![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Stysik My póki co daliśmy 2 x 50zł za zapowiedzi przy protokole.
Za Mszę damy 200-300 zobaczymy czy organistka coś bierze czy nie i skrzypkowi dobra znajoma która powiedziała,że za gra Nam za darmo w formię prezentu ale damy jej coś na pewno... Myślałam żeby napisać jakieś podziękowania do koperty razem z pieniędzmi. Tylko co?! A co do koszuli to na początku nie chciała Nam wymienić dlatego poszliśmy do pralni chemicznej i dopiero po pralni wymieni Nam na nową. Wiesz mogliśmy się kłócić że wydaliśmy pieniądze na pralnie a tu tylko nowa koszula dana, ale sobie myślę tydzień przed weselem nie będę szukała nowej koszuli z Tż . Mam za dużo pierdół na głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
zaneta.... masakra... zeby z nową koszulą do pralni wysyłała... brak słów
my bedziemy placić prawdopodobnie: 400 dla księdza, 200 strojenie kościoła i 200 skrzypek
#2973 |
Zakorzenienie
|
No tak, jeszcze żeby czas marnować z powodu koszuli
![]() ![]() A to widzę, że wszystkie podobnie płacą za ślub ![]() ![]() ![]() ![]() A podziękowania to dobry pomysł ![]() ![]()
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-08-05 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No też sama byłam w szoku. Ale wyjaśnione jest więc już jest wszystko ok. Ja nie stroje Kościoła, dla mnie strata kasy. Chce mieć tylko ładne krzesełka co na pewno będą i Kościół sam w sobie jest śliczny. Cytat:
Właśnie nie mam jak iść do organistki ani do skrzypaczki na drugi dzień też nie mam czasu bo na25-lecie ślubu idę w środę do Restauracji po jedzenie, w czwartek pakowanie w piatek wyjazd na weekend i potem powrót i na podróż po ślubną. Więc zaraz coś wymyślę i dam karteczkę do kopert wraz z pieniędzmi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Mam pytanko - czy możecie polecić z moich okolic dobrą kwiaciarke? Mam totalny zawias jeśli chodzi o bukiet i muszę się kogoś poradzić, musze zobaczyć kwiatki na żywo. My na zapowiedzi nic nie dawaliśmy (aż sama nie wiem dlaczego), i jeszcze wiemy ile nas reszta będzie kosztowała. |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Nie mam zielonego pojęcia jaka z Sosnowca dobra florystka jest.
Każda Ci doradzi na pewno co Ci będzie pasowało albo jaki bukiet z czego można zrobić. Nie wiem czy zobaczysz cały bukiet na żywo przed weselem chyba, że za niego zapłacisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Rozeznanie
|
No u mnie organistka też nie jest najlepsza, a siostra tak nie specjalnie dekoruje, dlatego wzięliśmy kwartet smyczkowy i dekoratorki, no ale tego już nie liczę, bo to wzięliśmy bo taki był nasz kaprys. Podałam kwotę taką jaką zapłaciliśmy w kościele, bez tych udziwnień.
Za strojenie i kwartet to daliśmy jakieś 1300zł. Dziś musimy jechać zapłacić za ciasta i zapłacić 1 ratę za świecące patery. Jutro trzeba zapłacić za salę. Za 53 osoby + 7 osób obsługi+ 15 osób na drugi dzień na obiedzie +napoje + rycerze wszystko to nam wyliczyli na 10400. Myślałam, że zapłacimy o wiele wiele więcej. Teraz jeszcze rozwozimy po rodzince te ciasta co zostały
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2010-01-05 o 08:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Kitek za obsługę się też płacisz
![]() Ja mam nadzieję że u mnie jest wliczona w koszty a nie że jeszcze będę musiała dopłacać. Moi znajomi byli w Egipcie na 2 tygodnie i powiedzieli,że przereklamowane. W Hotelu pięknie, cudownie a po za hotelem bieda i syf. Przez 2 dni mieli tzw. Klątwę Faraona, czyli biegunka itp. Polecam Hiszpanię jest naprawdę cudowna! |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
Zanetaa88
Chodzi Ci o obsługę typu: kelnerki, kucharki itd. - to już było wszystko wliczone w cenę. Mnie chodziło o obsługę: foto, video, grajki, itd. itp. Oni to mieli 1/2 porcji, tak żeśmy się umówili w restauracji, bo uznaliśmy że 1/2 porcji to mają dosyć. Niech się i tak cieszą że mieli jedzonko jakieś. No też mi znajoma opowiadała, że w Egipcie to nie jest za fajnie, zaś inni znajomi b. sobie chwalili. Ile ludzi tyle opinii. Ale my tam będziemy głównie zwiedzać. Pojedziemy na 7+7, a na tygodniowym wypoczynku jeszcze pozwiedzamy okolicę, więc tego siedzenia w hotelu nie będzie za dużo. ![]() Mój chce jechać zwiedzić piramidy, bo zawsze o tym marzył, więc niech tak będzie. Ja jeszcze myślałam o Turcji, ale nie mogłam się zdecydować Turcja/Egipt, wiec mój M. wybrał. Do tej pory to ja wybierałam wycieczki. A do Hiszpanii (bierzemy pod uwagę Majorkę) pojedziemy wiosną na długi weekend ![]()
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-08-05 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie ile ludzi tyle opinii. Moi znajomi właśnie też postawili na zwiedzanie i udało im się, zwiedzili bardzo dużo
![]() ![]() Myśmy chcieli lecieć na Majorkę, ale nie było bezpośredniego lotu, a załatwiamy sobie zazwyczaj wycieczki sami nie przez biuro.I została Bułgaria, mało ludzi z naszych rejonów tam jeździ większość właśnie Egipt, Tunezja, Turcja, Chorwacja. Dla Nas za nudne i wiemy że już ktoś tam był. Udało sie Nam rok temu polecieć do Hiszpanii na 5 dni i z hotelem + śniadanie i z lotem zapłaciliśmy za 2 os 800zl. Teraz taka cena jest nie możliwa, bo kryzys i euro wysoko.A udało Nam się załatwić lot tam i z powrotem do Bułgarii za 400zl za 2 os to wybraliśmy Bułgarię poszukaliśmy jeszcze hotelu i podróż jest załatwiona ![]() Hotel nie co droższy, ale pełen wypas. www.hoteldune.com i tez był w promocji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Rozeznanie
|
W Europie to się nie opłaca kupować wycieczek fakultatywnych w bp, bo to niezłe zdzierstwo. Jak byliśmy w Bułgarii to była organizowana wycieczka do Nesebaru, w sumie jakieś 7km od miasteczka gdzie mieszkaliśmy za 20 leva od osoby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W sumie to gdzie jedziemy w UE to przeważnie zwiedzamy sami. W krajach arabskich już tak jest mniej bezpiecznie. W Egipcie to bym się nie odważyła zwiedzać na własną rękę, ale w Tunezji trochę pojeździliśmy sami, bo nie było chętnych na niektóre wycieczki, więc trza było kombinować (i nawet na dobre nam wyszło, bo z biura byśmy zapłacili ze 30 dolarów/os a tak na wyszło jakieś 10 dolarów/osoba), ale nie było jakoś niebezpiecznie. Czuliśmy się tam jak u nas, w Europie.
#2982 |
Zakorzenienie
|
Wiem,że sa levy nie levy ale nie wiem co i jak.Jak to liczyć.
Byłaś w Bułgarii?! W jakiej miejscowości?! Najlepiej samemu robić sobie wycieczki, tańsze i nie jesteś zależna od przewodnika. |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Rozeznanie
|
Myśmy byli niedawno sumie, bo na początku czerwca. Myśmy byli w Ravdzie (chcieliśmy jechać do cichej i malutkiej miejscowości, żeby trochę odpocząć).
1 leva to około 2,20 zł >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > A tak poza tym wklejam kilka fotek z "przygotowań" wódka młoda - ta poszła na pierwszy ogień wódka absolwent, ta maiła być po młodej parze, a cala została winko -na każdym kolorowym alkoholu była taka zawieszka butelki z cukierkami - te były rozdawane przed alkoholem. ciasteczka z tych "moich" foremek (z nich to mi mało zostało) łabędzie bezowe - one były do gości do domku.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-08-05 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
kitek
te butelki z cukierkami za***iste ;D fajny pomysl ;D tu juz kupilas takie gotowe??? te pierniczki tez ciekawe ![]() ![]() dziś odmówiła mi pierwsza osoba... ale przynajmniej nie kręciła, tylko napisała ze nie moze ze względów finansowych i przeprasza nas...
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-08-05 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Kitek ale narobiłaś mi smaka na łabędzia bezowego
![]() Tak pysznie wygląda. Dużo Wam alkoholu zostało?! Słyszałam,że Ravda dosyć spokojna okolica. Podobało Ci się w Bułgarii?! Ja strasznie jestem ciekawa tej Naszej podróży po ślubnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Rozeznanie
|
LadySith
Te butelki to już są gotowe takie. Tylko przewiązałam tą rafią, żeby nie były takie "gołe". Ciasteczek i cukierków to nam dużo poszło. Z cukierków takich na wagę to zostały może ze 2 ![]() W cukeirni płacimy "całościowo". To tak nas podliczyła na około 2tyś (w tym były ciastka bankietowe (wyglądały raczej jak mini torciki a nie ciatska ![]() ![]() Zanetaa88 No alkohol to nam został prawie cały. Mieliśmy gdzieś 65 butelek czystej, poszło tylko 11 ![]() No ale to było w sumie trochę do przewidzenia, że alkoholu mało pójdzie, bo tak ze 6 osób było niepijących, kilka osób było autem (to tylko na początku coś wypili); 14 dzieci. Mogłam posłuchac męża, bo on od początku chciał alkohlu kupic o wiele mniej. Tych łabędzi to nawet nie skosztowałam, ponoć były dobre. Chyba nawet jeszcze jest kilka, ale krem już taki zcukrzony, to już nie będzie to. A poza tym słodyczy to mam po dziurki w nosie już. Co do Bułgarii, to tak jak pisałam chcielismy do spokojnego miasteczka jechac, nigdy ne ebyliśmy w spokohnej okolicy, więc chcieliśmy zobaczyc jak to jest. Ogólnie to średnio mi się podobało. Tzn. w Nesabarze, Słonecznym Brzegu - fajnie. Ale Sozopol i Warna to już tak nie bardzo. Poślę Ci na priv link do naszych fotek
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2010-01-05 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
Ja mogę polecić panią Olę, ma ona swój punkt w Sosnowcu-Milowicach (Baczyńskiego 27) a mieszka i ma swoją drugą kwiaciarnię w Siemianowicach (Krupanka 43) na Bańgowie. Ma też jeszcze jeden punkt w Katowicach na Stwosza 31. Ja wysłałam jej mailem zdjęcie (z wizażu zresztą) i zrobiła identyczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Kitek to sporo Wam tego zostało.
Ja się boję,że Nam zabraknie a mamy 100 butelek po 0,5 l. My właśnie jedziemy do Słonecznego Brzegu, mam nadzieję że będzie super. Zdjęcia masz prześliczne, najbardziej podoba mi się Nesebar, dużo słyszałam,że warto go zwiedzić. Na priv Ci poślę zdjęcie z Hiszpanii - Lloret de Mar |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co dośiwc to my te zmożemy z kościołą mieć,a le już są używane a my chcemy naszą nówkę i jeszcze nie zapalaną ![]() Pochwal się fotkami po remoncie, czekam z niecierpliwością ![]() A przypomnij co będziesz pakować dla rodziców? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No następna z izią wyskoczyła ![]() Co do ślubu to my mamy farta, bo na razie nic nas nie kosztował (może tak byliśmy policzeni, bo my zawsze jak nie Dzieci Maryi, to Oaza, to KSM, ministranci itp. itd) Tak jakoś wyszło, ze przy kościle żeśmy duzo robili i robimy i teraz mmy luuzzzz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No widzisz, goście mówią, ze fajnie było na weselu więc git ![]() A i super Wam, że jedziecie na wczasy ![]() Cytat:
![]() Wódka super,a te butelki z cukierkami to jakaś nowość, powiedz skąd to wytrzasnęłaś please ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do gości, no to Lady nie ma tak dobrze, kiedyś, ktoś musiał odmówić, żeby nie było, że masz się za dobrze ![]() ![]() Wrócłam dziś z przymiarki kiecy, oczywiście zdjęć nie mam, bo na razie Pani mnie spinała szpilkami i miałam tylko biały materiał na sobie, ale bez niczego. Ale ten materiał to był już wierzchni materiał sukni, pod to pójdzi epodszewka i jeszcze halka z tiulami i kołem, którą już dziś miałąm ![]() ![]() ![]() ![]() A i świadkowa myślała, że dziś będę w worku i będzie ze mnie wykrawać materiał dopiero krawcowa, a tu sie okazała, że jakby zastpić te szpilki nicią, to kieca już jest ![]() A i poszłam przymierzać diademy, ale nie wiem czy mała koronka czy taka trochę w górę wystająca opaska. Na pewno nie może być dopasowanego do głowy bo mnie skraca ![]() Ale całę szczęście mój stanik i buty do sukienki pasują ![]()
![]() |
#2990 |
Raczkowanie
|
Witam
My juz jestesmy po ![]() Bylo super poprostu tak jak sobie to wymarzylam ![]() ![]() W pierwszy dzien balowalismy do 5 rano a drugi dzionek od 14 do 23:30 ![]() Przebowjem wesela stala sie piosenka Zono moja zespolu Masters ![]() Niemoge sie docvzekac fotek i filmu Jak cos bede miala to wkleje ![]() Fryzurka trzymala sie na drugi dzionek tak jak make-up ![]() ![]()
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ta piosenka jest przewalona - mój ją uwielbia ;D musimy zaznaczyć zespołowi zeby umieścił ją w repertuarze ;D
![]() |
#2992 |
Rozeznanie
|
No ja myślałam, ze co najmniej zapłacimy ze 12tyś (tak liczyliśmy z napojami). Bo mieliśmy napoje od nich i liczyli se koszmarną cenę (4 zł za 1l soku i chyba 1,5 za tą malutką colę). Dla nas to nawet lepiej, że wszystko płacimy po.
Ale jak na takie ilości jedzenie to naprawdę nie zapłaciliśmy dużo za to wszystko. Gościom się b. podobało. Jedna dziewczyna chce zmałpowac ![]() A szef M. określił, ze mieliśmy wesele"z pompą". No czy ja wiem, czy to była aż taka "pompa"? Ale niech każdy se już dopowie resztę sam ![]() A te bombonierki to nie są wcale takie nowe, są już kilka lat na rynku, ale nie we wszystkich sklepach są. U mnei w takich zwykłych są, ale widziałam je też w "Stokrotce". tanie nie są , bo kosztowały jakieś 16zł, ale tak mi się spodobały, ze musiałam je miec na weselu ![]() >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > Wklejam jeszcze kilka fotek dekoracji - sali - domku od fotografa będą dopiero pod koniec sierpnia (chyba). Prawdopodobnie 17.08 (jak pogoda dopisze) będziemy miec plener.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2010-01-05 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że się wszystko udało, czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Salę miałaś bajecznie ustrojoną, bardzo podoba mi się za Wami upięcie materiału i w ogóle ![]() No to wesele z pompą będzie jeszcze po całej wsi głośnym echem się rozchodzić ![]() I fajnie, że Was tak mało policzyli, czyli są jakieś tez plusy ![]() A i z ostatnich pomysłów TŻ na grawer to: Ut umum sitis - abyście byli jedno i ten nawet mi się podoba ![]() ![]()
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
SSR na zdjęciu masz co dajemy.Plus do tego zalaminowane podziękowania i jakiś sztuczny kwiatek w środku i folią przezroczystą owinięte.Albo zamiast kwiatka trochę tej takiej trawy np. koloru pomarańczowego
![]() Koszula to już temat zamknięty na szczęście ![]() A fotek z remontu nie mam ![]() Mogę CI tylko pokazać jakie mamy panele, kolor ściany i sofę. Na zdjęciu kolor ściany jest trochę ciemny u Nas jest jaśniej bo pokój ma duże okno i wejście na balkon.Do tego jasne panele ![]() I jak są ramki na ścianie to ich nie będzie, my będziemy mieć dodatki srebrne.Ramka srebrna, w środku Nasze zdjęcia przez Nas robione w kolorze czarno białym. ~~*~~ Kitek strasznie podoba mi się ten kolor fioletu na dekoracji. Takie delikatny ![]() ![]() U mnie też napoje dają oni i ceny z kosmosu. Muszą Na czymś zarabiać niestety i na pewno na napojach Nas okantują. U mnie babcia najpierw mówiła,że nie przyjedzie bo się źle czuje ostatnio, potem siostra pojechała do niej na weekend to był plany że przyjedzie a Ja w tym czasie już podałam liczbę gości no ale okazało się że nie przyjedzie. Taki misz masz. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2009-08-06 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Żanetka! napisz co wymyśliłaś w końcu z tymi zabawami dla dzieci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie rozmawiałam jeszcze z Tż o tym, nie widziałam się z Nim. Robi Nam szafę do pokoju i nie ma za bardzo czasu. Jak coś będę wiedziała dam znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
SSR
wiadomo, jak to z ludzikami ten coś dołoży, tamten coś doda i za chwilę się dowiem, że nasze wesele to było jakieś mega wydarzenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do koloru to tak łososiowy i ecru wydał nam si za mdły, bordowy - oklepany, zielony - jakoś mi pasuje bardziej na wiosnę, a nie na lato, różowy byłby za ostry, wiec pozostał lila/biel. I fajnie, bo sala przez tą dekorację wydała się taka "czysta", te babki co tam pracowały to się zaraz zlatywały kukać na dekorację ![]() Zanetaa88 Myśmy mieli do wyboru albo od restauracji wziąć wódkę, albo ciasta albo napoje ( a najlepiej jakbyśmy wzięli wszystko). Wódkę już mieliśmy na oku, ciasta już zamówione to wzięliśmy napoje. Też tak mówię, ze na czyms muszą zarobic. I tak nie wierzę, że nas nei okantowlai, ale nie będę już dochodzic ile faktycznie zeszło tych napoi. Babka managerka strasznei mnei wnerwiała, bo sprawia wrażenie jakby była z innego świata. No ale jeszcze i tak nie mieliśmy najgorzej, w innych lokalach to dopiero mają przewalone. Ale jak zrobiłam raz i drugi haję, to już babka była miła i grzeczna. Policzyłam kolorowe alkohole i tak zeszły nam: - 2 żubrówki - 5 likierów (głównie marcepnowych) - 2 wina czerwone - 2 wina białe - 1 orancini - 3 lemoncini No i tak jak pisałam, 11 buetek czystej.
#2998 |
Zakorzenienie
|
Kitek dokładnie.
Ja wiem,że i tak okantują i tak okantują. Może nie pracowałam w Restauracji weselnej ale w innych tak i mam profil skończony to wiem jak można na tym zarobić.Ale nie doliczysz się tego niestety. Nam powiedzieli że Mamy się tylko martwić o wódkę i kruche ciastka, resztę oni dadzą, ale za napoje trzeba dopłacić, więc liczby że na 75 os z 2000 zl za napoje damy. ~~*~~ Cukiereczki dla dzieciaków na zdjęciu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz racje za napoje trzeba liczyc dodatkowo - u nas przy 130os. ok. 3500zł
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Monia.Ch no niestety. Minus ten że nie można samemu sobie załatwić te napoje na pewno taniej by wyszło, no ale nic nie zrobimy.
Ja tam nawet się cieszę, że martwię się tylko o alkohol i o ciastka kruche. Nawet bym powiedziała,że o nic się nie martwię! Teściu załatwił alkohol, teściowa ciasteczka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.