![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: lumpeksy warszawa
Up! Kto zna jakieś lumpki warte odwiedzenia w rejonach Targówka bądź Śródmieścia jeszcze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
![]() Ja znalazłam świetny sklep na Targowej 45
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Kiedyś ten lumpeks był w okolicy kina Femina (obok rossmana) teraz przenieśli się na Nowolipki... nie kojarzę adresu ale... wysiadając na przystanku Nowolipki, kierujemy się w prawą stronę... przechodzimy przez ulicę, mijamy salon sukni ślubnych i jesteśmy....trzeba poszperać ale często i gęsto można tam znaleźć fajne ciuszki. : -)
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a znacie może jakiś ciucholand gdzie są fajne, nie zniszczone ciuszki dla niemowląt? dzielnica nie gra roli.
![]() |
![]() |
#275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
Mam problemy finansowe, a potrzebuję nowych ciuchów bo przytyłam
![]() Poza tym czym się kierować i jak szukać ubrań. Nigdy nie kupowałam w lumpeksach więc totalnie to czarna magia dla mnie. Nawet chętnie z kimś się umówię by połaził ze mną po takich sklepach w któryś dzień i zdradził/ła mi tajniki zakupów w lumpeksie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Hej, szukam ramek na zdjęcia, wielkość od takich pomiędzy a5 a a4 i większe. Wiecie czy na Ochocie lub w Śródmieściu są lumpeksy w których często pojawiają się takie rzeczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Przy rondzie Wiatraczna (przy Al. Waszyngtona) jest ogromny dwupoziomowy ciucholand. Tam można kupić różnorodne "graty" też i ramki na zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
na wagę czy każda rzecz pojedynczo wyceniona?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
Wszystko jest na wagę, ta graciarnia jest na piętrze i można tam upolowac roznorodne gadżety od talerzy, zabawek, po agd, obrazy itp. Ceny się zmieniają, jak tam byłam ostatnio to było po 23 zł/ kg. Warto tam podjechac, takiego lumpeksu jeszcze w wawie nie widziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lumpeksy, ciucholandy - Legnica
A ja ostatnio kupiłam parę rzeczy na Przemysłowej, w tamtym tygodniu wszystko było za 3zł (kupiłam 7 rzeczy), a dzisiaj byłam i wszystko za 1zł jest (kupiłam 5 rzeczy). Tylko ciuchy strasznie są już poprzebierane, bo w poniedziałek będzie nowy towar, ale zawsze coś tam można jeszcze znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Serio? :O jak ostatni raz byłam na Przemysłowej, to wszystkie rzeczy były w normalnych cenach... czemu nigdy nie mogę trafić na takie fajne okazje w lumpach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
second hand Warszawa
Cześć, od niedawna mieszkam w Warszawie i jeszcze nie znam za bardzo sklepów.
Wiecie gdzie są jakieś warte uwagi second handy? Możecie coś polecić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() Łącze wątki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a w którym lumpexie w Legnicy mogę kupić naczynia, sztućce itp?
Może na Przemysłowej, skoro to taki wielki sklep? Help... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! lumpeksy to w sumie mój żywioł (
![]() W Wawie siedzę drugi rok i byłam dopiero w jednym lumpie! Na Bazyliańskiej, na Bródnie, nawet spoko rzeczy (nazywa się chyba "ale szafa" czy coś), ale strasznie odpychają mnie takie sklepy gdzie ceny są za kilogram. Przyzwyczaiłam się chyba do rzeczy wycenianych (jak u mnie w Płocku, 100km od Warszawy) i teraz nie wiem czy mi uwierzycie, ale właśnie w Płocku chodzę prawie tylko w dni gdzie rzeczy są wycenione za ZŁOTÓWKĘ i za każdym razem wracam z jakąś zdobyczą. Moje najlepsze to biała sukienka z Zary, odkryte plecy, rozkloszowana, z kokardką, jakby szyta na mnie ![]() ![]() I dlatego odnawiam wątek, żeby zapytac Was czy Wam też udaje się złapac coś tak tanio? Przyzwyczaiłam się chyba do tej 1zł za rzecz i nie wiem czy teraz dam radę się przestawic aby dac ok. 20zł za rzecz używaną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Jeśli ktoś szuka fajnego ciucha w okolicach Saskiej to na ul. zwycięzców jest Paryżanka. Jest trochę wyceny ale większość ciuchów na wagę i po 69 w dzień dostawy, a później w dół.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Ja polecam targową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Znacie może jakikolwiek fajny lumpeks na Białołęce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
A ja polecam Wiatraczną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
(to jest strasznie długi blok, sklep jest bliżej lewego końca, stojąc plecami do Dworca Wschodniego) W każdą środę jest 1 zł/sztuka - wszystkie ciuchy w tej cenie. Czynne 9.00-19.00 (rano ustawia się kolejka, ale nie jest bynajmniej tak, że większość rzeczy znika, byłam dzisiaj koło 11.00 i wciąż sporo rzeczy było) W czwartek jest dostawa i wtedy cena jest najwyższa czwartek 49zł/kg piątek 39 zł/kg sobota 29 zł/kg niedziela NIECZYNNE poniedziałek 19 zł/kg wtorek 9 zł/kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Imperator_Furiosa bardzo dziękuję !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam pytanie czy ktoś wie jak znaleźć numery telefonów do lumpeksow bo te z internetu często nie odpowiadają lub są nieaktualne a potrzebuje podzwonic..Cala Polska.Dziekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
ceny w lumpeksach
Ostatnio powiedziałam koleżance ze dla mnie 89zl/kg w lumpeksie w Warszawie to zdzierstwo i gdy widzę taka cenę to nawet nie chce mi sie patrzeć na ciuchy. Koleżanka popatrzyła na mnie ze zdziwieniem ponieważ dla niej to normalna cena. Powiedzcie mi proszę co o tym sądzicie? czy 89zl/kg to dużo czy może jest to cena do zniesienia. Jakie są najwyższe ceny w waszych ulubionych lumpeksach? Wypisujcie ceny i miasta dla porównania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ceny w lumpeksach
I to twój pierwszy post na wizażu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
nie czemu? tzn nie pierwszy ale może piąty, a coś złe zapytałam?? jeżeli tak to przepraszam, dopiero zaczynam przygodę z wizażem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Jest coraz więcej dziewczyn, które przekonują się do vintage, dlatego ceny w lumpeksach też rosną. Teraz każdy chce mieć oryginalnie rzeczy i jedyny w swoim rodzaju, a lumpeksy np. w Paryżu są kilka razy droższe... Więc to chyba normalna cena
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
może i tak ale prawda jest taka że tych perełek naprawdę vintage obecnie jest dosyć mało w zwykłych lumpach a jak już są to często wycenione. Najwięcej jest rzeczy z sieciówek i tak np. znalazłam kurtkę z niby skóry ze stradivariusa chyba która po zważeniu kosztowała prawie 90 zł, wieczorem podjechałam do pobliskiego centrum handlowego i znalazłam prawie identyczna tez w stradivariusie za 99zł. Cieszyłam się później tylko że tej w lumpie nie kupiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
u mnie w mieście ceny są przeróżne.
przy cenie 89zł/kg nic bym nie kupiła, to no chyba, że rzeczy by mnie naprawdę zachwycały i wyglądały jak nieużywane. obecnie chodzę na dostawy do lumpka gdzie cena wynosi 42zł/kg oraz do drugiego w dzień wyprzedażowy gdy jest 20zł/kg Podstawę mojej szafy stanowią sukienki, więc wychodzi mnie to taniej niż np. osobę noszącą dżinsy czy bluzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.