![]() |
#2971 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki 2019 cz. 4
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam sobie tylko raz test owu z rossmana. Pokazał był dodatni 15 dni przed @ i po kilku godzinach poczułam mocne ukłucie jajnika. Wiec chyba działał ![]() Ja pije kranówkę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2973 |
ż o n a i d e a l n a
|
Ja nie mam doświadczenia z testami ale dziś czuje dziwny ból brzucha.. ciekawe czy to nie jest właśnie owulacja
![]() ![]() Ja pije butelkowana niestety. Nie potrafię się napić wodą niegazowaną :/ a niestety ta z kranu czy filtrowana nie daje rady. Głupie przyzwyczajenie. Ale za to mam woreczki wielokrotnego użytku do kupowania warzyw i nosze bawełniane torby na zakupy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2974 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Ciebie. U mnie rozkręca się @, bo dzisiaj plamienie się zaczyna. Termin mam na niedzielę, ale widocznie postanowiła wcześniej wpaść albo będzie do niedzieli się rozkrecac. Już kiedyś tak miałam ![]() Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Fruczakk bardzo mi przykro tule mocno
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Konto usunięte
|
Fruczak trzymaj się
![]() Ja jak typowa Grażyna zamówiłam testy owu najtańsze jakie były. Kreski mi wychodzą prawie niewidoczne, a w tych z domowego laboratorium były cały czas widoczne. Ciekawe czy to dziadostwo w ogóle owu wykryje. Robicie testy owu raz czy dwa razy dziennie. Ja robię tylko wieczorem i nie wiem czy to nie za mało. I pojawił się u mnie dzisiaj śluz. A wg apki akurat dziś zaczynają się niby dni płodne. Ciekawe czy to wiesiółek czy przypadek, że się śluz u mnie pojawił. Tylko, że jest przezroczysty. Taki ma być? Nigdy go u mnie nie było, albo jakieś śladowe ilości, dlatego pytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja polecam jedyne testy owu jakie miałam to te pink z rossmanna. Sama je teraz zamówiłam tez z apteki internetowej i będę znowu robić w tym cyklu, fajnie pokazują mocne kreski 1-2 dni przed owu.
Fryczak, strasznie przykra sprawa! Wszystkie i Tobie ciepło myślimy! ![]() ![]() Ja dzisiaj miałam mega dużo pracy znowu, po pracy prowadziłam szkolenie z nowego projektu które znowu fajnie wyszło, bardzo mnie to cieszy i trochę pomaga odpocząć od nastawiania się na ciążę... Do tego mam świetny pomysł na kolejne szkolenie które wymaga sporo zaangażowania... Pomoże oderwać się od złych myśli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Moderator
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2981 |
Moderator
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87489653]
I pojawił się u mnie dzisiaj śluz. A wg apki akurat dziś zaczynają się niby dni płodne. Ciekawe czy to wiesiółek czy przypadek, że się śluz u mnie pojawił. Tylko, że jest przezroczysty. Taki ma być? Nigdy go u mnie nie było, albo jakieś śladowe ilości, dlatego pytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zazdroszczę, ja muszę używać wkładek codziennie :/ odkąd nie mam okresu to tego śluzu jest tyle, że mi wkładka „przecieka” i nie wiem co mam sadzić o tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dawno mnie tu nie było, ale może jeszcze mnie pamiętacie. Chciałam wam tylko opisać co u mnie się wydarzyło i znowu znikam. Tak więc staraliśmy się w sumie od lipca 2019 i powiedziałam sobie, że jak nic się nie zmieni do grudnia to idziemy się w styczniu badać. No i mój TŻ poszedł na badanie nasienia . I niestety zobaczyliśmy tłuściutkie same zera . Diagnoza ? Brak plemników w nasieniu. Brak plemników w osadzie - Azoospermia. Tak więc przez pół roku nie było najmniejszej szansy żebyśmy zaszli w ciąże, a gdybyśmy czekali drugie pół roku, to stracilibyśmy rok w niepewności , oczekiwaniu i nadziei. Chciałam wam tylko poradzić, żebyście nie czekały roku. Idźcie się przebadać i swoich Panów to wiele ułatwia. Ja już wiem, że nie zajdę w ciąże naturalnie , nawet gdyby leczenie się udało to szanse są niewielkie. Jedyne rozwiązanie to IVF. Jednak gdy człowiek ma tą świadomość to inaczej się żyje, nie nastawia się, bo wie czego może oczekiwać. Pozdrawiam was serdecznie ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
IVF to cuda nauki, daje naszieje wielu parom, choć jest dość kosztowne, ale szczęście w postaci malutkiej istotki nie ma ceny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87489653]Fruczak trzymaj się
![]() Ja jak typowa Grażyna zamówiłam testy owu najtańsze jakie były. Kreski mi wychodzą prawie niewidoczne, a w tych z domowego laboratorium były cały czas widoczne. Ciekawe czy to dziadostwo w ogóle owu wykryje. Robicie testy owu raz czy dwa razy dziennie. Ja robię tylko wieczorem i nie wiem czy to nie za mało. I pojawił się u mnie dzisiaj śluz. A wg apki akurat dziś zaczynają się niby dni płodne. Ciekawe czy to wiesiółek czy przypadek, że się śluz u mnie pojawił. Tylko, że jest przezroczysty. Taki ma być? Nigdy go u mnie nie było, albo jakieś śladowe ilości, dlatego pytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja robiłem dwa razy dziennie, rano robiłam te z clearblue A wieczorem te tanie z allegro. Gdybym sugerowała się jedynie tymi z allegro to 3 dni temu bym już myślała że to czas. Bo one właśnie jakoś 2-3dni przed owu już pokazują, czego ja nie wiedziałam. Wczoraj rano temp 36,2 i pozytynmwny test z clearblue, dziś rano 36,9. Chyba działa:P Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | ||
ż o n a i d e a l n a
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87489653]Fruczak trzymaj się
![]() Ja jak typowa Grażyna zamówiłam testy owu najtańsze jakie były. Kreski mi wychodzą prawie niewidoczne, a w tych z domowego laboratorium były cały czas widoczne. Ciekawe czy to dziadostwo w ogóle owu wykryje. Robicie testy owu raz czy dwa razy dziennie. Ja robię tylko wieczorem i nie wiem czy to nie za mało. I pojawił się u mnie dzisiaj śluz. A wg apki akurat dziś zaczynają się niby dni płodne. Ciekawe czy to wiesiółek czy przypadek, że się śluz u mnie pojawił. Tylko, że jest przezroczysty. Taki ma być? Nigdy go u mnie nie było, albo jakieś śladowe ilości, dlatego pytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tak przezroczysty śluz to płodny. Najlepiej jak jest rozciągliwy i przypominający białko jajka ![]() Każdy inny jest niepłodny, teoretycznie :p Cytat:
O kurcze. Dobrze, ze przynajmniej wiadomo na czym stoicie ![]() ![]() Cytat:
Im więcej i częściej używasz wkładek tym śluzu bedzie więcej i więcej. Sposób na to jest taki: Biała bawełniana bielizna, nie używanie wkładek i wietrzenie nocne (spanie bez majtek) i za jakiś czas powinno sie unormować. To działa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście dzięki IV możecie mieć dzieci, czego bardzo Wam życzę w najbliższej przyszłości ![]() Powodzenia i dużo siły dla Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Raczkowanie
|
U mnie chyba też nic z tego, bo wczoraj pozytywny test owu, dziś rano skok temp A testy owu jeszcze silniejsze i ciemniejsze niz wczoraj..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
|
Fruczak bardzo mi przykro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
Przyznaję rację. Jeśli starania ciągną się miesiącami trzeba biec i badać nasienie. Mój mąż miał już badane kilka razy. Wyniki się poprawiają . Z całego serca polecam glutation liposinalny. Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale właśnie po nim wyniki zaczęły się poprawić. Zastrzyk ovitrelle miałam we wtorek a dopiero dziś czuję dziwne ciągnięcie z prawej strony. Jestem w 20dc . Czy po takim zastrzyku to re pęcherza pękają w jednym momencie ? Czy pękają po osiągnięciu jakiejś wielkości .. Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Kanarkowa ja mierzę dopochwowe i też są zęby cały czas, ale jednak skok widać wyraźnie
![]()
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba nigdy nie mam śluzu przezroczystego, zawsze jest biały. Czy to znaczy że nigdy nie mam dni płodnych? zastanawiam się teraz czy warto starać się następne pół roku żeby był ten mityczny rok żeby coś działać w sprawie poprawy płodności czy już zacząć robić jakieś badania. 30 na karku i nie chce zmarnować za dużo czasu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny od zawsze jak pamiętam używam wkladek...przez cały cykl
![]() Na noc oczywiście wietrzenie ![]() Zastanawialam się czy nie powinnam tego trochę ograniczyć Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
ż o n a i d e a l n a
|
Z wkładkami to jest wlasnie takie błędne koło. Używasz bo masz dużo śluzu, a masz dużo śluzu dlatego ze używasz wkładek
![]() To ze sie nie ma przezroczystego śluzu nie znaczy ze nie ma sie płodnych dni. Czasem jest go na tyle mało ze jest w pochwie i nie wypływa ![]() Ja z ciekawości wgłębiałem temat po naukach przedmałżeńskich o metodzie npr i dużo sie zgadzało akurat u mnie :p ale wiadomo nie każdy ma tak samo i to nie jest żadna dobra metoda. Za to do starań przydatna wiedza ale tez nie jakiś super wyznacznik :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3000 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie jest to nawet pewnik że owulacja w ogóle nastąpiła. Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.