|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ++Mangowy wątek:D++
Wiem, już część mi się ściąga
- ale to będzie dłuuuuugo trwało biorąc pod uwagę sprawność mojego neta...
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze,mi sie rzeczy z poczty sciągąją z minute max.a mam szybkośc standardową
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zianie jak jasna cholera Fajna sprawa, serio Jedyny minus to Luna w wersji pluszowej :P
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luna pluszowa,matko boska,to jak to to gada??![]() ps tu te gadżety z Full Moona na które wydałam kupe kasy ale jaka szczęśliwa jestem +naklejki jako gratis ->wiem,taka starucha a takie ******ły kupuje
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Luna gadła.. tak.. jakoś .. nie wiem jak ale była pluszowym kotem Coś takiego to tylko Japończycy mogli wymyśleć ![]() PS. Mirianko-> 1 rozdział 6 tomu KKJ poszedł
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo jestem tu najstarsza,ładnie powiem szczerze,myslałam ze jestes starsza ode mnie ja swoją droga nie wiem,oni chyba nie lubią zwyczajnych filmów,tylko zawsze takie"pokrętła"im wychodzą
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
dobra Maniaczki,Mirianka idze kimać bo jutro na rozmowe o prace nie wstanie
fajnie ze mamy ten wątek Syruś marsz do łóżka Kicia dziękuję,poczta cały czas mi trąbi (dosłownie )o nowych rodziałach do jutra
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cacy ![]() Dobranoc Mnowstwo Takutowych snow zycze Napisz mi jutro jakie rozdziały dostałaś, bo już mi się miesza co komu podesłałam ![]()
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostałam rodziały 23 i dwaX24
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
April czekam i czekam na maila
zdecydowałaś sie juz?? )Bemolko i jak poczta??
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Ja isę tylko dopiszę króciótko, bo idę juz spać. Ja tez bardzo lubię mangę. Od 12 roku życia ogladałam seriale na Polonii 1 (Bia, Gigi, Yattaman, Tygrysia Maska, Kapitan Tsubasa itd.), potem weszła "Sailor Moon" i to był szał ciał i uprzęży.
Do tej pory wiele moich znajomych z liceum nazywa mnie Usagi. Taką miałam w liceum ksywę. Podkochiwałam sie w Mamoru i marzyłąm o ksieciu z bajki. A widziałyście Ebichu? Ten chomik jest najlepszy ![]() Dobra idę spać i jakby co to jutro przeczytam wsyztsko i napiszę pewnie cos jeszcze. Acha! Przez to wszytsko zaczęłam sie uczyc japońskiego. Mam w domu wiele słowników i podręcznikó do nauki. Rysowałam bardzo dużo, ale od kilku lat nie rysuję i zastanawiam sie czy do tego nie wrócić... A teraz naprawdę sie żegnam.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pozazdrościć znajomości japońskiego
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś czas temu kupiłam sobie ćwiczenia razem z płytą, ale jeszcze z niej nie korzystałam. Brakuje mi sił wieczorami by jeszcze nad książka siedzieć. Natomiast jak oglądam jakieś anime to zawsze staram się wyuczyć jakis podstawowych słów na podstawie napisów. To sie da zrobić i jak sie jest maniakiem anime to po prostu pewne zwroty same zapadają w pamięć. Np. "Genki desu-ka?" oznacza "jak sie czujesz?", albo "czy dobrze sie czujesz?", albo "Itekimasu!" oznacza "cześć wychodzę!", odpowiedzią na to jest "Itterasai" (nie wiem czy dobrze napisałam, ale tak sie wymawia) co oznacza "cześć miłej drogi" (tak mniej wiecej). I takie zwroty są prawie w każdym anime. Łatwo je podchwycić. A na naukę znaków polecam tabelę znaków z dwóch alfabetów, słownik znaków kanji i kilka wydrukowanych bajeczek dla dzieci po japońsku. można je w necie znaleźć. Wtedy krok po kroku rozszyfrowujemy każdy znak i uczymy se na bieżąco. Lece teraz się ubrać i spadam do pracki, ale jakby co to napiszę potem jeszcze.
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak żeby się nauczyć jakoś ładniej, nie wystarczy samo anime szkoda, że w Polsce praktycznie nie ma (lub po prostu nie ma ) kursów z japońskiego Chyba tylko ESKK oferuje coś takiego..myślałam, że jakoś tak konkretniej się uczyłaś japońskiego ![]() Cytat:
z tabelkami.. może jak kiedyś znajdę czas to pościągam coś i popróbuje się pouczyć? Bo o znajomości rosyjskiego, japońskiego (i arabskiego ) marzyłam od daaaawna
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia, tu masz info o kursach języka japońskiego
http://www.emb-japan.pl/kultura/infocenkursy.htm Możne jest coś w pobliżu ciebie. ![]() I tu bardzo cenny artykuł http://grafit.mchtr.pw.edu.pl/~szczedar/artykul.php
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście w moim mieście NIC nie ma ale trudno, najwyżej jak będę bardzo zdesperowana to na ten essk się zdecyduję hłehłe.. dzięki Shem za pomoc
|
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie uczylam japonskiego 2 lata w liceum ale niestety srednio pamietam. Jedyne co utkwilo mi w glowie na amen to Watashi wa Magda des
A z anime shimatta - powtarzane przez rudowlosego z Fushigi Yuugi Oraz ohayo, sugoi. Hayaku ( a tego nie wiem jak sie pisze ale znaczy pospiesz sie :P ). Znam tez na pamiec piosenki z anime ( Make nai, ashitae sailor air ), Utady Hikaru i z serii fabularnej Sailor Moon ( gdzie nota bene czarodziejka z ksiezyca staje sie wredna ksiezniczka - to mi sie podoba ) ![]() Mirianka cos mi ostatnio komp szwankuje i wiesza przy wysylaniu pw Nie masz Ty moze mailika jakiegos? |
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz odpisuje a ps mailik to: katrin00@o2.pl ![]() oo ja na razie Ayumi Hamasaki katuje a Sailor Real nie oglądałam![]() Japónski...ostrze sobie na niego pazurki w tym roku tez myślałam o eskk'a,u nich na stronie mozna zobaczyc jedną bezpłatną multimedialną lekcję a ja już zamówiłam od nich ofertę pocztą
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Mirianko, wysłać Ci dalej KKJ?
bo już mam trochę luźniej ...
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Czy Syringa zapoznała się już z FM? Bo jakoś nie słyszę jęków zachwytu nad Takuto.. ![]() ![]()
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam ->kurcze,pamiętam jak w podstawówce tak reagowałam na chłopaków z Tsubasy ech Misaki ![]() hmm no własnie... jak z nią rozmawiałam,to mówiła ze FM jest fajny(cute )a o Takuto sie nie zapytałam moze tylko z nas są takie Arino-maniaczki??![]() kończę KKj
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mi listonosz zeżarł po drodze niektóre maile od Was... I nie mogę dojść do ładu co mam a czego jeszcze nie... A nie chcę marudzić, żebyście dosyłały mi po 10 razy... Ale jak już przeczytam to oficjalnie się pozachwycam
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie nad czym
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z chęcią pomożemy ![]() Cytat:
..napalone na narysowanego Takuto eh, cieżkie jest życie ..
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Że też ja dopiero teraz ten wątek zauważyłam.
Jak większość z Was mangą zainteresowałam się w podstawówce (Polonia 1 i te sprawy Najbardziej w pamięć zapadł mi Pojedynek aniołów (siatkówka) i to o piłkarzach (Kapitan...). A potem była Czarodziejka z Księżyca. Zbierałam różne artykuły, fotki.Niestety już dawno nie miałam doczynienia z mangą. Głównie z braku czasu i z braku osób, które by podzielały moje zainteresowanie. Ale widzę, że z Wami pasja odżyje. Mirianko, Sailor Moon Pierwsza Miłość Ami (OAV, 1 CD)- czyżby to było o mnie?
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiem Ci szczerze ze jak tylko Ciebie i Twój nick tu na forum zauważyłam na samym początku to od razu z tym skojarzyłam![]() witamy na wątku ![]() ja tutaj poumieszczałam różnego rodzaju listy z anime/mangą jakie na razie zdążyłam spisać z moich zbiorów,jak tylko coś Ci wpadnie w oczko to śmiało pisz ![]() fajnie ze zajrzałaś
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba było mi podesłać linka do tego wątku. Mało czasu mam teraz na wizaż i wiele ciekawych wątków mi ucieka. ![]() Kiedyś dowiedziałam się, że Ami to też marka jakichś aparatów fotograficznych japońskich. Właśnie tak sobie pomyślałam, że jak będę miała trochę więcej czasu, to się do Ciebie uśmiechnę o kilka rzeczy. Skoro przypomniała mi się moja pasja i mam towarzyszki, to nie wolno jej dać umrzeć. Dzięki za ofertę. A powiedzcie, lecą teraz w telewizji jakieś ciekawe bajki? Kiedyś z zapartym tchem śledziłam Czarodziejki, żadnego odcinka nie opuściłam. Wściekła byłam, jak się skończyły. A teraz jakoś nie mogę nic fajnego wyszukać. Pokemony są zdecydowanie nie dla mnie. |
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ewentualnie Duel Masters i inne koszmarki ![]() Ami to tez chyba imie amerykańskie ![]() spoko,tutaj juz do niezłych wymian dochodzi->normalnie powtórka z targowiska zagladaj tu do nas jak będziesz tylko mogła
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zaglądać będę jak tylko będę mogła. Kiedyś sama próbowałam rysować mangę. Ale mój talent rysowniczy nawet tu nie chciał się objawić. Uwielbiam te duże oczy i ich stroje. ![]() A co do Czarodziejek, to ja powinnam chyba nicka na Bunny zmienić. Ciągle płaczę ostatnio.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

- ale to będzie dłuuuuugo trwało biorąc pod uwagę sprawność mojego neta...

w ojej głowie niech to zostaną rysunki Tanemury

Mnowstwo Takutowych snow zycze
dostałam rodziały 23 i dwaX24

mniam
I nie mogę dojść do ładu co mam a czego jeszcze nie... A nie chcę marudzić, żebyście dosyłały mi po 10 razy... Ale jak już przeczytam to oficjalnie się pozachwycam