Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-22, 12:45   #271
emeraude
Raczkowanie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Dzieki Tancerka 212 za rady
postaram sie popracowac nad tym, bo musze na tej imprezie wygladac śwetnie
Wesolych swiat!

- szczupłe uda
- płaski brzuch
emeraude jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-23, 15:28   #272
Fuxia83
Zadomowienie

Ja też kiedyś stosowałam mocz ale tylko 3 dni bo mi jakby wiecej pryszczy wyskakiwało no ale nie wiem czy to było wtedy akurat moczem spowodowane, może teraz znowu sprobuje, razem z innymi maseczkami.

Z takich alternetywnych metod leczenia, mnie pomogła MELISANA z apteki, stosowałam do picia i na zmienioną trądzikiem skóre. Melisana ma to do siebie, ze jak trzeba pobudzić to pobudza, a jak trzeba uspokoić to uspokaja... moja koleżanka po wypiciu pare kropel zachowywała sie jak po kilku kieliszkach wódki, no ale to każdy indywidualnie reaguje

Wkażdym bądź razie pomogło
Fuxia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-23, 15:30   #273
Fuxia83
Zadomowienie

Innym przykład to maseczka z mąki i wody, robi sie papkę i nakłada na buzie na całą noc. Jednej mojej znajomej pomogło to zlikwidowac trądzik, mnie niestety nie posłużyło i bardzo wysuszyło skórę
Stary 2007-12-23, 17:07   #274
KissOnTheLips
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fuxia83 Pokaż wiadomość
Ja też kiedyś stosowałam mocz ale tylko 3 dni bo mi jakby wiecej pryszczy wyskakiwało no ale nie wiem czy to było wtedy akurat moczem spowodowane, może teraz znowu sprobuje, razem z innymi maseczkami.
wiesz co ja użyłam tego moczu tylko raz i tylko w jedno miejsce, na małą krostkę, kiedy rano wstałam moja krosta była monstrualnych rozmiarów, i mam ja jeszcze dzis i watpie czy w najblizszym czasie zniknie, ładnie sie urzadziłam na święta, takiej krosty nigdy nie miałam ogromna czerwona i bardzo ropna i tez jestem juz przekonana ze to po tym jest.... rany nigdy w zyciu takich eksperymentów!!
KissOnTheLips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-23, 22:57   #275
Fuxia83
Zadomowienie

W moczu obok tych pozytywnych sładników, są też i takie tóre wpłyną negatywnie na trądzik, pomimo tego wiem że wielu ludzi leczy raka i to z powodzeniem, a nawet moja sąsiadka wyleczyła moczem trudno gojącą ropną raną na nodze ... więc pewnie ma jakieś dobroczynne działanie, no ale u mnie może sie nie sprawdziło, a moze spowodował 0oczyszczenie sóry i wszystko zaczęło wychodzić na wierzch??? ...
Stary 2007-12-24, 10:12   #276
KissOnTheLips
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fuxia83 Pokaż wiadomość
W moczu obok tych pozytywnych sładników, są też i takie tóre wpłyną negatywnie na trądzik, pomimo tego wiem że wielu ludzi leczy raka i to z powodzeniem, a nawet moja sąsiadka wyleczyła moczem trudno gojącą ropną raną na nodze ... więc pewnie ma jakieś dobroczynne działanie, no ale u mnie może sie nie sprawdziło, a moze spowodował 0oczyszczenie sóry i wszystko zaczęło wychodzić na wierzch??? ...
raczej wątpie ze przez oczyszczanie skóry, bo takie cos jak mnie wyskoczyło, to naprawde nigdy w zyciu czegoś takiego nie miałam a tez przecież piłam herbatki i używałam różnych specyfików, teraz musze smarować tą kroste takim lekarstwem na bazie jodyny i powoli schodzi ale pewnie z tydzień jeszcze zejdzie zanim mi całe zejdzie dziś wigilia a ja bede straszyc tą krostą wszystkich dookoła.... już wczoraj aż babcia z dziadkiem zauważyli te kroste a dziadek przeciez niedowidzi i ja zauważył... Możesz sobie wyobrazić jaka ona jest wielka.... Ale cóż.... WESOŁYCH ŚWIĄT
Stary 2007-12-25, 01:17   #277
aska_zbk
Przyczajenie

ehh nie ma się co oszukiwać, nie ma złotego środka na te pryszcze...
na każdą z nas coś innego lepiej działa...
trzeba próbować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-25, 10:58   #278
emeraude
Raczkowanie

Ja to desperatka jestem, tego moczu probuje, moze wlasnie ja naleze do tych osob ktorym pomoze, kiedys juz wyleczylam nim

- szczupłe uda
- płaski brzuch
emeraude jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 09:50   #279
KissOnTheLips
Przyczajenie

Wiecie co dziewczyny ta krostka powoli schodzi juz (wypluc!) moze nie bedzie tak zle ... No a ja Wam zycze powodzenia w walce z tradzikiem
Stary 2007-12-27, 17:07   #280
malinka4
Raczkowanie

Cool Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Podałaś właśnie najlepszy sposób na zniszczenie sobiew skóry. Owszemn, pryszcze wyschną na wiór, a razem z nimi skóra. Odwodnienie, przedwczesne starzenie, zmarchy i szary koloryt gwarantowany. I blizny.

Ja wiem, ze tradzik to trauma, ale nie mozna tak masakrycznie wysuszac skóry. Chcialabym, aby kazda osoba, ktora przeczyta ten post zdawala sobie sprawe, ze taka kuracja nie jest kuracja leczniczą i wiecej mozez aszkodzic niz pomoc. Skóra - nawet ta tłusta wymaga nawilżenia. Nawilżenie a produkcja sebum to 2 różne, roddzielne sprawy. jeśłi skóra jest odwodniona (tzn. wystąpił ubytek wody w naskórku) skóra broni sie produkując coraz wiecej sebum - po to aby utorzyc na skórze warstwę okluzyjną zapobiegającą utracie wody. Im czesciej myjesz skore, tym bardziej ja wysuszasz, zmywasz płąszcz lipidowy, a skóra reaguje wzmozonym przetłuszczaniem. To błędne koło.

Skąłdniki, które wymieniłaś to akurat te, krórych cera tradzikowa powinna unikac - wsdzystkie figurja wysoko na listach skłądników o dzialaniu odwadnijącym, wywołujacym alergię. To rozpuszczalniki i detergenty (skąd ich obencosc w preparatach dosutnych?).

Proponuje zrobic eksperyment i odstawic wysuszajace praparaty, włączyc do pielegnacji krem nawilzajacy/ regenerujacy o prostym składzie.

Masz racje... zauwazylam ze jak umyje zelem na noc twarz i na dodatek ta woda chlorowana to mam taka nie ciekawa a jak nie umyje to rano jest super.. :P
malinka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-28, 16:26   #281
monnni
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez metafora Pokaż wiadomość
Pisze by podzielić się z Wami pewna rewalacją! Zacznę może od krótkiej historii tego, co działo się z moją twarzą Trądzik mam od jakis 2- 2,5 lat. Z poczatku były to pojedyncze pryszcze, które same szybko znikały, skóra w ogóle się nie świeciła... potem stan się pogorszył... zaczęłam chodzić do dermatologa...na poczatku były maście i żele... Akneroxid, Metronidazol i inne... potem stopniowo antybiotyki, Davercin i tetracykliny... nic nie pomagało... nawet terapia hormonalna (Diane 35) ! Wypróbowałam miliony kosmetyków do cer tłustych i z problemami- z lepszymi bądź gorszymu skutkami Teraz własnie wzięłam się za namiętne stosowanie domowych sposobów i musze Wam powiedziec, że sa o NIEBO lepsze od tych wszystkich sklepowych kosmetyków! A oto niektóre z nich:

1. Maseczka cynamonowa - 1 łyżeczka cynamonu, łyzeczka wody mineralnej niegazowanej- wymieszać, powstanie papka,która przypomina kupę Nałożyc na twarz- ostrzegam- okropnie PIECZE!! Ja trzymam 5 minut- i mi wystarcza

2. Masecza z drożdży- widziałam, że przepis sie już tutaj pojawił, więc nie bede się powtarzać

3. Peeling mojej własnej roboty Łyżka otrębów, łyzka mleka, łyżka miodu... po wymieszaniu nałożyć na twarzyczkę i masowac

4. A teraz HICIOR! REWELACJA! ---> A L O E S <--- !! Dziewczyny to serio pomaga! Ten sam, który wiele osób hoduje w doniczkach! Wystarczy poprostu naciąc liścia (są takie mięsiste) zebrać sok, który wypłynie i smarowac tym oczyszczoną twarz. Ja stosuję ten specyfik na noc ( pn-pt ), a gdy mam wolne to 2 razy dziennie. Przed "kuracją aloesową" nie było dnia żeby nie wyskoczyło mi na twarzy coś nowego ( codziennie po kilka nowych pryszczy- koszmar!) A teraz?! Teraz nic ! Nic nowego się nie pojawia juz od 1,5 tygodnia ( może dla niektórych to krótko,ale dla mnie jak cała wieczność, bo od grubo ponad rok nie było dnia bez czegoś nowego na twarzy!!)

Polecam Wam serdecznie ten przepis! Nic nie tracicie, a można tylko zyskac! Metoda tania ( w sumie bezpłatna) I co najważniejsze- SKUTECZNA! Słyszałam, że tym sposobem wyleczyło się sporo ludzi. Szkoda, że dowiedziałam sie o tym tak późno

Teraz szukam jakiegoś domowego sposobu na blizny i przebarwienia (chociaż wydaje mi się, że dzięki aloesowi i tak troszeczkę zbladły), więc jezeli ktoś zna jakiś przepis to chętnie wypróbuję!

Pozdrawiam
Ja również z nadzieją szukam cudownego sposobu na to cholerstwo mam pytanie odnośnie aloesu, chętnie bym spróbowała, ale nie piszesz jak odmiana aloesu ma takie właściwości lecznicze Moja sąsiadka choduje agawę i aloes drzewiasty, wzięłabym odnóżkę ale nie wiem czy każdy rodzaj ma takie "cudowne" właściwości??? napisz proszę soku z jakiego aloesu używasz
Dziękuję
monnni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 00:09   #282
metafora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monnni Pokaż wiadomość
Ja również z nadzieją szukam cudownego sposobu na to cholerstwo mam pytanie odnośnie aloesu, chętnie bym spróbowała, ale nie piszesz jak odmiana aloesu ma takie właściwości lecznicze Moja sąsiadka choduje agawę i aloes drzewiasty, wzięłabym odnóżkę ale nie wiem czy każdy rodzaj ma takie "cudowne" właściwości??? napisz proszę soku z jakiego aloesu używasz
Dziękuję

Szczerze mówiąc, to nie wiem jaki to rodzaj Taki zwykły, nie duży z doniczki
Łamałam kawałek liścia i wcierałam go w twarz (miąższ z sokiem)
Wklejam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg AdrianMajchrzak_aloes1_duzy.jpg (52,5 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aloes.jpg (15,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aloes1.jpg (16,9 KB, 39 załadowań)

*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania*

metafora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 13:26   #283
petite femme de lune
Przyczajenie

Słuchajcie mam wielki problem Jutro sylwester, wybieram się na imprezę a na złość na twarzy wyskoczyły mi dwa gigantyczne pryszcze Używam żelu punktowego Garniera ale niezbyt pomaga Co mam zrobić? ;( Został mi jeden dzień a z taką twarzą aż wstyd się pokazać ;(
petite femme de lune jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 14:50   #284
KissOnTheLips
Przyczajenie

Skombinuj sobie aloes i posmaruj sobie nim te krostki, ale cały czas nie tak tylko na godzine, na cały dzien i noc moze ci coś to pomoże ale z własnego doświadczenia wiem że na zlikwidowanie pryszcza potrzebny jest czas, z tego co przeczytalam duzo go nie masz, ale może po aloesie troche sie zmniejszą te krostki, wtedy korektor, puder i jakos to bedzie Udanego sylwestra
Stary 2007-12-30, 21:49   #285
Lol15
Zadomowienie

hej dziewczyny!jak każda z nas nie nawidze tych piekielnych krostek!ale znalazłam spoko sposób. niestety jestem maniaczka wyciskania, ale to sprawdza sie w mojej metodzie...a wiec: myje kilkakrotnie w dzien twarz mydem siarkowym,nawilżam kremem DOVE ,a na wycisniete krostki smaruje masc tormentiol i tak z nia chodze w dzien i spie w noc.a do szkoly uzywam tylko podkład Nuno antybakteryjny..u mnie jak narazie nie jest źle...mozecie nie popierac metody wyciskania ,ale po wycisnieciu zwalaczam bakterie wodą toaletową(zazwyczaj mojego taty).na ogol na jednago pryszcza przypada 3-4 dni a potem jest spoko, zadnych blizn itp.pozdrawiam

aha i zapomnialam dodac;namietnie stosuje maseczkę drożdżową;]

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2008-01-03 o 15:30 Powód: post pod postem
Lol15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 22:45   #286
petite femme de lune
Przyczajenie

Wink Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

detreomycyna ratuje mi właśnie życie. krostki zaczynają znikać (przełom po 4 dniach! ) dziewczyny, rewelacja! jest to maść, którą dostaniecie w aptece za niecałe 10 zł. niestety, ze względu na to, że jest to antybiotyk musicie mieć receptę. nie stosujcie jej dłużej niż 10-14 dni bo mogą wystąpić nieprzyjemne powikłania związane z drożdżami... stosuje się punktowo, co 6-8 godzin, czyli 3 razy dziennie. oczywiście do tego herbatka z bratka, pokrzywy i dziewczyny jutro sylwester! jednak jest to sposób (z góry mówię) na pojedyncze krostki, do których macie podejrzenia o występowanie bakterii.

gorąco polecam!

UWAGA!!!

KONIECZNIE zapoznajcie się z ulotką wewnątrz opakowania i najlepiej zaciągnijcie informacji u znajomego lekarza bądź pani w aptece
petite femme de lune jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-31, 09:16   #287
KissOnTheLips
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lol15 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!jak każda z nas nie nawidze tych piekielnych krostek!ale znalazłam spoko sposób. niestety jestem maniaczka wyciskania, ale to sprawdza sie w mojej metodzie...a wiec: myje kilkakrotnie w dzien twarz mydem siarkowym,nawilżam kremem DOVE ,a na wycisniete krostki smaruje masc tormentiol i tak z nia chodze w dzien i spie w noc.a do szkoly uzywam tylko podkład Nuno antybakteryjny..u mnie jak narazie nie jest źle...mozecie nie popierac metody wyciskania ,ale po wycisnieciu zwalaczam bakterie wodą toaletową(zazwyczaj mojego taty).na ogol na jednago pryszcza przypada 3-4 dni a potem jest spoko, zadnych blizn itp.pozdrawiam
podałas metode ktorej ja sama uzywam no moze oprocz tego mycia mydlem siarkowym i kilka razy dziennie, ja myje po prostu mydlem w plynie 2 razy dziennie... no i po wycisnieciu krostki nie smaruje jej niczym albo tormentiolem aha i krem bambino zamiast dove
Stary 2007-12-31, 11:03   #288
Lol15
Zadomowienie

no to luzzale jak na moją cere to raczej dove(probowałam bambino,ale jednak wole dove bo intensywniej nawilza;]).
Stary 2007-12-31, 11:54   #289
kiszka123456
Przyczajenie

Wink Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

nałożyłam i zaczeło piec ... chciałam się spytac czy efektyu będą widoczne " gołym okiem " ?
prosze o odpowiedż natychmiast ...
pzdr
kiszka123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-31, 12:10   #290
Lol15
Zadomowienie

Ale co?
Stary 2007-12-31, 12:27   #291
Fuxia83
Zadomowienie

przetestowałam juz troche maseczek
po cynamonie tak piekło ze musiałam zmyć po kilku sekundach, rany to jakby ktoś cie oblał kwasem, ja nawet lubie jak mnie piecze po maseczce, ale nie ta jak po cynamonie
maseczke z drożdży robie na bazie jogurtu naturalnego i jest poprostu rewelacyjna, skóra sie nie przetłuszcza wreszcie
no i gotowana cebula też super bo po niej czuć jaka sóra jest miekka i czysta
w zasadzie to stosuje teraz wszystko na raz, nie myje buzi wodą z mydłem ani żelem, tylko tonikiem z cytryny... no i po tygodniu widze dużą poprawę
dodam jeszcze ze zmieniłam dietę i jestem teraz wegetarianką
Stary 2007-12-31, 13:09   #292
zielona4321
Przyczajenie

Hey dziewczyny. Dzis ostatn dzien starego roku i wlasnie teraz postanowilam zadebiutowac tu na forum. Od jakiegos czasu borykam sie z tradzikiem. Moje postanowienie na nowy rok to zadbac o cere. Nie bede jadla czesto slodyczy. Cole, slodkie soki itp. zastapie woda i bede stosowala domowe sposoby radzenia sobie z tradzikiem. Nie mam takich mocnych wypryskow, pryszczy itd, no ale jednak, nie moge tego zaniedbac. Juz wyprobowalam maseczke z drozdzy, teraz gotuje cebulke. Mam nadzieje, ze na forum sie zaaklimatyzuje. Pozdrawiam. Kasia.
zielona4321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-31, 14:25   #293
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

czy ktoś wie ile trzeba się smarować tymi plasterkami surowego ziemniaka?? Potrzebuję na dzisiaj super zmatowienia
ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-31, 15:18   #294
Dinara
Raczkowanie

o !już wiecie o surowym ziemniaczku? to mój ukochany sposób na zmatowienie cery. Wystarczy wycisnąć troszkę soku, na tarce najlepiej zetrzeć i smarowac jak tonikiem. nic nie pocierać bo skóra może być podrażniona. Poczekac aż sok wniknie i smarować podkładem. nie trzeba kremu. cera jest znakomicie nawilżona. ponadto taki ziemniaczek fantastycznie usuwa blizny.
naprawde to najlepszy i najtańszy sposób.
Dinara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-31, 15:26   #295
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

a ja chcialam obrać ziemniaczka, pokroić go na plasterki i się nimi smarować. Ale chyba jednak zastosuje twój sposób, cociaż moje paznokcie które sobie właśnie pomalowałam mogą na tym ucierpieć...
Tylko mam pytanie: najpierw trzeba wycisnąć sok, a później to co zostanie zetrzeć na tarce?? A twarz mam smarować tym sokiem, czy tym startym? Czy może zmieszać to razem?
Stary 2007-12-31, 16:13   #296
Dinara
Raczkowanie

Ja robię tak: biorę małego ziemniaczka, obieram, ścieram na tarce tak, żeby soku wyszła mniej więcej łyżka stołowa i ten sok właśnie wklepuję palcami lub wacikiem- jak tonik. Resztę wyrzucam. Oczywiście można też pokroić ziemniaka w plasterki i wcierać ale sądzę, że to mogłoby być za ostre a poza tym to co jest dla nas najcenniejsze czyli skrobia i mnóstwo świeżej witaminy C jest właśnie w soku.
Dinara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-31, 16:38   #297
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Dzięki wielkie
Tak właśnie zrobie i mam nadzieję że efekt będzie bardzo dobry
Stary 2007-12-31, 22:51   #298
brasc
Raczkowanie

Smile Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Bardo dobry wpływ na cere ma sauna, jeżeli macie możliwość to proponuje korzystać. Skóra robi się miekka i wągry się zmniejszają.A jak już wyskoczy mi pryszcz to stosuje maść Trybiotyk - dostepna w aptece bez recepty- pryszcze ladnie sie goja.
WSZTKEGO DOBREGO W NOWYM ROKU 2008
Stary 2008-01-01, 08:59   #299
Kosmyczka
Przyczajenie

A najlepsze na każdą nie doskonałość są maseczki z Planet Spa z Avonu ;]
Kosmyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-01, 10:32   #300
urodzona3maja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kosmyczka Pokaż wiadomość
A najlepsze na każdą nie doskonałość są maseczki z Planet Spa z Avonu ;]
ja akurat bede zachwalała jogurtowa i pomidorowa z Oriflame

swoja droga,przypadkiem weszlam na ten watek,ale zobacze ten tonik z cytryny
musze tylko wyjsc z lozka !! juz prawie 12

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości