![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Konto usunięte
|
Grejpfrutowa super
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Aha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
moja apteka (czesc kupiona poza apteka, typu allegro
![]() - cązki/pilniczek/nożyczki - co tam kto woli. ja mam cążki babyono (z zestawu, nie takie duze) marimer baby - woda do noska (moze byc marimer. cokolwiek) ale to nam sie przydało kolo 3mż. jak była wczesniej potrzeba to wystarczy sól fizjologiczna po 1-2kropelkach, zamknąć dziekcu buzie i wciaga nosem ![]() krem do brodawek - polecam lasinoh z opinii mi bliskich osob. sama nie mialam potrzeby. kupie jak bedzie trzeba podklady higieniczne 40x60 zarowno do przewijania jak i dla mamy po porodzie/na porodowce unimer baby - spoko cena za sol fizjologiczna. u nas 2 aplułki dziennie szły na poranna/wieczorną toaletę ![]() podklady bellamamma (lub inne wkładki ktorymi mozna zabic) pedicetamol/ibum/oba - sie nie psuje a lepiej miec niz tfu tfu tfu nocą po aptekach jezdzic szczotka do butelek i smoczkow - kupowalam, w zyciu nie uzylam. octenisept - kupiłabym jak będzie trzeba dopiero czopki glicerolowe - co obchod w szpitalu pytają czy była dwójka. jak nie to daja czopek. ale kosztuja grosze i wolalam miec swoje i uzyc jak bede chciala. nie uzylam. teraz nie kupuje. woda termalna - dla mamy, na porodowke, duzo lepsza niz oklady z recznika na czolo czy cos pomadka ochronna do ust - na porodowke - gorąco i sucho witamina D dla niemowląt 400j majtki poporodowe jednorazowe bawełniane (dla mnie były wielorazowe i 2sztuki prałam i uzywalam w kolko) wkładki laktacyjne - polecam lasinoh szczoteczka do wlosow oliwke - na porodowke dla mamy do masazu chusteczki do hig intymnej - mniej miejca niz papier, w moim szpitalu byl szary papier tandum rosa - zalecaja przemywac sie tym po SN (dobry patent to psikacz jak do kwiatów i sobie psikac w krok ![]() ![]() krem na slonce dla maluszka (srokao ma mnostwo artykułów) dermedic sunbrella jest fajny (trzeba sprawdzic czy on jest od 1dż) katarek termometr inhalator ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sunbrella jest od 1 miesiąca życia, kupuję dziewczynom i dla młodego też kupiłam dzisiaj w gemini ![]() co do Ibum to ma termin ważności, ale fakt,że póki zakmnięty to może dłużej stać.Natomiast od otwarcia można do pół roku użyć.
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
tak tak po otwarciu to wiadomo, jak kazdy lek kiedys trzeba wyrzucic
![]() ale warto miec na zaś ![]() u nas zawsze 1 otwarte i jedno awaryjnie jakbym sobie zdala sprawe ze to otwarte juz wyrzucic a tu gorączka ![]() choc fakt: ja jeszcze tego nie zamawiam, zamowie blizej porodu zeby miec dalsze daty ![]()
#2977 |
Konto usunięte
|
Też mam zaczęty koszyk w gemini. Im dłużej czekam, tym więcej mam w nim rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No u mnie to pod domem.srednio bo dość ruchliwa.ulica, ma szczescie mam w pobliżu 2 parki, no i tu jak widzą że dzieciak ucieka czy nie mogę go złapać to reagują. Chociaż mojemu uciekanie już przeszło, parę razy już go brałam do domu jak zaczął uciekać i bez różnicy że są koledzy. Oczywiście wczesniej dostał ostrzeżenie że jak będzie uciekał to idziemy do domu, ale zignorował, no to dawaj, na ręce i nie ma że boli. Ryk był przy tym że hej ale po kilku takich akcjach się nauczył i wie że jak ucieknie to od razu idziemy do domu i koniec zabawy, więc nie zwiewa. Jezu padam dzis. Chwilę posiedzę i chyba do łóżka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
Ja mam szczęście parku pod nosem, no i tego, że młody chodzi do przedszkola. Lato widzę tak, że wychodzimy z całym majdanem rano, siadamy na placu zabaw, wracamy na obiad, drzemka i wieczorem wyłazimy pod klatkę posiedzieć ze znajomymi
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My właśnie wróciliśmy do domu ze szkoły rodzenia. Dzisiaj położna opowiadała o porodzie i aż miałam ciarki na ciele. Chyba się do tego nie nadaję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój nie tyle że ucieka co jeszcze ma głupie pomysły że gdzies wejdzie i zeskoczy. A nie umie skakać ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Nam na szkole rodzenia na 1 zajęciach puścili film z proodowki. Ujęcie między nogami... I 5min... Mój mąż świetnie się bawił
![]() A do apteczki jeszcze jakiś proviotyk na pewno dorzucę bo na starcie będę dawać ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
U mnie w klubie mam jutro temat emocji przy porodzie na tapecie.. Co spotkanie wraca jak bumerang temat naszych porodów i oczekiwań wobec nich. Niby ja nie mam traumy, krzywdy mi nie zrobili, ale... Żal został, że nie dałam rady jednak naturalnie, że nie do końca było tak jak tego chciałam.. Ciekawe ile mam przyjdzie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2990 |
Dostojna peema.
|
Ja miałam na początku doła, że nie rodzę naturalnie, a teraz? Wisi mi to już a nawet zaczęłam się cieszyć z tego. Oczywiście pewnie poród naturalny jest lepszy i nie mam tu zamiaru z tym w ogóle dyskutować, ale całkiem podoba mi się wizja tego, że ustalę termin, wyjmą dziecko i tyle. Chyba nie chciałabym przeżywać tej niepewności, czekać na to, aż się zacznie itp.
No ale wiadomo, że potem z dochodzeniem do siebie może nie być tak kolorowo, a dziewczyny, które znam po porodzie naturalnym w 90% super szybko do siebie doszły ![]()
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Jest 4.40. Nie śpię.
![]() Mnie w CC przeraża to leżenie kołkiem przez 12 godzin po. Po sn można jakoś szybciej dojść do siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Grejpfrutowa to zależy od szpitala. Niektórzy pionizują już po 6h. Ja byłam przerażona bólem, że nawet się cieszyłam, że mnie późno pionizują
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wczoraj byłam u gina, młody ok 1300 g, ale bardzo nisko głowką siedzi, wiec dostałam luteinę na noc. szyjka długa i zamknięta mam na plusie 7 kg ![]() grejfrutowa mnie w ogóle cc przeraża,jak i kazda operacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
Mnie CC nie przeraża. Owszem, wolałabym urodzić naturalnie, ale jeśli nie będę mogła, bo np. córka się nie obróci, to spokojnie się z tym pogodzę. Zarówno poród naturalny jak i CC mają swoje plusy i minusy
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | ||||
Rozeznanie
|
Dziękuję za przyjęcie i przywitanie
![]() Imię mamy niby wybrane po długich dyskusjach, ale jakoś tak im dalej w las tym mniej mam pewności czy to dobry wybór. Okaże się pewnie jak zobaczymy małą ![]() też myję, ale na raty i szczerze mówiąc niezbyt się przykładam do tego ![]() Cytat:
osobiście nie mam doświadczenia, ale wszelkie poradniki wyprawkowe polecają te z kapturkiem żeby dzidzi nie wychłodzić główki przy okazji kąpieli Cytat:
są śliczne ![]() ja się jeszcze zastanawiam nad stabilizatorem snu lub kokonem, SIDS mnie przeraża Cytat:
też tam będę zamawiać, jeszcze się wstrzymuję a nuż mi coś jeszcze przyjdzie do głowy ![]() dzięki, świetna lista, porównam potem ze swoją (wypadkowa różnych wpisów z neta) i zobaczę czy mi czegoś nie brakuje ![]() Cytat:
trzymaj się będzie dobrze ![]() przy ostatnim ważeniu u gina wyszło mi 6,5 kg na plusie, ale mam wrażenie, że trochę mi waga zjechała teraz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko się w nocy obróciło bo raz ze się aż obudziłam od ruchów dwa że czuję czkawke przy zebrach, a była już długo w okolicy kroku... Co za panna.. Co za panna! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#3000 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Super ![]() Ja też nie spałam od 4. Byłam głodna, ale musiałam czekać do 6 ![]() A mały się ostatnio zachowuje jakby chciał uciec, tak się rozpycha i pierwszy raz czułam czkawkę dziś nad ranem. To pewnie przez tą dietę - wypuście mnie, wypuście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.