|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
nawet jeśli niedawno jadł ale wyje i nic nie pomaga to daje cyca bo albo nie dojadl albo pić mu się chce Cytat:
mój TZ też często musi sobie nos wydmuchac mimo że kataru nie ma, niektórzy tak mają po prostu Jutro idziemy do pediatry żeby zobaczyła Mlodego przed basenem na zdrowej stronie termin był dopiero 19 kwietnia więc wtedy na szczepienie zapisałam, a jutro musiałam do chorych dzieci no ale będziemy pierwsi więc jeszcze bez zarazków, mam nadzieję
|
||
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam za tydzień maraton po lekarzach. Gin i dermatolog (bo mi się coś dziwnego na jednej ręce dzieje od porodu) i młody szczepienie i konsultacja.
Ja jeszcze muszę pójść jutro na krew sobie zrobić i do rodzinnej żeby zobaczyła |
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
To mojej się dopiero co skrócil czas jedzenia.
Wcześniej 30-40 minut i jadła cały ten czas. Od niedawna max 20 minut i pojedzone.---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- My w przyszłym tygodniu mamy w środę szczepienie, a w czwartek bioderka. |
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Ile jest kontroli bioderek w Polsce? Czy jeżeli wszystko jest ok to też jeszcze raz sprawdzają?
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie byłam. Takie terminy
Nie jadł 5h. Masakra.. W końcu i sama go obudziłam. |
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sa 2 wizyty jesli jest ok 😊 Tort kupiony, chałpa jako tako ogarnieta na przyjazd tesciowej Franek wiekszosc spaceru podziwial widoki i zapychal sie smoczkiem, a jak wjechalismy do domu to zasnal 😒 cos mu sie poprzestawialo Szkoda, ze sie pogoda psuje bo cudownie wreszcie nie ubierac grubo dzidka...
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Casa grzeczny Franio
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj młodego wystawiłam już o 9 rano na balkon
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie lipa bo jak zwykle wiatr duzy (taki rejon) i musialam czapeczke z apaszka 😒 w cieniu 21 st
chyba polubie sie z latem Edit: W ogole to wypuszcza mi ped kwiatowy storczyk w kolorze niebieskim ale po odcieciu lodygi po przekwitnieciu wylal sie z niego jakby atrament.... Teraz ciekawa jestem w jakim kolorze beda nowe kwiaty 😉
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-04-05 o 14:36 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko odkrylo tv. Leży i się patrzy
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Mięta, my też bezbożniki i nie chrzcimy
![]() Dotka, ja ostatnio też jakoś głupio założyłam, że jak jadła niecałe 2h temu to chyba nie jest głodna.... ale nie wzięłam też pod uwagę, ze jest cieplej i może się chcieć też pić np. Casaa, może już nie będzie tak całkiem zimno.... ?
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam na spacer z chusta i wróciłam po 20 minutach bo Młody tak się darl ![]() No i oczywiście cała mokra jestem mimo że krótki rękaw i krótkie spodnie mam. Idę za chwilę jeszcze z wózkiem spróbować ale coś czuję że też szybko wrócę |
|
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
My jak bylismy na bioderkach to niby wszystko ok a i tak kontrola po 6tyg wiec za tydz juz idziemy znowu.
U nas tez pieknie dwie godz juz siedzimy w ogrodzie bo nie chcialo mi sie na spacer ruszyc. Mlody ubrany w body dr i polspiochy no i czapeczka. Nie wiem czy dobrze ale chyba mu starczy. Casaa storczyk moze byc potem bialy |
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo fajny gest męża! Zapowiada sie super likend
cory jadą z Wami? Magdusia za zaklepanie chrztu ![]() MallaMi jak juz woskowina wypłynęła z uszka to spkojnie mozna ja wyciagnac patyczkiem Uaoo tak my dawalismy zaproszenia ale jak masz niewiele osob to spokojnie wystarczy zadzwonic ![]() Dotka czyli najlepszy dowod na to ze czasem ciężko postawic diagnoze o co sie Maluchowi rozchodzi. A tu sie okazuje banal typu głód pragnienie albo mokro choć przeciez przed chwila karmiony / przebierany. Kinga u nas bioderka raz sprawdzone wszystko idealnie i na razie nie kazali powtarzac My też zaliczylismy 2h spacer, krotki rekaw i bluza Maly lezal zadowolony. Bosko jest fakt ze od jutra jakieś burze i deszcz ale ciągle cieplo kocham wiosnę i lato ![]() Aaaa wlasnie wracając do naszej dyskusji o kremach z filtrem bo w końcu chyba nic nie ustalilyśmy ja bede kupowac Pharmaceris B jest mineralny. Poczytalam i sroka poleca dobry sklad ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Dotka, ruda3d - wy też niedobre pozbawiacie dzieci prezentów komunijnych?
U nas jak jest wrzask, to też moja pierwsza myśl to cyc Nam po usg bioder pierwszym kazali już nie przychodzić, mimo że pytałam kiedy kontrola... pediatra mi też powiedziała że nie trzeba już więcej robić usg, ona będzie zwracać uwagę też na bioderka. Właśnie wróciłyśmy ze spaceru, Jagoda w samym body kr i leginsach (bez czapeczki ) i zastanawiam się czy jej jeszcze nie rozbierać bo cała zgrzana była, tak u nas gorąco.Za filtrami też się rozglądam wczoraj u sroki myślę o musteli albo biodermie, tylko one chemiczne, sama nie wiem.
Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-04-05 o 15:18 |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi tak podejrzewam, ze bialy bedzie 😉 jesli u Ciebie jest bardzo cieplo to wystarczy takie ubranie 😊
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli w większości są dwa USG bioderek, bo tak się zastanawiam, teraz po tym drugim gdy powiedzieli, że już ok czy będzie jeszcze jakas kontrola czy już nie.
Casaa mi też się wydaje, że biały będzie. |
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze ewentualnie kontrola manualna u pediatry. Troche sie zawiode jak bialy bedzie bo w marketach majatek zbijaja na tych niebieskich storczykach, a tu takie oszukanstwo wyjdzie... |
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
CasaaW jaki sposób hodowcy uzyskują niebieską orchideę? Poprzez wstrzykniecie w pęd kwiatostanowy niebieskiego barwnika, podczas jego fazy wzrostu. Stamtąd barwnik jest transportowany do innych części rośliny, także i do kwiatów. Cała operacja odbywa się w warunkach, które redukują ryzyko zaszkodzenia roślinie do minimum. Trzeba jednak pamiętać, że taki zabieg jest nietrwały. Kwiaty, które rozwiną się już po zakupie rośliny będą zdecydowanie bledsze lub nawet białe, ponieważ to naturalnie białe storczyki podaje się "farbowaniu".
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w końcu nie wyszliśmy już więcej bo Mały mi zawisł na cycu na godzinę a teraz już TŻ obiad robi więc się nie opłaca, po obiedzie najwyżej jeszcze spróbujemy, dobrze że długo jest widno i ciepło
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
😠😠😠 Ja mojego obudzilam bo prawie 4h od poprzedniego karmienia minelo i balam sie o odwodnienie.... Teraz jest cycozwis w polsnie 😉 |
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa mój po 5 h zjadł, pogadal ze mną i zrobiłam mu znowu milion zdjęć, po czym znowu zjadł i spi na balkonie
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciągnęłam papiery do praktyki żeby to w końcu uzupełnić i zgadnijcie kto zrobił "aguuu.." na balkonie. To sobie pouzupelnialam
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

nawet jeśli niedawno jadł ale wyje i nic nie pomaga to daje cyca bo albo nie dojadl albo pić mu się chce

Ja jeszcze muszę pójść jutro na krew sobie zrobić i do rodzinnej żeby zobaczyła

za zaklepanie chrztu
ja bede kupowac Pharmaceris B jest mineralny. Poczytalam i sroka poleca dobry sklad