|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
To żart?
Po co Ci tabletki, skoro RZADKO współżyjesz z facetem? Nie szkoda Ci wątroby? I po co Ci gumka, skoro stosujesz najskuteczniejszą (zaraz po szklance wody ) metodę anty.???Problemy z krawieniem obstawiam, że są wywołane zmianą tabletek oraz antybiotykami ![]() Ludzie mnie zadziwiają..
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
inutil wydaje mi się, że nie ma się czym martwić, antybiotyki mogą wszystko przewrócić do góry nogami, a teraz jeszcze stres. Kup sobie test, ale najlepiej idź do lekarki, taniej i pewniej, bo może się okazać że po dłuższej kuracji antybiotykowej masz grzybicę, u mnie tak to się zawsze kończy
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
hej nie chce mi sie przewalac watku wiec wybaczcie te bzdety ktore teraz napisze
wczoraj zaczynalismy sie kochac z moim chlopakiem, gdy ktos nam przerwal (smieszne ale nie chce mi sie opisywac jak to bylo) . W kazdym badz razie w zasadzie nawet nie zdazyl wsadzic go raz, wlasciwie wsadzil tylko troszeczke i wyciagnal. Bylo to bez zabezpieczenia . chlopak twierdzi ez nawet sluz z jego penisa nawet nie zadzyl sie jeszcze wydobywac. Bylabym spokojna gdyby nie to ze wieczorem w moczu zaobserwoawalam sladowe ilosci krwi Dzis od rana bolo mnie brzuch i plecy w okolicy nerek. No a poza tym byly to moje dni plodne mam zamiar isc po postinor ale sama sobie nie dowierzam temu ze moge byc ciazy. w takim razie skad te dziwne dolegliwosci skoro wlasciwie nawet nie wspolzylismy wiem ze jestem panikara i piszcie o mnie jak chcecie ale pomozcie!!! ![]() nikt mi nie pomoze??? ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-05-25 o 20:38 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytowania, z której proszę korzystać! |
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym mu nie wierzyla A poza tym mimo tak krotkiego kontaktu TZ mogl podraznic Twoja cewke moczowa i mozesz z tego powodu miec zapalenie pecherza, ktore moze sie pjawiac przy kazdym ponownym kontakcie seksualnym...
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
o
po 1 chcialas wspolzyc w dni plodne bez zabezpieczenia??Czyli starasz sie o dziecko??bo innego wytlumaczenia nie widze.Po 2 jesli nie ,to cale szczescie ze ktos wam przerwał ,bo inaczej mialabys powód do zazycia Postinoru. Po 3 chcesz miec objawy na 2 dzien?? Jak ty sie w ogole przygotowalas do wspolzycia ,dziewczyno ![]() Kupcie chociaz prezerwatywy |
|
|
|
#2976 |
|
Raczkowanie
|
wiem ze jestem nieodpowiedzialna. moj cykl wynosi 28 dni wczoraj byl 12 dzien cyklu wydawalo mi sie ze to dni nieplodne. tak czy siak. w takim razie nie musze zazywac postinoru?? skoro on wlasciwie nawet nie wszedl?? i skad te durne bole brzucha i plecow?? a poza tym to byl jeden jedyny raz kiedy nie zabezpieczylismy sie poniewaz za pozno zorientowalismy sie ze nie mamy gumek. zreszta czy gdyby nawet ten sluz byl choc czlonek wlasciwie tylkko troche wzedl do pochwy i to doslownie na 3s to jest jakies prawdopodobienstwo zajscia??
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
a stad ,ze jak sie boisz kazdy znak na niebie i ziemi odczytujesz jako ciąże
|
|
|
|
#2978 |
|
Raczkowanie
|
no tak dzieki
ale skoro nie jestem teraz to czy mozliwe ze bede za pare dni?? nie wiem juz co robic (
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
jak bedziesz tak wspolzyc jak planowalas ostatnio to jest szansa ,ze ci sie uda zajsc w koncu w ciaze
![]() Nierealne ,zebys po kilkunastu godzinach miala objawy. Moze dostaniesz okres???albo brzuch cie boli ze stresu. |
|
|
|
#2980 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bosh... Kasioraska widzę, że nieźle Cię nerwy jedzą... Niestety Cię zmartwię ryzyko jest! 1) nawet jak to było tylko na 3 sekundy (nawet jak na 1), i ze z jego członka nie zaczął wydobywać się śluz... tra la la !!! -wg mnie zabawne- mi się zdawało, że jak facet sztywnieje to ten śluz jest "wypierany" powiększaniem się ciał jamistych członka i chcąc nie chcą minimalne czy nawet niezauważalne ilości wydostają się. Po następne- jak wspomniały dziewczyny- nie wierz facetowi, bo on Ci powiedział, że śluzu nie było! ta wydzielina nie jest wypierana pod żadnym ciśnieniem, a chłopak musiałby być Jasnowidzem- to są znikome odczucia. 2) 12 dzień cyklu- nawet jak masz arcy regularne, to pamietaj, ze stres, przeziebienie, odchudzanie wpływają na gospodarke hormonalną i nie masz na to wpływu. poza tym plemniki nie cuda- od razu nie znikają. mogły sobie poczekać na jajeczko... 3) nie rozdrabniając się... to "cale przerwanie" to raczej szybkie "otrzezwienie typu-co robimy i jakie mogą być konsekwencje. Sama wiem do czego człowiek jest zdolny w chwilach.. hm- uniesienia i pobudzenia seksualnego ale... -dziwne- zabieracie się za seks bez jakiegokolwiek zabezpieczenia? to anioł stróż nad Wami czuwał jak posłał Wam "pana niespodziewajke"wydaje mi się, że jesteś jeszcze bardzo młoda. zrób test ciążowy-najlepiej dwa-żebyś nie miała urojeń, że przypadkiem może jednak jesteś mimo, że jeden test wykazał że nie. Po następne- jeśli nie jesteś w ciąży to się nazywa nauczka i następnym razem będziecie odpowiedzialniejsi i napewno jak będzie miało do czegoś dojść to przypomnisz sobie co czułaś np. dziś. Osobiście jednak wydaje mi się, że w ciąży raczej nie jesteś (nie jest to 100% pewność) , a że te "pozorne objawy ciąży" są nadinterpretowywane przez Ciebie - bo masz stracha i teraz dla Ciebie wszystko jest objawem ciąży ![]() chyba przesadzasz... trzymam kciuki za to, żebyś jednak w ciąży nie była (bo chyba nie chcesz...) i żeby Ci się juz taka sytuacja więcej nie zdarzyła. pozdrawiam Cię Ale namoralizowałam
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Objawów ciąży mieć nie możesz bo to by było lekko absurdalne. A w ciąże zajść możesz co takiego plemnika obchodzi czy sex trwał 5sec czy godzine, on ma swoją robote do wykonania tak czy siak
.
|
|
|
|
#2982 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
postinor to ciężki orzech dla organizmu. dopiero sobie rozchwiejesz równowagę hormonalną. Kasiu- a jakby nie zadziałał to poczytaj sobie jakie mogą być skutki tego -czytaj jakim kaleką będzie dziecko. Objawy ciąży chyba tak szybko nie byłyby odczuwalne -spoko ![]() Żeby zrobić teściora musiałabyś poczekać -bo organizm się przestawia na tryb awaryjny-ciążowy-dlatego robiony za wcześnie nie daje miarodajnego wyniku- chociaż o ile wiem sa i te które można zrobić po paru dniach...-ale nie siedze w temacie, wiec nie mowie na 100%. test czuły na składniki chemiczne nie wykryje za wcześnie ciąży, a Ty ją czujesz? ![]() eeee napewno Ci się zdaje... ![]() Ale jak masz takiego cykora to idz po postinor- czytaj-leć- bo trzeba zażyć go w odpow.czasie. |
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
A co bys zrobila gdyby ten stosunek został dokonczony??Skoro boisz sie po jednej 2 sekundowej penetracji??nie kumam.
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Tak na marginesie 12 dzięń cyklu to może jeszcze dni nie płotne ale do płotnych mu niedaleko, a plemniki nie giną w ciągu paru minut, mogą nawet przeżyć pare dni.
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze nie czytasz uwaznie.... jak pisalam wczesniej uzywalismy gumek bo spotykalismy sie rzadko. teraz o wiele czesciej jestesmy razem wiec zaczelam brac tabletki.... bo nie chce zajsc w ciaze. a gumek razem z tabletkami uzywalismy bo bralam antybiotyki a jak wiadomo to one oslabiaja dzialanie tabletek. na szczescie zrobilam sobie test i wszystkook, chyba po prostu spanikowalam i stres i antybiotyki zrobily swoje. dzieki za odpowiedz. |
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
A to zwracam honor jak źle doczytałam
za dużo zaliczeń i xerówek
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
matko dzieki
mnie juz nie martwia te objawy bo wiem ze na pewno sa urojone tylko to beznadziejne ryzyko......zrobie za 2 tyg test ale chyba sie juz uspokoilam..... czy w ogole ktos zaszedl w taki sposob w ciaze?? smiac mi sie z tego chce a tak sie boje na pewo bedzie to jednak nauczka dzieki dziewczyny
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciaze nie zachodzi sie w dniu, w ktorym odbywa sie stosunek, tylko pare dni pozniej, kiedy zaplodniona komorka jajowa zagniezdza sie w sciane macicy...
|
|
#2989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha i zapomnialam o bardzo waznej rzeczy skoro ciagle mam blone dziewicza ( bo mam- jest gruba i rozciagliwa i zostanie przerwana dopiero podczas porodu- tak stwierdzil lekarz ginekolog) to czy sa mniejsze szanse ze moge zajsc?? prosze powiedzcie czy to prawdopodobienstwo jest duze c czy male bo jesli duze to lece po postinor ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę już późno na postinor
chociaż chyba 72h nie minęły, poza tym, jak już wcześniej Jaga pisała (kilka stron temu bodajże )- jeśli doszło do zapłodnienia (czyli jesteś w ciąży) to Postinor nie przerwie jej a wręcz będzie ją podtrzymywał (nie jest środkiem wczesnoporonnym!). Co do błony a bycia w ciąży- znany jest na wizażu przypadek dziewczyny, która zaszła w ciążę będąc dziewicą Szanse mniejsze (tym bardziej, że stosunku prawie nie było), ale są bo prącie faceta znalazło się w okolicach pochwy..Zamiast panikować, to zrób za jakieś 2 tyg test, on pokaże wtedy czy faktycznie zaszłaś w ciąże. Postinor raczej bym sobie darowała. Szkoda zdrowia biorąc pod uwage, że miałaś raczej małe szanse na zajście..
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez tak mi sie wydaje. Szanse sa zawsze dlatego mowi sie o nich, ale ile bylo tych przypadkow...chyba trzeba miec mega pecha i mam nadzieje ze ja nie bede go miec za 2 tyg zrobie test ( az za 2) i do tego czasu nie bede tu zagladac, zeby sie nie denerwowac, bo im wiecej mysle i czytam tym gorzej dzieki dziewczyny za odpowiedzi i trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam ;] Powinno być ok. I na przyszłość- zabezpieczajcie się !
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wydzielina z pochwy- fizjologia?
ja musiałam sie prosić o posiew niestety, ale milam zrobiony - wyszlo wszystko ok, ale co jakiś czas trzeba go sobie robic, nie? teraz wakacje to z lacibiosem femina nie bedzie problemu , pewnie potem na zimę znów sobie zrobie posiew...
|
|
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: prawidłowy śluz
ja mam śluz biały, bez grudek i bez swedzenia, bez brzydkiego zapachu, więc to wskazywałoby na normalną rzecz, ale niepokoi mnie jego ilosc - bez wkładek sie nie obejdzie.... strasznie go dużo.... co robić?
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ma byc to i tak bedzie.I tak zrob jak pisze kicia, zrob test za 2 tyg, wtedy wynik bedzie miarodajny.
|
|
#2996 |
|
Przyczajenie
|
tradycyjny dylemat:/
Mam pytanie,czy istnieje możliwość zajścia w ciąże jeśli podczas pettingu z chłopakiem,którego członek dotknął moje "tamte rejony",ale nie było wytrysku. Obawy dotycza tego,że wiem,iż przed wytryskiem pojawia sie wydzielina w której mogą być plemniki,ale czy ona zawsze się pojawia jeżeli chlopak jest podniecony,czy jedynie przed samym wytryskiem,bo raczej jego członek byl suchy. Czy mam powod do obaw?
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tradycyjny dylemat:/
zaraz pewnie Jaga połaczy watki:P
pytania: ktory dzien cyklu i czy cykle regularne? tabletki? ale szanse raczej male...
|
|
#2998 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: tradycyjny dylemat:/
18 dzien cyklu,a zazwyczaj moj cykl trwa tak w granicach 22-25dni,tabletek nie biore,z gory dziekuje za pomoc
|
|
|
|
#2999 |
|
Raczkowanie
|
Jaki jest śluz przy wczesnej ciąży?
Czy ktoś pamięta lub wie jak wygląda śluz przy pierwszych objawach ciąży?
Czy jest biały i gęsty jak przy dniach niepłodnych, czy też jakiś inny? Bardzo proszę o odpowiedzi. Mam też drugie pytanie, jakie jest prawdopodobieństwo ciąży, gdy zsunęła się prezerwatywa, ale tylko zbiorniczek został w środku, reszta wisiala na zewnątrz?Czy coś mogło się dostać do środka?
|
#3000 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki jest śluz przy wczesnej ciąży?
Oooo dobry post mnie tez to ciekawi.
Ja mam pytanie jezeli dojdzie do stosunku juz w dni plodne ale dzien przed owulacja np. kochalismy sie w niedziele a owulacja byla w poniedzialek (wiem bo pobolewa mnie wtedy charakterystyczne podbrzusze) i nie wystapil śluz taki byc powinien czyli o konsystencji kurzego bialka to mozliwe ze doszlo do zaplodnienia?? Czy po zaplodnieniu "produkcja" owulacyjnego sluzu jest zahamowana?? jestem ciekawa bo jest juz tydzien po a u mnie przepraszam za slownictwo caly czas "sucho". Dodam ,że właśnie rozpoczeliśmy starania i jestem dosc niecierpliwa. A te kilka dni do daty miesiaczki baaaardzo mi sie dłuża. pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

Po co Ci tabletki, skoro RZADKO współżyjesz z facetem? Nie szkoda Ci wątroby? I po co Ci gumka, skoro stosujesz najskuteczniejszą (zaraz po szklance wody
) metodę anty.???

wczoraj zaczynalismy sie kochac z moim chlopakiem, gdy ktos nam przerwal
wiem ze jestem panikara i piszcie o mnie jak chcecie ale pomozcie!!! 
po 1 chcialas wspolzyc w dni plodne bez zabezpieczenia??Czyli starasz sie o dziecko??bo innego wytlumaczenia nie widze.

ale skoro nie jestem teraz to czy mozliwe ze bede za pare dni?? nie wiem juz co robic