![]() |
#271 | |
czyli Endżi
|
Dot.: Podróbki JT
Cytat:
Jeśli ona sprzedaje podróby JT to jak to mozliwe, że w przeciągu kilku lat nikt się nie zorientował ![]() Wszystkie pojemności JT u niej to podróby?
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o kupujących to może 3 na 10 osób zna się choć trochę na odróżnianu oryginalnych kosmetyków od podróbek. I jak dostaną taką to nie wystawiają najczęściej negatywa bo nie chcą dostać jego w zamian. Nie wierzyłam jak czytałam niektóre komentarze- dziewczyna kupiła totalną podróbkę a pisze, że super oryginalny kosmetyk i ona jest tego pewna ![]() ![]() QueenNY ma negatywy i to niemało- 42 dokładnie i 40 nautralnych- to chyba samo przez siebie mówi, nie rozumiem osób które dalej u niej kupują ![]() Może lubią mocne wrażenia ![]() Można dowiedzieć się z nich wiele ciekawych rzeczy- np. nazwę jej wcześniejszego konta (DraqQueen czy coś w tym stylu) na którym ma tyyyyyyle negatywów, m.in. za oszustwa.
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Angel, myślę, ze wiele osób nie miało oryginału, a skoro była tu polecana jako zaufany sprzedawca, to nikomu nie przyszło do głowy wybrać się do perfumerii i sprawdzać...
Poza tym może mieć wymieszane, albo na poczatku było dużo oryginałów, a dopiero później inne?
![]() |
#274 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkie Juicy Tubes, które zakupiłam czy to w drogerii czy na strawberrynet mają z tyłu tubki wytłoczony nr koloru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jestes zalosna oszutka, myslisz ze wystawiajac Negatywny komentarz dokonasz swojego rewanzu? Otrzymalas 100% jakosci towar,a szantazowac mozesz swje kolezanki, nie mnie. Ja i ta mam swoich stalych klientow !!" "5 Groszowa Dama powinna sie wstydziec takiego zachowania, wnioskuje z naszej korespondencji oraz tresci ze jestes smarkula kotra mysli ze szantazem i oszustem wymusi swoje rzadania. Pamietaj ze Negatyw rodzi Negayw oraz czarna liste." Nie wiem, czy taki sprzedający myśli, że jak napisze coś takiego to jest zabawany i cool??? Przecież taki komentarz świadczy o nim, mnie nawet zniechęca jeden negatyw na który odpowiedź jest tego typu. Może mieć nawet 5neg. ale jak odpowiedź jest kulturalna to kompletnie inaczej wygląda.
![]() |
![]() |
#277 |
czyli Endżi
|
Pełnowymiarowy JT kupiony u tego babiszona był moim kolejnym w kolekcji (3-4 ?). Cała reszta pochodziła z perfumerii.
Oprócz JT Dreamsicle kupiłam 2 mini błyszczyki Clinique oraz paletkę 4 cieni Clinique. Później okazało się, że Pani pomyliła się w zamówieniu i przesłała mi zły kolor - Dreamworld - ale wszystko naprawiła i zachowywała się bez zarzutu. Cienie są na pewno OK - mają nadruk 'Not For Individual Sale', ma je też Gothic Daisy i to ona uświadomiła mnie, że jest to część Cliniquowego zestawu ![]() Tutaj jest fotka moich Cliniquowych cieni i dwóch mini błyszczyków kupionych u QueenNy. A tutaj jest w Truskawkowej sprzedaży cały zestaw ![]() ![]() Jednak wzięłam teraz na warsztat moje JT. Przy sobie mam tylko dwa - Dreamsicle (jasnoróżowy) od QueenNy oraz Dragee (w opakowaniu biały) z Sephory. I im dłużej przyglądam się i badam Dreamsicle tym bardziej jestem pewna, że rzeczywiście może to być podróba! Pofatygowałam się porobić fotki - może jeszcze się przydadzą jako namacalna konfrontacja wizualna podróby i oryginału. Żałuję tylko, że Dragee jest bardzo jasny i niezadobrze są na nim widoczne białe napisy na tubeczce ![]() Ale spokojnie - pożyczyłam siostrze fuksjowe BubbleGum więc będę miała mozliwość wkleić jeszcze lepsze zdjęcia ![]() Nawet zadzwoniłam przed chwilą do siostry i przepytałam ją telefonicznie jak wygląda tubka od JT, którego jej pożyczyłam ![]() Różnice, które widać od razu między Dreamsicle, jasny róż (podróba) a Dragee, białawy (oryginał): - złota "farba" na opakowaniu z podróbą jest gorszej jakości i ściera się podczas gdy na oryginale od kilku dobrych miesięcy (może nawet 8) wygląda tak samo jak w momencie zakupu - nadrukowane tuszem oznaczenie z numerem i nazwą koloru VS.naklejka z nazwą koloru - numery seryjne pisane są inną czcionką - na tylnej części tubki oryginału jest więcej oznaczeń i informacji (o składzie, miejscu produkcji i o tym, że opakowanie nadaje się do recyklingu) Różnice, które zauważyłam podczas użytkowania: - JT oryginalny pomimo tego, że ma ok 8 miesięcy pachnie cały czas ładnie i intensywnie a dwumiesięczna podróba pachnie coraz słabiej - podróba warzy się na ustach a oryginał ani myśli - podróba jest bardziej brejowata i gęsta a oryginał bardziej żelowy Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. Wydawało mi się, że skoro cienie i mini Clinique są OK to nie ma podstwa sądzić, żeby akurat JT był podróbką. Na kosmetyczne zakupy wydałam już na Allegro naprawdę grube pieniądze i każdą podróbę jestem w stanie wywęszyć z kilometra, ale widać w tym przypadku dałam się nabrać... ![]() ![]()
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Niestety, tak jak piszesz, Dreamsicle jest podrobione
![]() Co do miniatur Clinique to nie wiem, nie badałam ich ![]() EDIT: Dopiero zauważyłam, że dałaś linki do zdjęć- zerknęłam na fotkę z tymi cieniami Clinique- one na 100% są oryginalne ![]()
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladnie ![]() ![]() your Angel,faktycznie widac roznice ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
Zarówno miniatury błyszczyków jak i ta paletka nie powinny być zgodnie z prawem sprzedawane na Allegro - ale to już temat na inną rozmowę ![]() Moren, ja mam nadzieję, że te moje fotki, rozpiski i grzebanie w necie komuś pomogą ![]()
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzięki Sisleys, teraz widzę że rzeczywiście zakupy na allegro nie mają najmniejszego sensu - w cenie sklepowego orginału mam dwie podróbki - tylko się radować
![]() A jeszcze biorąc pod uwagę ostatnie promocje w sephorze to naprawdę zabawa z JT z allegro jest tylko dla lubiących adrenalinę ![]() Dobrze że jest wizaż i doświadczone w temacie dziewczyny które chętnie wytłumaczą co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Mam nieco odmienna opinie na temat podrob i rzekomych cech charaktersytycznych na JT. Mam obecnie 7 JT i kazda sie czyms rozni-a to napisy przytarte, a to sie nr starl, a to nr koloru naklejony a nie nadrukowany... I wszystkie sa oryginalami i nie mam co do tego watpliwosci, a samych JT mialam juz ze 20.
![]() POstaram sie pozniej wkleic zdjecia tych tubek ktore mam aktualnie pod reka. ![]() NIestety nie mam PS do ozn. zdjec, tylko Painta, ![]() Dosc jasno widac roznice miedzy blyszczykami [pomijam ten mega rozowy (Cool Fuksje), ktory sama uszkodzilam i musialam ratowac tubke swoimi sposobami przed wylaniem zawartosci], a naprawde jestem przekonana o oryginalnosci, choc expertki moga stwierdzic co innego. ![]()
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2008-01-03 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu masz pewność co do ich oryginalności ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Starałam się wytłumaczyć w czym tkwi rzecz, na co trzeba patrzeć, teraz zastanawiam się czy warto było. Podważasz wszystkie nasze argumenty w zamian nie podając żadnych innych.... Cytat:
![]() Jak pisałam na temat miniaturek nie wypowiadam się, ale skupię się na tych trzech pełnowymiarowych: Nr 1. błyszczyk jasnoróżowy- mam duże wątpliwości co do jego oryginalności. Dlaczego? Przede wszystkim z tyłu- brakuje standardowych napisów- ale tak myślę, że mogły się zetrzeć? Jak to jest Pomadko? Były te standardowe jak Lancome Paris, ASNIERES CEDEX, TSA 10007 itd.? Nie podoba mi się też oznaczenie koloru- jest normalnie wydrukowane jak cały tekst, a powinno być wybite osobno u góry tubki (jednak tego aż tak się nie czepiam bo nie mam pewności czy przypadkiem niektóre serie nie mają takich oznaczeń). Nr 2. błyszczyk fuksjowy- PODRÓBA na kilometr. Błyszczyki Juicy Tubes mają pojemność 14.2g a nie 14.16g- uwaga to jest jeden ze szczegółów po którym można poznać podróbę. KAŻDY pełnowymiarowy JT ma 14.2g pojemności (czyli 15ml)!!! Oznaczenie koloru naklejane- co świadczy o podróbce. Nr 3. błyszczyk perłowy- szkoda, że napisy się starły ale na 99% oryginał ![]() ---------------------------------------------------------------------------------------------- Wklejam swoje błyszczyki JT- kupione w zagranicznych perfumeriach; oprócz Vanilla Soul, który jest z naszej Sephory.
![]() |
![]() |
#285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Obecnie mam 2 sztuki JT. * rose sorbet kupiony w polskiej perfumerii i wszystko jest tak jak piszesz SiSleyS ![]() * sugar cane zakupiony tu: http://us.strawberrynet.com/productD...47352&goChar=L wyraźnie na tej stronie napisali iż jest to tester wyprodukowany w USA. Zgodnie z tym co piszesz SiSleyS powinna być to 100% podróbka bo waga jest podana jako 14,16g nie ma przelicznika na ml. odcień błyszczyka był naklejką a nie nadrukiem. no i nie ma też napisu: Lancome Paris, ASNIERES CEDEX, TSA 10007- ale to chyba logiczne że na błyszczyku wyprodukowanym w US nie będzie francuskiego adresu(o ile to adres, niestety nie znam języka francuskiego) Tak więc doszłam do wniosku że błyszczyki wyprodukowane w USA są inaczej oznaczone niż te wyprodukowane w Europie. Nie jest to pewne info bo w Lancome nie pracuję, jedynie przypuszczam, dlatego też na wstępie pytałam Cię SiSleyS na jakiej podstawie weryfikujesz oryginalność błyszczyków ![]() tak poza tym napisałam maila do lancome usa, mam nadzieję że mi odpowiedzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
Widzę, że nie tylko ja nie śpię
![]() A tak na temat: ja zawsze kupuje w sklepie i nigdy nie zdarzyło się kupić nieorginalnego ![]()
![]() |
#287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeszcze jedno. przeglądam ogólnie stronę truskawy z JT http://us.strawberrynet.com/makeup.a...neId=2216#2216 i zauważyłam, że wyraźnie zaznaczają jeśli błyszczyk był wyprodukowany w usa (2 błyszczyki na dole). może faktycznie jest jakaś różnica między europejskimi a amerykańskimi JT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do JT- pojemność wynosi 14.2g, to tak jakby podkłady Lancome w Europie miały np. 30g a w USA 29g. Nie chce mi się wierzyć, że akurat w USA jest inaczej- miałam ten błyszczyk w odcieniu Candy (który już zużyłam i kupiłam nowy w Niemczech) właśnie z US i był identyczny. Każdy detal był taki sam. Nie wierzę, że kupiłaś taki błyszczyk na strawberry.net ![]() ![]() Zresztą ja nie jestem alfą i omegą- ze mnie taki samouk który nie lubi być 'robiony w konia' przez nieuczciwych sprzedających na allegro. Dlatego też mogę w jakiejś kwestii się mylić. Poczekamy na odpowiedź od Lancome. Mam nadzieję, że znają się na rzeczy bo jak ja pisałam do Helwett- Packard to dostałam błędną informację na temat oryginalności produktu ![]() Więc tak szczerze, to ciekawa jestem co napiszą........ i czy to będzie rzeczywiście zgodne z prawdą. p.s. Acha i jeszcze jedno. Opakowania kartonowe kosmetyków Lancome są IDENTYCZNE w USA jak i w Europie. Więc wygląd samych produktów też powinien być taki sam. A na pewno już pojemność. Z amerykańskiego eBay'a: http://cgi.ebay.com/LANCOME-JUICY-TU...QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/LANCOME-JUICY-TU...QQcmdZViewItem Ech..... a tak naprawdę to już sama nie wiem..... ![]()
![]() |
![]() |
#289 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli okaże się, że wygąd produktów Lancome na USA jest rzeczywiście inny,
jak tych podrób, to ja nie wiem jak wtedy będziemy sprawdzać oryginalność ich kosmetyków ![]() Można oszaleć ![]() ![]() Ale najpierw poczekajmy na odpowiedź ![]() p.s. Chyba już pójdę spać ![]() ![]()
![]() |
#291 |
czyli Endżi
|
Pomadko, Twój JT w kolorze Flashy Fuschia ma całą szatę graficzną identyczną jak mój Dreamsicle
![]() Sis, to dobrze że poszedł mail do Lancome ![]() ![]()
![]() |
#292 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez patii Czas edycji: 2010-02-04 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() QueenNY sprzedaje podróby bez dwóch zdań! Już nawet nie chodzi o Lancome, ale pamiętam jej inne aukcje. Najlepiej to wierzyć, że wszyscy są uczciwi i sprzedają oryginalne kosmetyki. Tyle, że jedne kosztują 60zł na allegro a drugie 29zł i oczywiście te tańsze też są oryginalne bo mamy wymówkę, że na rynek amerykański??? Zlitujcie się. Przecież już kilka wizażanek, tu w tym wątku na początku, opisuje jak kupiło na allegro podróby- kompletnie inna konsystencja, zapach itp. Do tego dochodzi kwestia z kartonikiem- bez numeru to podróby, Lancome każdy produkt numeruje na kartoniku!
![]() |
![]() |
#294 | ||||||
Zakorzenienie
|
W roznych miejscach-aukcje tez wchodza w gre.
Cytat:
![]() Jest prawda ze moje JT roznia sie szczegolami, ktore bylas laskawa wymienic [tez je dostrzegam-bez obaw ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naprawde nie popadajmy w paranoje, choc warto byc czujnym. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
BAN stały
|
Dziewczyny, a czy możecie mi podpowiedzieć, czy ten błyszczyk (kolor simmer-miniaturka) na zdjęciu wygląda na oryginalny??Dzięki śliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ananke_2 Czas edycji: 2008-01-04 o 19:37 Powód: literowki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
a co powiecie o tym?
trochę niewyraźne zdjęcie, ale widać napisy... pojemność to 15 ml |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem pewna na 80% ![]()
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
Ech,to ja Was juz nie slucham,bo osiwieje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.