszy, tym ma trudniej? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja np. wolę bosko wyglądającego idiotę (dobra, byle bez przesady, ale już toksyk może być ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja np. lubię jasną skórę, taka jak w pewnych hm dzielach sztuki ![]() ![]() I nie będę wklejać zdjęć czego oglądać nie pragnę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
No ale właśnie się rozchodzi o to, że każdy swój poziom ocenia inaczej i np. jest lasia, która wg ogółu jest nie wiem 8/10 z facetem wg ogółu 4/10, ale dla niej on ma 10/10. I niby jest mezalians jak z pierwszego posta "no powiedzcie mi jak to jest". No nijak nie jest, nie wiadomo.
A jeszcze podniosłabym tu problem właśnie wygórowanych oczekiwań, albo w sumie nie wiem jak to nazwać. Bo mam takie koleżanki, ok, które wg mnie są bardzo spoko (no spokojnie 6-7/10 po odpicowaniu), wg facetów to takie maks. 3/10, ale generalnie każda z nich twierdzi, że facetów w ogóle na świecie nie ma dla nich. I jak to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
No ja tak mam
![]() Cytat:
Nie chodzi o to, że faceci się koło nich nie kręcą. Bo fakt, nie kręcą się, i ja to rozumiem w sumie czemu, i nie rozumiem. Rozumiem, no bo faktycznie nie są to Mariny, ale znowu z drugiej strony też rajanów goslingów wkoło za dużo nie ma. Tak jak Hultajka mówi, 99% to przeciętna, no i jakby tu pytanie czemu tylu singli, skoro jednak ciągnie swój do swego raczej. OTUSZ np. bo dziewczyny są przecietne, ale uważają, że są super ekstra, a faceci bardzo słabi, więc nie ma się z kim związać. No i tu moje pytanie filozoficzne co człowieka (w tym wypadku dziewczynę) skłania do myślenia, że jest się 9/10, skoro jest się średnio 4/10. Brak lustra? Czy wszechobecne wmawianie, że "jesteś tego warta", "nawet z nadwagą 30 kg jesteś ekstra", "masz prawo mieć pryszcze, pokochaj je", "nie gól nóg i pach, facet powinien cię kochać naturalną"? Czy może jeszcze coś innego? Takie refleksje się mnie nasuwają. Bo wybredne to takie, że kosmos.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2016-02-20 o 14:42 Powód: nie umiem juz pisać po polsku |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-02-20 o 14:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE]
Cytat:
Cytat:
Generalnie chodzi o myślenie typu "faceci do mnie nie lgną nie dlatego, że jestem słaba wyglądowo i nie dbam o siebie, tylko do mnie nie lgną, bo sami są brzydcy i głupi i nie mają gustu". I to mnie zastanawia, skąd takie myślenie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-02-20 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | ||
Zakorzenienie
|
Ja tam nie uznaję żadnych 'półek', ale prowadzimy tu dyskusję czysto teoretyczną wiec jakoś rzeczy nazywać trzeba. Oczywiście, że najwięcej mają do powiedzenia uczucia, a te są niezbadane, no ale żeby doszukiwać się jakichś prawidłowości, to potem takie rozmowy wychodzą.
Cytat:
![]() Poza tym, jak to nie ma naprawdę atrakcyjnych i wolnych? ![]() ![]()
![]() Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2016-02-20 o 15:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | ||
BAN stały
|
Dba się jak o przyjaciela, czyli sprawia, aby czuł się dobrze, aby mógł się realizować, rozwijać.
![]() Cytat:
Przeciętna dziewczyna to taka, na którą praktycznie w tłumie nikt nie spojrzy. Albo spojrzy tak jak na dziewczynę obok X, Y, Z. To jest przeciętność. Natomiast jak taką Marinę postawisz z innymi dziewczynami, innymi facetami, to spokojnie ukradnie show i 3/4 facetów będzie na nią zerkać. Jasne, jeśli dla Ciebie niebanalność to jakaś modelka z mega pokręconą urodą, i to jest dla Ciebie atrakcyjne, to faktycznie w tym kontekście Marina jest przeciętna. No cóż, życzę wszystkim facetom przynajmniej takiej przeciętności ![]() Cytat:
Koleżanka lepiej by zrobiła, gdyby próbowała poszerzać kręgi znajomych w inny sposób niż badoo czy imprezy. Bo ja wiem, ma jakieś hobby, biega - niech idzie na jakiś event gdzie ludzie w ciut większej grupie biegają. Wiem, łatwo powiedzieć ![]() Niemniej ja i tak stwierdzę ;D, że są takie, które gdzie się nie pojawią to zagadają do niej faceci różnych typów, z różnych kręgów. Chyba to są te tak naprawdę atrakcyjne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Bo mi mówią, sorry, myślałam, że to oczywiste.
Cytat:
ergo bierze się z oceniania siebie i innych, ergo prowadzi do pytania głównego w tym wątku: na jakiej podstawie i co się komu podoba? tak, generalnie podobają nam się ludzie ładniejsi od nas, co niekoniecznie przekłada się na powodzenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |||
BAN stały
|
Ale ja pytałam kim jest ogół.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
No ogół męzczyzn, wiadomo że uogólniamy na potrzeby wątku, pytamy kto sie podoba wszytskim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
BAN stały
|
Sorry, nie znam nikogo, kto by mówił "jestem 9/10", "jestem super, ekstra".Takie tłumaczenie sobie swoich porażek albo braku powodzenia? No jak to? Toż to przecież po pierwsze ujma się przyznać (tak, jakby dla otoczenia nie było to i tak oczywiste), a po drugie i przede wszystkim, trzeba by było przyjąć do wiadomości, że jest coś do zmiany, a zmiany bolą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Modelki z pokręconą urodą? Masz na myśli Belluci? Dla mnie ona jest przykładem takiej posągowej piękności. Ale podobają mi się też osoby o oryginalnej urodzie, które się czymś wyróżniają i się je zapamiętuje, w których jakiś szczegół czyni ich pięknymi. I też grzmotnę przykładem ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hiyori Czas edycji: 2016-02-20 o 18:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi "półkami" to w ogóle dno jest ![]() Jeśli powiedzmy mam 7/10, i zagaduje do mnie facet, który według mnie jest 3/10, to: -> on siebie ceni na 7/10 i jestem jego półka -> on siebie ceni na 3/10 a że wybieramy "swoich", to według niego jestem 3/10 i dalej jego półka ![]() Na kawę zaprosił mnie kiedyś taki, co był da mnie 10/10 (do dziś nie dowierzam ![]() -> on uważa siebie za 10/10 i mnie za swoją półkę (ja siebie nie) -> on uważa siebie za 7/10 i mnie za swoją półkę.. moja srednia z tych ocen wychodzi 6,66/10 ![]() a serio, to według mnie wcale nie chodzi o to, że startuje się tylko do "swoich półek". Oczywiście możliwym jest, że ten 3/10 uważa siebie za bożyszcze ![]() Z kolei ten 10/10 po prostu nie spotkał na swojej drodze zbyt wielu innych 10/10 i zadowala się tym, co jest ![]() *** jeszcze trzeba wziąć pod uwagę to, że dla każdego to 7/10, 8/10 znaczy coś innego ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Właśnie laska przeciętna, a postawę ma "jak to, ja go nie zarwę? patrzcie ![]() ![]() Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2016-02-21 o 00:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#299 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak chłopak jest niedoświadczony, pełen ideałów ![]() Tyle tylko, że nie raz i nie dwa się okrutnie pomyli. Będzie widział całą paletę zainteresowań, a jak w końcu zdecyduje się coś z tym zrobić to otrzyma wspaniałego kosza. Z czasem się uczy, że ... w tym nie ma logiki, nie ma 100 % pewności. Właściwie to temu wszystkiemu bliżej do ... ruletki. Swoich szans nie wyczyta na podstawie jej urody, swoich szans nie wyczyta z jej sygnałów. Najłatwiej się o wszystkim przekonać po prostu pytając. Podoba Ci się super laska, 10x ładniejsza od Ciebie ? Co z tego ? Pytaj. Nigdy nie wiesz jakiej się spodobasz i co w Tobie zobaczy. To żadna desperacja. To norma. Jednym przy Tobie opadają szczęki, dla innych jesteś powietrzem. Przynajmniej ja to tak widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
BAN stały
|
Eh. Według mnie na jakieś tam sygnały najlepiej nie patrzeć. Rozmawia Ci się z drugą osobą świetnie, jedno chętnie drugie wyciąga, jest tam jakiś flirt, przytulanki. Cokolwiek uświadczające, że ta osoba lubi Cię nie tylko psychicznie. Wtedy możesz zrobić jakiś krok.
A to tam czy ktoś się ocenia na 4/10 a podbija do niego 7/10 albo odwrotnie nie ma dużego znaczenia bo to, że ktoś nie jest jak my 4/10 nie znaczy, że tej osobie się nie podobamy. Być może dla tej osoby jesteśmy 8/10 A przy osobach o bardziej nietuzinkowych wyglądach te "oceny" już w ogóle mają się tak jak pies do jeża. Załóżmy ja mam taką urodę. Znałem kobiety które uważały mnie za przeciętnego, brzydkiego, przystojnego, pięknego i to nie na zasadzie, ze wszystkie przeciętne za przystojnego a wszystkie ładne za brzydkiego tylko to tak jak mówił Greg raczej ruletka. A jeżeli chodzi już o zachowanie i charakter to jest kompletna ruletka. Jednej kobiecie będą się podobać faceci ubrani w ciężkie buty, proste spodnie i skórzaną kurtkę a inna będzie lubić facetów z grzyweczką, air maxach, i jeansodresach natomiast jeszcze inna nie spojrzy na żadnego z powyższych stajennych i będzie wypatrywać garniturze i 3 dniowym zaroście. Do tego dochodzi jeszcze wzrost, budowa ciała np. moja kumpela: wysoka, szczupła, zgrabna lubi jak facet ma trochę brzucha i namawia swojego chłopaka do jedzenia chociaż jest normalnej budowy i o dziwo im jestem starszy tym znam więcej kobiet które lubią facetów bardziej okrągłych. Ale najprędzej to po prostu ludzie z wiekiem nabierają swojego, osobliwego gustu ponad ten który im wtykano przez lata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.