Sonda publiczna Nowe KWC: dobre czy nie? Oddaj swój głos - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne dla katalogu kosmetyków

Notka

Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów".

Pokaż wyniki sondy: Podoba Ci się nowe KWC?
Tak 6 1,52%
Nie 385 97,47%
Nie mam zdania 4 1,01%
Głosujący: 395. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-10, 09:45   #271
lolka80
Raczkowanie

Dot.: Nowe KWC: dobre czy nie? Oddaj swój głos

Zdaję sobie sprawę, że jest sporo sponsorowanych recenzji na YT, :/ zwłaszcza wśród bardziej znanych dziewczyn, które recenzują od dawna i mają sporo widzów. Ale na KWC też jest coraz więcej testerek (niedługo będą tu dominować).
Pomimo trochę gorszej (pod względem technicznym) jakości nagrań mniej popularnych recenzentek na YT lubię posłuchać ich opinii, bo zapewne występuje mniejsze ryzyko, że dostają kasę na wychwalanie produktu.
lolka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 10:28   #272
9e2650f4d4b90a588de533ae2743fdf12e2b02a6_684cad7a30160
Konto usunięte

Nie, nie i jaszcze raz nie!
Nieczytelne, nieprzydatne, nie do zaakceptowania.
KWC dla mnie już nie istnieje
9e2650f4d4b90a588de533ae2743fdf12e2b02a6_684cad7a30160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 10:29   #273
mentha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Dla mnie to nie uratuje KWC. Nie zamierzam przykładać ręki do wybiegu dla reklamodawców, gdzie 1/3 recenzji KAŻDEGO DNIA jest kupiona. Nie będę też biernie korzystać z katalogu i będę omijać wyniki z googla kierujące na wizaż, bo przy takiej skali zafałszowanych ocen nie będę w stanie wyłonić kosmetyków, które uczciwie zebrały dobre opinie. Nawet składów już nie ma co tu szukać, bo przez ciągle psujący się formularz podczas przenosin są one nieprawidłowe i nie wydaje mi się, żeby się to dało naprawić, a jeśli nawet, to potrwa to wieki.

Też tak postanowiłam. Teraz czekam tylko, żeby usprawnili odnajdywanie własnych recenzji i wyświetlanie wyników, bo na razie szkoda mi czasu na przekopywanie się przez setki stron, podczas gdy i tak na moim profilu będą wisieć recki-widma. Szkoda, że dodanych produktów nie można usunąć, mam ich ponad 200
Eh, Wy od perfum to chociaż fragrantikę macie
Ja mam dystans do internetów. Uśredniona ocena nie była dla mnie istotna, bo zazwyczaj miałam odmienne doświadczenia. Często wynikało to z innych oczekiwań użytkowniczek, jakichś mód, ideologizowania itd. Nie czytałam też wszystkich recenzji, bo mi się nie chciało. Zwracałam jednak uwagę na opinie konkretnych Wizażanek, które uznawałam za wiarygodne. A teraz w profilu użytkowniczki widnieje nie nota jaką ona przyznała, ale średnia masy, tłumu i głównego nurtu Czy to błąd techniczny czy brak poszanowania podmiotowości?

Ważniejszy też był dla mnie układ alfabetyczny marek/producentów i podkategorii, bo KWC traktowałam jak bazę danych. Asortyment sklepów jest zawsze ograniczony, a tutaj dzięki wkładowi użytkowniczek możliwości były znacznie większe. I poszukiwania prostsze dzięki funkcjonalności i przejrzystości katalogu.

Wizaż latami walczył o to, by nie upodobnić się kafeterii i podobnej kiepścizny. Było, minęło.

Cytat:
Napisane przez lolka80 Pokaż wiadomość
Zdaję sobie sprawę, że jest sporo sponsorowanych recenzji na YT, :/ zwłaszcza wśród bardziej znanych dziewczyn, które recenzują od dawna i mają sporo widzów. Ale na KWC też jest coraz więcej testerek (niedługo będą tu dominować).
Pomimo trochę gorszej (pod względem technicznym) jakości nagrań mniej popularnych recenzentek na YT lubię posłuchać ich opinii, bo zapewne występuje mniejsze ryzyko, że dostają kasę na wychwalanie produktu.
Niestety mi się tego nie chce oglądać. Na blogi czasem zaglądam, ale blogerki-słupy reklamowe-instytucje-guru mnie odstreczają.

Edytowane przez mentha
Czas edycji: 2016-04-10 o 10:32
mentha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 11:21   #274
201607110949
Konto usunięte

Rozpoczęłam kasowanie recenzji. Ale nie, to nie mogło być takie proste Te skasowane nadal, po odświeżeniu strony, pojawiają się w moim profilu jako wiszące (choć rzeczywiście fizycznie w KWC ich nie ma). Są też recenzje, które w KWC powinny jeszcze być, bo ich nie ruszałam, są na liście, a po wejściu w dany kosmetyk - wyparowały. Mam ich grubo ponad 200 i jest to irytujące.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 11:34   #275
lolka80
Raczkowanie

A mnie to nie dziwi, bo widać, że tu nic nie działa jak powinno.

Najlepiej, aby można była za sprawą magicznego kliknięcia wykasować wszystkie swoje recenzje - z wyjątkiem dodanych produktów oczywiście.

Albo usuwanie konta, które automatycznie likwiduje wszystkie recenzje - nie wiem czy jest taka opcja, a może ktoś chciałby skorzystać.
Stary 2016-04-10, 12:47   #276
201605110926
Konto usunięte

Powtórzę, bo ten temat wraca któryś raz - recenzje-widma nie znikną, dopóki ktoś z tamtej strony nie ogarnie koncepcji profilu, tzn. nie sprawi, że będą pokazywać się tylko istniejące wpisy z oceną daną przez użytkownika, a nie średnią z rankingu. By spełnić deadline (co się robi z deadlinem? do późniejszej edycji po kawie), wykorzystali ten sam widok w ostatniej setce (gdzie istotniejsza byłaby akurat liczba ocen - ja zwykle czytam to, co zwykle by mnie nie interesowało, jeśli to pierwsza recenzja, a pomijam, to co ma już dziesiątki <-- nie, stop. Dlaczego ciągle to robię. Niech sczeźnie. Zburzyć, zaorać, spalić i posypać solą.
A konta nie można usunąć.
Ad magiczne kliknięcie - myślałam o tym, ale to nie byłoby w pełni legalne Działanie na szkodę serwisu, ingerencja w kody, takie tam
201605110926 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 18:35   #277
kasia2d16
Raczkowanie

No to dorzucę swój głos choć nic nowego nie powiem ale skoro wszyscy to wszyscy.
Jestem na Wizażu 11 lat i tyle też piszę recenzje. Udzielałam się głównie na KWC, Forum raczej czytałam. Także jest to kawał historii i ponad tysiąc recenzji o ile dobrze pamiętam - bo na KWC już nie wchodzę. Dlaczego?
Naprawdę przez te wszystkie lata zrobiłam tu kawał wolontariatu jak wiele z Was. Po co? Bo Wizaż miał coś, czego nie miały inne portale - wiarygodną treść tworzoną przez użytkowniczki i - uwaga! - weryfikowaną również przez nie. Kodeks Pudernicy to była świetna sprawa - choć z wieloma zapisami użytkowniczki się nie zgadzały i ja sama też prowadziłam boje - to jednak sprawdzał się on doskonale gdyż odsiewał ziarno od plew. Wizaż to było jedyne miejsce, gdzie recenzje były wystawiane przez użytkowniczki świadome, po regulaminowym czasie, biorące pod uwagę pewne ważne czynniki. To skutecznie odstraszało użytkowników jednorazowych, których słownictwo ograniczało się do "ble" oraz "zajefajny". I to przyciągało czytelników gdyż mało polskich serwisów internetowych tworzyło wartościowe treści i to za pomocą czytelników. To był i dalej jest fenomen.
Momentem, gdy KWC zaczęło mnie do siebie zniechęcać był czas wprowadzenia testów. Aktywnie walczyłam o oddzielenie recenzji testerek, które nie spełniały wymogów Kodeksu Pudernicy a liczyły się jak te zwykłe finalnie wpływając na końcową ocenę produktu w rankingu. To poważnie zachwiało wiarygodnością Wizażu jako miejsca, gdzie treści podlegają weryfikacji i mają dużą wartość. Moje prośby o chociażby oznaczanie takich recenzji jako testowe lub umieszczenie ich poza katalogiem - pozostały bez echa. Od tamtego momentu wiedziałam, że zaczyna się długa droga w dół.
Na obecnym KWC byłam dwa razy. Przeczytałam wątki na tym forum, zgadzam się z Waszymi postulatami odnośnie wyglądu - KWC jest istotnie wyjątkowym bublem technicznym. Niemniej - takie rzeczy można zmienić, niejedną zmianę wyglądu Wizaż przeszedł.
Niektórych rzeczy naprawić się jednak nie da. Taką rzeczą jest wiarygodność. Ja obecnie nie wyobrażam tu sobie pisać nie dlatego, że foch i nie wypada tylko dlatego, że ja po prostu nie jestem już targetem Wizażu i nie widzę najmniejszego sensu w produkcji recenzji wiarygodnych. Obecne KWC nie pozostawia wątpliwości, że stało się areną reklamową dla producentów. Tutaj nie chodzi o przyciąganie użytkowników wiarygodnością. Tutaj chodzi o rozdanie iluś tam sztuk danego produktu, w odzewie otrzymanie niemalże kompletu pozytywnych recenzji i kciuków w górę. To chyba najtańszy sposób na reklamę jaki można sobie wyobrazić. Także - właściciele decydując się na taką strategię, na nagradzanie nie jakości a ilości - jednoznacznie pokazali, co się teraz liczy. Ponieważ dla mnie przebywanie w takim miejscu i nabijanie odsłon jest totalną stratą czasu - treści te są bezwartościowe z mojego punktu widzenia - nie mam zamiaru generować ruchu czy zawartości.
Nie mam złudzeń, że to samo czeka Forum. Sygnałów jest wiele, linkowanie przypadkowych słów w Waszych postach do treści reklamowych to chyba ten największy. Strona główna nie pozostawia wątpliwości - nie dostaniecie sensownych artykułów bo nie jesteście targetem Wizażu.
Oczywiście ta strategia jest zabójcza gdyż taka forma reklamy przemawia wyłącznie do osób, które mają średnie pojęcie o kosmetykach. Taką formą reklamy będą zainteresowane wyłącznie firmy oferujące produkty tanie i popularne - Wizaż już stał się miejscem obciachowym z powodów, o których wyżej a teraz brak treści użytkowników świadomych tylko ten upadek przyspieszy. Na pewno nie będą współpracować producenci z tzw. wyższej półki bo ich targetu tu nie będzie. Odpadną też producenci bio-, eko-, nisza bo nie będzie tu użytkowników świadomych. Zostaną szampony supermarketowe i żele pod prysznic z dyskontu bo im to się jeszcze chwilę opłaci ale potem też pójdą bo wbrew pozorom użytkownik jednorazowy nie jest wierny i choć dostał żel za darmo to sam go później nie kupi. I nie pozostanie po nim żadna godna uwagi treść.
Wiem też, że przedstawiciele firm kosmetycznych w przeciwieństwie do redakcji mają czas i ludzi do czytania wątków takich jak ten i analizowania pewnych trendów - za to im płacą. I bądźcie pewne, że wnioski wyciągną - Wasze pisanie może wydawać się Wam na nic i tak jest w przypadku Wizażu ale raban, który narobiłyście już się odbija szerokim echem w działach reklamy i blogosferze. Po prostu szanujący się producent nie będzie się tu reklamował. Nawet myśląc czysto biznesowo - ta setka testerek do kosmetyku darowanego już nie wróci ("niech teraz da mi kto inny, po co kupować") i treść przez nie wygenerowana raczej odstraszy niż zachęci do zakupu. Nie jest to klient, o jakiego warto walczyć. Także jest to reklama pozornie skuteczna i tania ale na dłuższą metę zabijająca produkt.
Kiedyś naklejka "doskonałość KWC" była zachętą do zakupu, teraz widząc taką naklejkę produkt ominę gdyż wiem, że naklejka została "kupiona". Tak zrobi wiele użytkowniczek, tych świadomych - to właśnie one kreowały wiele z wizażowych hitów i nakręcały popularność danego produktu co było synonimem jakości. Teraz KWC to synonim taniego chłamu stąd ulokuję swój czas gdzie indziej a pieniądze przeznaczę na coś, co nie będzie miało na sobie znaczka KWC.
PS. Reklama "nietestowany na Wizażu" byłaby dla mnie hitem i zachęciłaby do kupna.
kasia2d16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-10, 19:54   #278
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez kasia2d16 Pokaż wiadomość
No to dorzucę swój głos choć nic nowego nie powiem ale skoro wszyscy to wszyscy.
Jestem na Wizażu 11 lat i tyle też piszę recenzje............
Kasiu wielkie dzieki za ten post

napisze tylko od siebie ,ze reklamowane byly podroby

zglosilam zdumiona ,ze pozwala sie na cos takiego
ha zaplacone to mozna
suma sumarum po wielkich mecyjach ponoc reklame zdjeto
nie sledze teraz ,a nawet jak widze
takie kwiatki ,to nie zglaszam
wizaz sam we wlasnym sosie sie utopi

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 19:58   #279
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez 201703291446 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
podroby perfum
reklama w podpisie

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 20:14   #280
Linka25
Zakorzenienie

Kasia2d16 brawo za ten post! Masz oczywiście racje, również nie wierzę w sukces wizażu i kwc przy takiej polityce. Ta droga na skróty nie poplaci.
Ja na przykład kupuje głównie kosmetyki organiczne, doprawdy nie mam czego szukać na kwc zapchanym przez reklamy i testerki darmowych produktów. Kwc straciło wiarygodność, tu jest ból. Nieczytelnosc i inne techniczne sprawy to gwóźdź do przysłowiowej trumny.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 20:25   #281
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Strasznie smutne, czytać wypowiedzi (pożegnania?) "starych" i zasłużonych recenzentek, mając świadomość, że góra ma to w głębokim poważaniu, bo liczy się tylko hajs, hajs, hajs i jeszcze więcej hajsu, a osoby które de facto stworzyły ten portal zostały zepchnięte na margines. Ja w tym momencie tak widzę Edipresse:

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 20:55   #282
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Z ciekawości poszukałam sobie w sieci, czy ktoś gdzieś komentował nowe KWC poza Wizażem. Trafiłam na oficjalny wpis na stronie wydawcy. Umarłam Zwłaszcza pogrubiony fragment wyjątkowo mi się spodobał Ten o zwiększonej wiarygodności też

(W sumie to czytam ten tekst po raz kolejny i najchętniej zaznaczyłabym wszystko jako dowód na robienie idiotek z wizażanek.)

źródło: https://edipresse.pl/news/kosmetyk-w...lona-katalogu/

Cytat:
18 marca wydawca serwisu Wizaz.pl [Edipresse Polska] wprowadził relanuch największego w Polsce, opiniotwórczego katalogu produktów kosmetycznych- KWC.
Wśród wprowadzonych zmian znalazły się nowe funkcjonalności. Użytkownicy Wizaz.pl mają teraz możliwość zadawania pytań recenzentce oraz ich obserwowania. Recenzentki mogą być również oceniane przez użytkowników co dodatkowo wzmacnia wiarygodność publikowanych treści. W chwili obecnej katalog Kosmetyk Wszech Czasów Wizaz.pl to społeczność ponad 86 000 zaangażowanych recenzentek. Zmienił się również layout katalogu, formularze dodawania produktu i opinii są jeszcze bardziej intuicyjne, a wyszukiwarka produktów jest prostsza, szybsza i zyskała nowe filtry wyszukiwania. W nowym KWC również niezalogowani użytkownicy mają możliwość polecania wybranych produktów. Strona jest responsywna, ma nowe logo i szatę graficzną za które odpowiada firma Simply User.
Za relaunch katalogu odpowiada Dorota Szostek-Rejowska, dyrektor produktu Wizaz.pl oraz Elżbieta Żywiczyńska – manager KWC, wieloletnia użytkowniczka Wizażu.
KWC jest katalogiem opierającym się na społeczności Wizażanek – dlatego też na bieżąco konsultowaliśmy zmiany, które wprowadzaliśmy z użytkowniczkami Wizażu, bądź wręcz wdrażaliśmy zapotrzebowania, jakie zgłaszały. Nie jest to koniec zmian, planujemy dalszy rozwój. Oczywiście w porozumieniu z recenzentkami katalogu. ”- komentuje Elżbieta Żywiczyńska.
W chwili obecnej katalog zawiera blisko 60 tysięcy kosmetyków, 2 793 różnych producentów. Wszystkie produkty wystawiane są przez recenzentki, czyli użytkowniczki serwisu Wizaz.pl. Do tej pory ponad 86 tysięcy recenzentek wystawiło ponad 966 tysięcy opisowych recenzji. Dziennie wystawianych jest średnio ponad 200 recenzji produktów.
Od 2010 roku serwis Wizaz.pl co roku przyznaje tytuły „KWC” dla najlepiej ocenionych przez użytkowniczki kosmetyków. Tegoroczna gala przyznania nagród KWC odbyła się 17 marca w Pałacu Prymasowskim w Warszawie.
Stary 2016-04-11, 07:05   #283
lolka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2d16 Pokaż wiadomość
Jestem na Wizażu 11 lat i tyle też piszę recenzje. ....
Wielki szacun kasia2d16.
Jasno, konkretnie, dobitnie i prawdziwie

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Ja w tym momencie tak widzę Edipresse:
to też tylko do czasu

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Z ciekawości poszukałam sobie w sieci, czy ktoś gdzieś komentował nowe KWC poza Wizażem....
to napisał wydawca żałosne. A dodawanie komentarzy zablokowane
Stary 2016-04-11, 07:52   #284
emma-e4
Wtajemniczenie

"18 marca wydawca serwisu Wizaz.pl [Edipresse Polska] wprowadził relanuch największego w Polsce, opiniotwórczego katalogu produktów kosmetycznych- KWC."

relanuch? poważnie?
też piszę i też popełniam literówki i też zdarzyło mi się, że tekst z literówką poszedł do publikacji, kiedy ktoś zabrał tekst nieprzygotowany do końca i sam go również nie przeglądał, bo czas nas goni i lepiej wysłać cokolwiek...
to , plus teksty pełne (!) literówek i błędów merytorycznych, pojawiające się na wizażu daje mi obraz tego, co się dzieje w redakcji. Szybko, wypuszczamy mnóstwo treści, nie muszą być dobre, ale nasz target potrzebuje ciągłego zalewu treści, bo nie chce czytać dobrych tekstów, tylko chce ich dużo, bo inaczej zapomni o naszym istnieniu.
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-11, 17:28   #285
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przyszlam ponarzekac . Nowe KWC to koszmar. Ciezko cos znalezc nawet i przez Google. Nie ogarniam na co patrze - layout jest nieczytelny i nie sprzyja szybkiemu odnajdowaniu informacji. Korzystanie z wyszukiwarki KWC to jakis horror. Filtrow trzeba nalozyc 150 a i tak rezultat jest daleki od oczekiwan.

Z moderacja dogadac sie nie da. Kilkukrotnie zglaszalam nieprawdziwe recenzje. Jeden z produktow (Garnier chyba) mial trylion recenzji, z czego miazdzaca wiekszosc od nowych uzytkownikow z tylko jedna (wlasnie ta) recenzja na koncie. Nie zostaly usuniete do tej pory.

Tak samo wciaz nie ogarniam jak cel (poza zarobieniem hajsu) ma otwieranie konkursu. ktorego rezultatem jest testowanie jakiegos produktu docelowo zwienczone pozytywna recenzja na KWC.

Chyba Wizaz ma za duzo uzytkownikow i ktos postanowil przetrzebic stadko.

Nie, nie i jeszcze raz nie dla nowego KWC.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2016-04-11 o 17:40
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-11, 19:29   #286
allie
Zakorzenienie

GG do allie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Eh, Wy od perfum to chociaż fragrantikę macie
Niech no tylko znajdę czas; wszystkie moje recenzje polecą się bujać; te perfumowe na fragrantice, a te inne - w recenzenckim niebycie.

@Kasia2d16 - Twój post wyraża wszystko, co czują wieloletnie użytkowniczki Wizażu, zrobione w balona przez nowego właściciela.
Stary 2016-04-11, 19:48   #287
misianka
kosmita jakiś normalnie

a ja znalazłam całkiem świeży wywiad z AgaZ, współtwórczynią wizaz.pl - padają tam m.in. takie słowa:

(...) Wychodzę zawsze z założenia, że tworząc serwis czy aplikację, musimy bardzo wsłuchiwać się w potrzeby odbiorców. Nie jesteśmy tylko od tego, by rządzić i zarządzać, tylko aby być w pozycji lekko przepraszającej, pokazującej, że rozumiemy potrzeby i staramy się je rozwiązać (...)

To znamienne, jak bardzo słowa te oddają, jak ona i nowy właściciel różnią się podejściem do użytkownika.

Całość, a w niej m.in. historia powstania wizaz.pl tu:
http://www.ikmag.pl/miesiecznik/rozm...embrzycka.html

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-11, 20:04   #288
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Misianka, ja się ostatnio nawet zastanawiałam co Aga i Złośliwiec myślą o nowym KWC i czy w ogóle to komentowali gdziekolwiek.
Stary 2016-04-11, 20:13   #289
misianka
kosmita jakiś normalnie

i jeszcze taki fragment (z innej publikacji):

(...) Początkowo Wizaż.pl to było nasze hobby, a nie pomysł na życie. Ja chciałam dzielić się swoją wiedzą z zakresu charakteryzacji i wizażu, a mój mąż uwielbiał wyzwania programistyczne. To była tylko zabawa i sposób na poznanie wielu wspaniałych kobiet, które udzielały się na naszym „kameralnym” forum – wspomina początki Agnieszka, redaktor naczelna Wizaz.pl.

Stałych użytkowniczek Wizażowi sukcesywnie przybywało. Dziś jest ich 1,5 miliona. Twórcy szczerze przyznają, że same kobiety mają ogromny udział w tworzeniu contentu serwisu. - Rozwijając stronę, na pierwszym miejscu zawsze stawiamy na użyteczność i przyjazną atmosferę. Sami oczywiście byśmy tego nigdy nie osiągnęli. To jest praca setek społecznych moderatorek, które dbają o serwis, jak o własny i tysięcy zaangażowanych „Wizażanek”, członkiń naszej społeczności – mówi Zembrzycka i podkreśla, że szczególnie dumna jest z Kosmetyku Wszech Czasów, niezależnego, opiniotwórczego katalogu recenzji kosmetycznych. (...)

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Misianka, ja się ostatnio nawet zastanawiałam co Aga i Złośliwiec myślą o nowym KWC i czy w ogóle to komentowali gdziekolwiek.
nie wiem
biorąc pod uwagę ich podpisy pod avkami, zostali jakoś zobowiązani/poproszeni o przynajmnej neutralność

myślę, że odcięli się emocjonalnie, bo to akurat najlepsze dla nich
i dla nas też

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2016-04-11 o 20:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-12, 09:26   #290
emma-e4
Wtajemniczenie

Ja na ich miejscu, mimo, że zarobione pieniądze przeznaczyli na nowy biznes, który pewnie też da dużo satysfakcji, czułabym jakąś przykrość, że nowy właściciel niszczy wszystko, co zbudowane przez lata. Szczególnie, że wizaż to była pasja, która przerodziła się w firmę, a nie biznes nastawiony na rozkręcenie i sprzedanie jak najdrożej.
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 10:12   #291
limot
Raczkowanie

Cytat:
Sami oczywiście byśmy tego nigdy nie osiągnęli. To jest praca setek społecznych moderatorek

Wszystko to brzmi pięknie. Ale jednak moderatorkom też nie płacono ......

Ze tak zacytuję ciekawe uwagi :

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
zastanawiam sie co siedzi w psychice osoby, ktora ma stos pracy do wykonania za darmo i jeszcze sie boi jej utraty. Czy moderatura na wizazu to jest faktycznie taki sukces zyciowy, taki prestiz, ze sie trzesie tylkiem przed byciem posadzonym o anty-rasizm.
Cytat:
Napisane przez astray Pokaż wiadomość
Zapłacić owszem, trzeba, przecież wizaż nie organizuje tych akcji reklamowych (=pseudo-testów) za darmo. Za darmo to pracują naiwne osoby pilnujące tu porządku (słyszałyście kiedyś o nauczycielce lub pracowniku muzeum który przychodzi do pracy za darmo bo to jego pasja? miałam tego już nie komentować ale dla mnie to jakaś masakra- pracuję dla wizażu za darmo bo to moja pasja)
Cytat:
Napisane przez astray Pokaż wiadomość
Duże firmy jak loreal i unilever kupują sobie recenzje na kwc, moderatorki mają jakiś syndrom sztokholmski i entuzjastycznie bronią portalu który je wykorzystuje, góra nawet nie wchodzi w dialogi z plebsem tylko kierując się swoim widzimisię, a użytkownicy mają się dostosować.
Wizaz to strona gdzie użytkownicy generują treści więc powinno się ich zdanie brać pod uwagę w większym stopniu niż przy portalach jak onet, gdzie użytkownik tylko konsumuje zawartość.

Poza tym jakoś za czasów Złosia "nie dało się" usunąć konta a teraz już o dziwo można

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882726

Cud ?
Stary 2016-04-12, 11:17   #292
201605110926
Konto usunięte

No proszę. Wychodzą naprzeciw potrzebom. Jeszcze trochę i może pojawi się guzik autodestrukcji
201605110926 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 18:28   #293
lolka80
Raczkowanie

Jak miło się czyta wszystko o powstawaniu serwisu i podejściu do klienta. Szkoda, że obecny koncern nie zdecydował się tego kontynuować... no cóż... sami na tym stracą.
Stary 2016-04-12, 18:38   #294
lolka80
Raczkowanie

ATAK GARNIERA. Ale to jest obrzydliwe....
Wysyp wspaniałych recenzji od nowych użytkowniczek (czyżby nowy KWC przyciągnął nowicjuszki? ) wszystkie o praktycznie tej samej godzinie. Oto produkt, którego NIE należy kupować. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...arganowym.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz.jpg (35,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz2.jpg (132,3 KB, 53 załadowań)
Stary 2016-04-12, 19:24   #295
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez emma-e4 Pokaż wiadomość
Ja na ich miejscu, mimo, że zarobione pieniądze przeznaczyli na nowy biznes, który pewnie też da dużo satysfakcji, czułabym jakąś przykrość, że nowy właściciel niszczy wszystko, co zbudowane przez lata. Szczególnie, że wizaż to była pasja, która przerodziła się w firmę, a nie biznes nastawiony na rozkręcenie i sprzedanie jak najdrożej.
pewnie tak, tylko ... co to da? im? wizażowi?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Jak miło się czyta wszystko o powstawaniu serwisu i podejściu do klienta. Szkoda, że obecny koncern nie zdecydował się tego kontynuować... no cóż... sami na tym stracą.
oby w bólach

Stary 2016-04-12, 22:53   #296
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
ATAK GARNIERA. Ale to jest obrzydliwe....
Wysyp wspaniałych recenzji od nowych użytkowniczek (czyżby nowy KWC przyciągnął nowicjuszki? ) wszystkie o praktycznie tej samej godzinie. Oto produkt, którego NIE należy kupować. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...arganowym.html
Nowość i 103 recenzje. Ocena prawie 5. Nie to wcale nie jest podejrzane. Widzę że tam działają mega spece od marketingu...

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 08:06   #297
lolka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Nowość i 103 recenzje. Ocena prawie 5. Nie to wcale nie jest podejrzane. Widzę że tam działają mega spece od marketingu...
i do tego myślą, że użytkownicy do półgłówki
Stary 2016-04-13, 08:51   #298
Śniegowa
Oby do wiosny

Cytat:
Napisane przez limot Pokaż wiadomość

Poza tym jakoś za czasów Złosia "nie dało się" usunąć konta a teraz już o dziwo można

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882726

Cud ?
Może nie usuną wiadomości... ale jak się komuś by chciało, to sam je pousuwa... Ech
Instagram
Śniegowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 08:53   #299
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
i do tego myślą, że użytkownicy do półgłówki
Na coś takiego można niestety dać się czasem głupio złapać Wprawdzie teraz nie ufam KWC za grosz, a kiedy widzę produkty z kilkudziesięcioma super recenzjami przyglądam się im uważniej, jednak kiedyś zdarzało mi się robić inaczej. Zazwyczaj przeglądałam recenzje przez zakupem, ale od czasu do czasu bywało tak, że w sklepie przypominało mi się, że jakiś kosmetyk za kilka złotych właśnie mi się kończy. Wchodziłam wtedy szybko w telefonie na ogólną listę z ocenami i nawet nie czytałam recenzji. Myślę, że teraz też wiele osób może spojrzeć tylko na ogólną ocenę nawet z poziomu google
Stary 2016-04-13, 10:19   #300
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
I do tego jakie rzetelne recenzje: "płyn mincelarny", "miceralny", "po jego użyciu czuję się ekstra", "opakowanie spodobało się każdemu, nawet zainteresowało" <3 KWC to prawdziwa skarbnica wiedzy...
W całości zgadzam się z kasią2d16

Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości