|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Dień dobry!
troszkę Was nadrobiłam Ja ![]() ![]() ![]() Paula- brak słów, nie wiem, co Ci mogę napisać, chyba tylko powtórzyc to co dziewczyny pisały- wszystko dla dobra Mii, choc tearz jest Wam mega ciężko ![]() ![]() Nana, Marcia świetnie Ci radzi, mi też to pomogło na zatkany kanalik czy zastój, poszlo dopiero następnego dnia, ale co za ulga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
U nas mała padła o 18 wczoraj, po całym dniu bez spania. Pospała do 9 z małymi przerwami na karmienie i stękanie... A zrobiła wczoraj 3 kupy, więc liczyłam na spokój ale gdzie tam :/ Stękanie musi być.
U nas pogoda cudna, upał jak nie wiem i zastanawiam sie jak mała ubrać... W domu ma bodziak na krótki i legginsy, ale jak na spacer? Ja ![]() ![]() Paula gratki za zaliczenie ![]() ![]() Agaczilla,pełen podziw. Ja ledwo ogarniam spacer z moja dwójką, a Michał ma 6 lat ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Aga, super, ze wreszcie znów jesteś z nami
![]() ![]() U nas dziś noc bardzo dobra, mały zasnął około 20, pierwsze nocne karmienie po 1, a potem po 4, pobudka rano po 7, ale nie na cyca, tylko tak sobie ![]() Mój M. zawsze był grzecznym dzieckiem, jak wiecie, bardzo dużo mogę z nim w domu zrobić, ale teraz przechodzi siebie samego z tą grzecznoscia. I martwie sie ,ze to moze być efekt uboczny szczepionki ![]() ![]() Zaczął bardzo duzo gadać, śmieje sie prawie ciagle ![]() Dzis w nocy aż ja sie śmiałam, bo jak tylko go kładłam na przewijak, włączało mu sie gadanie i śmiał się do lapmki a przy cycu usypiał od razu i ssał na śpiocha ![]() ![]() Więc nie wiem, o co biega?! Aaa... i chyba szykuje sie nam ksiadz w rodzinie, bo często składa rączki jak do modlitwy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Zonameza widziałaś przepis? Wczoraj Ci napisałam
![]() ![]()
#275 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz, podobno tak jest z chłopcami, każdy mi to mówi i lekarze i połozna, ze dłuzej niz z dziewczynkami łączy ich z matka niewidzialna pępowina ![]() Ja ma córkę, która w tym roku będzie miała 7 lat, jak u Figi i mam prawie identycznie z nia jak Figa z Łobuzem, baardzo duza pomoc i samodzielna dziewczynka. Z chłopcem jestem pewna byłoby inaczej... U nas też upał, okna, balkon otwarte a gorąco w domu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() To faceci, nie ogarniesz ich myslenia a oni naszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę Wam pogody u mnie od rana ciągle pada ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() , chyba,że po dziadku Janku ma taki charakter ![]() Mój odpukac pomaga super ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |||
Raczkowanie
|
U nas noc niezła, standardowa. Zasnął o 20, dwie pobudki na szybkie amciu, a o 5 do na sdo łóżka i spaliśmy do 8. Od rana było trochę zabawy i uśmieszków, ale później znów włączyło sie marudzenie. Wyrwałam się z tż do kościoła (
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, mam problem, może coś poradzicie. 3/4 naszych karmień z cyca kończy się płaczem. A ja naprawdę nie wiem o co może chodzić. Albo mu niewygodnie (zasr.ane szelki), albo za szybko mu leci, bo czasem się krztusi, albo łyka powietrze i to go denerwuje, albo po prostu już nie chce. Albo co? Jak temu zaradzić? I co najważniejsze, w nocy nie ma krzyków i wicia się przy piersi. szybkie pitku i spać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem, bo u nas podobnie, szelek nie nosimy, wiec odpada ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- idę powoli szykowac obiadek ![]() Mały wstał, leżakuje na brzuchu ale leniuch się zrobił, bo widze, ze głowki podnieść nie chce ![]() Jak ćwiczyć z takim maluchem podnoszenie główki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Taa..
#283 |
Zakorzenienie
|
Elena a ma dwa czubki? W sensie tam gdzie wloski ukladaja sie dookoła? Bo jest taki przesad ze jak ma dwa czubki to będzie ksiądz 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Elena sałatka jest pyszna 😋 więc spróbuj
![]()
#286 | ||
Zakorzenienie
|
Nanar Marta dobrze Ci radzi
Nam na SR mówili jeszcze, żeby w takiej sytuacji dziecko przystawiać tak, że brode ma tam gdzie pierś boli. Bo najbardziej brodą naciska na pierś jak ssie Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Najczęściej jej niewygodnie, bo po ułożeniu na nowo jest spokój. Albo za dużo powietrza się nałykała i trzeba było odbić... teraz staram się ją mieć ułożoną w dużym skosie i dzięki temu często na cycku w trakcie jedzenia już sobie beka. A czasem nic nie pomaga, bo ona ma po prostu ochotę powalczyć z cyckiem i popisywać się przede mną... bo jak go szarpie to zerka czy patrzę i się cieszy jak głupia 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Mój też uważa,że płacz = chce cyca. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Czy którejś z Was dziecko po szczepieniu więcej jadło? Lekarz mówił, że może być mniejszy apetyt a u nas wręcz odwrotnie. Tak się ostatnio cieszyłam, że mam więcej pokarmu, bo w 5 minut ściągłam 80ml... a tu d.upa :/ Lilka wisi po 2 do 2.5 godziny na cycach i jeszcze musi dopić z butli mm. Mija godzina i powtórka z rozrywki Wczoraj byłam jednym wielkim cycem. Usnąć też usnęła dopiero ze mną w łóżku z cycem w buzi. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Dobrze chociaż, że pospała 6h to cyce mogly się zregenerować. Jak się obudziłam to jeden twardy jak kamień a z drugiego się lało... pewnie dlatego, że na niego naciskałam, bo na tym boku leżałam. Lilka wychlała z obu i znowu zasnęła. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-04-17 o 11:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak dla jaj zajmuje się robieniem fot tzw sesji różnych ![]() ![]() U mnie.musze jej paszport.wyrobić. bo nie.mam dokumentu na nia a w lipcu do l jedziemy na chrzciny i musze coś mieć ![]() Wyrabiają taki na rok czasu ![]() ![]()
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Marta dziękuję za rady
![]() Przepraszam za słownictwo ale boli cholerdtwo. Powiem Wam że po miesiącu przerwy załapał butle bez problemu ale to pewnie z racji tego że karmila od początku w nakładach później je odstawilismy jak wyciągnął mi sutki. Miałam już takie nerwy bo jeszcze mleka ze stresu nie ma ale moje dziecko to jest lej na wszelkie zło jak się pousmiecha to wszystko przechodzi i będę walczyć z tym głupim zastojem Zazdroszczę pogody u nas deszcz i wiat. Tz robi orzemeblowanie łóżeczko powodowało koło naszego łóżka i będziemy odkładać do łóżeczka bo przejął nasze łóżko prezes mały ![]()
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do tego płaczu przy karmieniu. Ja już odkryłam, co jest u nas przyczyną. Oczywiście szelki. Nie mogłam go dziś nakarmić, tak płakał, już nie wiedziałam, co robić i mu je zdjęłam. Nie to dziecko. Spokojnie wypił, usnął na godzinkę. Później rozglądał się, uśmiechał, bawił. Zapomniałam już jaki on potrafi być pogodny i kochany. Trzeba mieć jaja do tych szelek a ja jestem niestety za miękka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam ![]() Daj namiar na fb to ci pokaże moja stronkę ![]()
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
A my dzisiaj jesteśmy same bo tz polazł do pracy. Pogoda niespacerowa bo co chwile pada więc wzięłam się w końcu za prasowanie ciuszków małej z całego tygodnia. To nie do wiary ile może zużyć ciuchów tak mały człowiek. Nie sądziłam, że aż tyle razy ją przebierałam
![]() Nocka u nas jak zwykle udana, tylko jedna pobudka o 3. Tylko z rana się jej włączyło marudzenie ale karuzelka szybko opanowała problem i dzięki temu jesteśmy oprasowane na cały tydzień ![]() Paula, my też robiliśmy sami fotki do paszportu. Namęczyliśmy się strasznie żeby było zgodne z zasadami i zrobiliśmy chyba z 10 rożnych opcji. A Pani w konsulacie wzięła pierwszą z brzegu i powiedziała, że ok. Trochę rozczarowana jestem bo to akurat nie była wg mnie najlepsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
A moja dziś strasznie maruda i krzyk przy cycu Ale taki straszny aż trudno uspokoić i przez sen tak samo. Mała spąla A ja w drugim pokoju słyszę krzyk przychodzę i co oczka zamknięte śpi czy to możliwe że to po szczepieniu tak przezywa ?
jak mi się zrobił zastój o miałam prawie 39goraczki to mi pomogła mała jak spąla na piersi na drugi dzien przeszło A u nas dziś prawie 20 stopni A wiatr tak wieje ze głowy pokrywa i nie byłyśmy na spacerku |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
Re_nata u nas dzisiaj też dzień marudy
![]() ![]() Wymiękam, niech wróci moje pogodne dziecko z zeszłego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
U mnie ten tydzien tez marudny i bezsennny. Czuje skok na horyzoncie..
#297 |
Zakorzenienie
|
I u mnie dziś było cudownie, drugi dzien z rzędu lata
![]()
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy z 10 wersji ![]() A konsulat mamy na 27 kwietnia ![]() Jejku ale się tż upocil żeby mała położyć. ... a ta leży i nie śpi jeszcze . Oby zamknęła oczka. Jutro na 9 rehabilitacja. Juz się boję ![]()
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Wyłączyłem cyca przy odciągniu laktatorem nasowalam uciekając w kierunku brodawki i poszła większość. Jeszcze są twarde guzki ale jest o wiele lepiej mam nadzieję że w końcu u zejdzie całkiem.... z tych nerwów nie mam już pokarmu
![]()
#300 |
Zadomowienie
|
Hejka!
My mamy gości, więc nie mam za bardzo czasu kiedy się odezwać, ale nadrobilam Was po łebkach. Przyleciały koleżanki z Polski ![]() ![]() Wiecie, odkąd odkryłam metodę usypiania małego z pieluszka, to stosuje ja codziennie i działa za każdym razem ![]() ![]() ![]() Mój też czasem walczy przy cycu. Najczęściej jak mu mleczko szybko leci i nie nadąża polykac, albo jak nie jest glodny, a mnie się wydaje że jest i go przystawiam. My również sami robiliśmy zdjęcie małego i właśnie czekamy na paszport 😀 Zazdroszcze pogody, u nas wieeeeje.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.