TŻtówki 2016 cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-06, 07:39   #271
Marishka
Rozeznanie

Dot.: TŻtówki 2016 cz. II

Dzieńdoberek 😊 Jadę dziś z tż na zakupy, obiad i do kina, miłej niedzieli dziewczyny.
Marishka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 10:49   #272
raita
Zakorzenienie

Wczoraj siedlismy ze znajomymi TZta. Dużo alkoholu i dzisiaj w pracy umieram

Miłego dnia Wam dziewczyny

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 12:20   #273
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Wczoraj z Tż oglądaliśmy super film "co wiesz o swoim dziadku? ". Uśmialiśmy się bardzo.

Drugi dzień na studiach. Mam serdecznie dość. Tyle rzeczy na za 2 tygodnie, że się nie chce na samą myśl
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 12:39   #274
xKlaudja
Zakorzenienie

Ja wracam z nad morza, wieczorem Was nadrobię miłego dnia
Stary 2016-11-06, 12:52   #275
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cześć dziewczyny. U mnie niedziela w domu, pogoda brzydka, deszcz pada, a ja muszę się uczyć, potem obiad i wieczór najprawdopodobniej z tż'tem pod kocem, z herbatą i czymś fajnym do oglądania.

Nigdy Wam nie pisałam, ale jak wiecie wynajmuję mieszkanie z tż'tem i dwoma moimi koleżankami. Ogólnie wszystko jest super, właściciel, lokalizacja (uczelnie mam za blokiem), jest to w centrum, wszędzie blisko, mieszkanie wyremontowane i stosunkowo tanie, ale musi być coś nie tak, no właśnie.. nasz sąsiad z dołu. W tamtym roku pewnego późnego wieczoru (było około 23:00) ktoś puka do drzwi, patrzę w wizjer - jakiś facet taki koło 50-ątki. Nie otworzyłam, po pierwsze nie znam, po drugie która to godzina, żeby do ludzi pukać. Następnego dnia powiedziałam o tym właścicielowi i on z opisu stwierdził, że to sąsiad z dołu (mieszka dokładnie pod nami.) Więc zapukaliśmy do niego i pytamy co chciał wczoraj tak późno. Powiedział nam, że jego brat (dowiedzieliśmy się, że jest chory na schizofrenię, że oni nie mają żon, mieszkają razem itd - od naszego właściciela) słyszał w nocy jakby coś upadało. Jak spytaliśmy o której to powiedział, że koło 03:00. Szkoda, że zawsze o 03:00 w nocy wszyscy śpimy. Wyjaśniliśmy i myśleliśmy, że to koniec. Za miesiąc przyszedł ponownie, puka. Otworzył mój chłopak, ja wyszłam z pokoju, patrzę - on. Dziewczyn nie było, a w nocy byłam sama, a ten do mnie, że słyszeli jak ktoś o 02:00 przesuwa meble. Myślałam, że zwątpię - po pierwsze byłam sama, spałam i ważę ledwo 41kg, nie jestem chora, żeby meble w nocy przesuwać. Trzeci raz znów po miesiącu przylazł z właścicielem, wtedy puściły mi nerwy. Znowu gadał, że w nocy tupanie obcasami słyszeli. Powiedziałam, że jak tak słyszy non stop duchy to niech zadzwoni na policję w noc kiedy spać nie może i niech przyjadą, sprawdzą. Nie zdecydował się na to. Właściciel nam mówił, że oni są tacy upierdliwi, że trzeba ich zbywać itd. Potem przyszły wakacje, pojechaliśmy do domów, teraz zaczął się rok akademicki, nie było go miesiąc, wczoraj zapukał koło 12:00.. nie otworzyłam, stwierdziłam, że to nie na moje nerwy. Przyszedł drugi raz, o 19:00 znów nie otwierałam. Zadzwoniliśmy do właściciela spytać co z nim zrobić, a dowiedzieliśmy się super rzeczy.. że ten sąsiad minimum raz w miesiącu dzwoni do naszego właściciela i mówi mu, że w nocy coś jakby upadało, ta sama śpiewka.. a nasz właściciel mu tłumaczy, że tam się na pewno w środku nocy nic nie dzieje itp. że nas często nie ma w domu i że nie tłuczemy się po nocach, mimo to zawraca mu Co to trzeba mieć w głowie?
Ja rozumiem, że ten jego brat jest chory i może słyszeć duchy i widzieć myszki w zupie, ale skoro on jest zdrowy, to zamiast mieć swój własny rozum, to brat mu powie, że w nocy spać nie mógł, a ten lata i nas nachodzi z pretensjami, że coś w nocy upadało. Tym bardziej, że inni sąsiedzi do nas nie pukają, bo nie mają po co. Tu nie ma żadnych imprez, zachowujemy się jak normalni ludzie itd. i w sumie nie wiem co z tym zrobić, bo naprawdę czasem mam ochotę zapukać do niego i wygarnąć co o tym myślę.. ah, no i on jest zawsze przekonany, że jak słyszy ,,duchy'' to na pewno u nas, bo nie wpadnie id*ota na pomysł, że może rzeczywiście słyszeć coś z góry, ale po skosie. Ciekawe czy dzisiaj będzie pukał, na razie go nie było.

Edytowane przez leille
Czas edycji: 2016-11-06 o 12:56
leille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 14:11   #276
MOgrama
Zadomowienie

Nie lubię świrów na nich nie ma rady.

A co do tego czego nie lubię w tz to tez sporo się już uzbieralo ale najbardziej :
Jak juz sto razy mówiłam nie ma z nim słodkich slowek, jest często mocno roztrzepany, to straszny balaganiarz, nie lubię jego pracy tzn tego ze wymaga ona mobilności w zmianie miast, czasem też widzę jego brak pewności siebie. ..a i jeszcze to ze mógłby czasem konkretniej się do mnie dobierać a nie tak ostrożnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
MOgrama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 19:01   #277
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Marishka Pokaż wiadomość
Chyba pozostaje pogratulować, że nie wyszło, bo teraz masz ciekawszego kandydata
Owszem- jestem wdzięczna Bogu, że nie wysłuchał moich modlitw o powrót eksa

leille, masakra z tym sąsiadem Uroki wynajmowania mieszkań...
Ja Wam chyba już pisałam, że mieszkałam z laską, która tygodniami hodowała pleśń na niedojedzonych pierogach przy swoim łóżku, zostawiała mięso ,,do rozmrożenia" w zlewozmywaku i jechała na weekend do domu i notorycznie nie spuszczała po sobie wody w wc
Sąsiad z dołu na studenckim mieszkaniu był alkoholikiem. Jego syn także. W stosunku do nas zachowywał się w porządku ale to, co działo się u nich w domu Potężny brud, smród, palenie papierosów na klatce, rzucanie w siebie z synem telewizorem i meblami ... Całe noce, do samego rana. Raz synalek zamknął ojca w zimie na balkonie i ten się długo darł, żeby go wpuścił- chyba całe osiedle go wtedy słyszało.
Po prostu patologia.
Kiedyś któryś sąsiad się wkurzył i wezwał policje- nic to nie dało, bo tamten im nie otworzył Więc panowie sobie poszli
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-06, 20:34   #278
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Owszem- jestem wdzięczna Bogu, że nie wysłuchał moich modlitw o powrót eksa

leille, masakra z tym sąsiadem Uroki wynajmowania mieszkań...
Ja Wam chyba już pisałam, że mieszkałam z laską, która tygodniami hodowała pleśń na niedojedzonych pierogach przy swoim łóżku, zostawiała mięso ,,do rozmrożenia" w zlewozmywaku i jechała na weekend do domu i notorycznie nie spuszczała po sobie wody w wc
Sąsiad z dołu na studenckim mieszkaniu był alkoholikiem. Jego syn także. W stosunku do nas zachowywał się w porządku ale to, co działo się u nich w domu Potężny brud, smród, palenie papierosów na klatce, rzucanie w siebie z synem telewizorem i meblami ... Całe noce, do samego rana. Raz synalek zamknął ojca w zimie na balkonie i ten się długo darł, żeby go wpuścił- chyba całe osiedle go wtedy słyszało.
Po prostu patologia.
Kiedyś któryś sąsiad się wkurzył i wezwał policje- nic to nie dało, bo tamten im nie otworzył Więc panowie sobie poszli
No nieźle.. Jezu, pleśń na pierogach, wyobraziłam to sobie, a tak lubię pierogi.
Powiem szczerze, że nie wytrzymałabym z takim brudasem nawet tygodnia. A jak za przeproszeniem sr*ła, to też wody nie spuszczała?
Tego sąsiada ode mnie dzisiaj nie było, ale on tak sobie lubi pukać co kilka dni. A najlepsze jest to, że on jest niby spokojny, kulturalny, ma się wrażenie, że zrozumiał, że nic się w nocy nie działo, przeprosi i wgl. powie, że on chodzi spać koło 02:00, więc jak ktoś się krząta po mieszkaniu 00:00-01:00 to mu to nie przeszkadza, a potem się okazuje, że wcale nic nie kuma i przyłazi Ci, żeby ,,śpiewać'' za każdym razem to samo.
Stary 2016-11-06, 21:52   #279
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez leille Pokaż wiadomość
No nieźle.. Jezu, pleśń na pierogach, wyobraziłam to sobie, a tak lubię pierogi.
Powiem szczerze, że nie wytrzymałabym z takim brudasem nawet tygodnia. A jak za przeproszeniem sr*ła, to też wody nie spuszczała?
Też nie

Na sam koniec obraziła się na mnie śmiertelnie, bo jak przyjechałam na mieszkanie spakować się przed wakacjami to zastałam taki syf, że głowa mała Łącznie z jej zużytymi chusteczkami do nosa
Wkurzyłam się strasznie. Dziewczę tłumaczyło, że tata po nią szybko przyjechał Jakby nie wiedziała, kiedy się wyprowadza...
Zrobiłam zdjęcie tego syfu, wrzuciłam na fb i oznaczyłam ją... Po prostu nie wytrzymałam po 10 miesiącach mieszkania z nią...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2016-11-06, 22:29   #280
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Też nie

Na sam koniec obraziła się na mnie śmiertelnie, bo jak przyjechałam na mieszkanie spakować się przed wakacjami to zastałam taki syf, że głowa mała Łącznie z jej zużytymi chusteczkami do nosa

Wkurzyłam się strasznie. Dziewczę tłumaczyło, że tata po nią szybko przyjechał Jakby nie wiedziała, kiedy się wyprowadza...

Zrobiłam zdjęcie tego syfu, wrzuciłam na fb i oznaczyłam ją... Po prostu nie wytrzymałam po 10 miesiącach mieszkania z nią...

Jesteś moim mistrzem. Akcja z wrzuceniem zdjęcia na fb najlepsza! Dobrze zrobiłaś. 10 miesięcy, to powiem Ci, że bardzo długo z nią wytrzymałaś, podziwiam. 🏼
Stary 2016-11-07, 07:42   #281
raita
Zakorzenienie

Leille, ja bym sprobowala z tekstem ze jak tak będzie nachodzil non stop to zadzwonisz na policje o nekanie i koniec. Swoją drogą jak ktoś ma problemy psychiczne to ciężko bedzień coś z tym zrobić, a widocznie jemu się udzieliło coś of brata.

Fu z ta pleśnia. Ale widzę jak mieszkają sąsiedzi wiec jestem w stanie w to uwierżyć. Nie wyobrażam sobie takiego burdelu kolo siebie.

Ha standardowo w pracy, a szef na złość ze wczoraj musiałam wyjsc wcześniej to zostawił mi wszystko nie pomyte i zaschniete resztki. Nie mam siły juz do niego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-07, 08:45   #282
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Nienawidzę poniedziałków. MZK zafundowało mi wycieczki życia. 3 autobusami do pracy jechałam. Tak mi się nic nie chce, że masakra. Tak mi brakuje tego weekendu.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
Stary 2016-11-07, 11:52   #283
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Leille, ja bym sprobowala z tekstem ze jak tak będzie nachodzil non stop to zadzwonisz na policje o nekanie i koniec. Swoją drogą jak ktoś ma problemy psychiczne to ciężko bedzień coś z tym zrobić, a widocznie jemu się udzieliło coś of brata.

Fu z ta pleśnia. Ale widzę jak mieszkają sąsiedzi wiec jestem w stanie w to uwierżyć. Nie wyobrażam sobie takiego burdelu kolo siebie.

Ha standardowo w pracy, a szef na złość ze wczoraj musiałam wyjsc wcześniej to zostawił mi wszystko nie pomyte i zaschniete resztki. Nie mam siły juz do niego.

Już mi raz to mówiłam, ale to nierozumny człowiek.. jeżeli będzie przychodził często i późnym wieczorem to zadzwonię, cierpliwość mi się skończy w pewnym momencie..

Zachowanie szefa - już mógł sobie darować, takie robienie ludziom na złość jest irytujące.
Stary 2016-11-07, 14:54   #284
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez leille Pokaż wiadomość
Jesteś moim mistrzem. Akcja z wrzuceniem zdjęcia na fb najlepsza! Dobrze zrobiłaś. 10 miesięcy, to powiem Ci, że bardzo długo z nią wytrzymałaś, podziwiam. 🏼
10 miesięcy z nią, 6 lat z byłym... jestem mistrzynią cierpliwości!

Zaczęliśmy dziś z tżtem szukać oboje pracy w moim studenckim mieście, żeby móc mieszkać razem
Ustaliliśmy, że najważniejsze, żeby on coś znalazł i się przeprowadzamy Ja -jak nie znajdę nić lepszego- zawsze mogę bawić dziecko i szukać pracy na miejscu.
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2016-11-07, 16:50   #285
Amadora
Rozeznanie

Tż pojechał o 16 a ja już tęsknie
Na szczęście będzie w piątek. Później 7 dni pracuje
Ale udało mi sie go namówić na wzięcie urlopu w grudniu

leille masakra z tymi sąsiadami Ja bym dzwoniła na policje na Twoim miejscu jak nie odpuszczą.

Pierogi z pleśnią to dla mnie absolutne mistrzostwo
Ostatnio do tż w pracy przyszedł jeden z kierowców żeby spróbować wbić sie przed kolejke. Podobno tak śmierdziało od gościa że tż musiał wietrzyć biuro bo aż go mdliło

raita współczuje szefa. Zwykła ludzka życzliwość chyba pomału jest na wyginięciu

gothka w takim razie trzymam kciuki, żeby tż udało sie znaleźć prace i żebyś mogła sie w końcu wyprowadzić

Gdzie sie podziała aszin?

Edytowane przez Amadora
Czas edycji: 2016-11-07 o 16:58
Amadora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-07, 16:55   #286
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Amadora Pokaż wiadomość
gothka w takim razie trzymam kciuki, żeby tż udało sie znaleźć prace i żebyś mogła sie w końcu wyprowadzić
Nie- dziękuję

Śmigam na rowerek
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2016-11-07, 19:00   #287
MOgrama
Zadomowienie

Cytat:
Tż pojechał o 16 a ja już tęsknie
Na szczęście będzie w piątek. Później 7 dni pracuje
Ale udało mi sie go namówić na wzięcie urlopu w grudniu
Tez mam ostatnio taki stan tz ledwo się może mnie pozbyć bo nie dość ze przeciagam pożegnanie do granic możliwości to jeszcze po chwili już mi go brakuje i zaczynam planować kolejne .

Ostatnio jest mi przy nim tak dobrze ze mam wrażenie że mogłabym nie przeżyć jakby teraz chciał ode mnie odejść. .. a jeszcze niedawno sama zastanawiałam się czy rozstanie nie jest Nam pisane.

Coraz częściej rozmawiamy o wspólnym mieszkaniu oswajam się z myślą

MOgrama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-07, 20:04   #288
syrenkazwanny
Zadomowienie

wpadam wam powiedzieć dobranoc
91/2015
syrenkazwanny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-07, 20:57   #289
Madzia94
Rozeznanie

Swoje wczorajsze milczenie usprawiedliwiam brakiem Internetu
Beznadziejnie się czuję od wczoraj, gardło mnie boli, kaszel masakryczny, lekki stan podgorączkowy... Próbuję się leczyć na własną rękę, może mi się uda...

A w sobotę idziemy z TŻ do kina

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-07, 21:47   #290
Amadora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MOgrama Pokaż wiadomość
Tez mam ostatnio taki stan tz ledwo się może mnie pozbyć bo nie dość ze przeciagam pożegnanie do granic możliwości to jeszcze po chwili już mi go brakuje i zaczynam planować kolejne .

Ostatnio jest mi przy nim tak dobrze ze mam wrażenie że mogłabym nie przeżyć jakby teraz chciał ode mnie odejść. .. a jeszcze niedawno sama zastanawiałam się czy rozstanie nie jest Nam pisane.

Coraz częściej rozmawiamy o wspólnym mieszkaniu oswajam się z myślą

My po ostatnim kryzysie strasznie sie do siebie zbliżyliśmy (a bałam sie, że nas to rozwali). Nawet za ręke chodzimy ostatnio cały czas, a wcześniej tego nie lubiłam
Gdyby odszedł to bym pewnie wpadła w jakąś depresje

Madzia na co idziecie?
Stary 2016-11-07, 22:01   #291
Madzia94
Rozeznanie

Cytat:
Madzia na co idziecie?
Pitbull. Niebezpieczne kobiety
Stary 2016-11-07, 22:04   #292
Amadora
Rozeznanie

Też chcemy na to iść
Stary 2016-11-07, 22:08   #293
xKlaudja
Zakorzenienie

TŻtówki 2016 cz. II

Nie oglądałam pierwszej części, a bedą grać u mnie w mieście. Może nadrobię. Tylko wtedy pozostaje namówić tż na polski film
Stary 2016-11-08, 05:55   #294
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Dzień dobry.

Ja z przyjaciółką idę w piątek na nocny maraton 3 części Pitbula.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Stary 2016-11-08, 11:52   #295
xKlaudja
Zakorzenienie

Stary 2016-11-08, 14:15   #296
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Ale tu dziś cisza
Ja mam jakiś dzień do Niby jestem zmęczona a spać nie mogę. Wkurza mnie brak pracy i kasy.
Może pójdę się później przejść z przyjaciółką to mi się trochę nastrój poprawi
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2016-11-08, 14:20   #297
raita
Zakorzenienie

Ja dzisiaj mam dzień z TŻ'tem. Kupiłam sobie buty, a potem idziemy na miasto
Potrzebowałam takiego dnia relaksu

Stary 2016-11-08, 15:47   #298
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Wracam dopiero z pracy. Padam na pyszczek. Na szczęście nie będę miała suo do końca tygodnia. Trochę sobie dychnę.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Stary 2016-11-08, 17:57   #299
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Ja dzisiaj do południa na uczelni, potem poleciałam na zakupy spożywcze, kupiłam dwie maseczki i krem do twarzy przy okazji. Zjadłam obiad, odpoczęłam, wzięłam sobie przed chwilą prysznic i zrobiłam maseczkę, a teraz kolacja i wylegiwanie się pod kocem z tż'tem.
Stary 2016-11-08, 21:43   #300
Amadora
Rozeznanie

Ale tu cisza

Miałam taki dzień do dupy, że już sie bardziej nie dało

Ale za to 19.11 jade do tż myślałam że będzie krzyczał jak mu powiem że robie sobie wolne w jeden dzień i nie ide do szkoły, a on sie ucieszył
Będziemy mieć 3 dni dla siebie i chcemy zaliczyć kino
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości