Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część XXV:D - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-24, 12:28   #271
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część... kolejna :D

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Moja Oliwka chora. Wczoraj gorączka, skarżyła się na głowe i gardło, w nocy gorączka, dwie qupy ( co przy jej zatwardzeniach to prawie biegunka) dzisiaj 39 stopni i wymiotuje. Tz ma z nia iść do lekarza. Matrwie się bo moje dziecko przecież nie choruje.
Zdrówka dla małej!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
Nie oddzywałam się kupę czasu... i od jakiegoś czasu miałam zamiar, ale mi wstyd :p
Dziś mam pierwszy dzień wolnego od niepamietnych czasów. Podjęłam decyzję o zmianie miejsca pracy bo taki maraton jak do tej pory ciąnęłam to nie dla mnie...
Chciałam Was mocno uściskać <3
Fajnie że jesteś

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Hej. Dziewczyny, jak Julek? Widziałam, ze Mika cos w klubie napisała.

Dobija mnie ta moja senność i za razem przeraza. Zaprowadzam mala do przedszkola i spie. Właśnie sie obudziłam. Nie ma sily, żebym sie nie polozyla. Spie jak zabita. Tyle planów, szyć miałam, okna pomyc, dywany. Zanim zaczną się wakacje. Żeby nie robic tego przy malej. Co ja w wakacje zrobię. Może ma któraś jakiś pomysl jak to zwalczyć? Kawy nie pijam wogle. No chyba, ze to ciaza. Z Paulina tez wiecznie spalam. To nie wiele zrobię. Ale nie mysle o tym. @ dzis powinna byc.
To ja trzymam kciuki za 2 kreseczki
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:01   #272
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ifwka oby to nic powaznego!

Co do chudniecia, to ja muszę zrzucić przynajmniej 20 kg, żeby jakoś dalej żyć. Leżąc w szpitalu mysle i myślę jak tu zmienić swoje życie, żywienie, żeby nie wylądować na wózku. Tyle razy juz próbowałam i nigdy mi sie nie udalo na dłużej schudnac. Po powrocie do domu chce się wybrać do Naturhause. Wywale tam pewnie kupe kasy, ale sama nie dam sobie rady.
Moja mama tam chodziła. Sludla 37 kg I jest bardzo zadowolona. Najważniejsze, ze nic jej nie wrocilo, a zakończyła dietę ponad pół roku temu, tylko nadal zdrowo się odżywia. Sporo mamy koleżanek po jej sukcesie też tam się zapisało i maja podobne efekty.

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:07   #273
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Moja mama tam chodziła. Sludla 37 kg I jest bardzo zadowolona. Najważniejsze, ze nic jej nie wrocilo, a zakończyła dietę ponad pół roku temu, tylko nadal zdrowo się odżywia. Sporo mamy koleżanek po jej sukcesie też tam się zapisało i maja podobne efekty.
Serio? ale to są specjalne preparatyktóre trzeba jesc prawda?
moj kolega na diecie pudełkowej co mu do chaty przywoża menu na cały dzień schudł 10 kg a mój mąż wywalil chcleb, ziemniaki i je połowę porcji i zrzucił już uwaga.... 18 kg od świąt wielkanocnych
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:15   #274
e_vel
Wtajemniczenie

Laurka
Marsi 18 kg w 3 mce?! wow
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:41   #275
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Wow! Jestem pod wrażeniem i to jakim!

Marsi z tego co czytalam tam pracuje dietetyk, który ustala indywidualna dietę plus te ich suplementy się bierze.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:44   #276
gojka24
Zakorzenienie

Marsi, ja podobnie jak Twój tz jesienią zrzuciłam 11 kg. Teraz 2 tyg staram się jeść więcej gotowanego i pieczonego. Smażone jak najmniej. Do tego. Regularnie. I ponad 2l wody. Kg niby stoja, ale cm lecą pomalutku. A i slodyczy juz praktycznie nie jem. Hormony się unormowaly i juz nie czuje potrzeby.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:48   #277
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Serio? ale to są specjalne preparatyktóre trzeba jesc prawda?
moj kolega na diecie pudełkowej co mu do chaty przywoża menu na cały dzień schudł 10 kg a mój mąż wywalil chcleb, ziemniaki i je połowę porcji i zrzucił już uwaga.... 18 kg od świąt wielkanocnych
No serio. Moja mama potrzebowała diety z góry ustalonej. Dużo razy próbowała sama coś pozmienieniac, ale zawsze po pewnym czasie sie łamał i wracała do starych nawyków. Tam dietetyk jej ustalił dietę, miała ja zpisana i wiedziala, ze musi sie jej trzymac. Motywowalo ja to, ze wydaje tyle pieniędzy na te wizyty
Tak dostawala specjalne suplementy, ale z tego co pamiętam w składzie były same ziola. Zobaczę czy jakieś pudełka jej nie zostały i jak coś to Porębie zdjęcia skladow.

A i U mojej mamy nie problemem nie było jedzenie za dużych porcji. Ona jadła praktycznie raz dziennie i w dodatku niewłaściwe rzeczy, a sama nie potrafiła tego ogarnąć
W każdym razie jest bardzo zadowolona.

Stary 2016-06-24, 13:49   #278
gojka24
Zakorzenienie

Aa i zrobiłam siebie odwyk od herbaty zielonej. Jedna szklanka dziennie. I moje zęby zrobiły się o kilka tonów jaśniejsze. Dzieki czemu coraz bardziej sklaniam sie ku nie wybielaniu ich u dentysty. Nie dość ze zaoszczędzę 750zl to nie bede miała provlemu jak za jakiś czas pociemnieja a jedynka bedzie jasna. Bo jak zrobię koronę to ona jednak nie bedzie się poddawala ani wybieleniu ani zolknieciu tak jak naturalne.
Stary 2016-06-24, 14:15   #279
e_vel
Wtajemniczenie

a ja jak zaczęłam więcej pić wody to miałam wrażenie ze puchnę :O normalne to?
Stary 2016-06-24, 14:25   #280
gojka24
Zakorzenienie

Evel może się woda w organizmie zatrzymywala. Choc nie wiem czy po wodzie jest taka możliwość. Wiele razy tu zachwalalam, ale Ciebie troche nie bylo i może nie wiesz. Spróbuj sok z pietruszki, rewelacja przy zatrzymywaniu się wody. Pęczek natki pietruszki, cytryna. Powinno byc pól ale ja dla dawalam plaster tak ze 2-3cm bez skorki. Lyzeczka miodu. Troche wody. Blendowalam. Przepuszczalam przez sitko i dopelnialam woda do pełnej szkl. Pilam to naczczo. Pięknie woda ze mnie schodzila. Tylko uwaga, bardzo moczopędne. Teraz juz moczopednie na mnie nie działa, bo pewnie nie mam nadmiaru wody.
Stary 2016-06-24, 14:31   #281
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Evel może się woda w organizmie zatrzymywala. Choc nie wiem czy po wodzie jest taka możliwość. Wiele razy tu zachwalalam, ale Ciebie troche nie bylo i może nie wiesz. Spróbuj sok z pietruszki, rewelacja przy zatrzymywaniu się wody. Pęczek natki pietruszki, cytryna. Powinno byc pól ale ja dla dawalam plaster tak ze 2-3cm bez skorki. Lyzeczka miodu. Troche wody. Blendowalam. Przepuszczalam przez sitko i dopelnialam woda do pełnej szkl. Pilam to naczczo. Pięknie woda ze mnie schodzila. Tylko uwaga, bardzo moczopędne. Teraz juz moczopednie na mnie nie działa, bo pewnie nie mam nadmiaru wody.
to muszę wypróbować teraz jak mam swoją pietruszkę to będzie idealnie a powiedz mi czy to ma być odstane czy od razu do wypicia?
Stary 2016-06-24, 14:41   #282
elllmi
Zakorzenienie

hej

jaki upał, nosa z domu od rana nie wychylamy na pazurki tylko skoczyłam i kisimy się w domu

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Młody tapla się na balkonie, kupiliśmy świetny basenik, nie trzeba pompować i malutko miejsca zajmuje po złożeniu https://www.decathlon.pl/basen-kidip...d_8271266.html
my wczoraj na ogrodzie rozłozyliśmy i czekamy, aż się troszkę zagrzeje

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Moja Oliwka chora. Wczoraj gorączka, skarżyła się na głowe i gardło, w nocy gorączka, dwie qupy ( co przy jej zatwardzeniach to prawie biegunka) dzisiaj 39 stopni i wymiotuje. Tz ma z nia iść do lekarza. Matrwie się bo moje dziecko przecież nie choruje.
zdrówka
u nas też coś się zaczyna - gorączka, coś jęczy, że go siusiak boli dzisiaj do lekarza lecimy

Zapisz

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:53   #283
gojka24
Zakorzenienie

Stary 2016-06-24, 15:11   #284
marsi11
Zakorzenienie

Moj maz mial z czego zrzucac teraz wyglada swietnie i zanim otworzy lodowke to zastanowi sie trzy razy co bedzie jadl. 80% to warzywa . Hojka smazonego to ja juz nie pamietam co jadlam ale tluszczow nie unikamy - mnistwo oliwy z oliwrk tluste ryby avokado
No i pije duzo wode z pietruszka ubustwiam!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:36   #285
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Byłam u ginekologa. Jestem w ciąży, ale tak jak myślałam jest za wcześnie( 5t3d ) żeby było widać zarodek. Jest pęcherzyk,ciało żółte. I na razie tyle. Następnym razem zobaczymy czy cos tam siedzi.
Hmmm

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-24, 17:11   #286
pstryczek84
Zakorzenienie

Silver, to kiedy nastepna wizyta? A jak ze zwolnieniem, zalatwilas?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Kurde, jeszcze do mnie nie dociera, ze mam juz wakacje...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 17:37   #287
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo

Faktycznie dziś upał niemiłosierny,my trochę byliśmy na dworze z samego rana,potem kolega mi uciekł około południa więc też zostaliśmy na trochę i teraz dopiero pójdziemy jak się ochłodzi-o ile to możliwe w ogóle dziś. Od samego rana boli mnie głowa,chyba przez tą pogodę właśnie.

Evel-myślałam ostatnio o Was i chyba Cię ściągnęłam myślami Witaj i zostań z nami.

Iwfka-jak tam Oliwka? Może to jakieś zatrucie? Daj znać co powiedział lekarz.

Elllmi -ty też po lekarzu się odezwij co tam z Fifkiem. Na siusiaka polecam przemywanie octaniseptem.

Gojka- informuj na bieżąco jak tam @. W końcu jakby co to nasze wątkowe dziecko :p

Jestem zła dzisiaj jak cholera-czekałam na przesyłkę jak ten łoś a kurier był i pojechał. Dobijał się do brata drzwi - dzwonił wyłączonym dzwonkiem Że też nie pomyślał żeby zapukać albo iść z drugiej strony domu. Najgorzej wkurza mnie to że ja w domu byłam ale akurat go nie wiedziałam i przeszło mi koło nosa moje zamówienie-na którym mi zależało. Teraz muszę czekać do poniedziałku,nie wiadomo co dalej z paczką,w dodatku zaczynam ten kurs więc nie wiem jak to wyjdzie z zegraniem się. Ehh dzisiaj pechowa jestem
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 18:01   #288
Ewik86
Zakorzenienie

Silver to jeszcze raz oficjalnie gratuluje Jak byłam z Ala w ciąży to serduszko było widać chyba w 9 TC. Na kiedy wypada Ci termin z OM? Z Laurka chyba będziecie mieć bardzo zbliżony

Widzisz Pstryczku Ty zaczynasz wakacje, a ja prawdopodobnie zaczne prace po wyjściu ze szpitala. Znowu lato spedze w murach, ale muszę skorzystać z okazji. Kto wie, może wreszcie i do mnie usmiechnie się szczęście.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 19:13   #289
gojka24
Zakorzenienie

Marsi, jeszcze rok temu 90% obiadow smazylam. Obydwoje z tz tak byliśmy wychowani. Dopiero zeszłego lata zaczekam ograniczać. Ja również uwielbialm wode z pietruszka. Nota bene pietruszki nie cierpię, nawet natki w posilku. Ale do picia kocham nad życie.

Mala, oczywiście zw bede informowala. @ nie ma. Mam cale podbrzusze obolale. Ale nie jak przed @ bardziej jakbym zakwasy miała. Ale w zeszłym miesiącu chyba tez tak bylo. Pewnie za bardzo wsłuchuje sie w swój organizm. Korci mnie żeby zrobić test. Z drugiej strony nie chce żeby bylo jak miesiąc temu. 2dni sie @ spoznila a ja juz latalam na betę.

Ewik, chyba cos w granicach tyg będą miały terminy. Ja jesli zaszlam w zasadzie tez blisko. Ale jeszcze sie nie wkręcam. Kolo środy nie wczesniej testuje.
Stary 2016-06-24, 20:45   #290
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Silver, to kiedy nastepna wizyta? A jak ze zwolnieniem, zalatwilas?

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Kurde, jeszcze do mnie nie dociera, ze mam juz wakacje...

Teraz byłam u ginakologa -faceta :/ pierwszy raz u niego byłam bo moja na urlopie jest. Ale chamski okropnie ! Nigdy więcej do niego nie pójdę. Następną wizytę mam u mojej ginekolog 19 lipca. To będzie 8 albo 9 tydz.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Silver to jeszcze raz oficjalnie gratuluje Jak byłam z Ala w ciąży to serduszko było widać chyba w 9 TC. Na kiedy wypada Ci termin z OM? Z Laurka chyba będziecie mieć bardzo zbliżony

Widzisz Pstryczku Ty zaczynasz wakacje, a ja prawdopodobnie zaczne prace po wyjściu ze szpitala. Znowu lato spedze w murach, ale muszę skorzystać z okazji. Kto wie, może wreszcie i do mnie usmiechnie się szczęście.
Termin z OM mam na 23 luty. No z Laurka będziemy miały bardzo zbliżone terminy

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Mnie co jakiś czas pobolewa brzuch jak przed okresem. Pstryczku,tez tak mialas?

Stary 2016-06-24, 20:51   #291
pstryczek84
Zakorzenienie

Troche mnie pobolewal ale bez szalu. o wiele bardziej bolaly mnie ,,cyce" :-P

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 20:54   #292
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Troche mnie pobolewal ale bez szalu. o wiele bardziej bolaly mnie ,,cyce" :-P

No mnie cyce bola potwornie.
Aaaa zpomnialam, zwolnienia nie dostalam. Tylko na te dostawy nie będę musiała chodzić. Kierowniczka sama mi powiedziała ze nie będzie mi dawać dostaw. Na razie do pracy będę chodzić bo jest ok. A za 2 tyg mam urlop

Stary 2016-06-24, 21:05   #293
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Teraz byłam u ginakologa -faceta :/ pierwszy raz u niego byłam bo moja na urlopie jest. Ale chamski okropnie ! Nigdy więcej do niego nie pójdę. Następną wizytę mam u mojej ginekolog 19 lipca. To będzie 8 albo 9 tydz.

Termin z OM mam na 23 luty. No z Laurka będziemy miały bardzo zbliżone terminy

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Mnie co jakiś czas pobolewa brzuch jak przed okresem. Pstryczku,tez tak mialas?

Gratuluję jeszcze raz. Ja w obydwu ciazach miałam takie bóle bardzo dlugo.

Fajnie Wam, ze znów kruszynki pod
sercem nosicie Ja kolejnego dziecka póki co nie chce, ale w ciazy bym pochodziła troche( pomolimo tego, ze w obydwu okropnie wymiotowalam) to jednak magiczny czas

Gojka, my jak sie staraliśmy to też sie tak wsluchiwalam w organizm, ze koniec końców nie wiedziałam czy czuje sie inaczej czy jak co miesiac. Kciuki trzymam

Stary 2016-06-24, 21:37   #294
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Zostawiłam wam relacje z dzis w k
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 22:49   #295
Kija80
Zadomowienie

Ale jaja, czy Wy wiecie że Edzio gra w Potterze?? Młody ogląda właśnie Czarę Ognia i zerkam od czasu do czasu, i tak mi ten Cedryk czy jak mu tam jest znajomo wyglądał ale nie mogłam zajarzyc czemu mi się tak nie podoba. A to normalnie Edzio, wprawdzie kolorki ma tutaj lepsze i się nie błyszczy ale wygląda jak Edzio

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

O, juz mu się umarło niestety. Ale wczesniej to naprawde byl Edzio, jak żywy, aż muszę sprawdzić w necie czy to faktycznie ten sam

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

No faktycznie ten sam, ale mam oko Cedric Diggory się nazywa ten którego gra. A kojarzy któraś czemu Voldemorta zrobili bez nosa, tylko z samymi dziurkami? Wygląda jak świnka a nie jak potwór. Aż sobie chyba jeszcze raz przeczytam książki bo czytałam ale lata temu i nic nie pamiętam...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 22:53   #296
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ale jaja, czy Wy wiecie że Edzio gra w Potterze?? Młody ogląda właśnie Czarę Ognia i zerkam od czasu do czasu, i tak mi ten Cedryk czy jak mu tam jest znajomo wyglądał ale nie mogłam zajarzyc czemu mi się tak nie podoba. A to normalnie Edzio, wprawdzie kolorki ma tutaj lepsze i się nie błyszczy ale wygląda jak Edzio

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

O, juz mu się umarło niestety. Ale wczesniej to naprawde byl Edzio, jak żywy, aż muszę sprawdzić w necie czy to faktycznie ten sam

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

No faktycznie ten sam, ale mam oko Cedric Diggory się nazywa ten którego gra. A kojarzy któraś czemu Voldemorta zrobili bez nosa, tylko z samymi dziurkami? Wygląda jak świnka a nie jak potwór. Aż sobie chyba jeszcze raz przeczytam książki bo czytałam ale lata temu i nic nie pamiętam...
Hahahahaha Kija,padłam ! brakowało mi tych Twoich wpisów
No ja wiem że on w Potterze grał

Stary 2016-06-24, 22:54   #297
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kija, no pewnie, że wiem, takie rumiane polika miał

Ddziewczyny! szukam nad morzem, raczej zachodniopomorskie, noclegu 2-12 lipca. Ktoś, coś?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 23:04   #298
Kija80
Zadomowienie

No właśnie na początku mnie zmyliło to liczko rumiane bo myślałam ze Edzio to z natury taki blady i nie pomyślałam ze może mieć lepsze kolorki...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 23:07   #299
gojka24
Zakorzenienie

Kija jaki Edzio? Bo nie czaje.. Przeczytałam wszystkie ale nie pamiętam.

Tz sie na mnie obraził.. Pfff niech spada..
Stary 2016-06-24, 23:10   #300
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej Evel

Ewik, trzymam kciuki za powodzenie w odchudzaniu i zdróweczka teraz najabradziej życzę

Kija, rozkładasz mnie na łopatki
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości