|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2973 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Myszko zdjęcia cudne
![]() ![]() Justyś a Mikuś jaki przystojniak ![]() Ejva jemy juz budyń i kisiel własnej roboty ![]() Dziękujemy za życzonka ![]() Setna stronka, toz to prawie jak książka o nas i naszych dzieciach ![]() ![]() A u nas upał niemiłosierny i Fifi na krótki rękaw na spacerze był, wafelka od loda zjadł i usnął, ja zżarłam za to dwie gałki lodów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Rozeznanie
|
Tak Justyś Sto lat sto lat!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Dla Fifiego cmokasy od Natuni ![]() ![]() ![]() Carya mój mąż jak sam zostaje z Natunią to jej zwykle zapomina dać do kaszki ryżowej mleka i stwierdza potem, że jakieś bezpłciowe żarcie musi jej dawać ![]() ![]() ![]() A my po komunii zdruzgortani materializmem dzieci. Kupiliśmy solidne takie profesjonalne rolki z pełnym oprzyrządowaniem do tego Biblię i daliśmy 100 dzieciakowi na rozpustę i co???? ![]() ![]() ![]() ![]() Mały zdrajca nadal z premedytacją mówi tata i piszczy AAAAAAA! No i uwielbia zabawy typu: idzie raczek nieboraczek, ten paluszek jest najmniejszy, tututu kokoszka dziobała... Śmieje się jak wariatek. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jutro jak będzie dalej tak ładnie idziemy do prababci na imieninki i pobyczyć się na wsi na ogródku. ![]() ![]() ![]() ![]() Linijka Zapomniałabym tata też nam dzisiaj lody stawiał! Oj jakie obżarstwo!!!! Dwa duże lody włoskie! Za to ja mu postawiłam piwko i filmik z wypożyczalni. Ale daj facetowi palec.... Wróciliśmy do domku Patrynia poszła na plac zabaw a tatinek z hasłem jak już dzisiaj tak fajnie stawiasz to może jeszcze coś byś mi postawiła!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mówiłam Wam już, że chłopaki na naszej stronie są obłedni???? ![]() ![]() ![]() ![]() A tak a propo cnót: Wiecie co to jest dziewictwo???? Permanentny brak okazji!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Noooooo tak setka. Ech starość nie radość
![]() No to ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Górny śląsk, centrum kopalń i koksowni. Pode mna właśnie od roku jedna kopalnie ciągnie chodnik więc co jakiś czas mamy mini trzęsienie. Takie to mini że wszystkie ściany szlag trafił. Pęknięcia sięgają nawet na zewnątrz domu, Raz nawet można było ręke wystawić na zewnątrz. Na szczęście zrobili nam szkody 5 lat temu. W sumie to muszę złożyć wniosek o nowe. Jak teraz go złoże to w przyszłym roku zrobią wycene, to może na początku 2009 zaczną coś robić, a wtedy jak ekipa wpadnie do wszystkich pomieszczeń na raz to beznadzieja. Wszędzie syf. O 6.00 zaczynają od pól godzinnej kafffki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
witajcie i
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
misia, ja tez mam zawse problem jak Natalkę ubrać i tak dochodzę do wniosku że najmniejszy problem zjest zimą..bo wtedy kombinezon ma miec i już!
![]() W każdym razi eu nas dziś było ponad 30 stopni w cieniu, w mieszkaniu miałam chwilami 26 stopni i to jeszcze zanim słonko dotarło ( a mam okno od północy) Wczoraj tez było bardzo ciepło, tak że Natalia wyszła na spacerek w sukieneczce i skarpetkach.. Dzis nie wychodziłyśmy po częsci dlatego ze nie mialam sumienia wystawiac jej na tnen skwar... ..Właśnie patrze sobie na termometr ile mamy za oknem..jest 21 st. ![]() A Natalia śpi sobie w samym body...
#2979 |
Zakorzenienie
|
Witajcie - sliczne zdjecia Myszko - po prostu
![]() ![]() Justys ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o ubieranie, to ja moją ubieram na cebulke. Np. ma załozone body z krotkim rękawkiem do tego bluzeczka i na to polarek jak jest chłodniej, natomiast tak jak dzisiaj to miala body z krotkim rekawem bluzeczka polarowa spodnie skarpety i buciki no i obowiazkowo czapeczka -i sprawdzalam ja to byla cieplutka ![]() ![]() NO TO ![]() ![]()
#2980 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fajne macie dzieciaczki, ja swoim najmłodszym niestety nie moge się pochwalić. Może wkrótce mi sie uda skaner podłączyć, ![]() ![]()
#2981 |
Zadomowienie
|
no ja też na setunie
![]() ![]() Ja to chyba przegrzewam malą ale sama już nie wiem w co ją ubierać ![]() ![]() Zimą ma być o jedną warstwe więcej a w upał o jedną mniej. U mnie leje i wichury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
Ja też mam ten sam problem - jak ubrać malucha dziś. Najpierw wychodze na balkon i patrze jak są ubrane inne maluszki, potem wyszukuje ciuszki i wybieram te najodpowiedniejsze ( wg. mnie) i dopiero na plac. I potem ciągle sprawdzam czy nie zagorąco, czy nie za zimno, można kręćka dostać
![]()
#2983 |
Raczkowanie
|
No i 100 stuknęła
![]() ![]() Justyś spóźnione ale szczere życzonka ![]() ![]() ![]() Myszka super zdjęcia a wycieczka bomba ![]() Dla wszystkich dzieciaczków duża buźka ![]() Mój Kubek, dziś kończy pół roczku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
Dziuniu wszytskiego najlepszego dla Kubusia
![]() ![]() Ja tez mam odwieczny problem jak malego ubrac.racja zimna nie bylo takiego problemu..kombinezon i juz a teraz.... ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis sobe pospalismy do 11tej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
sto lat dla Kubusia
![]() Justys ja też własnie ogarniam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Rozeznanie
|
Sto lat dla Kubulka!
![]() Kicia! Ja jak się biorę za sprzątanie to koleżanka mi mówi, że zawsze mi może podesłać kolegów z PUK (Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych - popularnie śmieciarze) ![]() Łoj a my dzisiaj u mojej babciuni zabalowaliśmy na imieninkach Zosieńki. A najmniejsza prawnusia z kolan prababci nie schodziła. ![]() ![]() ![]() ![]() No i moja Patrynia w ciągu jednego popołudnia załapała technikę jazdy na dwóch kółkach rowerkiem. Popiernicza jak mały dzik! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Rozeznanie
|
![]() A ja wyprawiłam Pati do przedszkola męża do roboty i leniuchujemy z Natasią chociaż mamy mocne postanowienie zrobienia prasowanka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam dzisiaj zamiar po pracy zrobic prasowanko ![]() ![]() Chcialam powiedziec, ze moje dziecie ma w sobie jakis czar, w tym tygodniu z racji ze tatinek ma druga zmiane jezdzimy do Gliwic pociagiem. Wyobrazcie sobie jak jestem w Gliwicach i ide z moim maluszkiem na pasy a nosze ja w nosidelku na szelkach, zawsze zatrzymuja sie samochody i kierowcy pokazuja mi ruchem dloni bnym przeszla ![]() Wczoraj natomiat, a mieszkam w malej miejscowosci, jak przyjechalysmy pociagiem na dwqorzec w Toszku to lalo a ja parasola niet, Klaudunia spala wtulona we mnie i sobie mysle poszukam jakies reklamowki coby malej jakis daszek przeciwdeszczowy zrobic. A tu z auta wychyla sie kobitka i pyta dokad ide ja mowie ze na Boczna niedlaeko dworca ale tak z 15 min sie idzie, a ona do mnie niech pani wsiada podwieziemy pania ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Bafi fakt urok małych miasteczek jest niesmowity
![]() ![]() ![]() No cóż uroki są rózne. Ostatnio jednak zabrałam się za zalesianie. Tak sobie pomyslałam że coraz mniej zieleni wokół nas i jak tak dalej pójdzie to czysty horror czeka nasze dzieci. Ogrodu mojej praciotki mam kawałeczek ziemi, miało to być mini poletko uprawne ale jest tam sama glina, więc zabrałam się za drzewka. 2 lata temu posadziłam 200 sosen i 200 świerków. Mam też tam pyszne ogrodowe malinki ( takie co to nie mają nigdy w środku białych pełzających niespodziewanek), posadziłam tez śliwki mirabelki ( z tych juz kilka lat robie ciasta ![]() A nasza Emilcia ma dziś 7 mies. Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Na wadze nam sporo przybrała. Wg waszych dzieciaczków waży tylko 7200 ![]() Poza tym to u nas dzis zimno i deszczowo, ale nich pada bo tak jest sucha ziemia ze zaczyna pękać. To ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
Myszka_80
wszystkiego najlepszego z okazji 7 miesiąca dla Emilki ![]() ![]() ![]() U nas też jeszcze nie ma ząbków, chociaż Sara ma już ponad 7 miesięcy ![]() ![]() Pozdrawiam Kobietki i miłego życzę dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszytskiego dobrego dla Emilci ![]() ![]() A to moja niunia po kapieli no i passace sie mućki ![]() ![]()
![]() |
#2994 |
Zadomowienie
|
Emilce hip hip hura
![]() ![]() Małe miasteczka mają swoje uroki ![]() ![]() Bafi z brzozą uważaj, nie sadz koło innych drzew bo podkrada.Wszystko się od niej odgina i karłowacieje,tak że brzózka wygląda super a reszta nie bardzo.Miejsca reprezentacyjne też nie bardzo bo dużo sprzątania najpierw kwiatostan,płaty kory i liście jesienią. Bardzo szybko rosnie. Brzózki sa superowe i kozaczki pod nimi rosną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Kiciu to ubranko z ta czacha - kosmos
![]() ![]() ![]()
#2996 |
Zadomowienie
|
Dzidzia ma jeszcze koszulke w takie trupie łepki i ta czapeczka co ma na dłowie też taka
![]() Mi normalnie wstyd jak ją widze w tym rampersie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Wtajemniczenie
|
Oj jak ja wam zazdroszczę mieszkania w ciszy i zieleni
![]() ![]() ![]() Mam co prawda kawałek ogródka za domem ale posialismy tam trawę żeby mieć "z głowy" ![]() ![]() ![]() No więc rośnie trawka ![]() ![]() Buziaczki dla solenizantów ![]() ![]() ![]() Dlatego bez wyszczególniania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój mąż mnie namawia żebym zrobiła małej berecik w kolorach rasta żeby też mógł z nią dumnie i w proteście spacerować ![]() A co do tego różu to też wszystko mamy w tych kolorach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Rozeznanie
|
Najlepsze zyczonka dla wszystkich solenizantów - dzieciaczków
![]() Ach i dla *Lory* urodzinowe STO LAT!!! Kiciu zdjęcia superrr! Czachy jak najbardziej na czasie ![]() ![]() Moje dziecie ma już dwa ząbki u góry i dzisiaj jakby cudowne ozdrowienie zauważyłam ![]() ![]() ![]() ![]() Chłop mi wybył na kawalerskie do kolegi, to mam wolny wieczór, lecę na pazurkowy po inspiracje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.