|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Ja na brzuchu rozstępów nie mam wcale, nie zrobiły się po pierwszej ciąży to mam nadzieję, że i teraz ich nie będzie
![]() ![]() Lea, czekamy na wieści - ja jadę do biblioteki po księg imion ( w końcu) ![]()
#2972 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() byłam dzis u ginekologa waże juz 69,7 ![]() ![]() A co do rozstepów to ja mam straszne na tyłku i udach - cyce się jescze trzymaja całe. Kasiu może kup jakiś ładny komplet na lato . |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny kochane,
Będziemy mieli syna!! ![]() ![]() ![]() Cieszymy się jak szalenie, moja mamusia będzie mieć pierwszego wnusia, moja babcia pierwszego prawnuka (przy sześciu prawnuczkach). Spójrzcie na fotki - samiec jak nic. ![]() Pierwsza fotka to własnie "płeć" naszego malucha, druga fotka to ta noga, która ciągle mnie kopie, a trzecia to profil szkraba. ![]() Mały rośnie, jest zdrowiutki, wszystko na swoim miejscu. Więc dopiszcie do listy- chłopczyk, a nad imieniem jeszcze będziemy myśeć. Buziaczki. ![]() Potem napisze cosik więcej, teraz pędzę na obiadek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
lea ogromne gratulacje synka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2975 |
Raczkowanie
|
Lea gratuluje synka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
lea wielgasne gratulacje jak przyrodzenie Twojej pociechy
![]() ![]()
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Lea strasznie sie ciesze
![]() naprawde alez masz przystojniaka w brzuszku ![]() ![]() ![]() oj dziewczynki TZ smaruje mi brzucholka kremem nawilzajacym. kupilismy w promocji 300ml i juz prawie nie ma.. strasznie sie przejal swoja rola smarowacza bo przeciez nie chcemy miec rozstepow ![]() ![]() acha jutro mam dostac odpowiedz w sprawie umowy stalej ![]()
#2978 |
Zakorzenienie
|
lea no fotki sa fantastyczne
![]() ![]() pewnie jestes masakrycznie happy bo chcieliscie chłopca ![]() ![]() ja sie na temat rozstepów nie wypowiadam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kanciu na rozstępy polecam Fissan! w aptece zwykłej lub w sieci
![]()
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
Patrilka a ile to kosztuje bo wiem, ze ten od Eris bardzo sobie kobitki chwalą a jesli chwala to nie chciałabym przepłacac
![]() Edit : znalazłam ceny na necie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Konto usunięte
|
Masz racje Kanciu, cieszymy się nieziemsko.
![]() A fotki są bardzo dobrej jakości , bo moja ginekolog ma nowy sprzęt. Także nawet jak je sfotografowałam, to sa dość czytelne. Ja używam Fissanu i sobie chwale, codziennie po kapieli szukam rozstepów i jeszcze żadnego nie znalazłam. Mój TŻ tez mnie oglada na moje życzenie i tez niczego niepokojącego sie nie dopatrzył. W środe jadę z mama do miasta do mojego ulubionego lumpeksu, może upoluje jakies ładne ciuszki dla Maleństwa, treraz jak już wiem, że to samczyk, to mam smaki na jakies ładne mini-bojówki. Ile tabletek dziennie tego magnezu zażywacie? Ja brałam jedna tabletke dziennie, bo tak pisało na ulotce, ale moja ginekolog powiedziała, że moge nawet trzy dziennie brac, jesli skurcze łydek nie ustepują. Jutro mam wizytę ginekologiczną, cytologie i "interpretacja" badania krwi, moczu, itd. ... no i ważenie, ciekawe ile kilosów mi przybyło. ![]() A teraz idę na kolację. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
ja biore 4x1 tabletka jesli chodzi o magnez..
wiecie co.. sporo sie zmienilo w moim postrzeganiu dziecka odkad wiem ze to bedzie moj maly mezczyzna.. inaczej o nim mysle.. chyba bardziej jako o osobie ktora kiedys bedzie.. a kiedy kochm sie z moim TZ mysle o tym ze kiedys nasz syn przyprowadzi do domu kobiete, dziewczyne z ktora bedzie chcial sie kochac.. ze bedzie on kochal kogos bardzo i ktoregos dnia bedzie mial swoje dzieci.. ps codziennie ogladam jego zdjecia z usg. filmiki.. on jest idealny.. jest cudowny, tak bardzo bym chciala go potrzymac na rekach.. czy mowilam wam juz ze bardzo kocham mojego malego szkraba??
#2983 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Lea - gratuluję chłopaka ![]() Brzuch mi rośnie jak na drożdżach ostatnio ![]() ![]() Złamałam tradycję rodzinną - od 3 pokoleń wszystkie rodziły same dziewczynki albo przynajmniej pierwsze były córki. Też byłam nastawiona na dziewczynkę, a tu niespodzianka. To będzie wydarzenie w rodzinie. Taki rodzynek właściwie. Pozdrawiam ![]()
#2984 |
Raczkowanie
|
Czesc Kobietki
LEA ogromniaste gratulacje ![]() ![]() Co do rostepów to mnie również nie ominęły ![]() ![]() ![]() A oliwki z Rossmana już nie ruszam....buziaki
#2985 |
Zakorzenienie
|
kropka no ja własnie juz od 2 miechów gadam Adrian, Adrian
![]() ![]() lea to owocnych zakupów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Raczkowanie
|
Lea ogromne gratulacje. Takich zdjęć to tylko pozazdrościć.
Ja to mam ostatnio pecha na usg, na poprzedniej wizycie było zepsute, a na ostatniej wizycie było nowe usg ale sie drukarka zepsuła, jak nie urok to sr....a . A używa któraś z was może balsamu z rossmana dla mam? ja go mam i nie narzekam ale chciałam poznać wasze opinie. pozdrawiam w tą śliczną pogodę |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
własnie kończymy 100 strone
![]() ![]() Olinda to faktycznie masz pecha ![]() ja jak ostatnio łaziłam po drogeriach to w zadnej nie było nic z napisem "na rozstepy" same jakies antycelulity i nawilzacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Fissan u mnnie tuba 200 ml w dobrej taniej aptece kosztuje 19 zł
![]() ![]() ![]() lea to fakt ja na razie odstąpiłam od zakupów by poznać płeć malca bo natykam sie na same rzeczy skrajnie tożsame z płcią w lumkach ![]() ![]() p.s ale piękna pogoda ![]()
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
ajanna a jak tam Twoje przeziebienie
![]() Patrilla no to dobra cena jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Konto usunięte
|
masz rację, Patrilla, z małymi ciuszkami to lepiej poczekac do końca. Ja większość małych ciuszków kupuję w rozmiarze 62, mniejszych mam zaledwie kilka, troszke większe mogą być a dzidzia przecież szybko rośnie w pierwszych miesiącach. Ewentualnie, jak będzie potrzeba, to dokupi się kilka sztuk w mniejszych rozmiarach.
Moja kumpela urodziła miesiąc temu dziewczynkę, na ostatnim usg, 10 dni przed porodem, wyliczyli, ż edziecko waży 3300g, a mała urodziła się z wagą 4240g i wzrostem 57 cm!! ![]() Kancia, kolejne sto stron, albo i lepiej jeśli wreszcie wszystkie mamusie z listy włączą się aktywnie do tworzenia naszego wątku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
ten krem jest dobry tez go uzywam (czasem
![]() dziewczynki linijka mi przeskoczyła na 7 miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
faktycznie 100 nam stuknela
![]() mi sie skurcze zaczynaja.. lapie mnie w lydke lewa pomimo tego magnezu.. a wiecie snilo mi sie dzis ze witaminy do mnie mowily.. mnie brakuje.. wez mnie bo juz sie koncze ![]() ![]() poza tym nocka dziwna bo maly caly czas sie wiercil.. on nawet nie kopal tylko sie tak przekrecal.. jakby sie tam bawil czy jak??
#2993 |
Zakorzenienie
|
a moj dzidzius w nocy spi ciuchutko, jeszcze mi sie nie zdarzyło zeby mnie męczył
![]() ![]() JOANNA to juzx blizej niz dalej ![]() Lea no ja mysle, ze jeszcze conajmniej ze 100 napiszemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
a no
![]() ale wczoraj w nocy tak bardzo mnie bolały plecy i brzuch w lewym boku ze nie spałam co mi przeszło to bolało od nowa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
JOANNA był czas, kiedy ja też brałam przez miesiąc No-Spe 3 x dziennie. To jest normalne przy jakichkolwiek bólach brzucha. Nie ma w tym nic złego. Mi nawet lekarz powiedział, że jakby mnie potem też bolał brzuch to wziąść No-Spe i powinno przejść, bo działa rozkurczowo
![]() ![]() Wiecie co - to mi się zaczął 32tc, więc 8 miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mąż ma dziś wolne i popołudniu jedziemy do Parku na spacerek, porobimy jakieś zdjęcia to cos wkleje ![]()
#2996 |
Zakorzenienie
|
minisiu troszkę sie tym zaniepokoiłam ale juz raz tak miałam potem mi przeszło.Idę dzisiaj do gin porozmawiam z nią bede spokojniejsza poproszę ją o skierowanie na USG ale nie wiem czy mi da bo ja chodze na NFZ
![]() jeju Minisiu zazdroszczę ze juz u Ciebie 32 tydzien u mnie dopiero 27 ![]() ![]() ![]() aa i jeszcze coś zastanawiam się nad dwona imionami dla naszej kruszynki Ola albo Wiktoria mzoe Wy mi doradzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie!
Dawno nie pisałam, ale mieliśmy mały remoncik i nie było za bardzo czasu na pisanie. Teraz jeszcze sprzątam i porządkuję mieszkanko, bo stwierdziłam, że straszny chomik ze mnie - za dużo zbędnych pierdół zbieram, a potem leżą, zbierają kurz i zajmują miejsce ![]() U mnie wszystko w porządeczku. Byliśmy wczoraj u gina - oczywiście nie zrobił usg bo nie ma potrzeby tak często robić, ale nic to już 30.04. jadę na 3d ![]() ![]() Mój dzidziuś w nocy chyba też śpi razem ze mną, budzę się tylko nad ranem na siusiu. Co do rozstępów - to niestety pojawiły mi się na brzuchu, cały przód mam zorany... Powiem Wam że ja to właściwie nie wiem jak liczyć te miesiące, co 4 tygodnie czy co 4,5 ?? Bo jakby liczyć co 4 tyg to wychodzi że w ciąży jest się 40 tyg czyli 10 m-cy... ![]() Pozdrowionka w tą śliczną pogodę.
#2998 |
Konto usunięte
|
Nasz maluch nie spi razem ze mna, ostatnio amm takie niespokojne noce, budz się, przekręcam się z boku na bok, żadna pozycja mi nie pasuje.... Mały strasznie się kręci, i wciąż bardzo często uciska mi pęcherz.
juleczko, ja też już zaczęłam 25 tc. czyli mam już za sobą 5,5 miesiąca ciąży, a do rozwiązania pozostało 3,5miesiąca. Jak ktos mnie pyta, jak już daleko jesteśmy, to mówię, że w połowie 6-tego miesiąca. ![]() Jesli chodzi o imiona, które Ci się podobają, Joanno, to mi odpowiadają oba Twoje typy, Wiktoria to moja młodsza siostra, a Ola jest bardzo ładne, bo mozna dopasowac odpowiednią forme do każdego wieku, wpierw malutka Oleńka (ta forma podoba mi sie najbardziej, tak słodko brzmi), potem Ola, a dorosła Aleksandra. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2007-05-01 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.