![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Dzieki Tancerka 212 za rady
![]() postaram sie popracowac nad tym, bo musze na tej imprezie wygladac śwetnie ![]() Wesolych swiat! ![]()
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Ja też kiedyś stosowałam mocz ale tylko 3 dni bo mi jakby wiecej pryszczy wyskakiwało
![]() Z takich alternetywnych metod leczenia, mnie pomogła MELISANA z apteki, stosowałam do picia i na zmienioną trądzikiem skóre. Melisana ma to do siebie, ze jak trzeba pobudzić to pobudza, a jak trzeba uspokoić to uspokaja... moja koleżanka po wypiciu pare kropel zachowywała sie jak po kilku kieliszkach wódki, no ale to każdy indywidualnie reaguje Wkażdym bądź razie pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Innym przykład to maseczka z mąki i wody, robi sie papkę i nakłada na buzie na całą noc. Jednej mojej znajomej pomogło to zlikwidowac trądzik, mnie niestety nie posłużyło i bardzo wysuszyło skórę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
wiesz co ja użyłam tego moczu tylko raz i tylko w jedno miejsce, na małą krostkę, kiedy rano wstałam moja krosta była monstrualnych rozmiarów, i mam ja jeszcze dzis i watpie czy w najblizszym czasie zniknie, ładnie sie urzadziłam na święta, takiej krosty nigdy nie miałam ogromna czerwona i bardzo ropna i tez jestem juz przekonana ze to po tym jest.... rany nigdy w zyciu takich eksperymentów!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
W moczu obok tych pozytywnych sładników, są też i takie tóre wpłyną negatywnie na trądzik, pomimo tego wiem że wielu ludzi leczy raka i to z powodzeniem, a nawet moja sąsiadka wyleczyła moczem trudno gojącą ropną raną na nodze ... więc pewnie ma jakieś dobroczynne działanie, no ale u mnie może sie nie sprawdziło, a moze spowodował 0oczyszczenie sóry i wszystko zaczęło wychodzić na wierzch??? ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
ehh nie ma się co oszukiwać, nie ma złotego środka na te pryszcze...
![]() na każdą z nas coś innego lepiej działa... trzeba próbować ![]()
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Ja to desperatka jestem, tego moczu probuje, moze wlasnie ja naleze do tych osob ktorym pomoze, kiedys juz wyleczylam nim
![]()
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Wiecie co dziewczyny ta krostka powoli schodzi juz (wypluc!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Masz racje... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, to nie wiem jaki to rodzaj ![]() ![]() Łamałam kawałek liścia i wcierałam go w twarz (miąższ z sokiem) ![]() Wklejam zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie mam wielki problem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
Skombinuj sobie aloes i posmaruj sobie nim te krostki, ale cały czas nie tak tylko na godzine, na cały dzien i noc moze ci coś to pomoże ale z własnego doświadczenia wiem że na zlikwidowanie pryszcza potrzebny jest czas, z tego co przeczytalam duzo go nie masz, ale może po aloesie troche sie zmniejszą te krostki, wtedy korektor, puder i jakos to bedzie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!jak każda z nas nie nawidze tych piekielnych krostek!ale znalazłam spoko sposób. niestety jestem maniaczka wyciskania, ale to sprawdza sie w mojej metodzie...a wiec: myje kilkakrotnie w dzien twarz mydem siarkowym,nawilżam kremem DOVE ,a na wycisniete krostki smaruje masc tormentiol i tak z nia chodze w dzien i spie w noc.a do szkoly uzywam tylko podkład Nuno antybakteryjny..u mnie jak narazie nie jest źle...mozecie nie popierac metody wyciskania ,ale po wycisnieciu zwalaczam bakterie wodą toaletową(zazwyczaj mojego taty).na ogol na jednago pryszcza przypada 3-4 dni a potem jest spoko, zadnych blizn itp.pozdrawiam
aha i zapomnialam dodac;namietnie stosuje maseczkę drożdżową;] Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-01-03 o 15:30 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
![]()
detreomycyna ratuje mi właśnie życie. krostki zaczynają znikać (przełom po 4 dniach! ) dziewczyny, rewelacja! jest to maść, którą dostaniecie w aptece za niecałe 10 zł. niestety, ze względu na to, że jest to antybiotyk musicie mieć receptę. nie stosujcie jej dłużej niż 10-14 dni bo mogą wystąpić nieprzyjemne powikłania związane z drożdżami... stosuje się punktowo, co 6-8 godzin, czyli 3 razy dziennie. oczywiście do tego herbatka z bratka, pokrzywy i dziewczyny jutro sylwester! jednak jest to sposób (z góry mówię) na pojedyncze krostki, do których macie podejrzenia o występowanie bakterii.
gorąco polecam! UWAGA!!! KONIECZNIE zapoznajcie się z ulotką wewnątrz opakowania i najlepiej zaciągnijcie informacji u znajomego lekarza bądź pani w aptece |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
no to luzz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
![]()
nałożyłam i zaczeło piec ... chciałam się spytac czy efektyu będą widoczne " gołym okiem " ?
prosze o odpowiedż natychmiast ... pzdr ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Ale co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
przetestowałam juz troche maseczek
po cynamonie tak piekło ze musiałam zmyć po kilku sekundach, rany to jakby ktoś cie oblał kwasem, ja nawet lubie jak mnie piecze po maseczce, ale nie ta jak po cynamonie maseczke z drożdży robie na bazie jogurtu naturalnego i jest poprostu rewelacyjna, skóra sie nie przetłuszcza wreszcie no i gotowana cebula też super bo po niej czuć jaka sóra jest miekka i czysta w zasadzie to stosuje teraz wszystko na raz, nie myje buzi wodą z mydłem ani żelem, tylko tonikiem z cytryny... no i po tygodniu widze dużą poprawę ![]() dodam jeszcze ze zmieniłam dietę i jestem teraz wegetarianką |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny. Dzis ostatn dzien starego roku i wlasnie teraz postanowilam zadebiutowac tu na forum. Od jakiegos czasu borykam sie z tradzikiem. Moje postanowienie na nowy rok to zadbac o cere. Nie bede jadla czesto slodyczy. Cole, slodkie soki itp. zastapie woda i bede stosowala domowe sposoby radzenia sobie z tradzikiem. Nie mam takich mocnych wypryskow, pryszczy itd, no ale jednak, nie moge tego zaniedbac. Juz wyprobowalam maseczke z drozdzy, teraz gotuje cebulke. Mam nadzieje, ze na forum sie zaaklimatyzuje. Pozdrawiam. Kasia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
czy ktoś wie ile trzeba się smarować tymi plasterkami surowego ziemniaka?? Potrzebuję na dzisiaj super zmatowienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
o !już wiecie o surowym ziemniaczku? to mój ukochany sposób na zmatowienie cery. Wystarczy wycisnąć troszkę soku, na tarce najlepiej zetrzeć i smarowac jak tonikiem. nic nie pocierać bo skóra może być podrażniona. Poczekac aż sok wniknie i smarować podkładem. nie trzeba kremu. cera jest znakomicie nawilżona. ponadto taki ziemniaczek fantastycznie usuwa blizny.
naprawde to najlepszy i najtańszy sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
a ja chcialam obrać ziemniaczka, pokroić go na plasterki i się nimi smarować. Ale chyba jednak zastosuje twój sposób, cociaż moje paznokcie które sobie właśnie pomalowałam mogą na tym ucierpieć...
Tylko mam pytanie: najpierw trzeba wycisnąć sok, a później to co zostanie zetrzeć na tarce?? A twarz mam smarować tym sokiem, czy tym startym? Czy może zmieszać to razem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Ja robię tak: biorę małego ziemniaczka, obieram, ścieram na tarce tak, żeby soku wyszła mniej więcej łyżka stołowa i ten sok właśnie wklepuję palcami lub wacikiem- jak tonik. Resztę wyrzucam. Oczywiście można też pokroić ziemniaka w plasterki i wcierać ale sądzę, że to mogłoby być za ostre a poza tym to co jest dla nas najcenniejsze czyli skrobia i mnóstwo świeżej witaminy C jest właśnie w soku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie
![]() Tak właśnie zrobie i mam nadzieję że efekt będzie bardzo dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
![]()
Bardo dobry wpływ na cere ma sauna, jeżeli macie możliwość to proponuje korzystać. Skóra robi się miekka i wągry się zmniejszają.A jak już wyskoczy mi pryszcz to stosuje maść Trybiotyk - dostepna w aptece bez recepty- pryszcze ladnie sie goja.
WSZTKEGO DOBREGO W NOWYM ROKU 2008
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
A najlepsze na każdą nie doskonałość są maseczki z Planet Spa z Avonu ;]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() swoja droga,przypadkiem weszlam na ten watek,ale zobacze ten tonik z cytryny ![]() musze tylko wyjsc z lozka !! juz prawie 12 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.