Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-09, 07:55   #271
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.

olejek z oregano , Konspira
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:30   #272
gosia261282
Gang Iren

A ja przestałam pić wodę z cytryną, bo chyba od tego trochę mi się szkliwo zepsuło. Takie malutkie ryski na zębach widzę.
Stary 2016-03-09, 09:55   #273
201608151053
Konto usunięte

http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksi...arem-Sulejmana

Dla fanek serialu, ale nie tylko..
Też chętnie przeczytam.
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:42   #274
aussiewoman
Zakorzenienie

Dzień dobry

Buty przyszły wczoraj. Obie pary zostają. Te krótsze są mega sexy

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Konspiracja- namówiłaś mnie. Zamówiłam poradnik
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:49   #275
Kamlisa
Zakorzenienie

Beti, dzięki za link do książki , kupie jak wydadzą dla mamy i teściowej Jak znalazł pod choinke...
Konspira, pewnie i ja zamowie ten poradnik, choć większość reguł już znamy Mam pewne wątpliwości natomiast co do kilkukrotnego oczyszczania twarzy. tak, mam olejki i kremy i pianki Najczesciej stosuje olejek a potem pianke/krem. natomiast ta wieloetapowość kojarzy mi się z pozbawieniem skóry warstwy lipidowej, co u niektórych może dac podrażnienia i przesuszenie.
U mnie teraz słonce. W mojej zimowej kurtce za ciepło, ale jak zdjęłam rekawice - było mi zimno w rece....Póki co wynoszę zimowe płaszcze
Stary 2016-03-09, 14:31   #276
caffeine
Zakorzenienie

Konspiracja, stosuję dwuetapowe oczyszczanie już od dawna.
Micele + delikatny preparat na bazie olejów, który zmywam wodą. Ostatnio bardzo, bardzo, bardzo lubię Korres, jest jak odżywcza maska

Kiedy nakładamy na twarz filtry i make-up, porządne oczyszczanie jest naprawdę niezbędne.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Kama, jaki masz krem oczyszczający? Polecisz?
Podoba mi się jeden z The Organic Pharmacy, ale cena
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 14:44   #277
Kamlisa
Zakorzenienie

Z olejków mam Bielende ale więcej nie kupie. Krzywdy nie robi, lecz po prostu jakos go nie lubie. Już przyjemniejszy był skinfood, shiseido, kanebo, biochemia urody. jak zuzyje - pewnie znowu wróce do biochemii ( jeśli tam jeszcze sa ). Z kremów miałam bardzo sympatyczne preparaty lauder, kupowałam miniatury 30 ml na all, wychodzi dość tanio, a sa fajne i wydajne. Miałam jeszcze misshy caffe latte, bardzo wydajny, ale nie polubiliśmy się - nawet z odległoscia przy zmywaniu podrażniał mi oczy, miałam potem mgiełke. tz go konczy i nie narzeka Pianke fajna mam z la roche possey, a do oczu używam moja ukochane sensibio płyn micelarny Biodermy Z clinique tez rinse off jest fajne, ale bioderma wychodzi znacznie lepiej cenowo. Sympatyczny jest krem do oczyszczania z decleor, ale cena i dostepnosc już nie...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-03-09 o 14:47
Stary 2016-03-09, 15:08   #278
201608151053
Konto usunięte

Ło, matko, a mi celia wystarcza
Stary 2016-03-09, 18:04   #279
caffeine
Zakorzenienie

Kama, chciałabym zobaczć twoją łazienkę... zaopatrzenie lepsze niż w niejednej drogerii

Ostatnio wypróbowałam zmywanie makijażu olejem kokosowym. Bardzo miłe zaskoczenie... skuteczny i przyjemny sposób
Nawet tusz zmywa się bez problemu!
Stary 2016-03-09, 18:27   #280
gosia261282
Gang Iren

Ja twarz/oczy zmywam micelem Garniera. Tani, dobry, wydajny moim zdaniem.
Stary 2016-03-09, 18:50   #281
Kamlisa
Zakorzenienie

włąsnie upiekłam muffinki z czereśniami Mniam. smaczne i zdrowe. bez mąki, cukru, z oliwa , jako tłuszczem, oczywiście z płatków i otrebów owsianych. kiedys robiła często, ostatnio jakos o nich zapomniałam, więc tym wieksza frajda...
Jak czytam, co polityce PIS mowia o trybunale i jego wyroku to mnie krew zalewa. Jednak ludzka głupota nie ma granic. Jeśli Kaczynski powie dziś, ze mamy 30 stopni to cała partia westchnie: uf, jak gorąco. NIby ich sprawa, ale jednocześnie kazdy, kto powie, ze mamy zimno i koło 0 - będzie oskarżony o działanie polityczne, związki z poprzednia ekipa, działanie na szkode kraju, przodków w wermachcie i rodziców w SB

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-03-09 o 19:18
Stary 2016-03-09, 19:51   #282
caffeine
Zakorzenienie

Kama, bez mąki? Ja chcę przepis!
Lubię ciasta na oliwie/oleju.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Gosia, potwierdzam, dobry jest ten micel Garniera.
Stary 2016-03-09, 20:05   #283
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Mielismy tropikalny cyklon, wiatr 130 km/h I jak zyje w tym kraju, to pierwszy raz taki cyklon widzialam. Najstarsi Beduini tez nie pamietaja takiego zjawiska wczesniej.
Oczywiscie jechalam samochodem w momencie najwiekszego natezenia, jestem szczynsciorz

Abu Dhabi jako jedno jedyne z miast na Bliskim Wschodzie ma od ponad 20 lat zbudowany nowoczesny system przeciwburzowy, jak na kraj, gdzie deszcz pada dwa-trzy razy w roku, nie kazdego roku, to byla to w pewnym sensie dosc kosztowna ekstrawagancja, z ktorej niektorzy sobie zartowali.
Dubai tego nie ma... wiec Dubai jest pod woda, a Abu Dhabi funkcjonuje normalnie.

Buzie oczyszczam zmywajac makijaz chusteczkami wilgotnymi, a potem myje woda z delikatnym mydlem.
Zmywanie makijazu woda jest stare jak swiat, nie wiedzialam, ze jest ktos, kto nie myje twarzy?

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 20:56   #284
Kamlisa
Zakorzenienie

Caffe, klasyczne muffinki Tu już podawałam pare razy, Miszka tez lubi. Ostatnia wersja, ale tak naprawdę duza dowolność: Do jednej miski suche: otreby, płatki, kakao, cynamon, proszek do pieczenia, płatki kokosowe, rodzynki i co tam lubisz. Do drugiej jogurt, jajka, oliwy trochę, płynny słodzik lub miód lub syrop. mieszasz szybko, dodajesz owoce ja dziś czeresnie. do foremek, pieczesz. Nie wygladaja porywająco, bo raczej nie wyrastają, natomiast sa smaczne, zdrowe i dobrze regulują przemianę materii.
Stary 2016-03-09, 21:15   #285
dircikowa
Zadomowienie

Kama - a masz gdzieś przepis uwzględniający proporcje składników - np. chociaż suche do mokrych?
Dodatkowe pytanie - gdzie kupujesz (kupujecie) płatki, a nie wiórki kokosowe? Jakiej firmy szukać i gdzie?
Jak ostatnio rozglądałam się w sklepach, to wszędzie tylko wiórki.
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 21:26   #286
caffeine
Zakorzenienie

Kama, myślisz że można dodać mąki ryżowej? Lżejsze trochę by wyszły...

Tak pamiętam, że podawałaś kiedyś przepis na batony, ale muffinki mi chyba umknęły...

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Eve w oku cyklonu
Do niedawna jeszcze w "obowiązkowej" wersji oczyszczania twarzy występowało mleczko i tonik. Woda? Samo zło!
Stary 2016-03-10, 07:15   #287
Kamlisa
Zakorzenienie

Dircik, muffinki te robi się na oko Proporcje ustalasz sama. Ma wyjść cos w miare gęstego po dodaniu owoców, co łyzka włożysz, a nie wlejesz do foremek. Teraz akurat dałąm 3 jajka, i prawie całe duże opakowanie jogurtu i pare łyzek oliwy. Można dodac make owsiana, pełnoziarnista, sezam, czekolade, inne płatki - co komu w duszy gra
Stary 2016-03-10, 07:32   #288
aussiewoman
Zakorzenienie

No i narobiłam sobie ochoty na mafinki
Pada nie tylko u Evy, ale też u mnie. Cyklonu na szczęście brak

O polityce wolę już się nie wypowiadać. Co zostanie z tego kraju po roku rządzenia? strach się bać.
Stary 2016-03-10, 07:44   #289
Kamlisa
Zakorzenienie

płatki kupowałam tu
http://www.aledobre.pl/s/kokosowe
ale nie zawsze sa, dlatego na zapas. to była manufaktura smaku, o ile pamiętam. fajne płatki, używałam bardzo chętnie. już mi się chyba skończyły...
Muffinki kocham dla ich rozmaitości, tego, ze dodajesz, co chcesz i co masz. patki, otreby według gustu. chcesz mąke - dajesz mąke. masz jakies musli, za którym nie przepadasz - dajesz. owoce - jabłka, sliwki, wisnie, czeresnie, najlepiej cos kwaskowatego. rodzynki, orzechy, gorzka czekolade - co Ci przyjdzie do głowy. ponieważ baza sa płatki, nie mąka - nie sa to klasyczne, puszyste, wyrosniete ciastka, ale owsiano-owocowe gniotki, dla mnie idealne jako sniadanie. zamiast jogurtu może być kefir, mleko, mleko kokosowe, sojowe - znowu według woli. ciężko to zepsuc, po prostu dobierasz to, co Tobie smakuje. oczywiście mam przepisy na klasyczne muffinki - ciastka, ale rzadko robie. a te w coffe heaven czy mc Donaldzie próbowałam raz i były paskudne A ile pustych kalorii...
http://ekolubek.pl/bakalie-nasiona-p...0g-symbio.html
na all tez sa, musze kupic Reklama tez pokazuje na tesco

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-03-10 o 07:54
Stary 2016-03-10, 08:44   #290
Michell72
Zakorzenienie

Przygotowanie do porodu

Pierwsze dziecko - Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko - Nie ćwiczysz oddechów, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko - Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży.
Ciążowe ubrania

Pierwsze dziecko - nosisz stroje dla kobiet ciężarnych odkąd lekarz potwierdził, że jesteś w ciąży
Drugie dziecko - nosisz swoje zwykłe stroje jak długo się da
Trzecie dziecko - stroje dla kobiet ciężarnych to już twoje zwykłe stroje
Imię dla dziecka

Pierwsze dziecko - przeglądasz kalendarze, sprawdzasz znaczenie imion, sprawdzasz ja wybrane imię brzmi w zestawieniu z nazwiskiem
Drugie dziecko - ktoś powinien nadać dziecku imię po ciotecznej babce, więc możesz to być ty
Trzecie dziecko - otwierasz spis imion, zamykasz oczy i w co trafisz palcem, to będzie.
Wyprawka

Pierwsze dziecko - pierzesz świeżo kupione ubranka, prasujesz z lewej i prawej strony, dobierasz kolorami i starannie układasz w szafce przeznaczonej tylko do tego celu
Drugie dziecko - sprawdzasz, czy ubranka po pierwszym dziecku są czyste i wyrzucasz tylko te z najciemniejszymi plamami
Trzecie dziecko - kto powiedział, że chłopcy nie mogą mieć różowych śpioszków?
Płacz dziecka

Pierwsze dziecko - przy pierwszej oznace niezadowolenia (kwękanie, skrzywienie) bierzesz dziecko na ręce
Drugie dziecko - podnosisz je tylko wtedy, gdy krzyki grożą obudzeniem pierworodnego lub wizytą zaniepokojonych sąsiadów
Trzecie dziecko - uczysz starsze huśtania kołyską
Przewijanie

Pierwsze dziecko - Zmieniasz pieluchę, co godzinę, niezależnie od tego, czy jest brudna czy czysta.
Drugie dziecko - Zmieniasz pieluchę, co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko - Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan
W domu

Pierwsze dziecko - spędzasz większą część dnia wpatrując się w dziecko.
Drugie dziecko - spędzasz większą część dnia patrząc czy twoje starsze dziecko nie robi krzywdy młodszemu.
Trzecie dziecko - spędzasz większą część dnia chowając się przed dziećmi
Gdy upadnie smoczek

Pierwsze dziecko - Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko - Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz dziecku do buzi.
Trzecie dziecko - Wycierasz w spodnie i wsadzasz dziecku do buzi.
Aktywne formy spędzania czasu

Pierwsze dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt i terapię grupową dla prawidłowego rozwoju.
Drugie dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt.
Trzecie dziecko - zabierasz je do supermarketu i pralni chemicznej
Opiekunka

Pierwsze dziecko - gdy zostawiasz dziecko z opiekunką, dzwonisz do domu, co najmniej 5 razy w ciągu dnia.
Drugie dziecko - wracasz się od drzwi, bo zapomniałaś zostawić opiekunce numer, pod którym będziesz osiągalna.
Trzecie dziecko - prosisz opiekunkę by zawiadomiła cię tylko, jeżeli zaistnieje konieczność wezwania pogotowia.
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 08:47   #291
dircikowa
Zadomowienie

Kama - wielkie dzięki
Dużo kupuję przez internet, ale jakoś nie dotyczy to artykułów spożywczych; może pora to zmienić.
Choć Tesco mam też stacjonarnie (w ramach e-zakupów widziałam, że nawet tańsze te płatki mają), może warto tam zajrzeć raz na jakiś czas, dla urozmaicenia. Największe zakupy robię w Auchan, ze względu na duży wybór wszystkiego, najlepsze owoce i warzywa marketowe i świeże ryby (w innym markecie bym się nie odważyła, a w Auchan są naprawdę świeżutkie, w dużym wyborze, w tym często rarytasy w stylu tuńczyk, miecznik, w dobrych cenach).

Sklep ekolubek też wart zapamiętania. Największym moim wyzwaniem jest żywienie mojej młodzieży, która kręci nosem na różne zdrowe rzeczy. W stosunku do średniej wiem, że i tak nie jest najgorzej - po jabłko i pomarańcze sięgają samodzielnie, nie wspominając o sezonowych owocach, ale już warzywa każdy lubi inne czy raczej nie toleruje innych itp.
Myślę jednak, że takie zdrowe mufiny mogą być dobrym pomysłem na pierwsze śniadanie.
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 08:50   #292
Michell72
Zakorzenienie

Aktualnie mój instynkt macierzyński popiera punkt trzeci

Konspiracja trudno wychwycić markę speedway i nie szło mi o postrzępione jeansy.Generalnie patrzę zawsze na kieszenie z tyłu (jak są szyte)Muszą być wyżej,by 4 litery zgrabnie wyglądały.Też chłonę informację,ktora firma taaaaak ma

Mufiny Kamy -niebo w gębie.Zdrowe niebo i bez wyrzutów sumienia

Eva anomalia pogodowe i do Twego raju dotarły.
Maja w ogóle parasole w sprzedazy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Plus-size-leggings-slim-fitness-women-hip-push-up-high-waisted-elastic-legging-pants-sexy-pencil.jpg (142,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: png PU2.png (991,4 KB, 13 załadowań)
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 09:14   #293
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Jak czytam, co polityce PIS mowia o trybunale i jego wyroku to mnie krew zalewa. Jednak ludzka głupota nie ma granic. Jeśli Kaczynski powie dziś, ze mamy 30 stopni to cała partia westchnie: uf, jak gorąco. NIby ich sprawa, ale jednocześnie kazdy, kto powie, ze mamy zimno i koło 0 - będzie oskarżony o działanie polityczne, związki z poprzednia ekipa, działanie na szkode kraju, przodków w wermachcie i rodziców w SB
A prezydent, który idzie na wojenną ścieżkę w myśl zasady - kto nie z nami, ten przeciw nam? To jest groźne. Podobnie jak gadki wiceszefa MSWiA o przywożeniu ludzi na otwarcie muzeum w Suwałkach...Bo protestowali przeciw wykorzystywaniu otwarcia politycznie. Sprawą zajęły się policja i prokuratura...To jest groźne. Bo wcześniej prawica wyzywała prezydenta bylego od najgorszych, przerywała jego wiece, były zakrwawione kukły Tuska na miesięcznicach...To było ok, bo to był słuszny protest przeciwko władzy.

Moralność Kalego króluje.
Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość

O polityce wolę już się nie wypowiadać. Co zostanie z tego kraju po roku rządzenia? strach się bać.
Czemu po roku?
Jeszcze jakieś 3,5..
Jak im nie wpadnie do głowy, żeby coś poprzesuwać ...

Korporacyjna nowomowa nieustannie mnie zadziwia

Przesyłka oczekuje na kolejny cykl doręczenia.

Nie można już napisać, że kurier ma paczkę po prostu?!?
Stary 2016-03-10, 10:16   #294
Wonder Woman
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Za mną ciężkie dni. Od zeszłego tygodnia znowu miałam problemy ze zdrowiem, co skończyło się w końcu gorączką prawie 40 stopni przez 3 dni i leżeniem jak warzywo. Mam jakąś infekcję powikłaną, gorączka już zeszła, ale samopoczucie jeszcze dalekie od dobrego. Na dodatek oczywiście syn w końcu się zaraził, też poważnie gorączkował i skończył z antybiotykiem. Na szczęście jest już trochę lepiej.
Ja w sumie, z niewielką przerwą 4 czy 5 dni, jestem chora już od miesiąca.
Także Dziołszki, uważajcie na siebie i nie lekceważcie przeziębień, bo szaleje jakieś paskudztwo, podobno bardzo dużo ludzi choruje.

Miłego dnia
Stary 2016-03-10, 10:37   #295
aussiewoman
Zakorzenienie

Wonder- dużo zdrowia życzę Fakt, pełno chorych ludzi wokół. Wczoraj po pracy Tż też był jak nieżywy. Ledwo cokolwiek zjadł, wypił szklankę soku i tyle go widziano... Młody ma mega katar od tygodnia. Aby do wiosny kochane

Miszka- dobre

Beata- już mi szkoda słów. Prezydent marionetka z mocno irytującym mnie uśmiechem. Prezes przeżarty nienawiścią...

Kamlisa- torba spakowana?
Stary 2016-03-10, 11:26   #296
gosia261282
Gang Iren

Wonder zdrowiej szybko!
Stary 2016-03-10, 11:39   #297
aussiewoman
Zakorzenienie

Gosia- potwierdzasz Miszkowe wywody?
Stary 2016-03-10, 12:02   #298
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Beata- już mi szkoda słów. Prezydent marionetka z mocno irytującym mnie uśmiechem. Prezes przeżarty nienawiścią...
W Polsce zawsze spotykamy się pośrodku - to z Przedwiośnia, ale nie pamiętam, czy z książki, czy tylko z filmu I tak nieaktualne...

Ładna pogoda. Chyba wiosna nadciąga

Wiedziałyście, że mamy Agencję Kosmiczną?
Dowiedziałam się przy okazji kpin z nowego logo (a?!?) instytucji....
Stary 2016-03-10, 12:43   #299
Anyzkowa
Zakorzenienie

Miszka wioślarza możesz, tylko z rozwagą. Dla Ciebie (kręgosłup i stan) najlepsze byłyby regularne wypady na basen

Miszka a te spodnie co podałaś linka, pierwsze to gdzie można kupić?

Wiecie, że mufinek nigdy nie piekłam. U mnie nie ma potrzeby piec i co będę kryć- z rozwagi nie piekę. Raz od wielkiego dzwonu typu święta czy przylot córki coś upiekę.
Kusi mnie upieczenie owsianych ciasteczek. Pewnie się za to zabiorę w niedługim czasie.

Wonder zdrowia życzę. Pytałaś czy córka tam zostaje? Ja nie wiem i ona tego też nie wie Ciągnie ją do Stanów. W niedługim czasie ma plan (kolejny ) wyjechać do Włoch na pół roku. Nie staram się zrozumieć, w ciszy akceptuję
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 14:07   #300
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosia- potwierdzasz Miszkowe wywody?
Jasne, że potwierdzam

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości