|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony 2015 cz.7
Dzień dobry! Ale miałam wczoraj paskudny humor wieczorem. Oberwało się M.
Byłam w wannie jak wrócił z treningu i jak wyszłam to na niego naskoczyłam ze nawet do mnie nie zajrzał tylko zaczął sobie jedzenie robić. Poszłam oczywiście spać obrażona chociaż on przyszedł chciał mnie rozśmieszyć to go ofukałam..A dzisiaj na spokojnie i mi głupio za moje zachowanie Czasami wychodzi ze mnie taka rozpuszczona jedynaczka!
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#274 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Dzień dobry!
![]() Nie wiem Anetka ja Ty, ale ja ledwo na oczy widzę. Ale to był horror. Szkoda mi chłopaków, ale po pierwszych meczach nikt nie dawł im szans na wyjście z grupy. |
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Morning
za 10zl robią studentki... Nigdy jako student nie płacili mi.wiecej jak 6-8zl czy to pilnowanie dzieci czy bar czy ulotki. 10zl za umycie łazienek kuchni i przejechsnie mopem podłogi to dla mnie spoko kasa wiadomo okna czy gruntowne umycie kuchni to więcej. Ja potrzebuje kogoś kto by mi w 3-4 ogarnął raz w tygodniu dom i tyle Zresztą to nie ja narzucam stawkę tylko jak dzwonie to laski mówią że za tyle robią...
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie stawki 10 zł za h to całkiem normalna stawka. Znaczy niby najniższa powinna być 12 zł, ale w praktyce nikt tyle nie daje. Nie mówię że 10 zł to dużo po prostu normalnie ,potrafią płacić mniej.
|
#277 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
To są stawki z dużych miast i z Polski A. U mnie nie dostaje się tyle. 8zł to max. Jak mi zaproponowali 10zł za opiekę nad dzieckiem to normalnie jakbym Pana Boga za nogi złapała.
|
|
|
|
#278 | |
|
... choć nie Westwood
|
Dzien dobry.
Dopiero wstałam... ale zbieramy się i jedziemy nad jeziorko Cytat:
Ja akurat polecam wycieczki z Zante maguc tours- mix polnoc (zatoka wraku z gory i z dolu) i kefalonie. Na wlasna reke warto się przejechac do Zakynthos, na banana beach i wysepke Cameo (ja akurat mialam do niej chwilę piechota). Bawcie sie dobrze
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było też pracowałam i za mniej niż 10 zł. Wiadomo, jak rynek nic lepszego nie oferuje to bierze się wszystko co daje. Bardziej mi chodziło o sprzątanie. Pewnie jestem przeczulona po tym co widzialam i co sprzątałam u ludzi.. Dlatego sama wolałabym wyjeżdżać sezonowo na zbiory za granicę. No ale wiadomo, jakby sytuacja tego wymagała to trudno, korona mi z głowy by nie spadła...
|
#280 |
|
na przekór do celu
|
Moja najmniejsza stawka to było 8 zł na ulotkach. Później 10, dochodziło do 12 zł/h. Sprzątać za 10 zł/h... Hmm, zależy co. Ta pani od znajomych umyła im kuchenkę. Znajoma myślała, że kuchenka od samego początku była kremowa i tyle (to mieszkanie wynajmowane) - okazało się, że była brudna a nie kremowa, pani domyła
Dlatego wyobrażam sobie, że musiała się nad tym napracować, a tu jeszcze resztę mieszkania trzeba ogarnąć, środki czystości, dojazd...
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje swoje środki czystości i będę płacić za dojazd jak za 2h bo tyle w 2 strony do mnie się jedzie z centrum
no chyba że znajdę kogoś z mojej wioski![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- A z tą kucjenka to raz kobieta się namachala teraz jak wpada co tydzieb to przetrze 10 min i kuchenka czysta
|
#282 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
głupia wyobraźnia czy co tam.Ale wieczorem się zgadaliśmy że to o jego byłą chodziło... no to się wk#$@ ![]() Cytat:
![]() Jak się czujesz?
|
||
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis zwiedzamy Mrągowo
a mialo byc na lenia by odpoczac 2 km do amfiteatry piechata i tle samo spowrotem. Obzarlam sie szejkiem czekoladowym i gofrem. 😍Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#284 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Kuchenka kuchenką, ale oni nie tylko ją mieli tak zapaskudzoną... Ogólnie leniwe towarzystwo Pani im nawet kocią kuwetę sprząta. Mimo wszystko za 10 zł jako całość to chyba bym się nie chciała u kogoś pocić.
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2016-08-20 o 11:25 |
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie potrzebuje mycia naczyń czy składania ubrań..Generalnie myślę że to spoko rozwiązanie..Jak to koleżanka starsza mi kiedyś powiedziała...doba ma 24h noe da się być idealnym pracownikiem na etacie z nadgoszinami, matka i panią domu...Jak można to trzeba z czegoś zrezygnować... Ze sprzątania najlepiej
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zalezy od ludzi. U jednych dosprzatalo się raz i później tylko szybkie cotygodniowe sprzątanie, a u innych jakiś kosmos... Jedna babka 2 razy w tygosnuu2w każdym pokój chciała czystą pościel (pokoi 5!!) i po każdym zmopowanym pokoju zmianę wody w wiaderku... Ehh.... Nie jest to lekka praca... Rzadko ktoś chciał płacić za pomoc jak wystarczy tylko coś przetrzec.. Wiec moje wspomnienia z tymi usługami raczej wiążą się z mega syfem i jezorem wywalonym na wierzch bo w ciągu tego czasu muszę wszystkie pomieszczenia sprzątnąć.. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Co do środków czystości to chyba oczywiste, że u usługodawcy powinny być. Nie wyobrażałam sobie jeszcze jeździć z torba chemii Sq jak zwracasz za dojazd w cenie godziny pracy to w sumie wychodzi 20zl/h a to juz przyzwoicie
|
|
#287 |
|
na przekór do celu
|
Jakie ja miałam sny przez ostatnie noce
![]() Dziś mi się śniło, że odnóżki kwiatka jakie mamy w szklance z wodą zgniły A TŻ rano (już nie we śnie) sprawdza i mówi, że bardzo ładni rosną, korzonki puściły Wczoraj śniło mi się 3 moich byłych (choć to mocne słowo, mówimy o kilkumiesięcznych chłopakach z gimnazjum ) i TŻ, ale nie razem, to były jakby 4 oddzielne sny. A przedwczoraj byłam w ciąży we śnie
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się śni szpital. Bleee.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#289 |
|
na przekór do celu
|
Znajomi coś tam mieli, ale bardzo skromnie, pani po pierwszym sprzątaniu przywoziła coś swojego, to do tego, to do tamtego, gąbka taka, gąbka siaka...
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Budowa s3 mnie wykonczy..jedziemy i jedziemy i końca nie widać...
|
#291 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja bym chciala, żeby ktos mi raz w miesiacu ogarnal mieszkanie tak porzadnie, z szorowaniem fug, listew przypodlogowych, z myciem okiem,odsuwaniem szaf, kanapy, lozka itp, myciem.plytek, no takie generalne porzadki. Lad jako taki utrzymuje, ale wlasnie takie duże sprzatanie przyprawia mnie o ból glowy
![]() W ogole kolezanka wkrecila mnie do akcji w douglasie,jutro beda mnie malowac i stylizowac ![]() My nad jeziorem,ale skwar Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
ale nas skwar a zaraz jakims gradem sypnie.
wczoraj prawie zasnęłam za ladą.. ludzi zero, z nudów poszłam kupic loda, a pod koniec ile ludzi nagle zaczelo przychodzic..A dzis panienski swiadkowej . Nie moge sie doczekac hehe. chce zamowic z vubu na wesele sukienkę, mam nadzieje ze bedzie dobra
|
|
|
|
#293 |
|
... choć nie Westwood
|
Co robicie w panieński?
moja swiadkowa tez ma niedlugo robic swoj... i nie wiem co jej kupic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
sama jej chcesz kupowac czy zbieracie sie z innymi? opowiem jak wroce bo tera zmusze isc sie przygotowac, pewnie i tak bede spozniona;p
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). A Bobbi to dziwne, przeważnie na bezclowkach jest małe stoisko .My tez juz w PL . Dzieje sie tyle, ze nie wiem . Wczoraj mielismy 1,5h opóznienie, dotarliśmy do PL zmęczeni, głodni, śpiący. Ale w domu było ognisko brata, wiec dołączyliśmy i tak po 2 poszliśmy spac, a po 8 zaraz juz pobudka . Od rana z bólem głowy, super śpiąca, ale swietnie sie wybawilam z bratankami, psiakiem . A zaraz przychodzi do nas moja przyjaciółka z mężem na grilla . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#296 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie dzis snilo, ze bylismy ze znajomymi w grze - cos jak lasertagi, tylko ze strzelalismy do potworow, a nie do siebie i otwieralismy kolejne komnaty. Ogolnie gra byla utrzymana w klimatach horroru, atakowaly np. wampiry. Zrobilismy juz jedno pietro, przeszlismy na kolejne. Strzelalam... dlugopisem.
I przy jednych lachonach-wampirach klikam dlugopisem, klikam i nic, to im wyjechalam z kopa i ucieklam. W następnej komnacie bylo jakby laboratorium z naukowcami, przygaszone swiatla i chodzil patrolujacy koles przebrany za minionka i obwieszony lampeczkami. Trzeba sie bylo obok niego przesliznac, co mi sie udalo.W kolejnej czesci snu wchodzimy do czyjegos domu i komentarz: "O, Kolumna Zygmunta sie znalazla", bo w pokoju stal Zygmunt z kolumny, a dopiero co ktos ukradl cala kolumne. xD W kolejnej czesci snu siedzialam w wannie z TZem i kolega, oczywiscie nago, obok stal jeszcze inny kolega i rodzice kolezanki, i im sie skarzylam, ze nie moglam strzelac tym dlugopisem. Jednoczesnie probowalam choc lekko przyslonic soba przyrodzenie TZa i zastanawialam sie, czy kolega obok sie zaslania. I nagle w snie czuje, ze ktos mnie smyra po piersi. Otwieram oczy, budze sie: rany, ktos mnie smyra po piersi!! Odskoczylam przerazona. A to TZ. xD On uwielbia mnie budzic smyraniem roznych czesci mojego ciala i smiac sie z mojej reakcji.
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2016-08-20 o 19:16 |
|
|
|
#298 |
|
na przekór do celu
|
Zrobiłam chłopski garnek - pychota
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Królewna
Ja się dziś smażyłam na plaży ❤ ale tak nas umęczylo slonce ze chyba niedlugo się polozymy spać Dobrze ze do czwartku mam urlop, pranie zdążę zrobić Z tymi paniami sprzątającymi matko ale bym chciala no generalnie daje rade ale jaka jestem sfrustrowana jak przychodzi sobota po ciężkim tygodniu gdzie nie mialam sily sprzątać wcześniej i zamiast się troche wyspać to musze zapierniczać z odkurzaczem i mopem a gdzie w ogóle czas na takie gruntowniejsze sprzątnie a tak w temacie czym czyścicie fugi? Bo nie mogę sobie poradzić z tymi nad plyta gazowa :-(Bazgram z telefonu |
|
|
|
#300 |
|
... choć nie Westwood
|
Ex, a jak Lindos?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

Byłam w wannie jak wrócił z treningu i jak wyszłam to na niego naskoczyłam ze nawet do mnie nie zajrzał tylko zaczął sobie jedzenie robić. Poszłam oczywiście spać obrażona chociaż on przyszedł chciał mnie rozśmieszyć to go ofukałam..A dzisiaj na spokojnie i mi głupio za moje zachowanie 

za 10zl robią studentki... Nigdy jako student nie płacili mi.wiecej jak 6-8zl czy to pilnowanie dzieci czy bar czy ulotki. 10zl za umycie łazienek kuchni i przejechsnie mopem podłogi to dla mnie spoko kasa