Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 część V ! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-12, 11:31   #271
marcylina
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś

Iza co za czarownica :-D albo ma dar albo trenuje na ciężarnych..zawsze 50% szans na trafienie ;-) :-D

Kamila na ile wpadacie do Pl?

Olutka graty udanych zakupów!
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:53   #272
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Ale sytuacja: jestem w sklepie u siebie i sprzedaje lasce majtki. Ogląda, wybiera i mówi do mnie: ma pani dziewczynkę w brzuszku? :-o ja na to słucham???? No, dziewczynke ma pani tak??? zmieszana i w szoku mówię że tak, ale skąd pani wie? Poza tym jeszcze aż tak nie widać, mam luźna bluzkę i kardigan na sobie. Ona, że ona widzi, ma taki dar od Boga, i nich mąż się nie ludzi, nic jej już nie urośnie :-o :-o :-o szczękę zbieram z podłogi.
nieźle, toż to jakaś wróżka chyba

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Iza wow, ciekawa ta babeczka.

Ja byłam w schronisku raz w zyciu. To była dla mnie trauma!
Nie mam takiej mocnej psychiki
Chociaż kiedyś chciałabym psinke ze schroniska ale jak dziecko podrosnie. Może za 5 lat...

Niedługo będzie granica i pewnie zamilkne. Nie mam pakietu na polskim tel.
no no ty sobie uważaj, bez Twojego marudzenia wątek nie może funkcjonować

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Mojego T też czeka kupno garniaka i koszuli i buty... już mi się płakać chce bo on tylko na cenę patrzy ...

A ja jeszcze nic na slub nie mam oprócz narzeczonego i obrączek
reszta będzie albo i nie, a to co posiadasz jest najważniejsze i niezbędne

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Melduję, że zakupy udane w Lavard udało się -a to polska firma, szyjąca w Polsce więc jest dobrze. Garnitur, 2 koszule i trencz. Był tylko 1 model garnituru, z którego osobno bierze się rozmiar spodni i osobno marynarkę i idealnie wypadły. Jedziemy już tylko do krawcowej na skrócenie spodni (w cenie)
Jak dobrze że mój nie musi zbyt często w garniaku występować
ma jeden i starczy, sam go nie cierpi
kiedyś wrzucę do klubu zdjęcia z naszego ślubu
zdjęcia mam na drugim lapku który ledwie dyszy
Stary 2016-03-12, 12:35   #273
MartasSul
Raczkowanie

Cytat:
Ale sytuacja: jestem w sklepie u siebie i sprzedaje lasce majtki. Ogląda, wybiera i mówi do mnie: ma pani dziewczynkę w brzuszku? :-o ja na to słucham???? No, dziewczynke ma pani tak??? zmieszana i w szoku mówię że tak, ale skąd pani wie? Poza tym jeszcze aż tak nie widać, mam luźna bluzkę i kardigan na sobie. Ona, że ona widzi, ma taki dar od Boga, i nich mąż się nie ludzi, nic jej już nie urośnie :-o :-o :-o szczękę zbieram z podłogi.
Jasnowidz czy cuś 😜

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Melduję, że zakupy udane w Lavard udało się -a to polska firma, szyjąca w Polsce więc jest dobrze. Garnitur, 2 koszule i trencz. Był tylko 1 model garnituru, z którego osobno bierze się rozmiar spodni i osobno marynarkę i idealnie wypadły. Jedziemy już tylko do krawcowej na skrócenie spodni (w cenie)
Dobrze że mój nie woła garnituru co wesele bo byśmy zbankrutowali 😜 swoją drogą na mojego trudno jest dostać bo jest niski i marynarki jak po starszym bracie 😜

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Czy to normalne że jedna noga mi drętwieje na wysokości uda?
MartasSul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 12:56   #274
Ananka
Zadomowienie

Tż pojechał dzisiaj oglądać samochód, w końcu nie pojechałam z nim, bo zerwał się o 4 i minimum 10h w samochodzie, ciężko by było. Ale i tak okazało się, że silnik będzie do robienia, więc podróż bezowocna, nic, będziemy szukać dalej.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 13:00   #275
MartasSul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Tż pojechał dzisiaj oglądać samochód, w końcu nie pojechałam z nim, bo zerwał się o 4 i minimum 10h w samochodzie, ciężko by było. Ale i tak okazało się, że silnik będzie do robienia, więc podróż bezowocna, nic, będziemy szukać dalej.
Trzymam kciuki bo wiem co to za udręka z tymi samochodami 😊
MartasSul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 13:14   #276
Ananka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartasSul Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki bo wiem co to za udręka z tymi samochodami 😊
Właśnie, właśnie, ale na pewno musi to trochę potrwać, tyle, że twierdzi, że im bliżej wiosny, tym będą drożdze.

Olutka- dobrze, że piszesz, mieliśmy się wybrać na Historię Roja. Vigantoletten biorę od początku ciąży.
eskav8- wczoraj jak mnie kopała po pęcherzu to bolało, ale jak byłam u gin i kopała to nic nie czułam, może te kopniaki są coraz mocniejsze
kamila- jedź ostrożnie
marcylina- brzmi jak powiedzenie ludowe „wkręcić się jak włosy w Walentynki”
Iza0808- jaka typiara, aż ciarki przechodzą
Stary 2016-03-12, 13:41   #277
olutka
Zakorzenienie

Ananka, dla nas ten film był naprawdę ogromnym rozczarowaniem

Weszłam do mothercare i tż się na mnie wkurzył bo 1 wzięłam fajny ręczniczek unisex, a do tego wzięłam zestaw 3 dziewczęcych, tj 2 mają różowe wykończenie i 1 jest bladoróżowy... niebieskich nie było, a zestaw 3 z kapturkami kosztował niecałe 50 zł...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-12, 13:45   #278
Monian
Zakorzenienie

Cytat:

Weszłam do mothercare i tż się na mnie wkurzył bo 1 wzięłam fajny ręczniczek unisex, a do tego wzięłam zestaw 3 dziewczęcych, tj 2 mają różowe wykończenie i 1 jest bladoróżowy... niebieskich nie było, a zestaw 3 z kapturkami kosztował niecałe 50 zł...
Ale o co się wkurzył?

Bylismy dziś po buty dla córki na wiosne. Ceny dzieciecych butów dobijają
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 13:54   #279
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ale o co się wkurzył?

Bylismy dziś po buty dla córki na wiosne. Ceny dzieciecych butów dobijają
No że różowe dla Stasia ;(
A ja stwierdziłam, że w takiej cenie to szkoda nie wziąć...
Stary 2016-03-12, 14:00   #280
Ananka
Zadomowienie

Cytat:

To dobrze wiedzieć. Fajnie, że utrafiłaś te ręczniczki. No bez przesady, to tylko wykończenie, będziecie najwyżej kąpać bez gości
Stary 2016-03-12, 14:00   #281
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
No że różowe dla Stasia ;(
A ja stwierdziłam, że w takiej cenie to szkoda nie wziąć...
Etam różowe, niebieskie czy złote. Kto to w domu widzi ?
Stary 2016-03-12, 14:07   #282
*misia*
Zakorzenienie

Olutka e tam co za różnica jaki kolor najwyżej do szpitala weźmiesz ten unisex a w domu to nie będzie dla Was różnicy jaki kolor.
Monia oj ceny butów dziecięcych wogole szokuja patrząc ze tak szybko z nich wyrastaja to nie lubię tych zakupów ja się wczoraj załamałam bo chciałam żeby Mati przymierzył korki kupowane na jesień bo lada moment wychodzą grać na dwór, oczywiście okazało się ze są za małe i prócz normalnych codziennych adidasow musimy kupić tez korki.
Udało mi się większą część planu zrealizowac ciasto wyszło właśnie z piekarnika czekam tylko aż Mati pojdzie do kolegi i idę do piwnicy porządkować.
Stary 2016-03-12, 14:33   #283
Arida_
Zadomowienie

Dziewczyny ważne info, dla tych które chca w nosidełkach nosić dzieci
Nosimy dziecko samodzielnie siedzące, a nie takie ze jak posadzisz to siedzi.
dajmy temu malemu kręgosłupowi jeszcze kilka tygodni. Kręgosłup kształtuje się tylko raz w życiu, wiec czy usiadze w wieku 6 mcy czy 7
http://dwiecorki.blogspot.com/2016/0...do-noside.html
Stary 2016-03-12, 14:51   #284
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MartasSul Pokaż wiadomość
Jasnowidz czy cuś 😜

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Dobrze że mój nie woła garnituru co wesele bo byśmy zbankrutowali 😜 swoją drogą na mojego trudno jest dostać bo jest niski i marynarki jak po starszym bracie 😜

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Czy to normalne że jedna noga mi drętwieje na wysokości uda?
Mnie właśnie też boli noga na wysokości uda. Nie mama pojęcia od czego. Taki jakby zakwas mam. Leżę, więc raczej nie mam po czym mieć zakwasów.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Olutka e tam co za różnica jaki kolor najwyżej do szpitala weźmiesz ten unisex a w domu to nie będzie dla Was różnicy jaki kolor.
Monia oj ceny butów dziecięcych wogole szokuja patrząc ze tak szybko z nich wyrastaja to nie lubię tych zakupów ja się wczoraj załamałam bo chciałam żeby Mati przymierzył korki kupowane na jesień bo lada moment wychodzą grać na dwór, oczywiście okazało się ze są za małe i prócz normalnych codziennych adidasow musimy kupić tez korki.
Udało mi się większą część planu zrealizowac ciasto wyszło właśnie z piekarnika czekam tylko aż Mati pojdzie do kolegi i idę do piwnicy porządkować.
Oj ceny butów są z kosmosu i do tego ciężko kupić to czego się szuka. Moja córka jest juz duża, ale krzywi stopy, więc staram się jej kupować usztywniane buty. Przy mniejszych rozmarach to nie problem, ale przy rozmarówce dla nastolatków to koszmar. Córka ma 7 lat i buty 34-35 . nie wiem jaką nogę będzie mieć jak dorośnie, ale już się boję :-D.
Kupic jej sandałki np to graniczy z cudem. Same paseczki. Takie ze sztywną piętą nie istnieją, a jeśli istnieją to ortopedyczne-takich to gwiazda nie ubierze...
Poza tym chlopcu kupuje się mniej butów i nie wiem czy moja taka wybredna czy to normalne, ale co sezon czeka nas zakup z 5-10 par butów. Bo to adidaski, trampki, balerinki,klapki, pełniejsze balerinki, kaloszki, jakieś botki, a jeszcze się trafią czasem jakieś do sukienki, albo na jakąś okazję, albo w sezonie się jej zepsują. Podsumowując- ona ma więcej butów niż ja :-D
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 15:09   #285
Monian
Zakorzenienie

Ja do córki bardzo lubię buty marki Emel a one swoje kosztują niestety.

Dobrze, że moja tak jeszcze nie wybrzydza co do butów bo na wiosne planuje dwie pary tylko a potem na lato sandałki. Ale jak pojdsie do szkoły to pewnie się zacznie

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2016-03-12 o 15:10
Stary 2016-03-12, 15:16   #286
_Inka__
Zadomowienie

[QUOTE=kama_pas;57210326]
Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość

Pociągnę temat warsztatów. Czy 7-latka jako towarzystwo przejdzie w ogóle? Mówią coś o szczegółach porodu, czy innych sprawach o których nie powinna jeszcze wiedzieć?
Siedmiolatkę myślę, że możesz spokojnie zabrać. Żadne szczegóły porodu nie były poruszane, jedynie temat wyprawki do szpitala, formalności do załatwienia po porodzie itp.
Tutaj możesz sobie pobrać program warsztatów: http://bezpiecznymaluch.pl/warsztaty/szczegoly/319
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 15:17   #287
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Ja do córki bardzo lubię buty marki Emel a one swoje kosztują niestety.

Dobrze, że moja tak jeszcze nie wybrzydza co do butów bo na wiosne planuje dwie pary tylko a potem na lato sandałki. Ale jak pojdsie do szkoły to pewnie się zacznie
Może tylko mój wypust taki wybredny bo ona tak ma od dawna .... Jak bym miała jej w roku kupić za 30 par emel to ja dziękuję. Takie konkretne buty(np kozaki) często kupuję kornecki. Bardzo je lubię. Te inne, w ktorych nie chodzi na codzień bywają rożne i raczej tańsze.
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 15:43   #288
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Aż ciarki mnie przeszły. Wydaje mi się, że niektórzy ludzie rzeczywiście mogą mieć jakieś zdolności. Jestem w każdym razie osobą o bardzo otwartym umyśle na takie rzeczy Kilka lat temu byliśmy z mężem na targach ezoterycznych i nagle podeszła do mnie jakaś kobieta (to była chyba wróżka bo akurat mijaliśmy ten "dział"), złapała mnie za rękę i po chwili zastanowienia powiedziała, że naszym pierwszym dzieckiem będzie synek. A było to w czasach, gdy miałam ogromne problemy hormonalne i lekarze uprzedzali mnie, że mogę mieć znaczne problemy z zajściem w ciążę.
Także chyba coś jest w niektórych osobach. Cóż, okaże się na połówkowych czy jest w końcu ten synek czy nie
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 15:52   #289
kulkatm
Raczkowanie

Kamila szczesliwej podrozy
Niektórzy tak mają że popatrzą i już wiedzą czy chłopiec czy dziewczynka, mój tata tak ma że nie raz kłócił się że co to lekarz mówi ze dziewczynka jak to syn jak nic.. no i potem zawsze on jakimś cudem ma rację, ale jak to robi to nie mam pojęcia.
Miłego sobotniego lenistwa wam życzę
kulkatm jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-12, 16:11   #290
olutka
Zakorzenienie

Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 cz...

Dziewczyny, dzięki za pocieszenie też tak pomyślałam, że 'przy ludziach' nie będę ich używać -jest ten unisex z dziś i wczoraj kupiliśmy też jeden bardziej chłopięcy to te różowe tylko w domu będą. Te dziecięce rzeczy są tak drogie, że patrzę, na czym da się oszczędzić i upolować na wyprzedaży.

Cen butów jeszcze nie znam, nawet lepiej nie sprawdzę, żeby się nie przerazić

Swoją drogą, po zakupach padliśmy jak muchy -wstaliśmy i dopiero obiad robimy

Edytowane przez olutka
Czas edycji: 2016-03-12 o 16:24
Stary 2016-03-12, 16:22   #291
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za pocieszenie też tak pomyślałam, że 'przy ludziach' nie będę ich używać -jest ten unisex z dziś i wczoraj kupiliśmy też jeden bardziej chłopięcy to te różowe tylko w domu będą.
Przecież to tylko ręcznik ludźmi to akurat najmniej bym się przejmowała. My też przecież używamy ręczników w różnych kolorach. Ja jako płeć żeńska używam i granatowych i niebieskich. Nie ma to znaczenia. W bajce którą nota bene uwielbiamy "Pamiętnik Florki" rodzeństwo florki, bliźnięta, bracia mają różowe smoczki i co
Stary 2016-03-12, 16:25   #292
olutka
Zakorzenienie

Dzięki Lazurowa

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Ja już sama po prostu zwątpiłam, bo tż mnie mało nie zamordował za tę zbrodnię
Stary 2016-03-12, 16:27   #293
kamila_509
Zakorzenienie

Melduje, że zostało nam 50 km do domku jestem wykonczona. Tradycyjnie boli mnie szyja, glowa, kręgosłup i zgaga meczy :/
Stary 2016-03-12, 16:33   #294
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Lazurowa

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Ja nie wiem kochana jak ty dajesz radę w handlu. Masz bardzo dobre i bardzo wrażliwe serducho i przejmujesz się takimi pierdołami
:-*
Musisz się wyłączyć na niektóre tematy

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Melduje, że zostało nam 50 km do domku jestem wykonczona. Tradycyjnie boli mnie szyja, glowa, kręgosłup i zgaga meczy :/
To już prawie w domu. Niedługo wyprostujesz kości i odpoczniesz.
Stary 2016-03-12, 16:34   #295
kamila_509
Zakorzenienie

Nie nadaje się na takie długie trasy :/
Ale raz na długi czas można
Stary 2016-03-12, 16:35   #296
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Lazurowa

To tylko kolor ja Gabiego swego czasu ubieralam i w sumie nadal ubieram w taki soczysty groszkowy zielony. Uwielbiam go przez co czasem myla go z dziewczynka. 😂
Ludziom nigdy nie dogodzisz

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem kochana jak ty dajesz radę w handlu. Masz bardzo dobre i bardzo wrażliwe serducho i przejmujesz się takimi pierdołami
:-*
Musisz się wyłączyć na niektóre tematy
Ciazowe hormony dzialaja. Ja sie czesto wzruszam teraz a na ogol jestem twarda
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 16:39   #297
olutka
Zakorzenienie

Cytat:

Super! Zaraz już będziesz odpoczywać

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
To tylko kolor ja Gabiego swego czasu ubieralam i w sumie nadal ubieram w taki soczysty groszkowy zielony. Uwielbiam go przez co czasem myla go z dziewczynka.
Ludziom nigdy nie dogodzisz

Ciazowe hormony dzialaja. Ja sie czesto wzruszam teraz a na ogol jestem twarda

Oj, działają...
Jak oglądałam w którymś serwisie informacyjnym historię pingwina uratowanego przez człowieka - i przez 8 lat pingwin co roku wraca do swojego wybawiciela -beczałam jak bóbr...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-12, 16:42   #298
Monian
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 cz..

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za pocieszenie też tak pomyślałam, że 'przy ludziach' nie będę ich używać -jest ten unisex z dziś i wczoraj kupiliśmy też jeden bardziej chłopięcy to te różowe tylko w domu będą. Te dziecięce rzeczy są tak drogie, że patrzę, na czym da się oszczędzić i upolować na wyprzedaży.

Swoją drogą, po zakupach padliśmy jak muchy -wstaliśmy i dopiero obiad robimy
Żyj kochana długo w niewiedzy butowej bo potem to boli

U nas dziś na obiad pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki duszone i buraki. A na kolacje planuje domową pizze.
Stary 2016-03-12, 16:45   #299
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Zaraz już będziesz odpoczywać

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Oj, działają...
Jak oglądałam w którymś serwisie informacyjnym historię pingwina uratowanego przez człowieka - i przez 8 lat pingwin co roku wraca do swojego wybawiciela -beczałam jak bóbr...
Ja jak opowiadam komus o moim mężu to zawsze rycze... ze szczęścia jak wariatka 😂 a jestesmy po slubie juz 1,5 roku hehe

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Żyj kochana długo w niewiedzy butowej bo potem to boli

U nas dziś na obiad pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki duszone i buraki. A na kolacje planuje domową pizze.
Z cora to jeszcze. Bo 3/4 sklepu w dziewczecych butkach. Kup cos ladnego dla syna! To graniczy z cudem.

Buty chlopiece w wiekszosci sa prze paskudne - bo do bolu praktyczne
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 16:49   #300
kamila_509
Zakorzenienie

To takie slodkie jak babeczki rycza ze szczescia, że mają takich mężów

Racja! Dla chlopca kupić buty i wogole fajne ciuchy to trudna rzecz! Dla dziewczynek wybór jest ogromny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości