Podniesienie alimentów niepracująca matka - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 15:45   #271
motyla
Zakorzenienie

Dot.: Podniesienie alimentów niepracująca matka 500+

Cytat:
Napisane przez MadeleineMclean Pokaż wiadomość
Nie uważam sie za żaden cud , ale prawda jest , ze ona nic sobą nie reprezentuje ani intelektualnie ani wizualnie i to nie sa moje słowa , bo ja nie oceniam ludzi po wyglądzie , mój partner rownież nie bo gdy sie poznaliśmy byłam po ciężkim wypadku ze spora nadwaga takze uprzedzam kolejne ataki , ze pewnie rzucił biedna matkę dla młodszej i ładniejszej kochanki bez dzieci itd .
Nie wiem czy ktokolwiek z was przechodził przez rozwód chyba nie... Ale ja jestem po rozstaniu z wieloletnim partnerem i wiem ile czasu musi minął by podejść do sprawy bez emocji , a wywlekanie wszystkie przed sadem jest bolesne jesli walczy sie o rozwód z orzeczeniem
silisz się, żeby wyjść tu na cudowną kobietę z klasą, ale przykro mi bardzo, kobieta z klasą nie powtarza takich złośliwych rzeczy zasłyszanych od innych ludzi.

czasem lepiej nie mówić nic, zamiast powtarzać takie coś, naprawdę, spróbuj.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 15:46   #272
ajah
wańka wstańka

Dot.: Podniesienie alimentów niepracująca matka

Cytat:
Ale Ty nie znasz w ogóle sytuacji takze jak możesz wyciągać pochopne wnioski odnośnie tego czy go wybielam czy nie ? Po prostu masz zaściankowe myślenie w imię , którego to facet zawsze jest wszystkiemu winny , a kobieta jest aniołem i zawsze zostaje porzucona , a ojciec nie interesuje sie dzieckiem , tutaj sytuacja jest zupełnie odwrotna jej byłoby na rękę gdyby on sie w ogóle nie interesował tylko dawał jej pieniądze , ale on sobie na to nie pozwoli , nie chcieliśmy zaczynać z nią wojny z obawy o dobro dziecka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nigdzie nie napisałam, że jest wszystkiemu winny i na pewno nie pisałabym takich rzeczy w kontekście rozpadu związku.
Ty usprawiedliwiasz jego brak zaradności zyciowej Poza tym, nie odpowiadasz na dość istotne pytania.
A opinię opieram na twoich postach, i tym co tu przedstawiasz.
Stary 2016-09-12, 15:47   #273
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

Zawiść ? Ja rownież mogłabym zajść w ciąże , pobierać 500+ i inne zasiłki , bo nawet będąc na urlopie macierzyńskim one by mi przysługiwały , ale mam dwoją godność i nie zamierzam żerować na kieszeni podatników

właśnie, że chcesz żerować na kieszeni podatników, bo to z kieszeni podatników idzie kasa na 500+, przez którą tamtej kobiecie Twoim zdaniem nie należy się podwyżka alimentów (mimo że jej się należy). Twój facet powinien tę podwyżkę płacić, ale Twoim zdaniem lepiej jak tę podwyżkę pokryje 500+
Stary 2016-09-12, 15:52   #274
MadeleineMclean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
silisz się, żeby wyjść tu na cudowną kobietę z klasą, ale przykro mi bardzo, kobieta z klasą nie powtarza takich złośliwych rzeczy zasłyszanych od innych ludzi.

czasem lepiej nie mówić nic, zamiast powtarzać takie coś, naprawdę, spróbuj.

Szkoda , ze nie wiesz co ona potrafi wymyślać , np kiedys próbowała obwinić mojego partnera o stan małej gdy było podejrzenie typowego autyzmu powiedziała , ze odmówił badań genetycznych , to było zabawne bo autyzm nie jest dziedziczny , poza tym o mnie tez rożne rzeczy gada , ale to mnie akurat nie rusza , ale to było bezczelna kłamstwo połączone z niewiedza

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
właśnie, że chcesz żerować na kieszeni podatników, bo to z kieszeni podatników idzie kasa na 500+, przez którą tamtej kobiecie Twoim zdaniem nie należy się podwyżka alimentów (mimo że jej się należy). Twój facet powinien tę podwyżkę płacić, ale Twoim zdaniem lepiej jak tę podwyżkę pokryje 500+

Tylko, ze nawet gdyby dostała 2000 zł alimentów to 500+ i tak by pobierała bo alimenty nie sa do tego liczone takze nawet gdyby było go stać to i tak by nic nie zmieniło , ona po prostu mając 26 lat i nigdy nie pracując nie wie co to znaczy i nie chce nawet wiedzieć na pewno jest to dla niej stresujące , ze miałaby wstać o 6 i isc do pracy zamiast siedzieć na kompie i myślec komu by tu życie poumilac

MadeleineMclean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 15:54   #275
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda , ze nie wiesz co ona potrafi wymyślać , np kiedys próbowała obwinić mojego partnera o stan małej gdy było podejrzenie typowego autyzmu powiedziała , ze odmówił badań genetycznych , to było zabawne bo autyzm nie jest dziedziczny , poza tym o mnie tez rożne rzeczy gada , ale to mnie akurat nie rusza , ale to było bezczelna kłamstwo połączone z niewiedza

ale po co o tym opowiadasz? czy to kogokolwiek tutaj obchodzi? nie. ja piszę o klasie, której Tobie brakuje. wypisujesz tutaj, czego to tamtej kobiecie nie brakuje wizualnie i intelektualnie, a zaraz potem wybielasz się, że to nie są Twoje słowa, Ty tylko powtarzasz co słyszałaś od innych - żenada.

i przykro mi bardzo, ale wszelkie pretensje możesz mieć do swojego obecnego faceta. to on się z tą kobietą kiedyś związał, on uprawiał z nią seks. to on wpuścił ją do swojego życia, a teraz pozwolił jej wejść także do Twojego (a mógł nie pozwolić). ona jest jaka jest i tego nie zmienisz. Twój facet mógł za to oszczędzić Ci tego wszystkiego, ale tego nie zrobił. całą swoją złość i frustrację przelewasz na tę kobietę, a powinnaś na swojego faceta.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:

Tylko, ze nawet gdyby dostała 2000 zł alimentów to 500+ i tak by pobierała bo alimenty nie sa do tego liczone takze nawet gdyby było go stać to i tak by nic nie zmieniło , ona po prostu mając 26 lat i nigdy nie pracując nie wie co to znaczy i nie chce nawet wiedzieć na pewno jest to dla niej stresujące , ze miałaby wstać o 6 i isc do pracy zamiast siedzieć na kompie i myślec komu by tu życie poumilac

podbiera, nie podbiera - idź to gdzieś zgłosić, jak tak Cię to boli, a nie przeżywasz jak mrówka okres.

masz jakąś obsesję na punkcie tej kobiety - leczysz swoje kompleksy i poczucie niskiej wartości, jak opowiadasz o tym, jaka to ona jest zła, brzydka, głupia i niedobra?
Stary 2016-09-12, 15:57   #276
Zilka
Rozeznanie

Autorko ten wpis o tym, że prawdopodobnie była w ciązy żeby pobierać zasiłki ale poroniła, jest obrzydliwy. Co ci do tego, odczep się od niej i zapamiętaj, że choćbyś poruszyła niebo i ziemie to ona była przed Tobą jego żoną i ma z nim dziecko. Facet powinien mieć jakiś honor i płacić za potomka, 500 zł to sa teraz marne grosze przy potrzebach dziecka wymagającego szczególnej opieki. To ze ty i twój konkubent jecie mirabelki z rzeżuchą i wam sie wydaje że można utrzymac niewiadomo ile osób za 1000 swiadczy, że nie macie pojęcia o życiu. Twój alimenciarz dalej sobie bimba bo znalazł kolejną naiwną, która mu gacie wypierze i da 5 zł na bułki, a w internetach go broni jak lwica bo baby nie rozumiejo jaki on jest cudowny.
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 15:58   #277
MadeleineMclean
Raczkowanie

Cytat:
ale po co o tym opowiadasz? czy to kogokolwiek tutaj obchodzi? nie. ja piszę o klasie, której Tobie brakuje. wypisujesz tutaj, czego to tamtej kobiecie nie brakuje wizualnie i intelektualnie, a zaraz potem wybielasz się, że to nie są Twoje słowa, Ty tylko powtarzasz co słyszałaś od innych - żenada.

i przykro mi bardzo, ale wszelkie pretensje możesz mieć do swojego obecnego faceta. to on się z tą kobietą kiedyś związał, on uprawiał z nią seks. to on wpuścił ją do swojego życia, a teraz pozwolił jej wejść także do Twojego (a mógł nie pozwolić). ona jest jaka jest i tego nie zmienisz. Twój facet mógł za to oszczędzić Ci tego wszystkiego, ale tego nie zrobił. całą swoją złość i frustrację przelewasz na tę kobietę, a powinnaś na swojego faceta.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

podbiera, nie podbiera - idź to gdzieś zgłosić, jak tak Cię to boli, a nie przeżywasz jak mrówka okres.

Ja wychodzę z założenia , ze w życiu nie ma porażek sa tylko lekcje , a o to ze on zle wybrał nie mam pretensji bo sama miałam beznadziejne związki , których teraz nie rozumiem .
Rozważam złożenie donosu w opiece społecznej , chociaż nigdy nie byłam za czymś takim

Stary 2016-09-12, 16:02   #278
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wychodzę z założenia , ze w życiu nie ma porażek sa tylko lekcje , a o to ze on zle wybrał nie mam pretensji bo sama miałam beznadziejne związki , których teraz nie rozumiem .
Rozważam złożenie donosu w opiece społecznej , chociaż nigdy nie byłam za czymś takim

i nadal ma biedaczysko pecha...

to składaj i zluzuj wreszcie, bo Cię ta złość od środka do końca zeżre.

i tak jak mówię - Twój facet miał i nadal ma możliwość, żeby Cię przed wszystkim co ma związek z jego ex chronić. ale Cię nie chroni, a Ty złościsz się na tę kobietę, przeżywasz i opowiadasz jakieś żenujące historie na jakimś kosmetycznym forum. nie widzisz, jaką laurkę sobie wystawiasz?

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2016-09-12 o 16:06
Stary 2016-09-12, 16:02   #279
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet jak ma refundowana regabilitacje to jest to kropla w morzu. Wez sie zastanow troche co piszesz. Jak ktos chce dziecko leczyc to nfz jest tylko nala czescia...

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 16:08   #280
MadeleineMclean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Nawet jak ma refundowana regabilitacje to jest to kropla w morzu. Wez sie zastanow troche co piszesz. Jak ktos chce dziecko leczyc to nfz jest tylko nala czescia...

No i właśnie tez o to chodzi bo mała wymagałaby prywatnej opieki specjalisty , ale jej nie stać zeby sie do tego dołożyć , a my musimy utrzymywać ja i dziecko w takim przypadku nic dziwnego , ze ponad 1000 zł to za mało na wyżywienie dwóch osób. I jeszcze rehabilitacje , gdyby pracowała to dawałaby swojej córce lepsze możliwości prawidłowego rozwoju , ale do Was to najwidoczniej nie dociera

Stary 2016-09-12, 16:09   #281
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
No i właśnie tez o to chodzi bo mała wymagałaby prywatnej opieki specjalisty , ale jej nie stać zeby sie do tego dołożyć , a my musimy utrzymywać ja i dziecko w takim przypadku nic dziwnego , ze ponad 1000 zł to za mało na wyżywienie dwóch osób. I jeszcze rehabilitacje , gdyby pracowała to dawałaby swojej córce lepsze możliwości prawidłowego rozwoju , ale do Was to najwidoczniej nie dociera

My nie wiemy co jest malj i ile czasu pochlania zajmowanie sie dzieckiem. Moze musi sie nim zajkowac caly czas?

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 16:11   #282
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:

Weźcie wkońcu ten ślub cywilny (edit) i dziecko do siebie.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !

Edytowane przez Devon_rose
Czas edycji: 2016-09-12 o 16:18
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 16:12   #283
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

masz dowody, że ona te pieniądze podbiera? może jej obecny facet ją w całości utrzymuje? i nie wy musicie, a Twój facet musi.
Stary 2016-09-12, 16:17   #284
ajah
wańka wstańka

Cytat:

W takim razie proszę o odpowiedzi na pytania:
o jakim prywatnym specjaliście mowa (biorąc pod uwagę, że bladego pojęcia nie macie o aktualnych postępach dziecka, konkretnych zaburzeniach- pomijając problem z mową).
O jakiej rehabilitacji mówisz?
W jaki sposób ją utrzymujesz? (bo chyba, nie płacąc alimenty na dziecko?- które zresztą płaci Twój facet a nie Ty).
Jeśli tak już ją rozliczasz to może się podziel na czym bazujesz. Niby na co ona wydaje tę fortunę,m którą dostaje (najlepiej by było bys podała przykłady).

Myslę, że problem polega na tym, że do ciebie nie dociera, że ponosi cię fantazja.
Kazdy najdrobniejszy fakt interpetujesz na swoją potrzebę (choćby to, że sytuację z ciążą matki dziecka interpretujesz od razu jako próbę wyłudzenia0.
Stary 2016-09-12, 16:17   #285
MadeleineMclean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
My nie wiemy co jest malj i ile czasu pochlania zajmowanie sie dzieckiem. Moze musi sie nim zajkowac caly czas?

Nie musi , mała normalnie chodzi do przedszkola , jak jest u nas na noc i nie sprawia żadnych problemów , normalnie śpi , nie moczy sie w nocy , najchętniej bawi sie sama rzadko chce skupiać na sobie uwagę , najchętniej sama szykowalaby sobie nawet jedzenie , jest bardzo opiekuńcza względem swojego rocznego kuzyna , w przeciwieństwie do dzieci autystycznych ma poczucie zagrożenia tzn , ze sama sobie krzywdy nie zrobi , jedynym jej problemem jest ograniczona komunikacja i tego jej bardzo współczułam zawsze , ze ma problem ze zrozumieniem swojego dziecka , natomiast od czasu gdy zabroniła nam wzięcia dziecka do innego specjalisty moje współczucie zaczęło sie zmniejszać bo wiele razy oferowałam pomoc , moja siostra współpracuje z dobrymi specjalistami i mogłaby kogoś polecić , zaproponowaliśmy jej to , ale oczywiście nie jesteśmy wstanie pokryć całych kosztów takze usłyszeliśmy , ze nie ma mowy , gdyby taka dobra matka była to mogłaby pracować nawet w domu , prowadzić jakaś sprzedaż internetowa nie wiem cokolwiek by mieć więcej pieniędzy na pomoc dla swojego dziecka , bo zdrowie powinno być najważniejsze

Stary 2016-09-12, 16:21   #286
motyla
Zakorzenienie

prawda jest tak, że wzięłaś faceta fajtłapę. nie potrafi zarobić jednocześnie na alimenty i na życie z Tobą. choćby był najlepszym ojcem na świecie, choćby nosił Cię stale na rękach, nie zmieni to faktu, że jest fajtłapą. nie przenoś swojej frustracji związanej z jego fajtłapowatością na inną kobietę, bo to żenujące.
Stary 2016-09-12, 16:23   #287
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Nie musi , mała normalnie chodzi do przedszkola , jak jest u nas na noc i nie sprawia żadnych problemów , normalnie śpi , nie moczy sie w nocy , najchętniej bawi sie sama rzadko chce skupiać na sobie uwagę , najchętniej sama szykowalaby sobie nawet jedzenie , jest bardzo opiekuńcza względem swojego rocznego kuzyna , w przeciwieństwie do dzieci autystycznych ma poczucie zagrożenia tzn , ze sama sobie krzywdy nie zrobi , jedynym jej problemem jest ograniczona komunikacja i tego jej bardzo współczułam zawsze , ze ma problem ze zrozumieniem swojego dziecka , natomiast od czasu gdy zabroniła nam wzięcia dziecka do innego specjalisty moje współczucie zaczęło sie zmniejszać bo wiele razy oferowałam pomoc , moja siostra współpracuje z dobrymi specjalistami i mogłaby kogoś polecić , zaproponowaliśmy jej to , ale oczywiście nie jesteśmy wstanie pokryć całych kosztów takze usłyszeliśmy , ze nie ma mowy , gdyby taka dobra matka była to mogłaby pracować nawet w domu , prowadzić jakaś sprzedaż internetowa nie wiem cokolwiek by mieć więcej pieniędzy na pomoc dla swojego dziecka , bo zdrowie powinno być najważniejsze

co ty za brednie wypisujesz.
Dzieci autystyczne odczuwają poczucie zagrożenia.
Jeśli dziecko się nadmiernie izoluje i preferuje kontakty 1-1, czase, warto pomóc mu rozwijać umiejętności funkcjonowania z innymi ludźmi i rozwijać umiejętności społeczne.

Jaki był koszt wizyt, które chcieliście z nią wspólnie pokryć ?
Stary 2016-09-12, 16:24   #288
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez Zilka Pokaż wiadomość
Autorko ten wpis o tym, że prawdopodobnie była w ciązy żeby pobierać zasiłki ale poroniła, jest obrzydliwy. Co ci do tego, odczep się od niej i zapamiętaj, że choćbyś poruszyła niebo i ziemie to ona była przed Tobą jego żoną i ma z nim dziecko. Facet powinien mieć jakiś honor i płacić za potomka, 500 zł to sa teraz marne grosze przy potrzebach dziecka wymagającego szczególnej opieki. To ze ty i twój konkubent jecie mirabelki z rzeżuchą i wam sie wydaje że można utrzymac niewiadomo ile osób za 1000 swiadczy, że nie macie pojęcia o życiu. Twój alimenciarz dalej sobie bimba bo znalazł kolejną naiwną, która mu gacie wypierze i da 5 zł na bułki, a w internetach go broni jak lwica bo baby nie rozumiejo jaki on jest cudowny.
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 16:25   #289
MadeleineMclean
Raczkowanie

Cytat:
prawda jest tak, że wzięłaś faceta fajtłapę. nie potrafi zarobić jednocześnie na alimenty i na życie z Tobą. choćby był najlepszym ojcem na świecie, choćby nosił Cię stale na rękach, nie zmieni to faktu, że jest fajtłapą. nie przenoś swojej frustracji związanej z jego fajtłapowatością na inną kobietę, bo to żenujące.

Uwierz wole takiego faceta niz cwaniaka , ktory myśli ze jak ma kasę to moze mnie kupić , kiedys tez myslalam tak jak Ty , ale przewartościowałam swoje życie i zrozumiałam ze pieniądze szczęścia nie dają , my żyjemy skromnie ale nie mamy żadnych długów

Stary 2016-09-12, 16:28   #290
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Uwierz wole takiego faceta niz cwaniaka , ktory myśli ze jak ma kasę to moze mnie kupić , kiedys tez myslalam tak jak Ty , ale przewartościowałam swoje życie i zrozumiałam ze pieniądze szczęścia nie dają , my żyjemy skromnie ale nie mamy żadnych długów

Przecież mdzy mnóstwem fajtłap i gamoń a cwaniakami możesz znaleźć milion wartościowych facetów, którzy nie należą do żadnej z tych grup
Stary 2016-09-12, 16:28   #291
MadeleineMclean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość

co ty za brednie wypisujesz.

Dzieci autystyczne odczuwają poczucie zagrożenia.

Jeśli dziecko się nadmiernie izoluje i preferuje kontakty 1-1, czase, warto pomóc mu rozwijać umiejętności funkcjonowania z innymi ludźmi i rozwijać umiejętności społeczne.

Jaki był koszt wizyt, które chcieliście z nią wspólnie pokryć ?

Nie zawsze odczuwają , sa wstanie zrobić sobie nieświadomie krzywdę z nią nie ma takich problemów , tak samo lubi kontakt innych dzieci nie izoluje sie od nich

Stary 2016-09-12, 16:29   #292
dorris23
Pyskatka

Cytat:
To faktycznie sukces. A gdyby znalazł lepiej platną prace, gdyby sie doedukował, zrobił kilka kursów napewno zyłoby sie lepiej jego dziecku i wam. Ale po co? Lepiej narzekac na eks ze nic w zyciu nie robi. Bo opieka nad dzieckiem i jego wychowanie to jest nic.

Edytowane przez dorris23
Czas edycji: 2016-09-12 o 16:30
Stary 2016-09-12, 16:33   #293
Oiojoioj
Raczkowanie

Ale to pięćset kłuje autorkę, oj.
Te pieniądze są na dziecko od społeczeństwa i nie mają nic wspólnego z obowiązkami rodzica wobec dziecka. Ekhm, wara od tych pieniędzy.

Jeśli ojciec figuruje w akcie urodzenia, nie ma ograniczonych praw rodzicielskich to nie widzę powodu dla którego nie mógłby ruszyć tułowia do placówki w której leczy się dziecko i dowiedzieć się wszystkiego co go tak nurtuje.

I podziwiam, trzeba mieć szczególne usposobienie, żeby obsmarowawszy kobietę w internecie skarżyć się, że ta w swoim środowisku "o mnie gada".

Oiojoioj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 16:34   #294
MadeleineMclean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Przecież mdzy mnóstwem fajtłap i gamoń a cwaniakami możesz znaleźć milion wartościowych facetów, którzy nie należą do żadnej z tych grup

Wiesz czym jest porozumienie dusz ?
Ja nie umiem być z kimś bo spełnia dane cechy np . - inteligentny - dla mnie przystojny -wykształcony -bez zobowiązań itd bo nawet znajdując taki ideał cos moze nie zagrać i zabraknie tych motylków w brzuchu...
Jeszcze pare lat temu moim głównym kryterium przy wyborze faceta było to by był bezdzietny , nie po rozwodzie , ale zupełnie przypadkiem poznałam jego i nagle okazało sie , ze to nie jest żadna przeszkoda , nawet stwierdziłam , ze moze lepiej bo gdybym np stwierdziła , ze nie chce mieć dzieci pewnie łatwiej by sie z tym pogodził

Stary 2016-09-12, 16:34   #295
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Nie zawsze odczuwają , sa wstanie zrobić sobie nieświadomie krzywdę z nią nie ma takich problemów , tak samo lubi kontakt innych dzieci nie izoluje sie od nich

Poczucie zagrożenia nie ma większego związku z autoagresją ( tj. autograsja czy przypadkowe robienie sobie krzywdy nie równa się braku odczuwania zagrożenia).
Co do drugiej części: to jest istotne, ale nie przesądza o niczym.

Rozumiem, ze sugerujesz, ze dziecko nie jest autystyczne. Skąd więc przypuszczenia dotyczace autyzmu ?
Stary 2016-09-12, 16:36   #296
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Wiesz czym jest porozumienie dusz ?
Ja nie umiem być z kimś bo spełnia dane cechy np . - inteligentny - dla mnie przystojny -wykształcony -bez zobowiązań itd bo nawet znajdując taki ideał cos moze nie zagrać i zabraknie tych motylków w brzuchu...
Jeszcze pare lat temu moim głównym kryterium przy wyborze faceta było to by był bezdzietny , nie po rozwodzie , ale zupełnie przypadkiem poznałam jego i nagle okazało sie , ze to nie jest żadna przeszkoda , nawet stwierdziłam , ze moze lepiej bo gdybym np stwierdziła , ze nie chce mieć dzieci pewnie łatwiej by sie z tym pogodził

Ha ha ha jak to nie przeszkoda? Jak wlasnie temu odnosi sie ten wątek. Przeszkadza Ci, ze placi alimenty na swoje dziecko, przeszkadza Ci ze matka dziecka chce podwyzki- co dziecku napewno jest potrzebne. To nie jest przeszkoda?
Gdyby to nie bylo przeszkoda nie angazowala bys sie tak w dziecka alimenty i w obsmarowywanie jego eks w internetach.

Edytowane przez dorris23
Czas edycji: 2016-09-12 o 16:38
Stary 2016-09-12, 16:38   #297
MadeleineMclean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
To faktycznie sukces. A gdyby znalazł lepiej platną prace, gdyby sie doedukował, zrobił kilka kursów napewno zyłoby sie lepiej jego dziecku i wam. Ale po co? Lepiej narzekac na eks ze nic w zyciu nie robi. Bo opieka nad dzieckiem i jego wychowanie to jest nic.

90% kobiet pracuje i wychowuje dzieci niektóre nawet więcej niz jedno i żadna nie robi z siebie takiej ofiary na jaka wy ja tutaj kreujecie , wiem , ze to przykre dopuścic do siebie myśl , ze tacy ludzie jak ona istnieją , ale niestety istnieją i wasze zaprzeczenia tego nie zmienia

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
Ha ha ha jak to nie przeszkoda? Jak wlasnie temu odnosi sie ten wątek. Przeszkadza Ci, ze placi alimenty na swoje dziecko, przeszkadza Ci ze matka dziecka chce podwyzki- co dziecku napewno jest potrzebne. To nie jest przeszkoda?

Ale nie sprawia to , ze przez to mniej sie kochamy wręcz przeciwnie ta sytuacja zbliża nas do siebie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 16:39   #298
dorris23
Pyskatka

Cytat:
90% kobiet pracuje i wychowuje dzieci niektóre nawet więcej niz jedno i żadna nie robi z siebie takiej ofiary na jaka wy ja tutaj kreujecie , wiem , ze to przykre dopuścic do siebie myśl , ze tacy ludzie jak ona istnieją , ale niestety istnieją i wasze zaprzeczenia tego nie zmienia

Ale ja nie twierdze, że ona ma nie iść do pracy. Owszem, dobrze by było gdyby do takowej poszla. Ale to nie zmienia faktu, że Twoj alimenciarz jest ojcem dziecka i ma OBOWIĄZEK to dziecko utrzymywać/łozyc na nie. A widze że TY żalujesz nawet tych paru groszy dla tego dziecka i to nawet nie z wlasnej kieszeni a z jego. Nie pchaj się między wódke a zakąske! Jest dorosły, powinien sam rozwiazywac swoje problemy.

Edytowane przez dorris23
Czas edycji: 2016-09-12 o 16:40
Stary 2016-09-12, 16:39   #299
Oiojoioj
Raczkowanie

Więcej niż 90 procent kobiet nie wychowuje więcej niż jednego dziecka niepełnosprawnego samotnie za grosze.

Czasem nawet mężczyzną zdarza się wychowywać dzieci.

Oiojoioj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 16:41   #300
dorris23
Pyskatka

Cytat:

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Ale nie sprawia to , ze przez to mniej sie kochamy wręcz przeciwnie ta sytuacja zbliża nas do siebie

Zbliza was wspolne obsmarowywanie tamtej kobiety. Fajtlapa alimenciarz niech sie za porządną robote weźmie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości