![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Kajol dzięki za linki. Ja też mam sporo wątpliwości co można, a co nie można na górę. Jak już się człowiek namęczy z nakładaniem, wklepywaniem, skrobiowaniem to chciałby mieć pewność że jest chroniony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wyobrażam sobie wyjścia w stylu mumia, pobielona biodermą fluidem plus skrobia. Często też mam potrzebę użycia korektora, a już najchętniej to bym się przybrązowiła ziemią słoneczną. Ale robię tak, na grubą warstwę skrobii nakładam korektor (jak jest taka potrzeba i się uda, na skrobię to niełatwe, ale kamuflaż artdeco wszystkiego się czepi), a na to trochę pudru brązującego Hauschki (oczywiście zawiera talk i mikę). Mam nadzieję, że ta skrobia izoluje trochę bloker przed tymi składnikami (choć nie wiem czy to nie jest nadzieja płonna). Nie wiem czy bioderma max fluid zawiera parsol bo wyrzuciłam pudełko. Chyba nie starczy mi cierpliwości żeby wyszukać pudry bez tych podstawowych, a jednak kłopotliwych składników. Wiem że dziewczyny polecały Nuskin, ale dostępność ich jest żadna, a mnie się dodatkowo zakładka esklepu na ich stronie nie otwiera. Podobno są drogie.
http://www.nuskin.com/eu/pl/polish/p...g-powder.shtml Z ziemią słoneczną to już mega kłopot. Trzeba ją wcierać pędzlem, więc tu chyba nawet warstwa skrobi nie pomoże, jak sądzicie? A szkoda bo efekt jest ładny i z biedą bez korektora ujdzie. Także te blokery to jednym słowem NIEWOLA! ![]() Edytowane przez Kate30 Czas edycji: 2006-02-12 o 14:04 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Tu mi się nuskin otwiera - znaczy esklep.http://www.nuskin.com/cgi-bin/imweb/...cehhdfjfdfki.0
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Perfumki w lecie - na nadgarstki, troche za uchem (tak zeby sie po szyi nie lało- przebarwienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Mam dziwne wrażenie.
Bo nałożeniu filtra: skóra tłusta, klejąca, maksymalnie błyszcząca. Po nałożeniu skrobi twarz jest matowa. I mam wrażenie, że SUCHA. Jakby była goła, bez żadnej ochrony. Gdzie się podziała warstwa kremu? Ah, moje dylematy ![]() Też tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
beoneself i dziewczyny ja wyprobowalam polecany chyba na forum 30+ sposob zeby skrobie nakladac nie pedzlem ale puszkami bawelnianymi takimi do tonikow i demakijazu, robie to dotykajac buzi tym puszkiem, po piersze naklada sie o dziwo mniej i bardziej rownomiernie tej skrobii, efekt jest bardziej naturalny niz pedzlem, zreszta naprawde moim zdaniem tej skrobii nie trzeba nakladac tonami bo ona ma sluzyc tylko do zmatowienia! A juz tylko malenka ilosc jej wystarcza zeby dlugo zmatowic nawet bardzo tlusta skore (dla mnie rewelacja bo ja mam tlusta i zaden puder sypki sie nie umywa do skrobii). Dlatego jak ktos uwaza ze skrobia wysusza to polecam nakladanie puszkiem minimalnych jej ilosci, i mozna tez np zostawic miejsca nie pokryte skrobia np gorne policzki, troszke czubka nosa i brody,okolice oczu, wtedy efekt jest naprawde naturalny bez plaskiej twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
No i zeby nie byc w calkowitej niewoli filtrow i skrobii i wygladac hehe po ludzku ja tam uzywam pudru brazujacego sephory, oczywiscie minimalna ilosc, doslownie cien, mam tez nadzieje ze skrobia izoluje ten puderek i nic sie filtrowi nie stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja nakładam właśnie minimalne ilości skrobi płatkiem kosmetycznym
![]() Jednak nie mam tłustej cery, a normalną/suchą. I co ja mam teraz zrobić? Chyba spróbuję jutro z pudrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
No tak, chyba rzeczywiście pozostają ciuszki i nadgarstki, no i kark- to całkiem fajny pomysł
![]() I tak a propos wklejania różnych linków to podaję jeszcze jeden, głównie dla tych dziewczyn, które zastanawiały się nad dodatkowym nawilżaczem pod filtry (a głównie jest o tym, żeby filtry nakładać zawsze na samym końcu!!! ![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=73900 A co do skrobii, to na BU chyba czytałam (ale juz nie mogę sobie tego dokładnie przypomnieć), że skrobia to chyba izoluje jakoś te inne kosmetyki typu puder, od filtrów (nie jestem dokładnie pewna, czy dokładnie o to chodziło, więc w razie czego proszę o poprawienie) |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Gość
|
Przejrzałam pobieżnie ostatnie posty i juz piszę wszystko, co mi przyszlo do glowy
![]() Moje mleczko dla dzieci spf 40 po dluższym czasie stosowania jest o miliard procent lepsze od emulsji spf 50 (ona mi lekko wysuszała skórę i nie mogłam wrzucić 2,5ml z taką łatwością, jak tego mleczka). I poza tym, tamta emulsja gromadziła mi się w brwiach ![]() Mleczko spf 40 wchlania się u mnie do matu, tak samo jak mleczko spf 50. Jak dla mnie, oba są tak samo dobre. Normalnie kupowałam tamto, nie mogłam dostać, więc zaopatrzyłam się w 40, w lato wrócę do 50. Wolę kupować niższe filtry, a być w stanie nałożyć 2,5ml, to raz, a dwa, że w niedługo wszystkie filtry będą miały ujednolicone oznaczenia, tzn.nie będzie 100. Już w tej chwili czasem nie wiadomo, czy to 50 czy 100 (np. rożne oznaczenia BioDermy w róznych krajach). Dla mnie nawet pajda 3ml filtru to za mało, pod spód nakładam lekki krem mineralny. Bosko nawilża, filtr ma świetny poślizg ![]() Emulsja 50 mnie leciuchno bieliła, a mleczko 40 i 50 w ogóle. Ja nie używam skrobi, jakoś mnie odrzuca, poza tym mieszkam w kilku miejscach, nigdy nie wiem, gdzie przyjdzie mi tego dnia i nie wyobrazam sobie przenosnej skrobi ![]() ![]() Perfumami się psikam zawsze na nadarstki, kark i obficie włosy; na szyję już od wieków nie, bo i tak mnie zazwyczaj podrażniało. |
![]() |
![]() |
#285 |
Gość
|
Dot.: Do filtromaniaczek:
Ja używam ziemi słonecznej Lavertu na Avene, bo nie ma pastsolu, talk i mika nie destabilizują filtru.
Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Sandija Czas edycji: 2006-02-12 o 19:23 Powód: wprowadziłabym w błąd |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Sandija, jakiego pudru matującego używasz?
Nie chcę Was zamęczyć, ale... gdzie mogę się dowiedzieć, czy Stay Matte z Rimmel'a gryzie się z filtrem? Na dodatek nigdzie nie mogę znaleźć składu tego pudru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Gość
|
Ja używam Ideal Matt EL, rewelacja
![]() Nie znam składu Stay Matte. Poza tym, z jakimi filtrami? Z Avene można pozwolić sobie na większą dowolność mazidełek ![]() Edytowane przez Sandija Czas edycji: 2006-02-12 o 19:20 Powód: Bł. meryt.:) |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Filtry powyżej SPF 50 (np. SPF 60) będą miał oznaczenie SPPF 50+, a SPF 50 zostanie SPF 50.
Bioderma zawiera PARASOL. Przykłady za Basią Kwiatkowską, Biochemia Urody. Photoderm MAX Cream - Krem SPF 100/PPD 30 - 40ml Filtry UV: - Tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol) - filtr chemiczny UVB/UVA - Butyl methoxydibenzoylmethane (Parsol 1789, Avobenzone) - filtr chemiczny UVA - Octyl Triazone (ethylhexyl triazone) - filtr chemiczny UVB - 4- Methylbenzylidene Camphor - filtr chemiczny UVB, fotostabilizuje Parsol 1789 Photoderm MAX Tinted Cream - Krem tonujący SPF 100/ PPD 30 - 40ml Filtry UV: - Tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol) - filtr chemiczny UVB/UVA - Butyl methoxydibenzoylmethane (Parsol 1789, Avobenzone) - filtr chemiczny UVA - Octyl Triazone (ethylhexyl triazone) - filtr chemiczny UVB - 4- Methylbenzylidene Camphor - filtr chemiczny UVB, fotostabilizuje Parsol 1789 - Dwutlenek tytanu (Titanium dioxide) filtr mineralny UVB/UVA II (fale krótkie) - Iron oxide Photoderm MAX Lait/Lotion SPF 100/PPD 31 - 100ml Filtry UV: - Tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol) - filtr chemiczny UVB/UVA - Butyl methoxydibenzoylmethane (Parsol 1789, Avobenzone) - filtr chemiczny UVA - Octyl Triazone (ethylhexyl triazone) - filtr chemiczny UVB - 4- Methylbenzylidene Camphor - filtr chemiczny UVB, fotostabilizuje Parsol 1789 - Photoderm MAX Fluid SPF 100 / PPD 29 - 40ml Komentarz: Identyczny skład i konsystencja jak Lotionu powyżej, różni się tylko wyższą ceną w stosunku do małej zawartości. Ponieważ przyzwyczajeni jesteśmy, że kremy z filtrami do ciała muszą być inne niż te do twarzy, dlatego pojawiły się dwie wersje identycznego produktu, jedna niby do ciała w wersji 100ml (która może być z powodzeniem stosowana do twarzy) i wersja do twarzy w wersji 40ml. Filtry UV: - Tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol) - filtr chemiczny UVB/UVA - Butyl methoxydibenzoylmethane (Parsol 1789, Avobenzone) - filtr chemiczny UVA - Octyl Triazone (ethylhexyl triazone) - filtr chemiczny UVB - 4- Methylbenzylidene Camphor - filtr chemiczny UVB, fotostabilizuje Parsol 1789 - Photoderm MAX Spray SPF 60+/PPD 20 - 100ml Filtry UV: - Tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol) - filtr chemiczny UVB/UVA - Butyl methoxydibenzoylmethane (Parsol 1789, Avobenzone) - filtr chemiczny UVA - Octyl Triazone (ethylhexyl triazone) - filtr chemiczny UVB - Octocrylene - filtr chemiczny UVB, fotostabilizuje Parsol 1789 |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Gość
|
A to poprawiam się
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Contax wielkie dzieki za ten wykaz filtrów
![]() ![]() A tak swoją drogą to beznadziejnie, że ujednolicają oznaczenia. Bo np. jeśli ktoś stosował do tej pory Biodermę 100 to potem będzie musiał po składach szukać, która to była, bo Bioderm z oznaczeniami 50+ może być kilka w danej objętości, a poza tym moze pojawią się jakieś nowości. Pozdrawiam ![]()
#291 |
Zadomowienie
|
Na BU znalazłam komentarz Basi odnośnie tych zmian:
"Wspominalam juz w innych postach, ze zgodnie z nowymi zmianami, wszystkie produkty z filtrami o faktorach SPF wyzszych niz 50, zostana zmienione na SPF 50+, jednak nie oznacza to zmiany w ich stopniu ochrony, czyli dawny produkt o faktorze SPF 100 Biodermy bedzie chronil tak samo jak produkt o faktorze SPF 50+, osobiscie jestem przeciwna tej zmianie, bo moze ona zmniejszyc starania producentow w uzyskaniu produktu o lepszym stopniu ochrony skoro i tak czy to bedzie SPF 60 czy SPF 100 to i tak oba zostana okreslone faktorem SPF 50+. Zmiana ta zostala podyktowana blednym odczuciem uzytkownikow, ktorzy produkty o wyzszych faktorach traktowali jako "blokery" i po posmarowaniu produktem o bardzo wysokim faktorze czuli sie bezkarni na sloncu, a to tak nie jest, bloker to slowo nie stosowane, bo nawet SPF 100 nie jest w stanie zablokowac promieniowania UV w 100%. " źródło: http://www.phpbbserver.com/biochemia...biochemiaurody
"Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alchemiczka :D Czas edycji: 2006-02-12 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alchemiczka :D Czas edycji: 2006-02-13 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:
Cytat:
A co dopiero ziemia nakładana pędzlem. Martwi mnie to bo katować się tymi tłuściochami i jednocześnie nie mieć pełnej ochrony z powodu ziemi - rzecz straszna. Jak sądzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Alchemiczko mam podobnie z tym czytaniem
![]() ![]() ![]() ![]() A co to za LU, które wymieniasz? Też dla takich filtromaniaczek? |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez L_V Czas edycji: 2006-02-13 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Dobry duet (oczywiście oprócz skrobi) to: filtr + L'oreal Transcluide sypki - nie zawiera talku ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście chodziło mi o to, że nawet nakładanie palcami może ścierać filtr. O nakładaniu podkładu gąbką czy pędzelkiem można zapomnieć.
Wiem, że jeśli podkład to delikatnie wklepany a nie rozcierany, jak to zwykle robimy. Niestety ziemi słonecznej bez pocierania (masowania) pędzlem nałożyć się nie da, to jednak podkład w kamieniu nie zwykły puder prasowany. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i pożegnać się z tym specyfikiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
OK, udalo mi sie dotrzec do recenzji Basi na temat tego kremu, dziki za info. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.