![]() |
#2971 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Zdążłam ze wszystkim...
Byłam w aptece, lek odebrałam... Żaden deszcz nie padał... Iga gra.. Ada kciuki zaciska... Hura, hura... mamy setną stronę...!! ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Iga, nie płacz, mamy brąz......!!! Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-08-02 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
4 pory roku i ja piąta
|
Mamy 100 stronę
![]() ![]() Zawsze z lekka uśmieszek mi się pojawia, kiedy w takim przypadku piszę ,,mamy", bo to zawodniczka ćwiczyła, namęczyła się, a potem ,,my" dostaliśmy ![]() ![]() W każdym razie ogromne gratulacje dla Igi, brawo, brawo ![]() ![]() ![]() ------------------------- ![]() ![]() Mamy sobotę. W nocy albo nad ranem chyba coś popadało. Jakieś inne powietrze. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-03 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ach!! Jest i nasz Budyń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
A, 100 stronka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ooo! To i ja muszę spróbować z tym paracetamolem. Akurat jest na czym
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Hahaha... ja się dziwię, że nie łączy mi wpisów, a ja nie jestem tu sama ![]() Cyferko ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- W ostatnich dniach miałam trochę nerwów. Takie tam... ale zawsze. Akurat wstrzeliły się w moją chęć umycia okna i powiem Wam, że w tym zdenerwowaniu jakoś te okna tak się utrwaliły, że jak nigdy dobrze mi się je myje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Lenifko, dziękuję za filmik/
Ciekawy ![]() --------- Emmi W pracy mam sporo okien i tu myję regularnie, wiadomo ![]() Ale na górze ![]() Są brudne, czekam na odpowiednią pogodę. A Tobie gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
4 pory roku i ja piąta
|
Poszłam wziąć poranne leki i przy tej czynności zawsze patrzę przez kuchenne okno, a tam Madame Kicia zniecierpliwiona siedzi i też wgapia się w to samo okno. Czajnik gwizdał, przestał a drzwi nadal zamknięte
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cyferko ![]() Znów pada, taki drobny deszczyk. |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Co widzę przez okno w tej chwili?
Dziewczynka wyszła na spacer z królikiem. Prowadza go na smyczy ![]() Lepsze takie życie aniżeli w klatce. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- U mnie jest duże zachmurzenie, ale nie pada. |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mocno deszczowo
![]() Emmi, no no...to jak Ci braknie okien, zapraszam do mnie ![]() Cyferko, królik na smyczy? Moja siostra miała kiedyś królika i z nim chodziła na spacer, ale to w polsce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
Hejka Ania
![]() Porobiło się ![]() --------- U mnie już słoneczko grzeje, robi się cieplutko. Spokojnie w pracy, nastawiłam obiad. Czekam na odpowiedź synowej jaką zupkę sobie życzy? Przyjedzie dzisiaj. Ma do wyboru rosół lub barszczyk. W sumie mogą być dwie zupy...rosół już prawie gotowy. Odleję część, a z drugiej porcji będzie barszczyk. A co Ty Ania planujesz? ---------- Emmi miłej pracy, włącz sobie radyjko. Radio Fama kiedyś poleciłaś, tam dużo muzyki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Pora usiąść z kaweczką i poczytać co tam u Was słychać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Hejka Adusia.
Jak się spało? |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Adusia, witaj
![]() Cyferko, ale ta synowa ma z Tobą mega super ![]() ![]() U mnie dzisiaj jeszcze nie wiem co. Wyjęłam kaczkę w całości, tylne nogi królika, chyba 4, jakieś mielone, odrobinkę i boczek surowy. Boczek z myślą o Twojej babce ziemniaczanej ![]() ![]() ![]() W planach też pierogi i ruskie i z czernicami ![]() A i naleśników bym zjadła z dziećmi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
U Was pogoda odmieniona, U nas też. W nocy lało. Dosłownie lało i to dosyć dlugo. Dobrze, że hamak schowany.
===== Królik na smyczy, faktycznie lepiej tak niż całe życie w ciasnej klatce. Trzy bloki dalej mieszka pan, który kotka prowadza na smyczy i też zainteresowanie wzbudzają. ===== Okna. Myję gdy mam siłę. Niby mieszkamy za miastem, ale ilość przejeżdżających obok nas aut i autobusów jest tak wielka, że okna wiecznie brudne. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Emmi, słusznie zauważyłaś. Sportowcy siódme poty wylewaja, a kibice mówią mamy medal...!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Aniu!
![]() Dla córeczki serdeczne urodzinowe życzenia. Dużo uśmiechu, dużo radodości, dużo pięknych wakacyjnych chwil. ❤️🌞💚🎈🎉🎈💚🌞❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Ania u Ciebie jak w prawdziwej gastronomii
![]() Ja rano porcje rosołowe z kaczki kupiłam i na niej zupa. -------------- Wczoraj dostałam kolejną paczkę z Temu ![]() ![]() Niektórymi gadżetami jestem zachwycona. Są tak pomysłowe i przydatne. Polecam bardzo! obrotowe tacki, które świetnie się spisują w lodówce jako organizer, lub w szafce kuchennej na przyprawy i takie tam...Porządeczek, niczego nie trzeba przestawiać, przesuwać. Mega zadowolona. Kolejna paczka w drodze, tym razem zamówiłam kwiaty sztuczne, pod kątem wiązanek na groby. Trzeba będzie zmienić, wszystko wypłowiało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Adusia, w imieniu córki dziękuję
![]() Cyferko, bo jak nie mam czasu to nie robię, tylko byle co i byle jak, byle zjeść. A jak jest okazja, czyli dzisiaj deszcz owa pogoda ![]() ![]() Tak, ja też z Temu mam sporo fajnych rzeczy. Chociaż najwięcej to dla dzieci edukacyjnych zabawek. Ale ostatnio kupiłam sobie odkurzacz do materaca, co to niby roztocza zabija. Czy tak jest? nie wiem, ale wiem że czyści materac. Bo niby odkurzam materace odkurzaczem, ale ten mini odkurzacz i tak sporo kurzu złapał do swojego pojemnika, aż w szoku byłam. Cyferko, daj link jakie obrotowe półeczki kupowałaś? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Ania to jutro urodzinki?
Która córcia świętuje? ------------ https://www.temu.com/ul/kuiper/un9.h...0132234~f-342e Ania ,a kupowałaś folijki przezroczyste służące za pokrywki, przykrywki? ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Ania wpisz w lupkę obrotowe tacki do lodówki. Strona główna pokazała się... |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
po TEMU często sobie wędruję i oglądam. Parę rzeczy bardzo mi się podobało, ale jakoś nie miałam odwagi zamówić. Sama nie wiem czemu, bo np. z ALIEXPRESS wiele różności kupowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, starsza ma urodziny. Nie jutro, ale jutro będą goscie
![]() Nie, nie kupowałam tych foliowych pokrywek, chociaż mnie kuszą od jakiegoś czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cyferko, później biorę się za babkę. Ziemniaki utrzeć na małych oczkach, czyli na jarzyniwej tarce do drobnej marchewki np.? Czy na tej całkiem małej, co trze na pulpę? |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Ania na drobnej, do ziemniaków.
Co to pulpa? ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Tylko nie dodawaj jajka, ani mąki! Ziemniaków nie odciskaj ![]() Dużo smażonej cebulki z surowym, podsmażonym boczkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Kochana Cyferko, ja wpisałam sobie Twój przepis w zeszyt
![]() 60 deko surowego boczku w kostkę podsmażyć, dodać do niego 6-7 sporych cebul pokrojonych. doprawić solą i pieprzem. 5 kilo ziemniaków utrzeć na małych oczkach, dodac boczek z cebulką, doprawić do smaku. Piec półtorej godziny w 230 stopni, góra-dół. Po upieczeniu nie wyjmować, tylko niech jeszcze dojdzie ze 20 min ![]() Wszystko mam wpisane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
Ania jak będziesz kiedyś na Temu, to spójrz na parującą szczotkę do czesania kotów, psów.
Fantastyczna! Super wyczesuje sierść, kot radośnie burczy podczas czesania i ja jestem zachwycona. Bolce grzebyka są gumowe, dodatkowo służy jako masażer. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- A ![]() U nas na żwir miękki tak się mówi, ale porównanie trafne ![]() Wolałam dopisać. Aniu, to smacznej babki, fajnie, że zachowałaś przepis. Strzeż go ![]() Ciekawa jestem, jak Wam teraz posmakuje. Do takiej babki moi chłopcy zawsze szklankę mleka piją. A ja pulpeciki robię na drugie danie. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-08-03 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze parę minut i weekend
![]() ------------ Samych przyjemnych chwil Wam życzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Hej Amita
![]() Pokrywki nie są silikonowe, tylko takie jak reklamówki jednorazowe, mogą też służyć za czepek fryzjerski. Dzięki, że podpowiedziałaś o tackach obrotowych w action, będę dzisiaj to im się przyjrzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.