|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Remont pokoju - proszę o pomoc:(
Hi
![]() Mamy z chlopakiem od niedawna kawalerke do gruntownego remontu. Glowny problem lezy w ilosci okien, stare budownictwo, cala sciana "szklana" z dosc wysokim parapetem i grzejnikami pod parapetami ( zaznaczone na rysunku). Nie mam zielonego pojecia jak ustawic tam meble, by sie nie zabarykadowac totalnie. Zalezy nam na w miare otwartej przestrzeni - ogolnie wystroj wnetrza - minimalistyczny. Zrobilam na szybko od ręki rysunek.. moze macie jakies ciekawe pomysły? Napewno konieczna jest wieksza szafa ( nie mebloscianka) , do ktorej wejda wieszaki. Kolejna rzecz, to regal z terrariami chlopaka - zamiescilam przykladowe zdjecie, oczywiscie nie bedzie az tak szeroki. Miejsce na kanape rozkładaną juz znalezlismy - by nie blokowac sobie okna z kuchni...ale mozna inaczej, jeszcze jej nie mamy ![]() Wszystkie meble i sprzety musimy dopiero kupic, wiec mozna kombinowac do oporu ![]() Bede wam bardzo wdzieczna za wszelkie pomysły, poniewaz sama wiele nie wymysle ![]() B,D okna C drzwi na balkon A - okno z kuchni, ktorego planujemy sie pozbyc i zrobic na jego miejscu cos a'la stolik, dostawic jedno krzeslo barowe... E - drzwi Co do kolorów, z pewnoscią beże, brązy ..meble: wenge. Marzy mi sie komoda ![]() Sciana pełna okien psuje wszystko, ale nie mozemy niestety z tym nic zrobic ![]() Wklejam tez zdjecie szafy, ktora ewentualnie wchodzi w gre...tzn cos w tym stylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Przyczajenie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
załączam kilka fotek mojego pokoju
foto1 foto2 foto3 foto4 pokój ponad 25m^2, jest w nim niewiele mebli dzięki czemu wydaje się bardzo przestronny, ale brakuje mi w nim jakiejś kanapy (na której można by było usiąść jeśli odwiedzi mnie więcej znajomych - 2 fotele to zdecydowanie za mało) jak ktoś ma jakąś propozycję co można zmienić: może jeszcze 2 fotele lub mała kanapa (2 osobowa)?? całość ma oczywiście kolorystycznie pasować do reszty, ja ostatnio mam niewiele czasu na szukanie więc będę bardzo wdzięczny za wrzucanie linków ![]() @edit zmieniłem kilka rzeczy: fotka1, fotka2, fotka3, fotka4, kupiłem kwietnik i półkę (zawiesze ją jak będę miał kilka minut), oraz lampkę, obok łóżka pomarańczowy dywanik, pod okno zamówiłem kanape (kolor żółto-pomarańczowy)
Ja znam naszą miłość pełną burz, czasem tnie w obie strony tak jak nóż I głęboko rani ciebie mnie ... Edytowane przez jatoja12 Czas edycji: 2008-04-10 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Jatoja12 faktycznie malutko masz mebli. Najbardziej z nich podoba mi sie to cos ala zaslona bambusowa czy wiklinowa przy lozku - super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Mam problem z dużym pokojem. Na początku chciałam zrobić pokój czarno-biały, ale szybko okazało się, ze nie potrafię żyć bez kolorów. Niby każdy, kto do nas przychodzi dobrze się tu czuje, ale ja muszę coś w nim zmienić, bo mnie drażni jego niespójność. Chciałabym wprowadzić jakieś kolory, ale nie chcę, żeby było pstrokato, nie wiem, ile kolorów można użyć i w jakim zestawieniu, żeby całość ładnie się prezentowała. Zamieszczam kilka zdjęć i objaśnień: Edytowane przez stealingbeauty Czas edycji: 2008-04-18 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Raczkowanie
|
objaśnienia:
1. Kanapa ma czarne pokrycie, które można zmienić, (myślałam o jasnym kolorze, może nawet białe? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50138528); 2. Dywan jest zupełnie tymczasowy - do wymiany; 3. Poszewki na poduszki - do wymiany; 4. Regał - do wymiany na większy, może biały? stałby wtedy nie tak jak teraz, tylko przy ścianie, a stolik z komputerem, który mieści się za regałem, zamierzam w ogóle usunąć. 4. stolik również do wymiany, myślałam o takim, ładnie by się komponował z szaro-srebrnym żyrandolem i ramą obrazu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09847513 5. Chciałabym zostawić obraz i fotografie znad kanapy. Chciałabym po prostu dodać więcej życia do tego pomieszczenia, na razie jest trochę smutne i nostalgiczne. Bardzo podobają mi się wnętrza takie pseudo królewskie, nowoczesny barok czy jak to inaczej nazwać... Czekam na wszelkie sugestie, pomoce...może potraficie zrobić wizualizację? Pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
baaardzo proszę o pomoc, może macie jakieś sugestie? Chodzi mi o to, żeby w pokoju panował większy ład stylistyczny, np. te zdjęcia, które wklejacie są takie uporządkowane, wszystko jest zaplanowane i na swoim miejscu. U mnie tego nie ma i chciałabym to zmienić.
Dodam tylko, że pokój i tak wygląda lepiej. Wcześniej jedną ścianę zajmowały meble na wysoki połysk, taka meblościanka, nazywała się bodajże Bieszczady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, może chociaż podpowiecie jakie kolory widziałybyście w tym pokoju?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem najbardziej w Twoim pokoju "gryzie się" fotel biurowy, nie tyle co obicie, ale "rama" czy jak to tam nazwać. Uważam tak poniewać jest ona w ciepłym kolorze, a reszta Twojego umeblowania jest w zimnym. Gdyby Ta "rama" była w kolorze jeionu lub coś podobnego to byłoby ok -tak mi się przynajmniej wydaję.
Regał jest w miarę ok, cjociaż lepszy byłby w w kolorze stolika... |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
regał jest dokładnie w kolorze stolika. A fotel jest dostawiony (idealny do oglądania TV) i nie jest to fotel biurowy, ale bujany
![]() no nic, spróbuję coś pokombinować, może kiedyś wrzucę fotki do oceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
Hey
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
Odraszam bambusowe rolety w oknach! Ładnie wyglądaja ale niestety wszysko przebija i widac kazdy szczegół w pokoju:/
Pozdroaiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
Jestem tutaj w miare nowa i jeszcze dobrze sie nieorientuje..ale jesli wkleje fotki swojego pokoju to pomorzecie mi cos w nim zmienic??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zadomowienie
|
Postaramy sie Agacix
![]() Spróbujesz odpowiedzieć na moje pytanie: Co najlepiej położyć lub zamontować pod stołek obrotowy, żeby panele się nie porysowały? |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Raczkowanie
|
stołek obrotowy..sama mam ten problem;/ najlepszym pomysłem jest chyba wyrzucienie lub zamienienie krzeseł obrotowych na zwykle ii naklejenie na nozzki od spodu kawałka wykładziny
![]() Co do mojego pokoju..co jakis czas lubie w nim cos zmienic ale sa to niewielkie zmiany, zamierzam jednak w najblizszym czasie calkowiecie go zmienic i zbieram pomysły ![]()
![]() |
#2986 |
Zadomowienie
|
niestety jak na razie nie zamierzam zmieniac mojego krzesla, bo ten ktory mam jest bardzo fajny i pasuje do reszty pokoju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
to musisz cos pokombinować...albo poczekac na odp koleżanek, moze maja jakies ciekawe patenty
![]()
#2988 |
Raczkowanie
|
moj pokój
![]() czekam na Wasze pomysły p.s. sorki za jakość zdjęc, jesli czegos niewidac-piszcie!
Uśmiechnij się ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=269740 oceń moją pracę! ;-) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=318298 KOLCZYKI!! WEJDZ I ZOBACZ!! ![]() Edytowane przez Agacix Czas edycji: 2008-04-26 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zadomowienie
|
Napisz nam co chcialabys zmienic. Czy planujesz radykalny remont czy tylko czesciowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Rozeznanie
|
Redrose 89-Polecam pod krzesło obrotowe mate ochronną poliwęglanową do kupienia na allegro lub w marketach budowlanych , ewentualnie mały okrągły dywanik np. z ikea ja mam taki pod krzesełkiem obrotowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
|
Mam zamiar wymienic meble i przemalowac sciany...ale to za jakis czas
![]() Jak narazie jak mowie zbieram pomysły ![]() Co myslicie?Dodam jescze ze baardzo lubie zdjecia i mam ich duzo w pokoju i roznych miejscach ![]()
#2992 |
Zadomowienie
|
Qberka w jakiej cenie jest ta mata? Słyszałam o pewnej w IKEI, ale kosztuje prawie 100zł, a tyle to ja nie dam:/ Myślałam raczej o jakimiś dywaniku tylko nie wiem czy by sie wtedy krzesło nie ślizgało....
![]() Agacix jaki styl pokoi lubisz? Moim zdaniem masz za dużo obrazków, zdjęć na ścianach i na pułkach różnych figurek, maskotek itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Raczkowanie
|
Agacix przede wszystkim za dużo tych różności na ścianach, parapecie, półkach itd. Jeśli lubisz zdjęcia, to znajdź im jedno miejsce i postaraj się jakoś ładnie wyeksponować, tzn ułożyć wg jakiegoś porządku. Na początek dałabym im jednakowe ramki (albo zbliżone). Miałam gdzieś sposoby wieszania obrazów/zdjęć, żeby to miało sensowny i przemyślany wygląd, bo jak na razie jak dla mnie strasznie to chaotyczne. Jak znajdę, to wkleję
![]() A ta ściana, na której jest okno jest wyłożona taką tapetą w ceglasty deseń, czy to rzeczywiście cegła? Na razie nic więcej Ci nie napiszę, bo nie mam pojęcia, co lubisz. Więcej info poproszę! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zadomowienie
|
stealingbeauty wprowadziłaś jakieś zmiany w swoim pokoiku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Raczkowanie
|
nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Rozeznanie
|
Redrose mata jest dosyć droga taka o wymiarach 90x120 kosztuje na allegro chyba 110zł. Ja mam okrągły dywanik z ikea za 39,90 i jestem z niego zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zadomowienie
|
Chyba postawię na dywanik. Tylko mam jeden dylemat: Czy on się nie będzie ślizgał?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
Jak chcecie więcej pomysłów na kolory to możecie zamówic (rejestrując się) na www.beckers.pl darmowy magazyn. Widziałam okładki i przynajmniej na nich było sporo fajnych pomysłów. Ja już zamówiłam i na razie czekam. Zobaczymy co przyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() to przy oknie to płytki ![]() Meble chce sprzedać-bd miala tylko biurko, komode no i szafe musze miec bo mamy male mieszkanko i niema innej opcji ![]() Zdjecia...juz od jakiegos czasu zastanawiam sie jak je wyeksponowac! Jak bd miała jakis pomysł to napisz prosze ![]() Moj pomysł na pokój? Chche miec w nim jak najmniej ale tak żeby było przytulnie i modnie ![]() Kolor scian- myślałam o 2 kolorach-moze jakis ciekawy kontrast? lekki fiolet tez mi sie podoba ![]() Ze mna jest tak-jak uwielbiam kombinowac w pokoju ii jestem z tego znana:P ale zupelnie niewiem za co sie zabrac, w sensie ze mam 100pomysłów a potem i tak zaden niewychodzi... Pomocy!:P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.