![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podniesienie alimentów niepracująca matka 500+
Cytat:
czasem lepiej nie mówić nic, zamiast powtarzać takie coś, naprawdę, spróbuj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Podniesienie alimentów niepracująca matka
Cytat:
![]() Ty usprawiedliwiasz jego brak zaradności zyciowej ![]() A opinię opieram na twoich postach, i tym co tu przedstawiasz. ![]()
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda , ze nie wiesz co ona potrafi wymyślać , np kiedys próbowała obwinić mojego partnera o stan małej gdy było podejrzenie typowego autyzmu powiedziała , ze odmówił badań genetycznych , to było zabawne bo autyzm nie jest dziedziczny , poza tym o mnie tez rożne rzeczy gada , ale to mnie akurat nie rusza , ale to było bezczelna kłamstwo połączone z niewiedza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Tylko, ze nawet gdyby dostała 2000 zł alimentów to 500+ i tak by pobierała bo alimenty nie sa do tego liczone takze nawet gdyby było go stać to i tak by nic nie zmieniło , ona po prostu mając 26 lat i nigdy nie pracując nie wie co to znaczy i nie chce nawet wiedzieć na pewno jest to dla niej stresujące , ze miałaby wstać o 6 i isc do pracy zamiast siedzieć na kompie i myślec komu by tu życie poumilac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przykro mi bardzo, ale wszelkie pretensje możesz mieć do swojego obecnego faceta. to on się z tą kobietą kiedyś związał, on uprawiał z nią seks. to on wpuścił ją do swojego życia, a teraz pozwolił jej wejść także do Twojego (a mógł nie pozwolić). ona jest jaka jest i tego nie zmienisz. Twój facet mógł za to oszczędzić Ci tego wszystkiego, ale tego nie zrobił. całą swoją złość i frustrację przelewasz na tę kobietę, a powinnaś na swojego faceta. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
masz jakąś obsesję na punkcie tej kobiety - leczysz swoje kompleksy i poczucie niskiej wartości, jak opowiadasz o tym, jaka to ona jest zła, brzydka, głupia i niedobra? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Autorko ten wpis o tym, że prawdopodobnie była w ciązy żeby pobierać zasiłki ale poroniła, jest obrzydliwy. Co ci do tego, odczep się od niej i zapamiętaj, że choćbyś poruszyła niebo i ziemie to ona była przed Tobą jego żoną i ma z nim dziecko. Facet powinien mieć jakiś honor i płacić za potomka, 500 zł to sa teraz marne grosze przy potrzebach dziecka wymagającego szczególnej opieki. To ze ty i twój konkubent jecie mirabelki z rzeżuchą i wam sie wydaje że można utrzymac niewiadomo ile osób za 1000 swiadczy, że nie macie pojęcia o życiu. Twój alimenciarz dalej sobie bimba bo znalazł kolejną naiwną, która mu gacie wypierze i da 5 zł na bułki, a w internetach go broni jak lwica bo baby nie rozumiejo jaki on jest cudowny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wychodzę z założenia , ze w życiu nie ma porażek sa tylko lekcje , a o to ze on zle wybrał nie mam pretensji bo sama miałam beznadziejne związki , których teraz nie rozumiem . Rozważam złożenie donosu w opiece społecznej , chociaż nigdy nie byłam za czymś takim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to składaj i zluzuj wreszcie, bo Cię ta złość od środka do końca zeżre. i tak jak mówię - Twój facet miał i nadal ma możliwość, żeby Cię przed wszystkim co ma związek z jego ex chronić. ale Cię nie chroni, a Ty złościsz się na tę kobietę, przeżywasz i opowiadasz jakieś żenujące historie na jakimś kosmetycznym forum. nie widzisz, jaką laurkę sobie wystawiasz? Edytowane przez motyla Czas edycji: 2016-09-12 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i właśnie tez o to chodzi bo mała wymagałaby prywatnej opieki specjalisty , ale jej nie stać zeby sie do tego dołożyć , a my musimy utrzymywać ja i dziecko w takim przypadku nic dziwnego , ze ponad 1000 zł to za mało na wyżywienie dwóch osób. I jeszcze rehabilitacje , gdyby pracowała to dawałaby swojej córce lepsze możliwości prawidłowego rozwoju , ale do Was to najwidoczniej nie dociera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weźcie wkońcu ten ślub cywilny (edit) i dziecko do siebie.
Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent ! Edytowane przez Devon_rose Czas edycji: 2016-09-12 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
o jakim prywatnym specjaliście mowa (biorąc pod uwagę, że bladego pojęcia nie macie o aktualnych postępach dziecka, konkretnych zaburzeniach- pomijając problem z mową). O jakiej rehabilitacji mówisz? W jaki sposób ją utrzymujesz? (bo chyba, nie płacąc alimenty na dziecko?- które zresztą płaci Twój facet a nie Ty). Jeśli tak już ją rozliczasz to może się podziel na czym bazujesz. Niby na co ona wydaje tę fortunę,m którą dostaje (najlepiej by było bys podała przykłady). Myslę, że problem polega na tym, że do ciebie nie dociera, że ponosi cię fantazja. Kazdy najdrobniejszy fakt interpetujesz na swoją potrzebę (choćby to, że sytuację z ciążą matki dziecka interpretujesz od razu jako próbę wyłudzenia0.
![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie musi , mała normalnie chodzi do przedszkola , jak jest u nas na noc i nie sprawia żadnych problemów , normalnie śpi , nie moczy sie w nocy , najchętniej bawi sie sama rzadko chce skupiać na sobie uwagę , najchętniej sama szykowalaby sobie nawet jedzenie , jest bardzo opiekuńcza względem swojego rocznego kuzyna , w przeciwieństwie do dzieci autystycznych ma poczucie zagrożenia tzn , ze sama sobie krzywdy nie zrobi , jedynym jej problemem jest ograniczona komunikacja i tego jej bardzo współczułam zawsze , ze ma problem ze zrozumieniem swojego dziecka , natomiast od czasu gdy zabroniła nam wzięcia dziecka do innego specjalisty moje współczucie zaczęło sie zmniejszać bo wiele razy oferowałam pomoc , moja siostra współpracuje z dobrymi specjalistami i mogłaby kogoś polecić , zaproponowaliśmy jej to , ale oczywiście nie jesteśmy wstanie pokryć całych kosztów takze usłyszeliśmy , ze nie ma mowy , gdyby taka dobra matka była to mogłaby pracować nawet w domu , prowadzić jakaś sprzedaż internetowa nie wiem cokolwiek by mieć więcej pieniędzy na pomoc dla swojego dziecka , bo zdrowie powinno być najważniejsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
prawda jest tak, że wzięłaś faceta fajtłapę. nie potrafi zarobić jednocześnie na alimenty i na życie z Tobą. choćby był najlepszym ojcem na świecie, choćby nosił Cię stale na rękach, nie zmieni to faktu, że jest fajtłapą. nie przenoś swojej frustracji związanej z jego fajtłapowatością na inną kobietę, bo to żenujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() co ty za brednie wypisujesz. Dzieci autystyczne odczuwają poczucie zagrożenia. Jeśli dziecko się nadmiernie izoluje i preferuje kontakty 1-1, czase, warto pomóc mu rozwijać umiejętności funkcjonowania z innymi ludźmi i rozwijać umiejętności społeczne. Jaki był koszt wizyt, które chcieliście z nią wspólnie pokryć ?
![]() |
![]() |
#288 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwierz wole takiego faceta niz cwaniaka , ktory myśli ze jak ma kasę to moze mnie kupić , kiedys tez myslalam tak jak Ty , ale przewartościowałam swoje życie i zrozumiałam ze pieniądze szczęścia nie dają , my żyjemy skromnie ale nie mamy żadnych długów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zawsze odczuwają , sa wstanie zrobić sobie nieświadomie krzywdę z nią nie ma takich problemów , tak samo lubi kontakt innych dzieci nie izoluje sie od nich Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2016-09-12 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Ale to pięćset kłuje autorkę, oj.
Te pieniądze są na dziecko od społeczeństwa i nie mają nic wspólnego z obowiązkami rodzica wobec dziecka. Ekhm, wara od tych pieniędzy. Jeśli ojciec figuruje w akcie urodzenia, nie ma ograniczonych praw rodzicielskich to nie widzę powodu dla którego nie mógłby ruszyć tułowia do placówki w której leczy się dziecko i dowiedzieć się wszystkiego co go tak nurtuje. I podziwiam, trzeba mieć szczególne usposobienie, żeby obsmarowawszy kobietę w internecie skarżyć się, że ta w swoim środowisku "o mnie gada".
![]() |
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz czym jest porozumienie dusz ? Ja nie umiem być z kimś bo spełnia dane cechy np . - inteligentny - dla mnie przystojny -wykształcony -bez zobowiązań itd bo nawet znajdując taki ideał cos moze nie zagrać i zabraknie tych motylków w brzuchu... Jeszcze pare lat temu moim głównym kryterium przy wyborze faceta było to by był bezdzietny , nie po rozwodzie , ale zupełnie przypadkiem poznałam jego i nagle okazało sie , ze to nie jest żadna przeszkoda , nawet stwierdziłam , ze moze lepiej bo gdybym np stwierdziła , ze nie chce mieć dzieci pewnie łatwiej by sie z tym pogodził Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Co do drugiej części: to jest istotne, ale nie przesądza o niczym. ![]() Rozumiem, ze sugerujesz, ze dziecko nie jest autystyczne. Skąd więc przypuszczenia dotyczace autyzmu ?
![]() |
![]() |
#296 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() Gdyby to nie bylo przeszkoda nie angazowala bys sie tak w dziecka alimenty i w obsmarowywanie jego eks w internetach.
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2016-09-12 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
90% kobiet pracuje i wychowuje dzieci niektóre nawet więcej niz jedno i żadna nie robi z siebie takiej ofiary na jaka wy ja tutaj kreujecie , wiem , ze to przykre dopuścic do siebie myśl , ze tacy ludzie jak ona istnieją , ale niestety istnieją i wasze zaprzeczenia tego nie zmienia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Ale nie sprawia to , ze przez to mniej sie kochamy wręcz przeciwnie ta sytuacja zbliża nas do siebie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2016-09-12 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Więcej niż 90 procent kobiet nie wychowuje więcej niż jednego dziecka niepełnosprawnego samotnie za grosze.
Czasem nawet mężczyzną zdarza się wychowywać dzieci.
![]() |
![]() |
#300 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.