|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
Ja zawsze chciałam mieć 3. Teraz mam 1 i czasem się zastanawiam czy mi nie wystarczy...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Nas jest 4. Najmłodsze mama rodziła mając 31 lat. I to już z drugim mężem
także czasy się zmieniają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mama urodziła mając 37 lat
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym chciała "zamknąć warsztat " w wieku 30 lat.
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam,
ale instynkt macierzyński był silniejszy. Synka urodziłam mając 34 lata a córkę jak miałam 18
|
|
|
|
#277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#278 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie teściówkowe. Ogólnie kontaktu nie urwę ale na pewno nie będzie jak dawniej coś czuję... Po prostu się doigrała i tyle. To po prostu było wredne i bardzo nie w porządku. Obie pyskate jesteśmy i dogryzamy sobie ale w pewnych granicach która ona niestety mocno przekroczyła.Dobrze że mąż twardo za mną stoi i nie daje się swojej mamie. A jego też to boli i też sprawia mu to przykrość przecież.
Cytat:
A ja mam 4 rodzeństwa... W tym brata młodszego o 18 lat- ja szłam na bal studniówkowy a mama na porodówkę Dodam, że rodzice planowali tylko jedną z moich sióstr, cała reszta to wpadka przy różnych zabezpieczeniach: prezerwatywa (ja
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Bez pomocy rodzicow,bez kredytu chociaz chcemy wciąż taki wstecz bo wujkowi musimy oddac bo troszkę wsparł no ale większość pokryliśmy sami. Nie jest jeszcze na tip top bo kuchni brak,meble mamy jak narazie stare tzn takie ktorych sie dorobiliśmy po drodze ale juz chce odwieźć kilka sztuk do tesciowej. Tak samo mebli w łazience nie mam tzn szafki pod umywalkę i umywalki bo chce takie nakładane a szafkę chce ba wymiar długa,szafy w wiatrołapie tez nie ma ,kominek dopiero na jesien kupimy i ocieplimy dom rowniez,ale zyc sie da Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Dodam ze domu dużego nie mamy bo 80 m bez garażu ,z możliwością dobudowy jeszcze z 2 pokojów po 10m. Wiec to tez ma znaczenie. Od marca tylko maz zarabia bo ja jestem na wychowawczym. A dom budował nam chrzestny tz wiec to rowniez ma znaczenie tzw forma gospodarcza ale faktem jest ze portfel ciagle pusty przy budowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- A to czy dobrze zarabiamy czy nie to juz zalezy co dla kogo oznacza dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mamy swoj domek |
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. Mój Gin powiedział to samo i że jeśli w rodzinie nie było wad genetycznych też nie powinnam się bać, bo jest małe prawdopodobieństwo, ze ja urodzę upośledzone dziecko. Wiadomo zdarzają się i takie ciąże ale to tak samo jak u młodych matek.
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
córka już Ci pomoże troszkę ![]() Ja mam 2 starszych (o 12 i 11 lat) starszych braci. U mojego Tżta jest ich 5 siostry 6 i 5 starsze od niego, tż w środku i potem siostra 11 i brat 12 lat młodszy ![]() A sama bym chciała mieć dwójkę ale coś ciężko idzie
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w tym słonecznym dniu
My po porannym maratonie
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Witam się i ja - nocka fatalna
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam
U nas pogoda barowa póki co
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja bym się na pierwsze świadomie i celowo nie zdecydowała dopiero w tak późnym wieku - a ze strony mojej mamy to był akurat świadomy wybór, nie jakieś problemy. Co innego, jak ktoś się stara i nie może zajść, tak? Ale świadomie i celowo - |
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Też tak uważam Black, ale kto wie co życie przyniesie
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Ale sobie pospałam ![]() Mam takie zakwasy że szok! Wczoraj pojechaliśmy w góry (niewysokie, szczyt na wys. niewiele ponad 1000 m n.p.m. ale bardzo ładne) i trzasnęliśmy trasę 20 km. Moje nogi umierają... Miałam przerwę w takich wycieczkach i czuć spadek formy. Za to pogoda piękna, miało padać a zapowiada się słońce, prawie bezchmurne niebo
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja się cieszę, że zdecydowaliśmy się na dziecko w tak młodym wieku, bo teraz, to kij wie, co z tego będzie przy moich chorobach... Ale mamy już Oliwię i to jest najważniejsze. |
|
|
|
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponadto jeżeli np. kobieta trafi na odpowiedniego mężczyznę np w wieku 34 lat to dlateczego ma nie próbować zostać mamą? Weź pod uwagę taką sytuację, czy jeżeli miałabyś tak samo, też już byś się nie zdecydowała na dzidziusia? (mając takie marzenia od zawsze). |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-07-17 o 12:26 |
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Kochane, już pytałam się na forum Mamuś grudniowych ale im więcej opinii tym lepiej ![]() Jak to jest z tymi ochraniaczami na łóżeczko? No ładne to jest a czy faktycznie takie potrzebne? Na początek nie wystarczy prześcieradełko plus rożek/śpiworek? |
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córka sporadycznie spała w swoim łóżeczku i do tej pory śpi z nami, a takie ochraniacze mam, bo dostałam od szwagierki, ale tak na prawdę, to noworodkowi nie są potrzebne. Były nawet przypadki uduszenia się dziecka. Ja bym podchodziła do nich z rezerwą. Na początek wystarczy dobry materac, lekki kocyk czy śpiworek.
|
|
|
|
#297 |
|
Konto usunięte
|
idę zrobić obiad i na popołudniu do pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, ależ nie zdenerwowalas mnie, tylko nie chciałam właśnie, aby ktoś mnie źle zrozumiał i poczuł się urażony.
![]() Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#299 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Lilotka, ja nie napisałam, że jesteś za stara na dziecko przecież, tylko, że JA w wieku 40 lat już bym nie chciała, bo bym się bała, bo raz, że niby od 35 zaczyna z każdym rokiem rosnąć ryzyko chorób, dwa, że chce mieć trójkę dzieci, mam 24 lata i już jedno jest to mogę tak zaplanować (jak się uda oczywiście) żeby urodzić tą trójkę przed 35, ale jak ktoś chce później lub mu tak życie podyktuje to nie krytykuje i nigdzie krytyki nie napisałam. A i trzy, że nie chcę gigantycznych różnic wiekowych. Że Hania będzie miała 16 jak ja urodzę trzecie.
Koleżanka mamy w wieku 41 urodziła zdrowa córeczke, a inna w wieku 35 córeczkę z zespołem Downa, mimo, że w rodzinie takich przypadków nie było, więc nie ma żadnej reguły. Natomiast ja chcę wcześniej i już Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do córki to bardzo mało mi pomaga przy synku. Ma dużo nauki no i swoje życie, nie chce jej zabierać nastoletniego życia. Kiedy ja poproszę chętnie zajmuje sie bratem, ale tylko pod moim okiem, nigdy nie zostawiam ich samych. ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Co do bezpieczeństwa ważna jest jak najmniejsza ilość przedmiotów luźno walająca się w łóżeczku, oraz najgorsze z najgorszych to baldachim i poduszka. Dodam tylko, że mój syn od urodzenia spał w kołysce do około 6 miesiąca, teraz śpi w łóżeczku i nigdy nie było sytuacji i choćby najmniejszego zagrożenia, że się udusi ochraniaczem. Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-07-17 o 14:08 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

zawsze jakies ryzyko jest czy to wad genetycznych czy innych rzeczy ale to niezależne od wieku chociaz niby ryzyko wraz z nim wzrasta.
także czasy się zmieniają

Dodam, że rodzice planowali tylko jedną z moich sióstr, cała reszta to wpadka przy różnych zabezpieczeniach: prezerwatywa (ja

Dlatego ja się cieszę, że zdecydowaliśmy się na dziecko w tak młodym wieku, bo teraz, to kij wie, co z tego będzie przy moich chorobach... Ale mamy już Oliwię i to jest najważniejsze.