|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Co do szczepień to tu są obowiązkowe
![]() To przynajmniej tym się nie musze martwić. A rota i pneumo mam właśnie 23 czerwca. O tyle dobrze ze tu są darmowe ![]() Ja wolę się w to nie zagłębiać bo potem człowiek ttlko bardziej durny się czuje i sam juz nie wie co robić. Jak wiecie mój brat ma chorego synka na autyzm. I jego żona twierdzi ze to się zrobiło po szczepionce na rota właśnie. .... wiec mam temat na okrągło w domu w pl walkowany. Będzie co ma być i tyle ![]() Ja szczepiei będę szczepić ![]() Moja właśnie wstała na jedzenie. Tż mówi ze co chwila się budzila - ale ja nic nie słyszałam tak spałam jak zabita. Dobra zasypia to i ja się położę ![]()
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Aninis pewnie ze masz rację ale widzisz każda z nas żyje w innym środowisku i z różnymi ludźmi ma do czynienia...u mnie w rodzinie zmarła młoda dziewczyna 21 letnia na sepse...pytanie czy gdyby była szczepionka udałoby się ją uratować ? Dla mnie artykuł ro artykuł....skoro nasila się szczepienie na pneumo w ostatnim czasie to coś jednak w tym musi być....ale nie ma co tu roztrzasac na szczęście każda z nas może sama decydować....dla mnie nie szczepienie na pneumo to tak samo jak nie szczepienie wogole na nic...a chyba tu nie ma nikogo kto wogole by na noc nie szczepil....nie liczujcie...
![]() ![]() Panicz spał od 19ej do teraz szaleństwo ![]() ![]()
![]() |
#273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zgodzę się z Tobą, że nie szczepienie na pneumo to tak jakby wcale. 😊 Każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka i niestety nie ma jedynej słusznej drogi. I Ty i ja będziemy drżeć na myśl, czy podjęłyśmy słuszną decyzję. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
Pamiętam jak pisałaś o tym autyzmie i mi się wierzyć nie chciało... ponad 10 lat temu na studiach jak autyzm był wałkowany, to był określany jako choroba o nieznanej przyczynie. A w artykule tym jest infornacja o powiązaniach autyzmu ze szczepieniami i to coraz liczniej 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Ejjjj moja Lilencja puściła takiego bąka, że mnie nim obudziła 😂 wystrzał jak z armaty. Po czym zaczęła sobie gadać z karuzelą 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-06-09 o 06:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Mi temat szczepien spedzal sen z powiek. Do samego konca nie wiedzialam czy bedziemy szczrpic skojazonymi czy na nfz. Czy w ogóle zdecydujemy sie na dodatkowe. Kazdy gadal co innego. Moja kuzynka zaczela mi gadac jsk to ona sama bedzie ustalac kalendarz szczepien itp. W koncu zdecydowalismy sie na obowiązkowe 5w1. Uznałam ze jestem na to za glupia, nie jestem lekarzem. Teraz moge miec tylko nadzieje ze kazda z nas podjęła sluszna decyzje i nikt nigdy nie bedzie zalowal ze szczepil/nie szczepil. Co do autyzmu, nam na studiach kobieta mowila ze mowi sie ostatnio ze szczepienie moze uaktywnić te czynniki w organizmie ktore odpowiadaja za wystapienie autyzmu, ale nie wiadomo czy i bez szczepienia autyzm by się nie ujawnil. Ale kto to w sumie wie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Ja po namyśle szczepie na pneumokoki. Ale to tylko dlatego że nie wiadomo co Michał zwlecze z przedszkola. Michala nie szczepiłam żadnymi dodatkowymi, bo kontaktu z małymi dziećmi miał tyle co na placu zabaw, a żłobka nie przewidywałam.
Zuza budzi się w nocy gorzej niż noworodek ![]() ![]() ![]() Zuza od rana trenuje obroty. Złości się okropnie, bo jej reka przeszkadza i napina się aż czerwona się robi ![]() Tak w ogóle to rok temu zobaczylam 2 słabą kreskę na teście ![]() Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-06-09 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest wojna gigantów koncernów medycznych. Ja w to nie wierzę a mam taki przypadek blisko jak pisałam wyżej. Wg mnie to było w dziecku tylko zaczęło się uaktywnić po szczepionce - co nie daje 100 % ze to wina szczepienia. A teraz na czasie jest nie szczepić itp. Modne się to zrobiło ale jest też większą świadomość rodziców. Czytają i wybierają co chcą a czego nie - a kiedyś szlo się na wszystko i juz. Nikt nie podwazal decyzji lekarza ![]()
![]() |
![]() |
#277 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Twój zięć właśnie walnął kupę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Ja to jestem głupia wam powiem jeśli o ten temat chodzi. Chciałabym zaszczepić na pneumo ale i boje się po tym wlasbie artykule. Niby planuje żłobek ale dopiero po 2roku życia albo i pozniej.. dlatego nie wiem....
Moja Zocha ubzdurala sobie że jest noworodkiem i budzi się co 1.5-2 h... serio Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Mój hrabia właśnie leży i produkcja w toku. Słyszę co raz jak dorabia. Dłużej te kupska żelazowe mu zajmują
![]() Cytat:
![]() ![]() Jedziemy niedługo na morfologię, po 13 będzie wynik brrr. Mam nadzieję, że durna anemia zelżała ![]() A jutro my szczepienie ![]()
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Lamia, marcia. Witajcie w klubie
![]() ![]() a przed chwila zwazylam Przemusia na domowej wadze i wyszlo mi ponad 8 kg ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Lucy kciuki za wynik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Lucy po tym zelazie powinno się Bartusiowi poprawić. Kciuki! Co do kup, to u nas też idą jedna za drugą ostatnio i muszę czekać z 15 min zanim skończy. W ogóle to strzela ostatnio jak noworodek, nawet w nocy poszło i musiałam pampka zmieniać. Nie wiem czy to nie przez to, że ostatnio sobie ładnie folguje że słodyczami, bo innej przyczyny nie widzę. Matka uzależniona od cukru, ale postaram się ograniczyć
![]() Marciar Joann kicha z tymi pobudkami. U nas pięć było. Co do szczepionek to ja nic nie będę czytać, bo moje dziecię już zaszczepione i aż się boję wchodzić w ten temat teraz.
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdybym mogła to nie szczepiłabym wcale... ale niestety w naszych czasach nie można na nic nie szczepić. A wybieranie ze szczepionek dodatkowych spędza mi sen z powiek. Na wizycie patronażowej rozmawiałam z lekarzem i mówiłam co i jak u nas... stwierdził, że w naszym przypadku nie ma potrzeby szczepić na pneumo i rota. Ale wtedy nie wiedziałam, że córy moich kuzynek (1 rok i 2 lata) były szczepione na pneumo. To jedyne dzieci w mojej najbliższej rodzinie i Lilka będzie miała z nimi kontakt. Dlatego jeżeli przez ten fakt lekarz doradzi mi, że powinnam jednak zaszczepić na pneumo to to zrobię... ze strachem, ale zrobię. A i tak nie będę wiedziała, czy to dobry wybór. Twoja synowa próbuje się zsynchronizować z przyszłym mężem (ojjj mogłaby zrobić to w pełni). Zasnęła koło 21 😊 a o 6 walneła kupę hahahaha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Joann waga piękna
![]() ![]() ![]()
![]() |
#286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej sen z powiek spędza mi to, że pneumo mają być obowiązkowe 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
My o 16 usg główki i też proszę o kciukasy Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Ale wiecie co, ja juz zaczynam schizowac trochę, bo czemu to dziecko ciagle takie nienazarte? I rosnie w takim tempie ze sie zaczynam bac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też słodyczolubna 😈 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Ma różne źrenice. Tzn. Jedna jest zawsze wieksza od drugiej... obie reagują na światło, ale nie tak samo.
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Czujesz tą sensację jak będzie się pojawiał na placu zabaw hahahaha 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że cyc to nie tylko jedzenie, ale też bliskość z mamą i uspokajacz... a Twój boss niestety ma dyskomfort z powodu szelek i może dlatego częściej potrzebuje cyca żeby odreagować. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że teraz Ci lepiej ![]() Aninis ![]()
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra zmykam bo nic nie zrobię ![]()
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Nie, bo tak czy inaczej to moje 8kg ciągle drze paszcze o cyca, a pozniej chce caly czas na rece
![]() Bicki bede miala jak Pudzian ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Joann mam nadzieję że boss pojdzie trochę w stronę narzeczonej i będzie lepiej spać zamiast jeść 😀 Jak widać na przykładzie Lilki ta telepatia działa 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Aninis kciuki za usg 😘😘 Napewno będzie dobrze 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Joanna ale waga 😃myślę że
Boss sam wie. Aninis dobrze napisała że on jeszcze biedny przez szelki i chce do mamy. Poza tym cyc to uspokajać jedzenie i picie.wiec może go suszy też 😃😉 Aninis wielkie kciuki😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Ja się nie wypowiadam o szczepieniach u nas obowiązkowe jak u Pauli idę szczepię i.modle się że dobrze zrobiłam. Cokolwiek by się nie stało zawsze będę się mieć pretensje do siebie będzie chora to moja wina bo nie szczepiłam będą powiklania to też moja wina bo szczepiłam...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny slyszalyscie o tym że jak kupicie danonki że zdrapka to możecie na ich stronie stworzyć bajkę z waszym dzieckiem jako bohaterem i przysyłają wam ją? Super dla tych co mają dzieciaczki 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.