|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
djerba, zori86 zdrowia dla dzieciaków!
Mnie pępek trochę boli czasami ale nie na tyle, żebym bardzo się przejmowała. Bardziej mi przeszkadza, jak leżę i wstaję/ kicham/ kaszlę to mi się robi na chwilę wystający przez napięcie brzucha ale potem wraca do normy.Zapisałam się na za tydzień do lekarza z pakietu medycznego i zobaczę co mi powie na to USG piersi. Samobadanie samobadaniem- robię jak zawsze ale mam taką budowę piersi, że ciężko coś wyczuć. |
|
|
|
#2972 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuję Wam dziewczyny z tymi chorobami pociech. Tym razem macie podwójny problem, bo nie dość, że maluchy cierpią, to jeszcze Wy możecie coś złapać
niech też zarazki szybko uciekają!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Nikopoia najpozniej malujemy do konca pazdziernika, na pewno w grudniu nie bedzie zadnych remontow wlasnie ze wzgledu na wywietrzenie farby no i j juz bede za duza na takie zabawy
![]() Barb83 spokojnie z tym znieczuleniem, tak wysoko juz jest bezpieczne, sama dostalam najpierw karteczke od dentysty, aby ginekolog wyrazil zgode na znieczulenie i bez problemu podpisal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Emeczka, te lampki to dla nas, dla dzieci jeszcze nie mamy. Póki co skłaniam się do cotton ballsow na łóżeczkach, ale jeszcze nie jestem pewna na 100%. Nie mogę jeść nic tłustego ani smażonego, także ten...😑
Zori, współczuję tych wirusów, niewiarygodne jak dzieci wszystko łapią 😔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też :P - czeka mnie u niego kurs szycia na maszynie ;p |
|
|
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
My już po wizycie 😁
Mala waży 1.350 gram 😁 (dziś 28t4d) Szyjka dobrze się trzyma, wszystko w normie. Dostałam tabletki dopochwowe na grzybka , bo mówiłam doktorce że ostatnio mi coś tam dolegalo 😐 Na plusie mamy 9 kg. Cytologia wyszła super, wymaz z szyjki pobrała. ![]() Macica mi stwardniala jak siadalam na fotel.. Ale doktorka mówi, że to są takie skurcze już ktore mają prawo się pojawiać i jak nie jest ich więcej jak 5 na dzień to się tym nie martwić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2977 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
sama będę mamusia styczniową lub lutową, wiem już że oczekuje na synka i mamy z mężem problem z imieniem :-( spodobało nam się imię Felicjan - Feluś, Felek ma piękne znaczenie: "ten, który przynosi szczęście". Jednak mąż ma obawy, że rówieśnicy mogliby śmiać się z tego imienia... Proszę Was o szczere opinie
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zori zdrówka dla dziecka i Ciebie chivata cześć
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny 🌹
Ledwo Was narobiłam. Gratuluję udanych wizyt i współczuję chorych dzieci, mam nadzieję że szybko wyzdrowieją i Was nie zarażą. I mnie coś dopadło, strasznie bolą mnie stawy. Zwłaszcza w prawej ręce, byłam u lekarza i stwierdził reumatoidalne zapalenie stawów ( które już miałam kiedyś) najwyraźniej w ciąży wróciło. Niestety leków nie mogę brać w ciąży więc czekam z leczeniem do porodu. Strasznie to upierdliwe bo ręka boli i cała drętwieje. 😧 Przepraszam że tak narzekam ale przez to mam okropny nastrój... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
No chyba troszkę przytylo się malutkiej 😁 bo dokładnie dwa tygodnie temu wazyla 920 gram
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Lovi, kawał dziewczynki, brawo 😊
Chivata, jeśli Wam się podoba to czemu nie 😊 prawda jest taka, że co człowiek to opinia, nie ma co się sugerować. SweetChoco, współczuję, to musi być upierdliwe. Forum jest też po to żeby sobie ponarzekać, więc się nie krępuj 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja juz nie mogę mojej wizyty się doczekać |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze wszystko ok
|
|
|
|
|
#2984 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
Lovvi super wieści! Faktycznie urosla
![]() Co do pytania o imię, również trudno mi się wypowiadać. Teraz jest taka dowolność, że kierowałabym się swoim gustem i tym, jak imię brzmi razem z nazwiskiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Majka to super zardny Tż 😀
Lovvi gratuluje udanej wizyty 😀 U mnie z tego posiewu wyszedl grzybek i dostalam lekarstwo do ustnie. Jak moj lekarz to zobaczyl to az sie za glowe zlapal 😀 Chivata Witaj 😀 ja siostre chcialam nazwać Felek 😀 wedlug mnie kazde imie cos w sobie ma ale to Wam ma sie podobać. SweetChoco to sie troszkę nacierpisz. Przykro mi. Dzieki dziewczyny, przemycilam mu trochę smecty i widze, ze juz jest lepiej. I niech tak zostanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny u nas wszystko oki, jeśli chodzi o problemy żołądkowe córki
Żadna gorączka się nie pojawiła, samopoczucie oki, od południa zaczęła wcinać już dosłownie wszystko Musiało coś jej zaszkodzić.. i prawdopodobnie wiem co to było, bo mi się wyżaliła i powiedziała, że ją bolał brzuszek po ciasteczkach (wczoraj u znajomej byłyśmy).. Szkoda tylko, że mi przed spaniem nie powiedziała, to już bym się przygotowała i podała jakiś rumianek chociaż ![]() zori - u Ciebie też już widzę lepiej? ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Mi na poprzedniej wizycie gin wynalazł grzybka i zapisał jakieś globulki, ale nie wykupiłam ich.. i nie myślcie o mnie źle.. ale bez żadnych objawów, bez zrobienia posiewu, stwierdzam, że chyba ciężko na oko coś stwierdzić? ![]() Rozumiem, że on ma doświadczenie, ale przepisał mi dość drogie globulki.. zresztą chodzę do niego bo chodzę... ale już go nie lubię.. koleś tylko na kasę leci.. to nie ten sam doktor co 5 lat temu.. Kupiłam sobie probiotyki dopochwowe i wcinam doustne również.. tak w razie czego ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Ty coś pisałaś, że w Gda mieszkacie nie? Może znasz kogoś z 3miasta dobrego? |
||
|
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-11-09 o 15:48 |
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
Djerba - a ile Twój waży? 😁 i który u Ciebie tydzień?
No jestem w szoku, że przez 2 tygodnie przybrala 400 gram 😂 Nie no, może moja doktorka coś źle pomierzyla ostatnio 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
djerba no to super, że córa już ok
Lovvi gratuluje udanej wizyty SweetChoco żal się do woli ![]() zori86 oby tak zostało! i łączę się w bólu. Córa pierwszy miesiąc, kasy poszło sporo bo jest na zassadzie opiekuna dziennego. Dziś jest 13 a ona w przedszkolu była 2 dni, najwcześniej pójdzie 17.10 o ile w ogóle pójdzie...bo mi się ciepła na wieczór robi ![]() chivata miałam znajomego felka i nie śmiali się ale co tu dużo mówić tak naprawdę żadna nie wie co będzie na topie za 15 lat
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
to pierwszy poważny zakup dzieciowy zrobiony - mamy fotelik
|
|
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
Jaki?
|
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
Super 😊
Na jaki się zdecydowaliście? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Pochwal się 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do tego dzis znizka i gratisy więc jesteśmy trochę do przodu z kasą
|
||
|
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja sie chyba wczoraj po południu przesiliłam ze sprzątaniem i grabieniem lisci, i musialam wziasc poł urlopu, bo obolała jestem. tez slyszalam, ze teraz tylko witaminę D się podaje - dla mnie lepiej, mniej pilnowania co ile i do kiedy. a w ciazy można smectę i enterol wziąć. |
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was ma rozmiar 75K ? Dostałam właśnie paczkę od mamy i chyba ja poniosło bo ten rozmiar stanika mi kupiła zamiast F
firma Marks & Spencer Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2998 |
|
Raczkowanie
|
Witam się że zgagą 😒 Co nie zjem w większej ilości niż dla wróbelka to się pojawia ehhh.
I ból wokół pępka też mam, ale dość szybko przechodzi na szczęście. Co do Felka też o nim myśleliśmy i o Gustawie, Gutku, ale właśnie te się boimy reakcji ludzi, bo jak pytamy teraz kogoś to raczej miny są nietęgie 😏 Więc syn nadal bezimienny 😁 Dziś dorwalam na olx bujaczek Tiny love szary ten z budką za 200zł i już stoi u nas. Takze wyprawka idzie do przodu. Cały czas nie wiem co robić z dostawką. Nie mogę w Wawie upolować w dobrej cenie, bo zawsze mi ktoś sprzątnie sprzed nosa. I tak, wit d+k dawałam córce, teraz tylko Dla się daje. Ja tak jak córce będę dawka devikap na receptę. A na rzygi najlepszy u nas jest enterol. Pomaga bardzo szybko. |
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Kimitri super, ze sie udalo z fotelikiem
![]() Didi poczatkow tez myslalam nad tym Tiny Love, ale dostalismy w spadku bujaczek, wiec nie bede kupowac z powodu mojego kaprysu. Ja w zwiazku z niepocieszeniem remontowym chcialam zrobic zamowienie na La Millou, ale jak tz uslyszal cene to zrobil afere i teraz uzalam sie nad soba czy faktycznie to jest moj kaprys i przesada. Caly dzien dzisiaj Wam narzekam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Didi Gustaw fajne imię ale mój szef się tak nazywał i tylko on się z tym imieniem kojarzy wiec U mnie odpadło mimo że co bardzo lubiłam ale tak głupio... Ja też będę szukała leżaczka w wawie ale to w listopadzie. Dla szwagierki udało mi się na wiosnę za 180 kupic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

ale potem wraca do normy.
niech też zarazki szybko uciekają!

ale pamiętam jak rodzice stawiali dom i ich przejścia z fachowcami