|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zawalił sie dach hali w Katowicach!!!
Cytat:
Robią to co do nich należy, ale drażnią mnie te reklamówki TVN-u. Dramatyczna muzyczka, wykadrowane zdjęcia rannych, ekipy ratunkowej i nagle świst... szary napis "Tragedia w Katowicach". Tak samo jak umarł Papież. Dramatyczna muzyka, zdjęcia Papieża... świst i nagle znowu napis : "Jan Paweł II nie żyje", czy też "Zmarł Jan Paweł II". Takie reklamówka kojarzy mi się z zabawą w powerpointa, albo krótkim filmikiem robionym przez amatora... Zdecydowanie nie podoba mi się takie podssysanie atmosfery...
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Awia :" jednak porównujac do inncyh tragedi- atak terrrystow na metra, WTC, to skala jest jak dla mnie, niewpolmierna " Gdy ponad 60 osób ginie w tragicznych okolicznościach, to nie ma znaczenia czy był to atak terrorystyczny czy zawalenie dachu ! Zastanów się trochę nad swoją wypowiedzią ! Jeśli uważasz, że godne żałoby są tylko tragedie, gdzie ginie tyle ludzi co w WTC to nie świadczy o Tobie najlepiej...
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie: Taki mam styl pisania i wybacz-nie zmienię go tylko, dlatego że Tobie się on nie podoba..... poza tym to również kwestwia przyzwyczajenia
|
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Eee, przecież to tylko kropeczki to można troszkę nagiąć ten regulamin |
|
|
|
|
#276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny smutno mi, że w chwili tragedii łapiecie się za słówka i urządzacie pyskówki. Nikt z nas nie jest władny, żeby oceniać wrażliwość innego, to czy to jest na pokaz czy nie. Niech każdy przeżywa to na swój sposób, bo każdy jest inny.Nie licytujmy, która tragedia jest gorsza, która jest mniej bolesna. Zawsze, gdy ginie człowiek jest tragedia. Wiem, że mnóstwo ludzi ginie codziennie w wypadkach, wielu już tej zimy zamarzło i to jest straszne. Ale gadanie, czemu w takich wypadkach nie ogłasza się żałoby narodowej do niczego dobrego nie prowadzi. Jak niektórzy mają pisać takie rzeczy, to proszę niech się chwilę zastanowią. Prezydent ogłosił żałobę, uszanujmy to. Ja sama nie przepadam za Panem Prezydentem, ale uważam że postąpił słusznie. Trochę pokory dziewczyny...
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje rodziną tej tragedii[*]
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
cóż można skomentować jeśli ginie człowiek?? chyba jakiekolwiek komentarze są zbędne - i nic nowego nie wniosą.
Współczuję ogromnie rodzinie osób które zginęły w tej katastrofie ale też wiem że słowa współczucia niewiele im w tym momencie pomogą. Mam nadzieję że jeśli się okarze że ta katastrofa była spowodowana czyimś zaniedbaniem - osoby te poniosą tego konsekwencje. Poza tym uważam że licytowanie się który wypadek był strasznieszy, bo zginęło więcej osób jest nie na miejscu, bo dla każdej osoby której w jakimś wypadku zgineli jej bliscy ten wypadek bedzie najbardziej bolesny i tragiczny.
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisze to co mysle i czuje i nic tego nie zmieni podobnie jak twojego stlu pisania wiec albo to zaakceptujesz albo ... |
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym widzę, że wątek stracił swą ideę i przerodził się w cos zupełnie niepasującego do sytuacji. Dlatego opuszczam go...powoli staje się bezsensowny. |
|
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
to straszne , tylu niewinnych ludzi tam zgineło - kto za to odpowie ??? Słyszłam w radiu komentarz " to nie wina śniegu " wiec kogo ??? lub czego ??? |
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" czy teraz juz jest zrozumiałe ,że ja zrozumiałam ?
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Tragedia, tak zgadzam się, bez dwu zdań. Dla tych 66 osób, nieznanej liczby członków ich rodzin, znajomych, przyjaciół, dla wielu z Was - jak widzę, ja też odbieram to w ten sposób. Oczywiście, że każdy może swój żal wyrazić a taki lub inny sposób, ale ...
chciałam zwrócić uwagę, że każdego dnia ginie w tragicznych okolicznoiściach wiele, wiele ludzi. Czy zapalcie za nich świeczkę, taką czy inną? Może tak, nie wiem, jestem zainteresowana. Czy ogłaszana jest żałoba narodowa? Czy dzieciom, którym w tragicznych okolicznościach zginęły rodzice przyznawane są machinalnie renty? Czy media grają na "żałobną" nutę? A dla każdej ofiary i jej bliskich targedia to tagedia i tyle. Moim zdaniem bez sensu jest ta licytacja - to wielka tragedia, to większa targedia, to najwiękasza tragedia. Bo cóż to oznacza? Może tylko, że ta czy inna tragedia jest bardziej lub mniej spektakularna medialnie, nagłośniona. Mówi się, że Polacy są solidarni, współczujący, łączą sie w cierpieniu... Tak...od okazji do okazji. Aha, krew można oddawać każdego dnia w każdej stacji krwiodastwa, naprawdę co dzień jest ktoś, kto jej potrzebuje, niekoniecznie trzeba czekać na taką "okazję". |
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj doszła kolejna ofiara śmiertelna - 67. Tragedia.
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiel rodzin ofiar opłakuje strate bliskich, i wydaje mi sie że świadomość materialnego wsparcia jest dla nich również ważna. |
|
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcialabym sie odwolac do pewnego postu. Mianowicie do tego, w krotym jedna z wizazanek stwierdzila, ze ogloszenie zaloby narodowej przez prezydenta Polski bylp czescia jego kampanii i ze ta zaloba jest zbedna...no dobrze a czy zaloba ogloszona przez prezydenta Chorzowa byla rowniez czescia jego kampanii? Bo nie wydaje mi sie. Czy naprawde nikt nie dostrzega skali tego tragicznego wydarzenia? Tego ze zginelo do tej pory ponad 60 osob? Prezydent oglosil zalobe narodowa pewnie mi.in. dlatego bo byly to targi ogolnopolskie...tam byli ludzie z calej Polski i nie tylko...bo z zagranicy rowniez. Dalczego tak latwo kogos oceniacie? Czy nie wydaje Wam sie, ze prezydent Kaczynski jest rowniez czlowiekiem oprocz tego ze jest politykiem? Czy wg Was jest maszyna, ktora nie reaguje na tragedie innych...Dlaczego w politykach nie dostrzegacie zwyklych ludzkich odruchow? Awia znasz moze prezydenta Kaczynskiego, ze tak go zmieszalas z blotem?
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
dziwiła mnie jedna wypowiedz, ze załobe powinny miec tylko katowice, nie zgadzam sie bo tam nie zgineli tylko ludzie z katowic, z całej polski, co nie kltórym przeszkadzam załoba!!!!jessu ludzie jesli czujecie sie tez polakami to przyjmijcie te zalobe z powaga, a nie kłócice sie, jeszcze w necie,, paranoja.
|
|
#290 | |
|
KWC
|
Cytat:
oj, dokładnie tak! |
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam ludzie poszli poprostu zobaczyć gołębie podzielić sie swoją pasją z innymi spotkać z znajomymi,zapłacili za wstęp i dach spadł im na głowę. Naprawde nie widzisz różnicy Monyczkaa? To tak jakbyś szła do kina,dyskoteki z zamiarem zabawy...a nie śmierci. Przykro mi bardzo ale Wizaż okazuje swoje prawdziwe oblicze w takich sytuacjach większości z Was brak jest poprostu zwykłego ludzkiego współczucia dla ludzkiej tragedii która mogła spodkać każdego z nas.Zamisat pochylić sie nad tym nieszcześciem licytujecie sie czy załoba narodowa jest słuszna,kto dostanie ile pieniędzy czy która tragedia jest gorsza. Nikt od Was niczego nie oczekuje tylko trochę pokory wobec ludzkiego życia i tragedii która sie stała,zastanówcie sie. Nikt Wam nie każe płakać czy palić swieczki ale powstrzymajcie sie od głupich komentarzy. Mówie od razu nie bede odpisywać na żadne wypowiedzi dotyczącej mojej bo uwazam to za zbędne wszystko co chciałam przekazać już napisałam a jak już zauważyłam jest w tym wątku kilka osób które tylko podsycają niezdrową atmosferę . EOT |
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie smuci najbardziej fakt, ze w Polsce trzeba ogromnej tragedii zeby panstwo wzielo sie do roboty... dach sie zawalil pod ciezarem sniegu i nic tego nie zmieni, winni sa ci, ktorzy orgaznizujac wystawe, nie zapewnili bezpieczenstwa, bo sie nie chcialo wezwac strazy do zrzucenia sniegu..
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz wielkie akcje odsniezania dachow.. normalnie brak mi slow, bo to owszem wlasciwy gest, tylko szkoda ze sie przekonali o tym po szkodzie...
a jeszcze piernicza, ze snieg nie byl przyczyna zawalenia sie dachu..
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli nie potraficie pochylić się nad ludzkim nieszczęściem, to powstrzymajcie się od komentarzy.Jedno jest pewne- punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Oby nikt z nas nie musiał doświadczyć popdobnego nieszczęścia. [*] [*] [*] [*] [*] [*] |
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś z Was stracił w ostatnim czasie kogoś bliskiego?
Natłok myśli "dlaczego", płacz, rozpacz, żal do świata i do siebie, że miałam jeszcze tylko do zrobienia z tą osobą, do powiedzenia - jeszcze miała tutaj byc, patrzeć, mówić, zginęła "nie w porę"/ za wcześnie / nie tak powinna odchodzić ... Straciłyście ostatnio kogoś bliskiego? Teraz pomnóżcie te emocje razy 67 - dlatego ogłoszono żałobę. Z szacunku dla rodzin, z szacunku dla ich uczuć, z szacunku dla samych ofiar. One tylko chciały mile spędzić dzień. Nie miało być w nim miejsca na śmierć. NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY - to nas łączy, bez względu na wiek, na poglądy, na wykształcenie. Bez względu na rozmiar tragedii, najgorsza jest śmierć, na którą ani ofiary ani ich rodziny się nie przygotowały!
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Anisia 25 zgadzam się z Tobą w 100 % w tym chorym kraju trzeba ogromnej tragedii. Gdy dwa tygodnie temu w Ostrwocu Świętokrzyskim zawalił się dach hali pod naporem śniegu i zginęły 2 osoby,nikt nie zaczął kontrolować stanu dachów, dopiero musiało dojśc do takiej tragedii, to smutne.
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#299 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Wątek przypiąłem na górze - więcej na razie zrobić nie mogę...
Jeśli ma ktoś namiary na organizacje udzielające pomocy poszkodowanym - proszę o informacje na PW (nazwa, numer konta, numer zezwolenia na działalność itp.) |
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane kłótnie i sprzeczki nie zwrócą życia ofiarom
i nic dobrego nie przyniosą dla wszystkich Wizażanek które maja podobne zdanie i całkiem inne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

nie będę ich komentować bo to nic nie da

...

klik
dla wszystkich Wizażanek które maja podobne zdanie i całkiem inne