|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Tabaska
Mam nadzieje ze to co piszesz to prawda, teraz mąż spróbuje jej dac. Patulinka Może w dzień pospi to odpoczniesz :-* Lulka Dzięki :-* HappyGirl Trzeba próbować aby ktos inny karmil butla, oby się sprawdzilo.
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
HappyGirl dziecko dobrze ssace moze Ci w 10 minut oba cyce obrobic wiec to nie jest wyznacznikiem. Moj od kilku dni robi mniej kup czyli nie w kazdym pampersie wiec to wszystko jak widac zmienia sie w czasie. A z drugiej strony, lepsze 10 kup dziennie niz 1 na kilka dni bo dziecko sie wtedy meczy..
Annihilate a czego Twoj chlop schizuje? Przeciez wesele z takim szkrabem to katorga dla Was..a juz nie wspomne o dziecku. My idziemy 9 lipca i wynajelam nam pokoj. Mialamsie malym zajmowac tesciowa ale nie wchodzi to w gre i zajmie sie znajoma z corka a ja bede tylko dochodzic na karmienie, chyba ze zdecyduje sie pic, to wtedy dam im mleko w lodowce turystycznej ![]()
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zaczne próbować z tym moim wiecznie wrzeszczącym i wiercącym sie ufikiem to chyba nic z tego nie będzie. Chyba że przy motaniu mi ktoś pomoże by małego przytrzymać ![]() Modle sie by w miare szybko Damianek przestał być takim marudą bo idzie sie wykończyć. Zje marudzi, przewine marudzi, wypróżni sie marudzi, obudzi sie to dopiero marudzi, wykąpie sie to też mu źle... We wtorek idziemy na szczepienie to sie pediatry zapytam co to z nim może być bo jestem wykończona tym marudzeniem i płaczem. Jeszcze czterolatek ciągle coś sie domaga więc jak mumia chodze. Teraz młodszy śpi a starszy z tatą po zmyware pojechali to mam spokoju troche ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Ja wlasnie odmowilam wesele z 9 lipca, moze byśmy pojechali gdybym miala pokój i teściową z małym, ale za daleko bo 100km wiec nie ma szans go zostawić na tak dlugo
![]() |
#275 | |||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Piszesz o tej cara mii? Zamknęli mi Intermarche bo przebudowują ![]() Cytat:
![]() Mój też by nigdy mi nic nie powiedział ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
E my tez mamy wesele i to dosuc daleko. Mimo ze z noclegiem to nie wiem czy jechac z takim maluszkiem. Nic z tego nie bedzie chyba bo albo ja albo tz sie będziemy musieli małą i starsza zajmowac. Tescie beds ale na wnuczki maja wyj***** .
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Winter is coming
|
Ineso tak, cara mia mam.
heh szkoda z tym inter, ale nie wiadomo czy by było u ciebie to piwko. jestem sama z małą od 5:30 bo chłop pojechał do roboty. Osiwieje albo wyląduje w psychiatryku. Zapodała mi dzisiaj taki koncert że aż dzwine ze szyby nie popekaly i w sumie nie wiem czemu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Annihilate dzieki za odpowiedz
![]() ![]() Patulinka tez mielismy isc na wesele 18 czerwca. Ale paszportu dla Pawla brak ![]() A propos pelzania, dzis w nocy slysze ze maly poplakuje, pora na karmienie pewno no to ide do niego. Patrze do lozeczka a tam go nie ma ![]() ![]()
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() Dawidek 31.10.2018 ![]() Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2016-06-03 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() moja od 2 dni pełza we śnie, tak żeby być jak najbliżej mnie, a przynajmniej ja to tak interpretuje ![]()
![]() |
![]() |
#281 |
Matka Smoka
|
Velika - ja Cie doskonale rozumiem bo jak moj szedl pierwszy raz na caly dzien do pracy to tez panikowalam. Teraz boje sie jego wyjazdow i pracy poza zwyklym rytmem. W poniedzialek nie bedzie go od nocy do nocy
![]() Justyna - ale czad! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Vel dasz radę, też się bałam sama zostać.
Ewka za dużego pola do pełzania nie ma, bo śpi w kołysce, chyba, że leży z nami to przekręca się w poprzek, raz wylądowała nogami na poduszce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Annihilate graty i kolejnych utraconych kg
![]() HappyGirl to ladnie przybiera ![]() A co do butli. Pewnie kilka razy trzeba sprobowac Iwoncia a moze u Ciebie jakas dziewczyna jest co chusty nosi i Ci pomoze ![]() Po USG wszystko w porzadku. Dalam z butli, cos tam pomlaskal ale i tak uspokoil sie przy cycu. Stanika dla mnie nie bylo... buu A teraz mlody spi na mamie oczywiscie
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Kejka na pewno przez jakiś czas dzieciaki będą z dziadkami bo sobie inaczej tego nie wyobrażam, pokoju nie ma sensu wynajmować bo to kilka km dalej tylko, więc w razie czego możemy podjechać, ja i tak karmię mm więc mam łatwiej w tej kwestii, a Piotrek będzie na pewno szczęśliwy jak go nakarmią i przewiną, przecież go kochają to mu krzywdy nie zrobią, więc nie wiem o co mojemu chłopu chodzi
![]() Kayira dzięki ![]() ![]() Mąż z Mikołajem poszli na rower a my wybywamy na spacer ![]()
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Czy u dziecka któreś z Was zdiagnozowano refluks ?
Jeśli tak, to jakie były objawy ?
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Z tego to co kojarze to zadna z dziewczyn nie pisala. A cos sie dzieje u Ciebie?
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Podejrzewam refluks ale chciałam to jeszcze z kimś omówić zanim pójdę do lekarza. Mały bardzo ulewa, czasami w trakcie karmienia, zdarza się ze nawet pokarmem strawionym. Podczas karmienia czasami mocno się pręży, płacze, puszcza i łapie od nowa pierś do tego je lapczywie. Odbija mu się normalnie, a jak go odloze to jeszcze po godzinie potrafi ulewac albo mu się obija.
03.05.2016r. ![]() ![]() Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2016-06-03 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
A mi sie wydaje ze ktos pisal o refluksie. Ale chyba nikt kto pisze "aktywnie"
![]() |
#289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej pomaga mi YT bo filmików jest ale co z tego jak nikt nie chustuje dziecka które sie wiecznie awanturuje. W zasadzie najwięcej filmików jest z lalkami. Cytat:
![]() Jejku ale ja zmęczona jestem dzisiaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Matka Smoka
|
Uff moj butle nadal lapie. Malo tego dalismy mu ze smoczkiem dla wczesniakow czylu mikro dziurka a ten bez problemu i szybko wypil 20ml i wrzask o jeszcze.
Ale za to juz jestem prawie pewna ze jak dlugo jest przy cycu to nie je tylko ssie. Dzis po 40 min go na sile oderwalam i sprobowalam przez chwile laktatorem i nic nie polecialo. Z drugiego swiezego sciagnelam te 20ml ale chwile sie namachalam - jednak reczny laktator to orka. No ale moze tez kwestia wprawy i przelamania sie,bo dla mnie to poki co nieprzyjemne. Ale to pierwszy rax byl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Winter is coming
|
brawo Ineso
![]() ![]() ![]() edit: obudziła się, po krótkiej walce załapała o co chodzi z butlą ;] ale na początku nie wiedziała o co kaman i dawaj matko cyca a nie jakieś badziewie.. uff czyli w razie czego można jej butlę zostawić.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-06-03 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny!! Zbiłam iPhona (!) i ponad tydzień nie miałam apki, bo był w naprawie... Wchodzę na wątek a tam światła pogaszone
![]() ![]() Stęskniłam sie za Wami!!! Melduje sie z 7 tygodniowym łobuzem Adasiem na Odchowalni ![]() ![]() U nas bardzo dobrze... Aż sie boje czy nie ZA dobrze ![]() ![]() Kejka--- pierwsza strona cudna! Dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pytałam ostatnio swojego lekarza właśnie o to wszystko co piszesz i powiedziała, że taki urok mojego dziecka. Przybiera na wadze dobrze, więc to na pewno nie refluks. Brzuch też go nie boli. A prężenie się u mnie to albo kupka w trakcie karmienia albo nie radzi sobie z powietrzem którego nałykał. Wtedy daję do odbicia mimo krzyku pt "oddaj cycka", odbeknie i znów je. Poza tym, ulewaniem dziecko oddaje pokarm, którego ma nadmiar. Masz to po każdym karmieniu? Bo u mnie przez prawie 1.5 mca było codziennie po każdym a teraz ulewa bardzo rzadko. Także nie czytaj w internecie, bo sobie wywołasz choróbsko. Jak się martwisz to od razu do pediatry, a nie że podejrzewasz refluks ![]() Malos widzę, że Twój synek to takie cudo jak moje <3 bidny iPhone ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Mama Land
|
Kejka: Świetne podejście, praktykuję identyczne
![]() Nie ma co czytać Internetów, bo wtedy wszystko pasuje. Raz sama sobie zdiagnozowałam różyczkę, a jak poszłam do lekarza (który był moim internistą od urodzenia), to ten mnie wyśmiał :P Kejka Ty to się w ogóle nie chwalisz obawami/problemami z dzieckiem ![]() ![]() A tu proszę - też zmagasz się z ulewaniem ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Malos: Super ze jesteś! Brakowało Cię tu :-*
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Moje refleksje odnośnie herbatki na laktację firmy Humana: skuteczna tak samo jak warka - przynajmniej u mnie. Cenowo wychodzi tak samo, przy założeniu, że warke pijemy codziennie. U mnie zwiększona laktacja po warce utrzymuje się dwa dni, więc ten wspomagacz jest tańszy.
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja też ulewała na potęgę a teraz już lepiej. Tak jak piszą dziewczyny bierz do odbicia, nawet w trakcie karmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Witam się na odchowalnii. Nie mam czasu wejść na wątek.
Moja krupa skączyla 3 miesiące nawet nie wiem kiedy to przelecialo. karmienie piersią U MNIE wpiersiach pusto przeszlam na bebilon mloda najlepiej toleruje po bebiku i nanie mloda bardzo ulewala.
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
annihilate
Pięknie lecisz z wagi. Gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Asia ja na prawde na Mikiego narzekac nie moge, juz na fejsie pisalam ze chyba datek na kosciol dam. On nie placze...czasem sie jedynie rozedrze jak od cyca na odbicie zabieram; super znosi wozek, fotelik, innych ludzi; na szczepieniu aniol; lubi zmiane pampersa, ciuchow, kapiele; jest usmiechnietym, odkladalnym maluchem; spi w nocy, ba, on sie nawet nie wybudza do konca na karmienie bo robie szybka akcje jak slysze ze popiskuje- od razu do cyca, zasnie na cycu, pampek na spiocha i odkladam; spi w lozeczku od urodzenia; ze 2 razy bolal go brzuszek....jedyne na co moge narzekac to codzienna kupa o 7:20 ze stekaniem (mimo kilku kup dziennie), ulewanie (choc juz znacznie jest go mniej od 2 tygodni) i gorsze dni przy skokach rozwojowych. Mam na prawde bezproblemowe dziecko za co dziekuje Bogu
![]() ![]() ![]() ![]() Sunshine albo ktos mi wytlumaczy bo juz pytalam 4 razy!?!?! Czemu na dziecko mowi KRUPA???? ![]()
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.