|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Dzisiaj wybieram sie na USG podglądać Maksa. Ciekawa jestem ile teraz juz wazy
![]() Umówiłam się na widzenie 2 nowych domów na sobote. Bedziemy akurat w tamtych okolicach na urodzinach brata takze dobrze sie składa. Nieco drozsze, ale okolica zdecydowanie lepsza ![]() Jesli jeden z nich nam sie spodoba mimo ceny to bedziemy prawie, ze po sąsiedzku z moją siostra mieszkali a tez niedaleko mamy. ![]() z jednej strony fajnie, a z drugiej boje sie, że za blisko bo z nimi to róznie bywa. Pernik współczuje opryszczki kasia_ruda jak fajnie, naprawde sporo waża Mi nic nie puchnie, ale znowu mnie złapał skurcz łydki o 6 rano Ale tym razem sie poszczypałam i potłukłam w udo i szybko zeszło i nie boli mnie noga. Moge przynajmniej normalnie chodzic, bo jak ostatnio mnie złapało to trzy dni kulałam.Dostałam list, ze odwiedzi mnie połozna srodowiskowa 7 lipca. Nawet nie wiedzialam, ze przed porodem przychodzą. Podobno ma obgadac rozne sprawy i obczaic jak mieszkam, do konca nawet nie wiem. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-06-21 o 13:41 |
|
|
|
#272 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet moi rodzice widzą, że dziadek ostatnimi czasy jakby zaczął przeginać pałę Przypuszczam, że się nie przyzna, po minie poznam :P I po reakcji niewinnej Też proponuję zakupy przez internet, chyba za bardzo nie ma wyjścia przy takim podejściu wszystkich dookoła, jak wg nich tyle czasu jeszcze to trzeba mimo wszystko wziąć sprawę w swoje ręce. Ja wstaję po 3-4 razy już od jakichś 3 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój brat też był takim nieśpiącym dzieckiem, a teraz np. śpi jak zabity Ale kolki miał takie, że potrafił przespać tylko ze 3-4 godziny na dobę i resztę płakać i żadne metody nie działały No, ale to też było 30 lat temu, więc nie było do dyspozycji tyle kropelek i innych takich, które nam teraz będą życie ułatwiać. Moja mama przed ciążą z bratem ważyła ok 57 kg, 2 miesiące po urodzeniu go ważyła już 43, tak te jego kolki dały też jej w kość.Cytat:
![]() Ta, przerobiłam też takie bóle i napinania jak się przeciążyłam i ogólnie przegięłam pałę. Z jednej strony plus taki, że masz przymusowy odpoczynek. Najlepiej jeszcze, jakby Cię nawet jakiś ewentualny bałagan nie denerwował, bo nawet delikatne sprzątanie radzę odpuścić. Jakoś ze 2 miesiące temu myłam podłogę po kolanach, to TŻ zadzwonił nakablować do mojej matki i miałam opierdziel od niego i od moich rodziców. U mnie tak 1-2 dni konkretnego odpoczynku zawsze daje radę. Cytat:
Pewnie 4 lipca na wizycie już zostanie poruszona ta kwestia ![]() Mówisz, że mały? Mi kilka osób wciska, że bliźniaki będę miała Chociaż ostatnio apetyt u mnie wrócił do normy i już nie wcinam jak mały prosiak i brzuch faktycznie przestał aż tak szybko rosnąć bo przez chwilę się robił z dnia na dzień większy, a ostatnio jest ciągle taki sam ![]() Cytat:
Mój pradziadek ponoć też robił podobnie.Cytat:
W efekcie ja mu wyszukam film, on ogląda, a ja w tym czasie siedzę na tel albo na laptopie, żeby się rozpraszać i nie widzieć za dużo, a jednak posiedzieć z nim Cytat:
Cytat:
Ale w sobotę zawozimy do lakiernika i będzie piękny i w końcu będę go kochać Imienia nie ma (na razie nazywany jest wstrętnym złomem i innymi różnymi niemiłymi epitetami ),czasem jest mianowany jamnikiem wcześniej miałam Renię, kochałam ją miłością wzajemną, ale nie było szans na zmieszczenie psa i wózka do bagażnika i nastąpiła zmiana na kombiaka. TŻ ma swoją zieloną żabkę (też staruszkę) i za nic nie chciałby mojego kombiaka ![]() Na szczęście też nie bardzo wiem co to opryszczka, miałam aż raz w życiu
|
|||||||||
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oby jeden z tych domów okazał się Tym domem. ![]() Dobrze, że teraz skurcz nie pozostawił po sobie niemiłych konsekwencji. Ja z takich rzeczy mam znowu atak zespołu niespokojnych nóg, ale tylko w jednej nodze, druga jest zupełnie spokojna.
|
|
|
|
|
#274 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Wczoraj po kawie miałam ciśnienie 80/60 myślałam, że umrę .Cytat:
. Jakoś w ciąży z Mikołajem się nad tym nie zastanawiałam, a teraz częściej rozmyślam jaki synuś będzie, jaki będzie miał charakter itp ![]() ![]() Cytat:
współczuję, mam nadzieje, że lekarz szybko odezwie się do CiebieCytat:
![]() Cytat:
. Wkładka w zależności od wielkości dziecka, u nas chyba koło 3-4 miesiąca wyjęta. Cytat:
za udaną wizytę
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Krefetka, kasia_ruda
za udane wizyty! Talantea powodzenia na usg i za domek! Cytat:
Jest taki dość podłużny i rozkłada się na cały tułów, w sumie wygodne ![]() Powoli się zbieram na KTG
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sensie ze palcem wyczuwalna główka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Ziuta! Gratulacje 8mca u mnie wg jednej aplikacji tez dzisiaj w wg drugiej w czwartek a termin mamy tak samo i jeszcze florence tez :P kiedy miałaś ostatnia miesiączkę?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#278 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dopiero zaczęłam szyć i raczej się nie deklaruje szyć obcym te moje krzywe koce jak z chińskiej fabryki Chyba Asicuha się deklarowała Co do mrowienia to mi dłonie drętwiały jak miałam ucisk kręgosłupa na jakieś nerwy (potocznie zwane wypadnięcie dysku) i chyba przy cieśni nadgarstka może się coś takiego pojawić. Musisz zapytać lekarza ale chyba takiego rodzinnego a nie gina. Cytat:
![]() Cytat:
dla dziewczyn. Czyli masz już prawie 4 kilo dzieci w brzuchu ![]() Cytat:
za wizytę i oglądanie domków!Nie wiem jak u Ciebie wyglądają te skurcze, ale np ja zawsze czułam że ten skurcz się zbliża, czułam taki dyskomfort jakby mi noga zdrętwiała i jak właśnie chciałam się poprawić to mnie skurcz łapał. Teraz mam sposób ze jak czuję ten dyskomfort to sobie od razu rozciągam tą nogę jak przy skurczu czyli zadzieram palce u stóp do góry i pięta w dół i nic mnie nie łapie już Ja miałam om 17.11 więc chyba powinnam mieć termin na 23.08 ale lekarz na pierwszym usg (to był chyba 7tc) wymierzył na 24.08 i tego kazał się trzymać. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-21 o 14:19 |
||||
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
virginia, może to faktycznie ja mówiłam, że moge uszyć, ale moj jest tak koślawy, że chyba byłoby mi głupio taki wysłać... :P
w końcu to był mój 1szy w zyciu szyty koc ;D
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja mam taka sama datę om ciekawe jaki końcowy okaże sie prawidłowy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
rozmawiałam z lekarzem..w sumie niewiele się dowiedziałam, polecił mi jakąś maść bez recepty, mówi,że możemy leczyć ogólnoustrojowo , ale leki będą przenikać do dziecka
![]() twierdzi ,że jest niewielka szansa,żeby to było pierwsze zakażenie, mówi,że mogłam przechodzić bezobjawowo, no ale pewności nie ma ![]() Cytat:
myslałam,ze teraz już wizyty będą częściej.. Cytat:
bardzo się cieszę,że tak idziecie do przodu w trójpaku..ciekawe co u Justynkie ![]() może jeszcze więcej wody na to puchnięcie? a jak poradziłas sobie z odklejeniem tejpów? |
||
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Szykujemy się na szkołę rodzenia
przed chwilą brałam prysznic i sobie śpiewałam. Mąż wleciał do łazienki bo myślał że wolałam o pomoc Chyba już nie będę śpiewać
|
#283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie w czwartki się zmieniają w apce tygodnie, ale już powoli się szykuję na świętowanie. Ja OM miałam 19.11, a termin 25.08.Cytat:
Mój mąż i część rodziny marzy o tym, żeby nasz syn chodził do szkoły muzycznej. Oczywiście ma mieć odpowiednie zdolności, już wszyscy ustalili, że odziedziczy. Ja bym chętnie język obcy, basen zafundowała, a inne rzeczy tylko jakby chciał.
|
||
|
|
|
#284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda ze nie ma jakiś badań na opryszczkę tak jak np na różyczkę czy one świństwo , mogłabyś byc wtedy spokojniejsza. Chłopak wazy 1881 a wymiary sie wyrównały i większość wskazuje na ten sam tydzień 31+5. Jedynie kość udowa wyprzedza cała resztę i jest 32+5 Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Śpiewaj podobno nic tak dziecka nie cieszy jak śpiew matki a mężem sie nie przejmuj jakiś nadwrażliwy Ci sie nawinął ![]() Wysłane za pomocą magii |
||
|
|
|
#285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro tak lekarz to ocenia, to maść na pewno wystarczy. Szkoda właśnie, że nie ma jakichś badań na to... Ale wygląda pozytywnie jak lekarz ocenia, że to raczej nie jest pierwsze zakażenie. Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-21 o 14:56 |
|
|
|
|
#286 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#287 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnia nospa jaką miałam w domu się przeterminowała:P Wzięłam paracetamol, trochę się przespałam jeszcze - mój pies robił z podpórkę pod nogę Grzeczny burek, później trochę polatałam na miotle i jest lepiej. Ale i tak jutro powiem położnej żeby nie było. Co do ubrań, to tutaj na szczęście są szkolne mundurki i z tego co widzę, nie ma żadnych specjalnie się wyróżniających dzieci. Może mundurek to za duże słowo. Ale dzieci muszą mieć białe polo/tudzież koszulę (może być w innym kolorze jeśli kolory szkoły na to pozwalają w naszym przypadku może to być żółta lub jasnoniebieska), sukienka/spódniczka/spodnie w kolorze czarnym/szarym/granatowym i sweter najlepiej jakiś cardigan w naszym przypadku niebieski (kolory szkoły), ale może być też czarny czy szary. I czarne obuwie - ale akurat w naszej szkole aż tak tego nie przestrzegają i dzieciaki noszą różne kolory. Ale akurat buty nike czy inne się tutaj nie wyróżniają bo po prostu nie są dobrem luksusowym jak w PL. Kolekcja w Tesco wygląda tak i taki zestaw najczęściej wybiera Ola: http://www.clothingattesco.com/f+f-s...back-to-school ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Zakładam, że to ma jednak związek z tym, że tak namiętnie wszystko wypada mi z rąk. Tyle, że moje nadgarstki nie są jakoś specjalnie spuchnięte. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
))Słodki ciężar ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Napisz po wizycie jak Maxiu! ![]() Hmmmmm mi nic nie mówiła, że przyjdzie, ale u mnie była na początku ciąży wiec może u Ciebie nadrabiają? Ale moja nie sprawdzała w sumie jak żyjemy, tylko zrobiła wywiad środowiskowy.
|
|
|
#288 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez mialam plan, by wszystko ladnie poukladac, ale w praktyce pewnie bedzie roz☠☠☠☠ziel-przynajmniej po znajomych tak widze ![]() Cytat:
Wspolczuje dziadostwa!Cytat:
Moj tz to samo-wszystko go budzi, ale moja tesciowa ma identycznie. Chyba to kwestia genow tez. Ja rowniez nie zamierzam chodzic na palcach, ba! Zamierzam prowadzic normalne zycie, takie jak do tej pory (jesli chodzi o halas itp.). Ja slyszalam, ze u dziewczynek moga wystapic takze biale uplawy przypominajace twarog Nie nalezy tego specjalnie myc itp., samo ma zejsc-to ochrona pochwy, czy jakos tak.Cytat:
Mysle, ze osoby, ktore zostaja rodzicami pierwszy raz maja inne wyobrazenia o tym, ktore potem rozbijaja sie o rzeczywistosc-tak jest np. z tymi rzeczami na swoim miejscu itp. Planujemy sobie wszystko poukladane, karmienie tutaj, przewijanie tutaj, a jak przychodzi co do czego, to jest burdel nieziemski i robi sie to, gdzie akurat jest wygodnie, bo czlowiek taki zmeczony i niewyspany, ze mu wszystko jedno, jaka oprawa-byle cel zostal osiagniety <czysta pielucha> ![]() FANTA- Twoj maz mnie rozwalil, hahahaha. Pozdrow tego pana ode mnie My ostatnio nalogowo sluchamy i spiewamy ten kawalek: https://m.youtube.com/watch?v=h-6N1Oxoo4o Uwielbiam! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mąż trochę faktycznie nadwrażliwy w kwestii ciąży Cytat:
ech lepiej tak niż żeby mieli olewać nas ![]() dzisiaj ma być o wyprawce do szpitala. Jak się dowiem czegoś nowego to napiszę ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=GB2Sf4g_PIgmy słuchamy tego teraz często ![]()
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie zeszły (poza tą dolną, bo ona niestety szła z włosami ), ale to chyba dlatego, że miałam je bez sprayu nakładane, dziś pod taśmy poszedł spray, więc będzie ostro pewnie przy odklejaniu.W sumie gin pewnie ma rację, że wcześniej mogłaś chorować. To bardzo powszechny wirus. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Tinker Bell, a jak ten odczyn po pazurze? Zniknął? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymczasem u mnie leci już prawie tydzień bez tabletek na alergię...Więc liczę na to, że ona sobie pójdzie w pip jak wcześniej. Bo wydaje mi się, że tych tabletek nie można brać przy karmieniu;/ Musiałabym jeszcze raz sprawdzić ulotkę
|
|
|
#292 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello
kończę pracę w końcu! i na 17.00 szkoła rodzenia dzisiaj poród część 2 ![]() Cytat:
Cytat:
ale zgadzam się, śpiewaj dalej! Tylko żeby rozpoznał jak faktycznie o pomoc będziesz wołać
|
|
#293 | ||
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
A ja lubię braci Waglewskich ![]() Cytat:
Na naukach pilnie słuchaj i nam tu wszystko przekaz ![]() Suzana ... Eh czasy mojego dzieciństwa to susana w wersji babunia ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Jak mój maz przerywa mi występy pod prysznicem i pyta sie czy cos chciałam zawsze mowię mu ze nic nie chciałam, ze tylko sprawdzam łączność i interkom domowy. Wysłane za pomocą magii |
||
|
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie dziewczynki rosną i szyjka super trzyma ![]() tak ![]() U mnie teraz szyjka jest bardzo głęboko a przed nią właśnie główka dziecka, tylko nie jakaś gulka tylko czuć ewidentnie kości główki ziuta gratulacje 8 miesiąca Cytat:
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Cc od 4200 i 4500. Jedna waga przy cukrzycy druga przy zdrowej ciazu. Ale ktora kiedy nie pamiętam (a było o tym tydzien temu).
|
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
Im bardziej jestem w ciąży to więcej mam pytań
![]() 1. Odpowiedź wydaje mi się oczywista, ale zapytam. Czy ten żel Hipp z pompką mogę wlać bezpośrednio do wanienki i używać jako płyn do kąpieli? Ta pompka jest dla mnie wygodniejsza niż zwykła butelka. W ogóle jest między nimi jakaś różnica? Ten żel jest "mocniejszy" niż płyn do kąpieli? Czytałam na stronie sroki to właśnie zbyt dużej różnicy w składzie nie ma. 2. Pytanie dość istotne dla mnie. Kiedy z noworodkiem mogę wybrać się w podróż samochodem ok 200 km? czyli min 2,5h nie licząc postojów. Słyszałam że dziecko nie może w takim foteliku siedzieć więcej niż 0,5h, chyba że coś już się zmieniło?
|
|
|
|
#297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja termin tez 25.08 wydawało mi sie ze jak przeglądałam pierwsza stronę, ze Ziuta tak samo. Dziewczyny uszykowane na mecz?:P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Ja słyszałam ze nie więcej niz 1,5h nie powinno tak jednorazowo siedzieć w foteliku ale szCzerze jak to jest naprawdę to sama nie wiem a tez będziemy robić trasy po 300km do domu... Myślałam ze może przerwa w połowie pół godziny ale co wtedy do wozka? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby zabrać dziecko do samolotu musi mieć min 7 dni, więc bardzo szybko. Zapewne zależy to od Waszej wygody. Im mniejsze dziecko tym więcej postojów pewnie. Chociaż z drugiej strony przy dobrych wiatrach dziecko może przespać całą drogę. Myślę, że tutaj bardziej intuicja Wasza musi Wam podpowiedzieć. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Tutaj musi być trochę więcej - bo mój jest na 90 centylu wiec z tabelek wychodzi, że idzie na 4200 w 40tc i lekarz powiedział, że spokojnie mogę jeszcze SN. Ale jak się zapytałam ile mu brakuje do CC to powiedział, że jak wypadnie z siatki to będziemy się martwić. ;/ Następne ważenie za dwa tygodnie. Ciekawe co tam w trawie piszczy. Ale nie ukrywam, że czuję że mam duże dziecko. Czuć go bardzo po prawej stronie brzucha. Położna na pewno nie ma problemu ze sprawdzeniem jego ułożenia
|
|
|
#299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się on taki ogromny wydaje Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, ale w sumie - TŻ już ze dwa miesiące temu w trakcie hmmm uciech cielesnych zdecydowanie zarządził zmianę pozycji, bo stwierdził, że wydaje mu się, że Młodego czuje Raczej schizował, bo lekarz nic nie mówił, żeby dzieć siedział u mnie jakoś nisko, no ale przynajmniej mogę TŻowi powiedzieć, że na upartego mógłby go poczuć Przed chwilą wróciłam z gemini, byłam odebrać zamówienie. Następnym razem pierdzielę to, niech mi kurier przywozi nawet za te 12,50 zł., 2 zł za parking płaciłam, dojechać musiałam (10 km) i czekałam w kolejce jakieś pół godziny ![]() Ale zaliczyłam jeszcze pepco i kupiłam aż jedną pieluszkę tetrową i piłeczki do piesia |
|||
|
|
|
#300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie chcesz brać maści żadnych to spróbuj z czosnkiem.... Przekroić główkę na pół i przykładać ja tak robiłam... Piecze ale pomaga. Pózniej miodem posmarować i tak w kółko... Ehhh mnie sie wczoraj wydawało ze mi idzie opryszczka ale okazało sie, ze to warga mi pękła po prostu... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
A mojego z kolei mało co jest w stanie obudzić, nawet jak go w nocy szturcham jak chrapie albo po prostu chce go obudzić i go szturcham to dopiero za którymś razem i jak naprawdę głośno to zrobię to sie obudzi. Chociaż ostatnio siedzielismy z psem w salonie TZ już spał w sypialni - pies w zasadzie tez spał już było późno gdzieś 24 ja oglądałam film ciemno w pokoju za oknami tez i w filmie ropucha zaczęła rechotać jak ten mój pies sie zerwał i zaczął ujadać to TZ wleciał z sypialni i sie pyta co sie dzieje :cojest?: aż byłam w szoku ze tak sie zerwał a pies dupek tez mnie wystraszył cos mu sie ta żaba nie spodobała :pała: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

nie ma jakiegoś konkretnego terminu, bo przecież nikt nie przewidzi kiedy urodzisz...

No, ale to też było 30 lat temu, więc nie było do dyspozycji tyle kropelek i innych takich, które nam teraz będą życie ułatwiać. Moja mama przed ciążą z bratem ważyła ok 57 kg, 2 miesiące po urodzeniu go ważyła już 43, tak te jego kolki dały też jej w kość.

za udaną wizytę
za domek! 

), ale to chyba dlatego, że miałam je bez sprayu nakładane, dziś pod taśmy poszedł spray, więc będzie ostro pewnie przy odklejaniu.