|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grupa wsparcia- wracamy do naturalnych włosków.Wätek zbiorczy
super
![]() |
#2972 |
Wtajemniczenie
|
łaał super te warkoczyki
![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]()
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
Powrót do naturalnego koloru włosów.
Od jakiegoś czasu próbuje powrócić do naturalnego koloru włosów jakim jest u mnie ciemny blond.
Włosy ufarbowane miałam, niestety, farbą firmy palette - średni brąz, lecz zamiast brązu uzyskałam niemal czarny odcień. Po pewnym czasie próbowałam ściągnąć farbę rozjaśniaczem z odżywką, ale jako że brak mi wprawy w równomiernym nakładaniu, włosy rozjaśniły mi się nierówno. Obecnie są one w kolorze rudo-jasnobrązowym. I teraz nie wiem, czy zdecydować się na pasemka by jeszcze bardziej je rozjaśnić i dopiero później nałożyć farbę w kolorze średniego blondu, czy nałożyć ją od razu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
ja mam teraz jasny balejaż blond z czerwonymi pasemkami i i spodem, czuje sie jak papuga i chce wrócić do naturalnego mysiego koloru
i tak się zastanawiam, bo jak wogóle nie będe farbować, to odrost za bardzo się będzie różnił od reszty tego festynu i nie wiem czy isc teraz do fryzjera póki mi nic jeszcze nie odrosło i zamalować to mam dylemat bo wiem, że u osiedlowego fryzjera już się nie pokażę(pasemka i spod mialy byc fioletowe a nie czerwone i znowu mi krzywo ścięto włosy), chcę isc do JLD a tam drogo:/
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki że tak póżno zdjęcia troche nie wyraźne, na dniach zrobię lepsze ![]() jedno było robione we wrześniu a drugie tydzień temu odrosty zaznaczone są kreską, szczerze to już nie rzucają się w oczy bo ja miałam pasemka ![]()
![]() |
![]() |
#2977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie to wygląda, w ogóle nie ma najmniejszej tragedii, nie wiedziałam że aż tak to w porządku wygląda, więc teraz powiem że na Twoim miejscu to bym ścinała tak po 1cm co 3 miesiące np. żeby sobie rosły długie o ile zapuszczasz a jednoczesnie będziesz się pozbywać farbowanych. No chyba że Ci bardziej zależy na całych naturalkach niż na długośći to sobie podetnij (najlepiej ktoś ;p ) w domu tak z 5 cm teraz i za ok. 3-4 miechy np. 3 cm itp. I bardzo szybko będziesz miała swoje. Jak ja bym chciała już mieć odrost chociażby taki jak Ty, a najbardziej to juz za ucho (nie wiem czemu sobie tak ubzdurałam) bo farbowanych i tak bym nie ścieła bo zależy mi na długości. Mam 2 cele, jeden to naturalne włoski, drugi to nawet chyba jeszcze ważniejszy - długie, tak jak kiedyś, tak gdzieś 8 cm za zapięcie stanika,a najlepiej do pasa ![]() Ale szybki przyrost i zapuszczanie naturalnych wiąże się ze sobą i wzmaga, bo niefarbowane i pielęgnowane włosy rosną na ogół szybciej i są zdrowsze. Z natury mam grube włosy i już trochę wracają do życia po farbowaniach, lecz to jeszcze nie to. Ostatnio bym się złamała...chciałam kupić sobie farbę chociaż do 28 zmyć, jedną w ogóle mam w domu, ale jakoś się powstrzymuje. No i mój TŻ mnie terroryzuje i mi wjeżdza na ambicje z tymi włosami co boli, ale trochę pomaga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy ktoras to interesuje, ale ampulki seboradin regeneracyjne nie smierdza, wręcz pachną, łatwo się ich używa, wlosy są miękkie i gładkie i co najważniejsze nie spłukuje się ich więc na pewno mają czas na działanie.
o jeju, byle do grudnia... obetne te farbowane strąki, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
justi699 masz ładne włosy na których nie widać odrostu. Ja musiałam się długo przyglądać aby dostrzec odrosty.
kasha64 może nie farbuj wcale, a co jeśli nałożysz nie równo? Szampony przeciwłupierzowe oraz ziołowe spierają kolor. Napewno jak się postarasz kolor spłowieje i będziesz powoli wracać do naturalnego koloru. Paulinka675 coś za coś. Nie da się wracać do naturalnego koloru bez różnicy w kolorze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich!
Widzę, że nie jestem sama - pocieszające ![]() Moja przygoda z farbowaniem rozpoczęła się kilka lata temu, kiedy to zmieniłam kolor moich włosów (naturalny ciemny blond/mysi) na czarny. Miałam go bodajże 2 lata, po czym wróciłam do swoich naturalnych z fioletowym spodem. Jakoś rok później znowu postanowiłam pofarbować się na czarno. A było już tak dobrze! W końcu znudziły mi się te czarne włosy i bardzo widoczne odrosty, które miały już 15cm. Poszłam do fryzjera i ścięłam wszystko - zostały mi krótkie włosy. Tego samego dnia pofarbowałam się na jasny blond (marzec 2009) i trwałam w nim do października tego roku. Poszłam do sklepu i kupiłam farbę Palette - W6 Imbir. Włosy oczywiście nie wyszły takie jak na zdjęciu, ale wyglądają na naturalne - trochę jaśniejsze od moich. Postanowiłam już nie farbować włosów, ale znając mnie znowu zrobię coś pod wpływem chwili i cały misterny plan szlag trafi. Dlatego też się do Was zapisałam, bo może w grupie będzie raźniej ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#2981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() niestety w rzeczywistości odrosty są bardziej widoczne ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
Jejku a ja myślałąm że tylko ja popełniłam ten błąd.. farbując włosy oczywiście..
W te wakacje zrobiłam blond pasemka na jasno brązowych włosach bądź ciemny blond zalezy jak się na nie spojrzy... włosy długość ok 60 cm... więć teraz będą odrastać.. a na długości ich nie skróce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
dzis byłam u fryzjera i spod z czerwonego zmienilam na ciemny braz i te pasemka tak samo, obcięłam popalone końcówki i nie farbuję już więcej
![]() |
#2984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
sliczne wlosy a kolor cudowny ![]() a tu znow moje odrosty , ktore mi sie strasznie nie podobaja ![]()
![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
przyłączam się do wątku-nie farbuje dobrych 7 miesięcy i mam już spore odrosty....
Edytowane przez Hermit Czas edycji: 2010-04-29 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi się właśnie kolor twoich odrostów bardzo podoba ![]() nie farbuj!!!!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
przyłączam się do was z radością
![]() od lat jestem platynową blondynką. włosy mam jak siano,poniszczone,kruche ,suche i beznadziejne. ostatni raz farbowałam 19.10.2009r czyli 13 dni temu i nie mam zamiaru już farbować. wiem,że nie bedzie łatwo,ale jestem zdecydowana i zdeterminowana jak nigdy dotąd. razem bedzie raźniej! pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
Hermit jesteśmy z Ciebie dumne! fajnie wyglądasz, i super, że sie nie dałas skusić na farbowanie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Hermit-piekny odrost. ja mam niecale 4 cm
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
|
Ja też ciągle zapuszczam odrosty(jakieś 4 miesiące).
Mam odrost 5-6 cm. Trochę wolno mi te włosy rosną. Wspomagam je radicalem, piję pokrzywę(chociaż nieregularnie), mam zamiar zaopatrzyć się jeszcze w wax ![]() Odrosty mam na szczęście mało widoczne. Farba mocno sprała się z mojego naturalnego blondu(na pewno ciężko jest powiedzieć, że to był kiedyś brąz ![]() Mimo wszystko planuję za jakiś czas się ściąć, bo moim włosom jest to naprawdę potrzebne, prostowanie i farbowanie strasznie je zniszyło. Myślę, że poczekam z tym do wakacji, chyba że będę wyglądać tragicznie, to wtedy wcześniej. W ogóle, co myślicie o takich krótkich fryzurach? Ja nigdy nie miałam włosów krótszych niż do brody(i to jeszcze w dzieciństwie) pewnie dziwnie bym się czuła. Chciałabym mieć zdrowe włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
fryzura git
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2993 |
Raczkowanie
|
fajna fryzura ale mi by nie pasowala.
![]()
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Moje Drogie, niestety wypisuje sie z klubu....Zaraz tlumacze co i jak
![]() Odrost byl juz w miare spory, z tylu juz naprawde okazaly, wiec w przyplywie zlego humoru i checi pozbycia sie "balastu"obcielam farbowance....Tzn. zostalo mi tak ok 1 cm blondu(w niektorych miejscach)...Wloski mega krotkie, ale jak sie pokombinuje z opaskami i srodkami do stylizacji to wyglada w miare ok... Wszystko pieknie, ale moj naturalny kolor wygladal jakbym wpadla w popiol i to naprawde ciemny(zdjecie nr1)...Czulam sie w nim okropnie!W ogole nie pasuja mi takie ciemne wlosy.Dlatego niestety, albo stety, jestem na powrot blondynka i dobrze sie z tym czuje.Teraz nie rozjasniam wlosow tak mocno i czesto, wiec mysle, ze jakos to bedzie. Szkoda, bo naprawde wierzylam, ze moje naturalne beda ok (liczylam, ze beda w odcieniu zblizonym do tego, kiedy jeszcze nie zaczelam farbowac-zdj. nr 2).Niestety, w moim przypadku natura sie pomylila;-) Nie zmienia to faktu, ze trzymam za Was kciuki i namawiam do: hodowania, pielegnowania i przede wszystkim NIE FARBOWANIA! Bede tu zagladac, zeby zazdroscic i gratulowac tym z Was, ktore wytrwaly. Nie dajcie sie i POWODZENIA. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2995 |
Raczkowanie
|
Dziekujemy,jakos sie trzymam.
![]()
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
co tak cicho od 3 dni?
![]() |
#2997 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() A ja mam ten sam problem, tyle, że nie mam chyba wystarczająco dużo silnej woli żeby czekać aż tak długo na mój naturalny kolor.. ![]() Już od ponad siedmiu lat farbuję włosy ciemnym brązem, ale i tak kolor po kilkunastu farbowaniach zaczął wychodzić czarny?! (załączam zdjęcie). Mam zniszczone włosy, a do tego proste i cienkie. Bardzo chciałabym zejść z tej czerni do naturalnego koloru (średni brąz), ale nie chcę też ścinać włosów, bo już od roku je zapuszczam.. Może wiecie i podpowiecie coś na temat dekoloryzacji u fryzjerki?? Czy włosy mocno są wtedy zniszczone? Czy w ogóle taki zabieg się opłaca?
![]() |
#2998 |
Raczkowanie
|
najlepiej zapoznaj sie z watkiem o dekoloryzacji-znajdziesz tam sposoby, produkty i fotki zwiazane z tym zabiegiem(wtedy zdecydujesz czy ten zabieg Ci sie oplaca)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja rozjasnialam od 14 roku zycia (teraz mam 29), a to balejazyk a to sredni blond, kilka razy zafundowalam im horror farbowania 5 razy w ciagu jednego dnia i doczepialam sztuczne wlosy i teraz co???? Od stycznia tego roku nie farbuje, mam jakis 10-12cm odrostu, wlosy do ramion i PRZESWITY przy przedzialku. Ratuje sie Nanogenem w proszku bo mi od tych farbowan wlosy bardzo sie przerzedzily. Nie wiem czy to od szarpania ich po myciu, a jak sie czesze mokre mocno rozjasnione wlosy to wiadomo, pourywalam je z cebulkami, podraznilam skore glowy kilkakrotnie... Cienkie one sa baaardzo.
Ciezko mi bylo sie przyzwyczaic do moich mysich wlosow, ale jakos sie trzymam ![]()
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.