![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Chyba watek powoli wygasa, wiec go odswieze
![]() Dzis testowalam: Incanto shine - landy, swiezy, lekki, ale wg mnie ma w sobie cos meskiego i to go dyskwalifikuje. The one D&G - upewnilam sie, ze zapach jest zbyt mdly i mdlacy, zeby go nosic. Attraction Lancome- test wypadl blado, bo na papierku, ale ma w sobie cos ten zapach, jest mily i cieply, ale chyba troszke ulotny i bez pazurka. Intuition - na szczescie psiknelam na blotter - tester byl zepsuty ![]() Amarige Mariage - landy na papierku, na skorze zrobil sie waniliowy. Ale poczatek ma baaardzo ladny. Fuel for life - chyba moj faworyt sposrod testowanych, tylko szkoda, ze butelka taka niewygodna przez te koszmarna ponczoche. Dobre perfumy, eleganckie, zywe, kobiece. Black XS test drugi - nie powiem, to ciekawy zapach jednak... Nie wiem co mnie podkusilo, zeby jednak go drugi raz powachac, bo przeciez za pierwsyzm razem bylam nim rozczarowana. Moja rada dla wszystkich: testowac do upadlego, nawet siegnac drugi raz po zapach, ktory na poczatku sie nie podobal. Mozna sie milo rozczarowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
wczoraj porównywałam OI z klasyczną Oragnzą - i .... klasyczna bardziej do mnie przemawai - przynajmniej narazie ..
zastanawiam się nad wymianą - ale jeszcze muszę potestować żeby nie żalować. OI jest na mnie ostra - zero słodyczy, której się spodziewałam - drzewne kadzidło - pachnie identycznie jak mleczko do ciała "Powitanie z Afryką" Bielendy, chociaż na początku wybija siemocno cynamonowa nutka, która zaraz się rozpływa. Nie wiem .... dzisiaj potestuję , w poniedziałek opiszę |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zahaczyłam o Y Rocher- testowałam Venise- podobało mi się, testowałam też Rive Gauche YSL- z tych ostrych, kłujących po nosie szyprów, zdaje się że z aldehydami. Lubie taki typ- zapach z lat 80, ostry, krwisty morderca. Buteleczka powaliła mnie brzydotą...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
BAN stały
|
Gdzieś tu ostatnio była mowa o Innocencie.
Czy Wam też (przynajmniej na samym początku) pachnie CHOINKĄ? Taką prosto z lasu, niekoniecznie świąteczną i przystrojoną - najzwyklejszym zielonym świerkiem... Nie sądzę, żeby to była autosugestia albo zakłócenie spowodowane choinkami, które rzeczywiście są aktualnie w każdym sklepie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Nazbierało się tych testów, nazbierało.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vanille Bourbon - kolejny zapach widmo. Czułam tylko, że waniliowy i słodki. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kelly Caleche - tylko jeden test, więc nie oceniam. Chciałam tylko napisać, że na mnie nie przypomina on Dzinga prawie wcale ![]()
#2980 |
Zakorzenienie
|
Daim Blond - nuty głowy pachną na mnie identycznie jak The Parfum Jourdana, zapewne za sprawą owoców brzoskwiniopodobnych
![]() Eksplozję owocowego soku szybko łagodzą nuty drzewne jakby, skórzano-zamszowe. Nie czułam się nosząc ten zapach jak we wnętrzu damskiej torebki - zamszowe nuty są delikatne, łagodne, nie mają nic z ostrości skórzanej Kelly Caleche czy słodyczy różanej Dzinga. Morela, która obecna jest od początku do końca rozwoju zapachu na skórze, wygładza jeszcze ten zamsz. Zapach dobrze się nosi, jest wygodny, nieinwazyjny i dość oryginalny przy tym, ale to już kolejny Lutens, który nie wywołuje we mnie przyśpieszonego bicia serca ![]()
#2981 |
Zakorzenienie
|
Toś mnie zastrzeliła
![]() Na mnie Dzing ma dwie twarze. Czasem rozwija się bardziej dymnie, trochę jak zapach palonych liści. Innym razem jest bardziej skórzany i cierpki. Właściwie to szkoda, że takiego miłego dodatku w Dzingu nie czuję. Wyobrażam sobie, że pięknie by się komponował.
#2982 |
Zakorzenienie
|
Dzis testowalam:
Yves Rocher Ispahan - strasznie staromodny, dla starszej pani w sam raz, ale nie taki ostatni. YR Venise - bardzo mnie rozczarowal, bo jest pdobny do Opium, tyle, ze mniej charaterny i tez raczej staroswiecki. Boucheron Miss Boucher - nawet nie pamietam juz jak pachnie, ale na poczatku byl dosc ladny, owocowy. Niestety pomieszalo mi sie co na ktorym blotterze mam ![]() cos w Marionnaud w takiej przezroczystej butelce ze zlotym korkiem i zawieszka z jakims... misiem(?!) - to jest tylko w tej perfumerii. NIe wiem za bardzo jak pachnie, bo wlasnie te blotterki nie zostaly podpisane ![]() Mellow - chyba najladniejiszy, jesli to ten. Na poczatku ostro owocowy, chyba z nutka malinki. Jelsi to on pachnie mi tak aldnie, owocowo na papierku mto ja go chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Wtajemniczenie
|
Cerruti 1881 - cały czas czułam tam papier, tekturę falistą dokładnie. Po pewnym czasie doszedł sok cytrusowy, ale tektura cały czas była wyczuwalna.
L Lolity Lempickiej - niesamowicie trwały, po 30 godzinach i prysznicu nadal tkwił na nadgarstku. Na początku - ciastko. Potem weszła na kilka godzin spalenizna, uporczywa, ale nie jak spalony spód ciasta (choć ciasto było w tle), raczej jak przypalone mięso. Na koniec wyszła czekolada z bardzo lekkim dodatkiem przypraw. Hypnose Ekstract - jak pisałam już w innym wątku - dla mnie to wzmocnione EDP. Ale ja nigdy w H. nie czułam gumy balonowej, więc może dlatego nie wyczuwam różnicy ![]()
#2985 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
ropuszko gdzie go testowałaś? bo w sephorze w M1 nie mają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zadomowienie
|
Testuję porównawczo dwa zapachy CK - One i Be. Oba nie w moim stylu, ale jeśli miałabym wybrać jeden, to w tym starciu wygrałby Be. One to na mojej skórze bliźniak Pumy Woman, którą kiedyś lubiłam, ale od tego czasu gust mi się trochę zmienił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
CdG2 -
![]() Im dłużej go na sobie czuję, tym bardziej mi się podoba. I zapewne gdybym nie miała na stanie Agenta i dwumiesięcznego odwyku, to pośliniłabym się do flakonika CdG2 na Allegro ![]() A tak, to pachnę i podziwiam. Na początku w nozdrza uderza zapach atramentu i delikatnego, chłodnego kadzidła - zaledwie zarys kadzidła - to ten moment, kiedy CdG2 przypomina mi Kyoto. Później zapach rozwija się w idealnie oddaną woń...czystej, świeżo wypranej i wykrochmalonej pościeli, by trwać tak przez dłuższą chwilę i cieszyć wspomnieniem dzieciństwa - moje tak pachniało, teraz mama już nie krochmali pościeli ![]() A nuty bazy zaskakują szyprem - chłodnym, z metalicznym posmakiem i różą jak w Agencie, której chyba nie ma w składzie nut. To taki szypr czysty, zdystansowany, zimny jak przecięcie stalowym nożem, nie ma nic wspólnego ze starymi szyprami. I ku mojemu zdziwieniu w końcówce wybrzmiewania zapachu wraca kadzidło, wraca lekkim powiewem, ale jest ![]()
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Joasiak, piekny opis ![]() Ja CdG 2 testowalam na razie tylko nadgarstkowo, ale bardzo mnie zaciekawil i czekam teraz tylko na odpowiedni dzien ![]() Btw. dodalam niedawno Cdg 2 do KWC, mozna wpisywac recenzje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mi miło ![]()
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Testowałam Hypnose Elixir i Brit Sheer i oba mnie zauroczyły.Piękneeee
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
Dziś z moich próbkowych zapasów testuję:
Angel TM-ten zapach mnie przyciąga i odrzuca na zmianę.Przyciąga bo jest jedyny w swoim rodzaju(pomijając te wszystkie podróbki ![]() ![]() Angel La Rose-lżejsza wersja Angela.Mniej paczuli za to duże ilości różanych konfiturek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Raczkowanie
|
Ostatnio testowałam Angel i Shalimar.
Muszę to napisać jako niegdyś bezwzględny wróg tych zapachów. Nie mogę napisać niczego więcej. Jaka ja byłam ślepa ![]()
#2999 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Testowałam wczoraj męską Escadę Magnetism, kiedyś byłam zachwycona damską wersją, po czasie jednak mnie zmęczyła i przejadła się.
Teraz jestem zafascynowana męską wersją, sama z przyjemnością mogłabym je nosić, szalenie słodkie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.