![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Ja tylko na chwilę - mały zdrowy, 340 g, pokazał od razu siusiaka i nie ma żadnych już wątpliwości. SYNEK
![]()
#272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#273 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam nawet zelazka. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#278 |
Konto usunięte
|
Gadałam z ojcem, jutro przyjedzie i mój mąż pójdzie z nim poważnie pogadać...
A kostka raczej skręcona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się...
Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę ![]() ![]() Biedulka! ![]()
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#283 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64533886]Sprawdziłam dziś i wszystkie pajace tego modelu miały ten błąd ![]() Dzisiaj podczas krótkiego wyjazdu zajechałam do pepco i te pajace były bez błędu. Chyba u Ciebie jakaś partia przestrzelona była. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64537246]Bodziaki były ok, ale mi na pajacyku właśnie zależało ![]() Mam nadzieję, że jakoś pójdzie, rodzice muszą pójść na ustępstwa i pomóc z dziadkiem w obecnej sytuacji, ale raczej nie będzie to miła lekka rozmowa... ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Ja też nic nie czuję ![]() Dziewczyny u mnie tez nic ![]() ![]() Dziewczyna u mnie w pracy jest w 8 misiacu i powiedziala, ze poczula ruchy dopiero w 23 tygodniu, takze podnioslam sie na duchu, troszeczke ![]() Orlica wracaj do zdrowia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Konto usunięte
|
To może przy okazji zajrzę jeszcze do innego pepco, może będą bez błędu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale, że pajacy się źle używało? Słyszałam, że fajnie jak są rozpinane, bo lepszy dostęp. Ale co ja tam wiem o pajacach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się... Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę ![]() ![]() Współczuję ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co prawda tam skąd pochodzi TŻ prasuje się wszystko, bo to niby higieniczniej, no ale bez przesady... Oni nawet bieliznę piorą wyłącznie ręcznie, codziennie wieczorem po przebraniu się ![]() ![]() ![]() O, a może TŻta natchnie i będzie prasował? Kto wie ![]() Dziewczyny! U mnie ściany działowe stoją, instalacja wod kan jest, większość elektrycznej jest, duży pokój gotowy. Bajka. Myślę, że za tydzień koniec. Okazało się, że mój pomysł z oświetleniem kuchni jest super skomplikowany, a w życiu bym nie pomyślała, że to jakiś problem. Bo mam kuchnię, która jest pomieszczeniem przejściowym na wszystkie inne. Są więc 4 drzwi. Oprócz lampy na suficie jest oświetlenie blatu. Wymarzyłam sobie włącznik podwójny z czego jedną stroną włączam sufit, a drugą oświetlenie blatu. I poprosiłam, żeby taki włącznik był przy wyjściu z jednego pokoju, drugiego i przy wejściu do mieszkania. I mają działać tak samo. Prościzna, prawda? Okazuje się, że wcale nie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Co do zelazka, ja w ogole nie uzywam, tylko do koszul, po co prasowac koszulke, jak zaraz bedzie wygladac tak samo, poza tym to tez kwestia jak sie ubrania pierze i tez wiesza. Moja siostra nigdy malych ubranek nie prasowala, ale kazdy lubi inaczej, moja mama to nawet przescieradlo prasuje.... Nie wiem po co 🙄😂 Laktator - ja niestety bede musiala malucha zostawiac w co drugi weekend od 8 -16, bo w koncu musze jakos szkole skonczyc, poza tym zalezy mi w przyszlosci na studiach. A i tak teraz jestem rok w plecy ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Dobranoc dziewczyny, sprobuje zasnac, bo stresuje sie jutrzejszym polowkowym. Trzymajcie kciuki, zeby maluch byl zdrowy !! 😴😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobranoc! Kciuki zamówione, będą trzymane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Konto usunięte
|
dont, kciukasy są!
Pajacyka wymieniłam na takiego, jest cieplejszy, będzie na wyjście ze szpitala ![]() I mąż się zaopiekował kostką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny byłam na kompie i zobaczyłam wszystkie załączniki. Dzieki za linki co do wyprawki, bardzo cenne
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#292 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja synka ciuchy zawsze prasowałam ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64541696]Gadałam z ojcem, jutro przyjedzie i mój mąż pójdzie z nim poważnie pogadać... A kostka raczej skręcona ![]() Zdrówka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz moja lista ![]() ![]() ![]() ![]() -wózek -fotelik -łóżeczko z szufladą-super opcja. bo można pochować pościele, pampersy, zapas chusteczek, podkłady do przewijania i mnóstwo innych rzeczy -materac do łóżeczka -2 komplety pościeli+2 prześcieradła -organizer na łóżeczko-można poupychać w nim pieluchy i chusteczki -ochraniacz na łóżeczko - przewijak -pokrowiec na przewijak -wanienka plus stojak do wanienki - 2 rożki -kocyk Apteka dla mnie i dla dziecka -frida -termometr elektryczny -podkłady poporodowe na łózko - podkłady bella -sól fizjologiczna do przemywania oczek -małe gaziki (do przecierania oczek i wycierania pępuszka) -octenisept - alantan i linomag zielony-najlepsze maści na odparzenia pupy -disnemar-do piskania do noska - maltan maść na popękane brodawki -espumisan-niekonieczny na początku ale jak dziecko ma później kolki to ratuje życie -oilatum-do kapieli w pierwszych dniach -tantum rosa do pielęgnacji krocza po porodzie -jakiś "psikacz" żeby tantum rosa rozpuścić w wodzie i potem piskać na krocze Pielęgnacja dziecka: -pieluchy -pieluchy tetrowe (10 sztuk, chyab że dziecko mocno ulewające to więcej) -chusteczki mokre -podkłady do przewijania-dobre na przewijak, ja kupowałam w rossmanie z babydream -małe nozyczki albo cązki do paznokci -oliwka (ja lubię z hipp) -waciki do smarowania dziecka oliwką-mi tak było wygodniej niż smarowanie ręką ![]() -patyczki do uszu z ogranicznikiem -wkładka do wanieniki-niektórzy powiedzą,, że to siedlisko bakterii ale jak włozylismy wkładkę mały przestał się bać kapieli, na rękach czuł się niestabilnie. No i często tą wkładkę wymienialiśmy -ręcznik kąpielowy Ubranka -to już każdy wg siebie jaka ilość,ale 10 kompletów u nas to było minimum ![]() ![]() najlepsze dla maleństwa są spiochy, body, kaftaniki, półśpiochy i pajace -nasz dzieci będa urodzone zimą to potrzebuja kombinezon i ciepłą czapeczkę. -No i lekkie bawełniane czapeczki do domu-ja zakładałam po kąpieli -łapki niedrapki(u nas w ogóle nie używane) Ubranka prałam w proszku dla dzieci-ale już nie pamiętam w którym ![]() Karmienie: -wkładki laktacyjne(najlepsze dla mnie z rossmana były) - butelki avent-przydały się później do picia wody i herbatki, bo moje dziecko było karmione piersią -stanik do karmienia-dla mnie porazka, wolałam swoje ![]() -podgrzewacz do butelek-tak jak butelki uzywany później do podgrzewania jedzenia -laktator-miałam ręczny avent, rzadko uzywany, laktacja sama się rozkręciła, ale teraz tez go kupię, bo zgubiła mi sie jakaś część i nie mogę starego używać:P - szczoteczka do czyszczenia butelek Inne: -smoczek synek wypluwał i nie używaliśmy wcale Do szpitala: -karta ciąży, wszystkie badania, dowód osobisty -koszule-im więcej tym lepiej pisałam Wam kiedyś, ze u nas strasznie gorąco było i co chwilę zmieniałam -podkłady na łózko -podkłady poporodowe bella -pieluchy i chusteczki dla dziecka -tantum rosa plus psikacz(pisałam o tym wcześniej -majtki miałam siateczkowe, ale nie podpasowały mi, lepsze były zwykłe bawełniane, jak się wybrudziły to nie było żal wyrzucić ![]() u nas w szpitalu dają ubranka i swoich nie trzeba. A na wyjście małego ubieralismy w: body, pajacyka, kombinezon śpiworek(taki 2 w 1 ![]() No i kosmetyki, kapcie, talerzyk, szklanka sztućce itp. to co do szpitala się bierze ![]() ![]() W szpitalu sprawdziły się super podkłady poporodowe bella, a w domu najzwyklejsze podpaski bella. Alwaysy mnie podrazniały, ja byłam po cc i było koszmarnie, a jak po naturalnym to pewnie jeszcze gorszą masakrę by mi zrobiły. uff koniec tych moich wypocin, pewnie o czymś zapomniałam, ale pisze z głowy ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-08-25 o 07:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
<3 <3 <3
|
hej
![]() Orlica dobrze, że nie poleciałaś na brzuch bo z tym różnie bywa- pisze to ja kaleka nr 1, która pod koniec ciąży wywaliła się przed gabinetem gin ![]() ![]() ![]()
![]() |
#294 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#296 |
<3 <3 <3
|
obca fajna lista
![]() jeszcze dodatkowo miałam wit D+K oraz dicoflor (podawałam już w szpitalu) ![]()
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam jeszcze o niani elektronicznej- w domu bardzo przydatna, nasza była jakaś zwykła i niestety net trochę zakłócał sygnał, ale wykorzystaliśmy ![]() ![]() chciałam jeszcze napisac o chusteczkach i pieluchach. Ja od poczatku uzywałam jednych i drugich z pampersa. I tak o ile pieluchy sie przyjęły tak chusteczki musielismy zmienić. Po 6 tyg. uzywania, synekmiał takie odparzenia, ze nie wiedzielismy co się dzieje ![]() ![]() ![]() Karuzelka do łożeczka-fajny bajer, mały przy niej zasypiał ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-08-25 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
- oliwki dla dziecka nie użyłam ani razu, podobnie talku. - majteczki siateczkowe miałam i szybko zmieniłam na swoje zwykle bawełniane. A później poleciały do kosza, - podkłady porodowe - super produkt, używałam w domu przy wietrzeniu krocza, do przewijania młodego. - podpaski poporodowe mieli w szpitalu, więc bez sensu robić zapas, pewnie zależy od placówki, - octeniseptu kupię wielka butle, bo używałam do pielęgnacji krocza i świetnie się sprawdzal, podobnie tantum rosa do podmywania się. - pieluchy pampers powodowały delikatne zaczerwienienie dupki. o wiele lepiej wypadaly dady. Podobno fajne są lidlowskie jeszcze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64551681]Fajna i na pewno przydatna lista. Od siebie dodam:
- oliwki dla dziecka nie użyłam ani razu, podobnie talku. - majteczki siateczkowe miałam i szybko zmieniłam na swoje zwykle bawełniane. A później poleciały do kosza, - podkłady porodowe - super produkt, używałam w domu przy wietrzeniu krocza, do przewijania młodego. - podpaski poporodowe mieli w szpitalu, więc bez sensu robić zapas, pewnie zależy od placówki, - octeniseptu kupię wielka butle, bo używałam do pielęgnacji krocza i świetnie się sprawdzal, podobnie tantum rosa do podmywania się. - pieluchy pampers powodowały delikatne zaczerwienienie dupki. o wiele lepiej wypadaly dady. Podobno fajne są lidlowskie jeszcze ![]() U nas po tych kapsułkach z Wit. D Franka bolal brzuszek. do dzisiaj używamy vigantolu. Warto wziąć receptę od pediatry. Opakowanie kapsułek na miesiąc kosztuje 30 zł, a same krople 3 zł buteleczka, która starcza na kilka miesięcy ![]() dlatego tez nie ma co się sugerować jedną listą i wiele rzeczy wyjdzie w praniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no tak twist-offy drogie były a devikap około 4 zł kosztuje i starcza na bardzo długo ![]()
#300 |
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() Witam sie z poczekalni mojeego gineekokoga ![]() Wypilam wlasnie sok glukozowy... mniaaaam ![]() Dostalam 300ml soku o smaku winogronowym ![]() Teraz czekam na meza, bo musiial na chwile do firmy podjechac i mam nadzieję ze zdazy przed Usg ![]() Nie umiem sie doczekac widoku córci ![]() Z tymi kopnieciani to u mnie dziwnie.. od kilku tygodni je czuje, ale nadal baardzo delikatbie. Tzn. Jak leze to czuuje ze kopie i poprzez dlon naa. Brzuchu, ale podobno powinny byc juz mocniejsze a u mnie ciagle nie.. kilka razy zdazylo sie dostac takiego porządnego, i dzis w nocy tez hehee ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.